lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-04-2021, 03:16   #1
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,186
Mentioned: 816 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema ciudata BSOD+Router+NET+WiFi

Acum cateva zile am avut o problema ciudata. Picase atat netul wired, cat si WiFi. Routerul mergea si ar fi fost prima data cand ar fi picat ambele. Foarte foarte rar, la cateva luni WiFi merge dubios si se rezolva cu restart, insa sa pice si LAN-ul nu mi s-a mai intamplat.

Iar acum cateva minute s-a intamplat urmatorul lucru:

In timp ce singura activitate de pe PC era actualizarea Dropbox-ului (tocmai verificasem cu cateva sec inainte si tragea cu ~80MB/s), primesc un BSOD. "PFN_LIST_CORRUPT". Am vrut sa caut repede eroarea pe telefon (legat la WiFi), nu se incarca pagina. Trec pe date, a mers.
2 secunde mai tarziu, TV-ul care rula Futurama (rulz) de pe NAS via WiFi ingheata. Cumva de la BSOD-ul ala a picat... routerul.
Cand apas pe restart, secunda flicare TV si apoi primeste iar date si continua episodul. E ca si cand era tot amalgamul asta de componente in... "scurt" pana am apasat pe restart.

Mie asta-mi pare problema fizica, ori cu cablul, ori cu mufa, ori... Naiba stie. Cert e ca e Scooby Dubioasa toata faza.

Idei? S-a mai intalnit cineva cu vreo chestie similara? Inlocuit cablul LAN Router>PC in prima faza? In rest netul merge bine, 900-950mbps d/u.

Sau sa merg direct la profesionisti?

SPOILER:


L.E. Did it again, acum ceva eroare de proces Avast (aiurea, n-are treaba). Iar ciuciu semnal la orice legat la router. Scos cablul LAN din PC cat timp era in BSOD si si-au revenit instant celelalte.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 10-04-2021 at 03:19.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 09:54   #2
idbaghera
Senior Member
 
idbaghera's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 1,862
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Conecteaza pc prin wireless la router si incearca sa repeti operatiunea si vezi daca mai da.
__________________
| Asus X570-P | 5900x WB Heatkiller |F4-4266C17D-32GTZRB | Gigabyte RTX 3080 OC Bykski WB |Sabrent 1TB M2 | Seagate 12TB | Custom case & Seasonic X-750 | Predator XB271HU | LG 34UC98-W | G Pro X Superlight & Logitech G910
idbaghera is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 11:02   #3
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 1,053
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema ciudata BSOD+Router+NET+WiFi

Cumva TV-ul e conectat prin HDMi la PC? Ma gandesc sa nu ai o bucla de masa.
Mi se pare ciudat ca ai zis ca flicare si TV-ul

Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 11:05   #4
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,909
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sa nu fie de la interferente. Asa pateam cu un Mikrotik cand era setat pe "no country", intra in max power si imi facea flickering din cauza benzii de 2.4GHz.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 12:20   #5
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,530
Mentioned: 263 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am pus routerul principal cu poe apoi din el un AP care era alimentat cu poe de la routerul alimentat cu poe. Aveam niste probleme dubioase pe wifi pana mi-am dat seama ca puterea era insuficienta.
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 14:42   #6
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,186
Mentioned: 816 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
Cumva TV-ul e conectat prin HDMi la PC? Ma gandesc sa nu ai o bucla de masa.
Mi se pare ciudat ca ai zis ca flicare si TV-ul

Sent from my iPhone using Tapatalk
A flicarit cumva ca primea iar date si apoi a mers bine, nu m-am exprimat eu bine, my bad. Nu a flicarit "electronic".

Am schimbat aseara cablul cu un Cat6 si pana acum totul bine, am pus la sincronizat vreo 250GB sa recreez toate conditiile. Ciudat rau ca BSOD-ul sa bage routerul in freeze.

@Bennedict, e pus pe Romania ca n-am observat diferente notabile de putere pe wifi comparat cu alte tari.

@idbaghera, asta era urmatorul plan, pentru a exclude portul LAN ma legam pe WiFi. Problema e ca daca problema era cumva de la volum de date (sa se suprasatureze portul cumva, chiar daca-i de 2.5) n-as fi vazut pentru ca pe WiFi prind vreo 350-400.

Acum daca stau bine sa ma gandesc, si pe platforma veche Z77 aveam o problema similara, apareau sacadari masive/BSOD cand trageam de pe NAS cu viteza aproape de limita de 1gbps. Am schimbat la drivere de mi-a venit rau pana am gasit unul sa nu dea BSOD. Ma gandeam ca e de la platforma veche, drivere dubioase in combinatie cu W10. Te pomenesti ca era de la cablu.

SPOILER:


L.E. Nope, a facut-o iar acum intr-un burst de download.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 10-04-2021 at 14:58.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 15:22   #7
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,747
Mentioned: 676 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cumva probleme de racire?
Dar de ce ar afecta routerul problema placii de retea din PC? Doar daca ceva condensator busit si da spike-uri pe cablu.
De fiecare daca cand ai bsod trebuie sa dai reboot la router?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 15:40   #8
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,186
Mentioned: 816 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu trebuie dat reboot la router, e doar in... "freeze". Adica cum apas pe restart la PC, intr-o secunda-doua repornesc toate. TV, NAS, Wifi pe telefon. Daca isi dadea reboot dura mult mai mult. Dubios rau. Temperaturile din PC sunt toate ok, in router nu stiu.
Am revenit acum de curiozitate la latentele stock de la RAM pentru ca am vazut de 2 ori "Memory_Management" la BSOD Cu toate ca la ce bazaconii apar acolo e posibil sa nu fie de aici. Pare stabil pana acum, dar asa parea si aseara dupa ce-am schimbat cablul. Urmatorul pas, dau uninstall la driverul Killer E3100G si las W10 sa-si bage ceva stock. Apoi trec pe Wi-Fi, cu toate ca mi-e ca o sa-mi dea un rezultat fals negativ, trebuie sa mearga bine LAN-ul. As incerca si cu alt router.

Problema e ca in caz ca nu s-a rezolvat, nu stiu cine e vinovatul. Routerul fte ceva de-mi baga PC in BSOD, sau BSOD-ul trimite routerul in tripuri legale nelegale. Dar de ce un BSOD pe PC sa bage routerul in stopuri cardieșe?!
Cert e ca pare legat de download/Dropbox, in idle sau cand nu trage Dropbox-ul ceva merge bine.

Incerc acum sa mut cateva sute de GB de pe NAS sa vad daca e de la suprasaturarea adaptorului ethernet (care din nou, e de 2.5gbps, deci n-ar trebui sa aiba probleme), sau suprasaturarea porturilor din router.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 17:00   #9
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,530
Mentioned: 263 Post(s)

PC-ul meu



Default

PC-ul din ecuatie este ala care a facut baie?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 18:38   #10
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,014
Mentioned: 137 Post(s)

PC-ul meu



Default

Bai... internetul pica pentru ca pica reteaua sau routerul nu ca da BSOD PC_ul .... adica WTF... poti sa ai placa lan 10Gigi daca router-ul e de 1GB atunci el tot la 1GB merge.... daca tu ai trafic de 1GB pe portul 1 PC si 2 NAS... si mai faci trafic prin casa moare orice si e normal ca routerul nu stie sa faca QoS si nu imparte banda bine si lesina pana terminii traficul... E NORMAL.... eu nu am reusit in viata mea sa omor un router prin trafic... INSA... daca faci trafic enorma atunci e logic ca ai nevoie de ceva serios nu mizerii... asa ca upgrade la router.

Last edited by agarici cu pedale; 10-04-2021 at 18:45.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 20:33   #11
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,594
Mentioned: 163 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cam da.
Mai poate fi si o problema de NAS, PHP memory_limit. Eu am intalnit-o la al meu cand copiam la viteza mare si cantitati mari, inainte sa se corupa firmware-ul definitiv. Adica cand ajungeam la incarcare 100% pentru mai mult timp.
Se bloca NAS-ul si imi ingheta sistemul.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 21:46   #12
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,186
Mentioned: 816 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dupa ce-am pus latentele stock la RAM n-a mai facut. Ce-mi imaginez ca se intampla e ca in timpul downloadului rapid, mai ales prin Dropbox care e un program de ***** la gestionat resturse, memorie, si multe multe altele, cand lua BSOD era un pachet in tranzit intre router si PC, pachet care nu era finalizat ci cumva in "purgatoriul" transferului. Routerul nu stia ce naiba se intampla si era "gata, prea multe pentru mine, daca nu stiu ce se intampla opresc tot". Probabil si NIC-ul ramanea cu un semnal dubios pe traseu spre router care-l dadea peste cap. La restart routerul primea semnale normale si comunica ok cu PC-ul si dadea drumul mai departe la restul.

Oricum, ma bate gandul sa fac upgrade, poate la un Archer AX10. Ar fi fain sa gasesc ceva cu porturi 2.5gbe dar nimic la pret rezonabil.
@kobro, NAS-ul n-avea transfer cu PC-ul in clipa aia. Am trecut 500GB de pe el pe PC si a mers ok cu latentele stock la RAM (~105mb/s average, 113 max).

Revin daca mai face, dar aparent de la RAM era, iar restul era amplificat de router care nu stie sa gestioneze situatia respectiva. Concluzia? N-ai nevoie de MemTest cand ai Dropbox.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2021, 23:11   #13
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,233
Mentioned: 71 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Vezi ca e 3lei / luna la DIGI Ax10 .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2021, 18:57   #14
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,186
Mentioned: 816 Post(s)

PC-ul meu

Default

Acum platesc 69 Ron la RDS, nu stric factura aia pentru nimic in lume. Prefer sa-l iau eu direct. )

Am aflat de la ce era. De la ce erau BSOD-urile de fapt, faptul ca tremura routerul cand ia BSOD pe download mai mult ca sigur e din el, ca nu stie sa gestioneze situatia.

Mai primisem 1-2 BSOD chiar si dupa ce-am pus latentele stock, asa ca am zis ca peste noapte las memoriile sa treaca printr-un Windows Memory Diagnostic (da' de ce n-ai pus MemTest, hurr-durr). Dimineata la restart am primit mesaj ca a gasit memory corruption. Si asa ceva e imposibil, memorii de 3600 rulate la 3200, frecvente stock. Scos toate placutele, dat cu aer comprimat in sloturi, puse doar 2 (64GB), niciun BSOD, iar noaptea au trecut cu brio de Memory Diagnostic. A doua zi le-am bagat si pe restul sa fie familie intreaga si aseara dupa 3 pass-uri de MemTest erau 0 errors. N-am mai asteptat-o si pe a 4-a ca e aberant cat dureaza.

Contact imperfect, fir de par, dracu stie ce era. Dar de la pozitia RAM-ului in sloturi erau BSOD-urile. Asadar routerul mai ramane, ca in rest e baiat bun.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problema ciudata Ora Telefon bmf Telefoane mobile si alte gadgeturi 3 27-12-2013 14:20
O problema ciudata?! help? XtreamWarrior Carcase si surse 21 16-12-2012 05:21
Problema ciudata farcry3 florin1979 Zona libera 4 05-12-2012 19:00
Problema ciudata revox1 Placi video 4 06-02-2012 19:23
O problema cel putin ciudata Posacu Placi de baza 4 27-05-2011 20:51

 
Forum Stats
Members: 9,046
Threads: 24,347
Posts: 724,062
Total Online: 1927

Newest Member: CDanielC

Latest Threads
- by Arise
- by Kspic
- by LAB501
- by mbc
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.