lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25-01-2012, 18:52   #1
DjurdjaK
Member
 
DjurdjaK's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bucuresti
Posts: 231
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to DjurdjaK
Default Problema Corsair F60GB2-BRKT

Problema a aparut de cand am schimbat platforma( am trecut de la am3 la 1156 ) si am avut ce probleme pe care le-am prezentat intr-un alt topic. S-a dovedit ca de vina este ssd-ul care blocheaza sistemul sau porneste si se restarteaza la incarcarea windows-ului. Inainte de toata tarasenia asta m-a mancat undeva si in dorinta de a face un wm cat mai bun, am lipit ssd-ul cu scotch( bineinteles ca s-a rupt sn-ul cand l-am dezlipit si mi-au dat reject la garantie)

Exista vreo metoda mai neortodoxa de a-l aduce la viata ( bagat in cuptor sau in congelator) sau orice altceva.

Multumesc anticipat.
DjurdjaK is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2012, 21:16   #2
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,526
Mentioned: 72 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Update de firmware urmat de Secure Erase as recomanda eu
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 05:16   #3
DjurdjaK
Member
 
DjurdjaK's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bucuresti
Posts: 231
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to DjurdjaK
Default

Problema e ca imi blocheaza tot in momentul in care il conectez.Am incercat sa ii infig mufa s-ata dupa postul de bios,crezand ca-l pacalesc, dar nu am reusit, la incarcarea windows-ului primesc bsod. Daca il las conectat din prima, nu il vede in bios.
DjurdjaK is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 06:31   #4
ducool2001
Ancient friend
 
Join Date: Jan 2011
Location: BUCURESTI
Posts: 1,223
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ducool2001 Send a message via Skype™ to ducool2001
Default

in bios cum e setat sata configuration? ahci sau ide? ai zis ceva de incarcarea windowsului, te referi la setup sau ai deja un windows instalat pe el? daca ai win deja instalat, trebuie setat sata asa cum a fost la instalare, altfel primesti bsod la intrare in windows
ducool2001 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 12:21   #5
DjurdjaK
Member
 
DjurdjaK's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bucuresti
Posts: 231
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to DjurdjaK
Default

Momentan windows-ul este pe un hdd. Inainte sa conectez ssd-ul, am schimbat din ide in ahci. In bios nu il vede, imi apare acea "floricica" cu windows-ul pe fundal negru si in momentul ala primesc bsod.
DjurdjaK is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 20:21   #6
ducool2001
Ancient friend
 
Join Date: Jan 2011
Location: BUCURESTI
Posts: 1,223
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ducool2001 Send a message via Skype™ to ducool2001
Default

incearca cu un sistem de operare livecd si vezi daca face la fel
recomand knoppix
ducool2001 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 22:01   #7
DjurdjaK
Member
 
DjurdjaK's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bucuresti
Posts: 231
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to DjurdjaK
Default

Ceva detalii despre cum trebuie sa procedez cu knoppix?
Mersi
DjurdjaK is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 22:54   #8
ducool2001
Ancient friend
 
Join Date: Jan 2011
Location: BUCURESTI
Posts: 1,223
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ducool2001 Send a message via Skype™ to ducool2001
Default

il ai deja pe dvd?
iei imaginea de pe net, e free, google it
o arzi pe und cd/dvd
bootezi cu cd-ul-dvd-ul respectiv, avand hdd-ul respectiv legat la sistem
si vezi daca dupa ce se incarca knoppix ti-l vede
ducool2001 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 23:30   #9
DjurdjaK
Member
 
DjurdjaK's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bucuresti
Posts: 231
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to DjurdjaK
Default

Pana sa incerc ce mi-ai zis tu, am mai incercat o data cu windows-ul. Daca setez ahci in bios, imi iau bsod la incarcarea windows-ului, daca selectez ide, se incarca windows-ul, dar nu vede ssd-ul.
DjurdjaK is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2012, 02:05   #10
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,053
Mentioned: 30 Post(s)


Default

Incearca kit hiren boot cd cu mini win xp pe el, eu asa fac SE la SSD, fara sa mai intru pe Win de pe hdd. Daca nu te descurci iti pot da kitul si pasii ce trebuie urmati sa il pui pe un stick (sau si mai simplu inscriptionat pe un dvd).
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2012, 07:53   #11
ducool2001
Ancient friend
 
Join Date: Jan 2011
Location: BUCURESTI
Posts: 1,223
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ducool2001 Send a message via Skype™ to ducool2001
Default

Quote:
Originally Posted by DjurdjaK View Post
Pana sa incerc ce mi-ai zis tu, am mai incercat o data cu windows-ul. Daca setez ahci in bios, imi iau bsod la incarcarea windows-ului, daca selectez ide, se incarca windows-ul, dar nu vede ssd-ul.
ai reusit sa incerci cu knoppix?
ducool2001 is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2012, 16:44   #12
ursulache
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Īle-de-France
Posts: 1,833
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by DjurdjaK View Post
Pana sa incerc ce mi-ai zis tu, am mai incercat o data cu windows-ul. Daca setez ahci in bios, imi iau bsod la incarcarea windows-ului, daca selectez ide, se incarca windows-ul, dar nu vede ssd-ul.
Am avut o problema similara si s-a rezolvat cu modificatrea unei valori in registru inainte de a da restart si a schimba modul din bios. Momentan sunt la lucru si nu am acces la linkul unde se discuta problema.

Cand ajung acasa o sa vad daca l-am salvat. Sper ca da...

La mine era cu o matrice RAID problema. Eventual incearca sa cauti asa pe google.

EDIT:

Vezi aici, nu e exact postul dupa care am facut eu dar cred ca una din alea era valorea de registru ce trebuia schimbata.

Last edited by ursulache; 27-01-2012 at 16:45. Reason: am gasit ceva
ursulache is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problema control pod Corsair sp2500 arisrss Periferice 2 05-09-2011 22:16
Problema Corsair CX400W BurN Carcase si surse 10 14-11-2010 14:08

 
Forum Stats
Members: 9,047
Threads: 24,352
Posts: 724,339
Total Online: 1975

Newest Member: AndaHARTTg3

Latest Threads
- by Arise
- by labuser
- by db00m
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.