lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-07-2022, 12:08   #3661
Super-T7
Senior Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 868
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Primiti si laptop-uri?





Bijuteria asta de Acer 8920 si-a gasit un nou proprietar, adica pe mine. Am de lucru la el puțin - cine l-a avut inaintea mea, i-a pus un Celeron M 575 in locul Core 2 Duo-ului, a pus o baterie incompatibila (originala, doar ca 8920G si 8930G accepta doar baterii AS07B32/42/52/72 - acesta are un B41 pus momentan.) si un hard de 160GB in locul celui de 250GB. Ca upgrade-uri, voi pune un Core 2 Duo pe nucleu Penryn (FSB800, nu 1066) din seriile 8xxx sau 9xxx, voi pune probabil un HDD de 1TB si SSD de 120 sau 250GB, si eventual un Geforce 9500M GS (aka 8600M GT pe "steroizi" ) in locul Radeon-ului, in functie de ce performante are 9500-le fata de HD3650.
__________________
Enter at your own peril, past the bolted door...
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2022, 11:35   #3662
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Iasi
Posts: 867
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Are careva o Ati HD3650 Agp si i-a facut ceva benchmarks in trecut, eventual comparativ cu 6800 series de la Nvidia? Am gasit una ieftina, dar nu stiu sigur daca ar merita ca upgrade de la a mea Geforce 6800GT ( care tine lejer frecvente de 6800 Ultra). Caut ceva modele pentru colectie/fie si defecte, dar as vrea sa gasesc si ceva functional ca upgrade de la 6800GT si am gasit 3650-ul asta, dar nu sunt 100% sigur ca merita dpdv upgrade.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2022, 11:52   #3663
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,445
Mentioned: 52 Post(s)


Default

Depinde de versiune, 3650-uri normale sunt cu DDR3, dar gasesti si versiuni cu DDR2, care-s mult mai slabe. 3650 cu DDR3 e mai rapida ca 6800GT, e cam ca un 7800GS, depinde si de jocuri, unele prefera Nvidia, altele ATI.

Dar daca chiar vrei o placa AGP pentru un sistem pe care-l folosesti si te intereseaza performanta maxima... 3850. Insa nu stiu de ce ai vrea asa ceva, orice joc care merge pe sistemul ala va merge mult mai bine pe ceva mai nou si cu PCI Express. Inteleg ca vrei 3dfx pt glide sau s3 savage pt metal sau alte chestii, dar sa ai ultima placa AGP... nu stiu cu ce te-ar ajuta, doar daca nu ai tu ceva placa de baza de suflet cu AGP.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2022, 11:59   #3664
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Iasi
Posts: 867
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by RaverX View Post
Depinde de versiune, 3650-uri normale sunt cu DDR3, dar gasesti si versiuni cu DDR2, care-s mult mai slabe. 3650 cu DDR3 e mai rapida ca 6800GT, e cam ca un 7800GS, depinde si de jocuri, unele prefera Nvidia, altele ATI.

Dar daca chiar vrei o placa AGP pentru un sistem pe care-l folosesti si te intereseaza performanta maxima... 3850. Insa nu stiu de ce ai vrea asa ceva, orice joc care merge pe sistemul ala va merge mult mai bine pe ceva mai nou si cu PCI Express. Inteleg ca vrei 3dfx pt glide sau s3 savage pt metal sau alte chestii, dar sa ai ultima placa AGP... nu stiu cu ce te-ar ajuta, doar daca nu ai tu ceva placa de baza de suflet cu AGP.
Intotdeauna am vrut sa am un sistem bazat pe socket 939/Athlon x2 si AGP. Am un Athlon FX-60, Gigabyte GA-K8NSC-939 si 6800GT. HD3850 nu prea se gasesc, sunt foarte scumpe si ar fi cam limitate de procesorul meu. 3650-ul Agp gasit de mine este pe ddr2, da, de asta am dubii. Stiu ca varianta ddr3 este net superioara, dar cred ca e pci-e only.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2022, 14:22   #3665
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,445
Mentioned: 52 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Viewstar View Post
Intotdeauna am vrut sa am un sistem bazat pe socket 939/Athlon x2
Partea asta o inteleg.

Quote:
Originally Posted by Viewstar View Post
si AGP
Partea asta deja n-o mai inteleg, dar fiecare cu piticii lui.

Insa mai e un aspect. Platforma aia (FX-60) a fost ultra high end. S-o imperechezi cu 3650 (o placa mid end... cel mult) e cam blasfemie, mai ales ca nu e nici period correct. Mai bine tii 6800GT, ideal ar fi fost 6800U sau un X850XT PE.

Nu cred ca si-ar fi luat nimeni un sistem monstru si apoi sa faca "upgrade" la o placa video mediocra. 99.99% oricine si-ar fi schimbat totul.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2022, 15:07   #3666
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Iasi
Posts: 867
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Exact, bine spus. Am sa ma gandesc daca sa iau 3650 strict pentru colectie sau nu, iar pe viitor voi cauta ceva upgrade mai pretabil pentru sistemul actual. Sunt destule placi video care s-ar potrivi, problema e sa le gasesc, sa fie functionale si sa nu coste enorm. Tot sistemul actual cu tot cu un lcd LG de 20' m-a costat cam 250lei, ca idee (aveam deja carcasa/sursa/ssd ). Voi cauta in continuare.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2022, 21:10   #3667
Super-T7
Senior Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 868
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Numai mie mi se pare ca 3650-ul de laptop si cel de desktop au o diferenta mare de performanta?
__________________
Enter at your own peril, past the bolted door...
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2022, 22:21   #3668
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 531
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

FX-60 a fost un procesor scump pe la 1000 coco - verzisori adica - la vremea lui, singurul lui avantaj fata de Opteronul 185 fiind multiplicatorul deblocat. Am vazut Opteroane 185 care ridicate din FSB pe o placa buna (cu PCIE) urcau in frecventa mai sus decat FX60 (si aici era un fel de silicon lottery). Placi de baza gen Asus A8N32 SLI sau A8R32MVP (btw singura placa de baza capabila de HTT 1500 pe chipset ATI dar cu alimentare CPU mult mai slaba decat echivalenta de la nVidia), Abit Fatal1ty SLI sau AT32.

Pe AGP 3850-ul si 1950X ar fi creme de la creme pentru aceea perioada, dar pe AGP prefer A8V de luxe de la Asus, sau AX8 de la Abit - Gigabyte a avut o placa buna pe PCIE:K8NXP-SLI cu modul VRM separat socketat pentru alimentare suplimentara CPU.

Quote:
Originally Posted by Viewstar View Post
Intotdeauna am vrut sa am un sistem bazat pe socket 939/Athlon x2 si AGP. Am un Athlon FX-60, Gigabyte GA-K8NSC-939 si 6800GT. HD3850 nu prea se gasesc, sunt foarte scumpe si ar fi cam limitate de procesorul meu. 3650-ul Agp gasit de mine este pe ddr2, da, de asta am dubii. Stiu ca varianta ddr3 este net superioara, dar cred ca e pci-e only.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2022, 20:25   #3669
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 531
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by DavidMMM View Post
- Gigabyte a avut o placa buna pe PCIE:K8NXP-SLI cu modul VRM separat socketat pentru alimentare suplimentara CPU.
Gigabyte K8NXP-SLI se vindea la un moment dat bundle cu Gigabyte 3d1 - dual 6600GT SLI single slot video card, a propos de placi video bune din aceea epoca
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2022, 10:13   #3670
Super-T7
Senior Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 868
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salvate de la reciclare, acum vreo doua zile in urma.



ASUS A7V8X Rev2.01, Athlon XP 1700+ T-Bred, doua barete de 256MB, shield-ul, cooler Titan (nu-i mai stiu modelul dar e cel mai cunoscut si mai generic cooler de Socket 462/A ce se gasea pe la noi - nici baza cu pastila de cupru n-are.) si, desi nu i-am facut poza, un HDD Samsung SP2014N care din pacate e cam mort.

Toate au fost trecute printr-o ploaie destul de serioasa cand le-am gasit in curtea scolii la care am facut clasele I - VIII, lasate langa o ghereta de adunat lucruri pentru reciclare.

Am curatat placa cu apa de chiuveta si am uscat-o de-a lungul a trei ore cu pistol cu aer cald industrial. Functioneaza ca noua, dupa ce i-am mai inlocuit si 5 condensstori 3300uF 6.3v ce erau umflati langa procesor.

Am testat-o cu un Radeon 9550 de la Gecube, trei barete de 512MB DDR400, cooler-ul Titan (la care a trebuit sa ii schimb integral ventilatorul - cel original efectiv i se crapase fundul lol. Am avut unul similar caruia i-am montat header-ul de pe cel crapat si acum functioneaza perfect, controlat termic de placa de baza.) si un harddisk de 40GB WD Caviar, a instalat fara probleme 2000 Server si 2003 Server Enterprise in decursul a 1 ora si jumatate (aproximativ). Nu am mai facut poze momentan dar da, i-am pus un nou radiator peste chipset (cel original a lui era disparut prin buruieni)

Sugestii de build pentru acest A7V8X?
__________________
Enter at your own peril, past the bolted door...
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2022, 13:45   #3671
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Iasi
Posts: 867
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Careva interesat de un schimb? Am o 6800 standard pci-express ( https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-6800.c12 ), m-ar interesa ceva pe agp.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2022, 20:28   #3672
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,304
Mentioned: 45 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pastreaz-o pentru un SLI si cauta una AGP.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2022, 12:46   #3673
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Iasi
Posts: 867
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Robert B View Post
Pastreaz-o pentru un SLI si cauta una AGP.
Cam mici sansele sa mai gasesc inca una in ziua de azi pentru SLI, sunt din ce in ce mai greu de gasit. Pe agp am 6800GT, dar n-as zice nu la inca o 6800 pe agp.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2022, 17:50   #3674
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,304
Mentioned: 45 Post(s)

PC-ul meu

Default

In jocul asta cu chestii retro daca nu ai o sursa beton trebuie sa ai rabdare de chinez batran. O sa intre 6800 cate vrei cand nu te astepti.

Nu stiu de cate ori am cumparat cu bani grei o placa ca apoi sa intre 2 sau 3 identice la preturi de kko.

Poate este "norocul" sau "soarta" mea dar chestia asta mi s-a intamplat de foarte multe ori in ultimii 7 ani.

Just sayin' ... NEVER EVER LOSE HOPE!

Intra in contact cu cati mai multi oameni nu stii de unde sare iepurele.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2022, 21:36   #3675
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 531
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am cautat un adaptor S478 to S423 vreo 4-5 ani, si l-am gasit la 20 lei intamplator. Un gold-finger pentru slot A nu am gasit inca.

Quote:
Originally Posted by Robert B View Post
In jocul asta cu chestii retro daca nu ai o sursa beton trebuie sa ai rabdare de chinez batran. O sa intre 6800 cate vrei cand nu te astepti.

Nu stiu de cate ori am cumparat cu bani grei o placa ca apoi sa intre 2 sau 3 identice la preturi de kko.

Poate este "norocul" sau "soarta" mea dar chestia asta mi s-a intamplat de foarte multe ori in ultimii 7 ani.

Just sayin' ... NEVER EVER LOSE HOPE!

Intra in contact cu cati mai multi oameni nu stii de unde sare iepurele.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2022, 21:51   #3676
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,445
Mentioned: 52 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by DavidMMM View Post
Am cautat un adaptor S478 to S423 vreo 4-5 ani, si l-am gasit la 20 lei intamplator.
Si eu am gasit cateva, tot asa, fara sa le caut, cand l-am luat pe primul nici nu stiam ca exista asa ceva.

Quote:
Originally Posted by DavidMMM View Post
Un gold-finger pentru slot A nu am gasit inca.
Nici din ala n-am cautat, dar am primit unul bonus cu un procesor
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2022, 14:33   #3677
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Iasi
Posts: 867
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am pus si la donatii, in caz ca vrea careva doua placi video quadro nvs 290 si 285 ( cred), ce necesita cablu/adaptor dms-59 ( nu detin, deci nu pot testa, vad ca e vreo 15lei unul), le dau gratis, costa doar 10 lei transportul prin curier. Le-am luat ca netestate la pachet cu o x1650 agp Asus ce ma interesa, dar acea placa vad ca merge, deci e probabil sa functioneze si astea doua.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2022, 12:29   #3678
Super-T7
Senior Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 868
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by DavidMMM View Post
Am cautat un adaptor S478 to S423 vreo 4-5 ani, si l-am gasit la 20 lei intamplator. Un gold-finger pentru slot A nu am gasit inca.
Mie mi-a venit unul cu un Celeron Northwood la 1.6GHz pe o placa MSI 845 Pro. Nici n-aveam idee ce e pana m-am dumirit ca-i socket 423 placa de baza - initial am crezut ca luasem un i815.

Inca mai am adaptorul cred, fiindca am reusit sa-l inlocuiesc cu un Willamette (nu mai stiu exact viteza dar cred ca ori 1.5GHz era, ori 1.7.)
__________________
Enter at your own peril, past the bolted door...
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2022, 15:12   #3679
Super-T7
Senior Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 868
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ca sa mai updatez thread-ul, o achizitie la minunatul pret de 30 RON, dintr-un service de calculatoare din Arad (zona UTA, mai exact la rondul de tramvaie.)



__________________
Enter at your own peril, past the bolted door...
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2022, 20:29   #3680
Super-T7
Senior Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 868
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vesti bune, se pare ca GF4 Ti4200 functoneaza!




Bancul de proba:

P4 Willamette 1.5GHz skt423
MSI 845 Pro, MS-6529
1x512MB Micron PC133
sursa noname SFX 450W (probabil 200-250 reali)

Mai ramane sa insist "agresiv" in modificarea unui slotket si, cu ceva noroc, poate iese ceva fain cu BE6-II-ul din dotare.
__________________
Enter at your own peril, past the bolted door...
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,572
Threads: 27,857
Posts: 782,216
Total Online: 2302

Newest Member: Leonard

Latest Threads
- by Kspic
- by LAB501
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.