lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-12-2014, 18:38   #221
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,987
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Cred ca este aceeasi chestie, la un moment dat citisem pe undeva ca e chiar mai bine sa le pui pe RAID in BIOS in loc de AHCI, dar nu mai stiu explicatia. Oricum si eu tot pe AHCI setez mereu, dar daca ma gandesc mai bine poate nu cred ca este aceeasi chestie.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Pentru ca atunci cand setezi AHCI trebuie sa ai grija sa bifezi si enable cache in bios.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2014, 18:59   #222
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,665
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
Dai 1, 2, 3 sau 4 hdd pentru Masina Virtuala, asa cum este, nu tot controllerul. Hardurile (pe care alegi tu) o sa fie disponibil pentru masina virtuala, de acolo faci tu software raid..
Păi nu o să am decât două HDD-uri, nu am de gând să adaug încă două decât dacă am nevoie de spațiu suplimentar.
Ideea este că aș fi vrut ca mașinile virtuale să stea pe RAID, adică voiam să țin cam totul pe RAID, nu doar datele.

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Pentru ca atunci cand setezi AHCI trebuie sa ai grija sa bifezi si enable cache in bios.
Nu înțeleg.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2014, 19:07   #223
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,252
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Atunci nu inteleg ce software raid vorbesti tu acolo . Fa Raid1 din bios, cu B120i. O sa ai mirror pentru datastore si aia e. Am crezut ca vrei sa faci software raid din masina virtuala, direct cu hdd uri, fara datastore.

Sent from my CloudMobile using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2014, 19:49   #224
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,665
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aș fi vrut să pot face RAID software direct din esxi.

Workaround-ul 1: ar fi să fac ca în linkul tău, să pun un HDD micuț separat pe ODD și pe el Linux pentru a face RAID din HDD-urile mari și să fac ISCSI înapoi în esxi.

Workaround-ul 2: renunț la esxi, și instalez un linux direct și fac în el software RAID și apoi pentru ce am nevoie creez mașini virtuale în VMWare Workstation cu dezavantajul că îmi trebuie licență de Workstation. Ar merge ocolită problema cred dacă fac imaginile pe un alt PC și în loc de Workstation pun Player care este mai ieftin cred...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2014, 01:21   #225
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,252
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Sau ai Virtualbox gratis..
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2014, 01:18   #226
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,665
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce e chestia asta și cum fac să dispară?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	b120i.png
Views:	556
Size:	71.2 KB
ID:	47015  
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2014, 01:23   #227
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9,204
Mentioned: 307 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Ce e chestia asta și cum fac să dispară?
Apesi pe X si se inchide

Poate te poate ajuta chestia asta.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2014, 03:39   #228
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Mai adauga memorie si warning-ul va disparea. Se pare ca in cazul in care ai doar 2GB apare acel mesaj de warning.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2015, 10:48   #229
biB
Member
 
biB's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 97
Mentioned: 3 Post(s)


Default

alegand raid ai functionalitatea ahci si o flexibilitate mai mare in cazul in care vei dori sa faci o matrice si anume eviti probleme gen bsod cum ai avea daca ai schimba din ahci->raid pe un sistem deja instalat.
biB is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 10:40   #230
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,665
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am pus RAM-ul și acum am ajuns la 10GB. Cred că e suficient momentan, dacă găsesc preț bun mai iau 8GB, altfel rămâne în 10GB.

Problema e că anumite chestii mă depășesc total la serverul ăsta.

În primul rând că nu reușesc să bootez de pe un stick USB. Pur și simplu refuză, spune "Missing operating system". În principiu am vrut să fac un ISO de esxi pe stick bootabil, am pus cu rufus, am pus cu lili, am pus cu yumi. Nimic... pur și simplu nu bootează.

Întâmplător am un stick cu o droaie de ISO-uri făcut cu un yumi mai vechi și ăla bootează. De ce nu bootează de pe stickul cu esxi mă depășește.

Faza este că dacă intru în GUI-ul Inteligent Provisioning, atunci văd pentru jumătate de secundă că începe să încarce un syslinux de pe stick-ul USB.

Nu vreau să instalez din Inteligent Provisioning, vreau să instalez old skool, puii mei. De ce nu vrea?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 10:47   #231
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Monteaza iso in consola, baga stick-ul in usb, booteaza de pe iso si instaleaza pe stick esxi. Apoi tot din Ilo alege secventa de boot si pune prioritar usb.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.

Last edited by ibm390s; 07-01-2015 at 15:38.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 10:56   #232
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Imaginile iso preconfigurate le iei de aici.

http://www8.hp.com/us/en/products/se...99005#tab=TAB4

eu am instalat aseara ultima versiune, adica vSphere 5.5 U2 Nov 2014.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 11:15   #233
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,665
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am rezolvat, se pare că nu îi plăcea stick-ul ăla anume. Am bootat de pe un card microSD băgat într-un USB reader și așa a vrut să o ia.

Acum am văzut și eu că iLO Integrated Remote Console are meniul ăla cu Virtual Drives. Sweet!
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 11:38   #234
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Eu tot ce fac pe el fac prin remote console. Mai departe dupa ce ai pus hypervisor-ul urci iso pe partitia de hypervisor si cand faci masina virtuala ii dai path catre iso.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 12:06   #235
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,665
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

M-am blocat iar, se pare că nu vrea/nu vede cardul microSD când trebuie să aleg pe ce instalez esxi, i-am dat să încerce nu știu câte carduri microSD și SD-uri, nu vrea să le vadă și pace...

În schimb dacă pun cardurile microSD sau SD într-un reader pe USB le vede fără nici un fel de probleme.

Deci ori readerul intern este picky, sau HP are whitelisting pe cardurile MicroSD, sau ce pana mea poate să aibă?

http://h20195.www2.hp.com/v2/GetPDF....A4-9872ENW.pdf
http://www8.hp.com/h20195/v2/getpdf....175.pdf?ver=16
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 12:15   #236
ibm390s
Janitor Member
 
ibm390s's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,503
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Aici nu te pot ajuta. Eu am evitat de la inceput sa folosesc sd card. Am luat un sandisk de 8GB din ala mic cu 24RON pus pe portul UBS intern si merge ceas.

da-i un pm la @mbc. El parca folosise sd card.
__________________
Nu am nimic impotriva miscarii feministe... numai sa fie ritmica.

Last edited by ibm390s; 07-01-2015 at 12:18.
ibm390s is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 12:55   #237
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,665
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am reușit instalarea pe card microSD, după un scos din priză (nu simplu reset) a vrut să vadă cardul microSD.
Cumva mi s-a blocat tastatura în consola iLO, pur și simplu apăsam F11 pentru boot și nu mergea și nu înțelegeam ce are... am văzut că nici ESC nu mergea, până la urmă l-am scos iar din priză și s-a rezolvat (un simplu reboot iar nu a mers).
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 15:15   #238
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,252
Mentioned: 60 Post(s)


Default

E de la apa sfintita .
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 15:36   #239
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,987
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Arise
Vezi ca da rateuri pe SD (am scris chiar pe topicul asta mi se pare).
Oricum e bine ca tu ai pe cine sa dai vina in caz de ceva (popa si apa lui sfintita).
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2015, 16:38   #240
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,944
Mentioned: 1378 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu aveam un SD card bagat acolo asa, de chestie. Nu l-am folosit efectiv niciodata. Am patit si eu ca nu mi l-a recunoscut odata.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T14 AMD, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 14:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 05:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 17:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 13-08-2009 23:59

 
Forum Stats
Members: 9,080
Threads: 24,676
Posts: 731,828
Total Online: 877

Newest Member: auxanges

Latest Threads
- by Arise
- by ZorracK
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.