lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Telefoane mobile si alte gadgeturi
Connect with Facebook

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-10-2014, 22:02   #821
mikepete
Member

Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Pana la urma am luat X1 soul mini.

Momentan sunt multumt de el, fiind primul meu smatphone.

L-am prins la reducere 699lei.
mikepete is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 00:02   #822
chrisTian
Member

chrisTian's Avatar

Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to chrisTian

Probabil de BF o sa imi iau un telefon. As dori o recomandare in gama 1000-1500lei, de 5'' sau peste. (am pus mana pe Oppo dual-sim si mi se pare mic la 4.7'' cat are). Am un fetish mental cu SOny, asa ca m-am orientat la Z sau Z1, eventual Z Ultra.
Acum, dintre ceilalti producatori as lua doar Nokia -probabil alt fetish, si cum nu vad thread generic de recomandare de mobile, cer tot aici o idee despre 1320.
Nu sunt prins in niciun ecosistem, asa ca ma intereseaza doar rezultatul final al interactiunii cu telefonul.
Dintre producatorii chinezi, inteleg ca Oppo Find 7, One+1 si Xiaomi -nustiucemodel- sunt ok.
Nu-l scot din schema de achizitie nici pe BlackBerry Z30. Mi se pare ok ca si telefon si ca functionare.
Deci, vreau un telefon bun ca si hardware (fara pete pe ecran sau alte probleme) si software -sa nu agate ca ii mai tb 512MB de ram pt nu stiu ce proces. Sony are un plus ca este si waterproof, deci pot sa-l folosesc si cand ploua.
PS: celelalte telefoane se strica atunci cand sunt folosite in ploaie ? (de nivel moderat, sa nu exageram; deci nu cu rauri pe strazi, doar strada/trotuarul ud).
PSS: Pana la urma, Android L se va comporta ok pe procesoarele 32bit, ca la telefoanele de mai sus ? Ca daca nu, atunci mai stau pe tusa o perioada sau iau Nokia.
SPS: evident ca puteti lua in calcul si telefoane mai scumpe, spre 2000lei, intrucat o sa fie reduse de Black Friday -sper, inspre plafonul meu maxim.
SSPS: daca operatiunea de modare /instalare a unui nou firmware nu e super complexa, poate fi luat in calcul si faptul ca telefonul are boot unlocked. (sau cum se cheama respectiva chestiune).
SPSS: am citit in urma 2pagini, dar nu stiu care era subiectul discutiei. Credeam ca aici se cer sfaturi pt achizitia de telefoane, si eventual se si primesc.
Question: de ce nu comenteaza nimeni nimic despre smartwatch-uri ? Moto 360 mi se pare absolut superb. Abia-l astept in .ro.

Last edited by chrisTian; 04-10-2014 at 00:05. Reason: BB Z30
chrisTian is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 21:31   #823
mbc
VIP

mbc's Avatar

Mentioned: 1466 Post(s)

PC-ul meu

Recomandare pentru un telefon cu colturi cat de ascutite gen Lenovo S850, mai bun decat acesta in ~1200 lei?
Old 12-10-2014, 22:06   #824
Hemisphere
Senior Member

Hemisphere's Avatar

Mentioned: 56 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere

Vreau sa ii iau un smartphone mamei mele, nothing fancy or overpriced expensive shit, ci doar cu minimum decent hw requirements: quad cu 1Gb ram si JB/KK. M-am orientat catre Lenovo A328, e 400 lei la DiGi insa am gasit despre el ca are doar Multitouch 2-point (2 finger). E mare dezavantajul? Este vreo aplicatie care sa necesite 3 atingeri simultane? Eu inafara de pinch to zoom nu prea folosesc mai mult de 2 degete pe ecran, poate fi chestia asta un deal breaker?
Nu m-as intinde mai mult cu banii, ma coafeaza ca are si garantie, singura alternativa decenta care mi-a venit in minte e iPhone 4 (fara S) dar nu cred ca gasesc neverlocked si in stare buna la banii astia.
Sa iau Lenovo?
Old 12-10-2014, 22:18   #825
reflavius
Senior Member

reflavius's Avatar

Mentioned: 65 Post(s)

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Recomandare pentru un telefon cu colturi cat de ascutite gen Lenovo S850, mai bun decat acesta in ~1200 lei?
Daca risti sa-l cumperi in 17.10.2014 de pe pandawill face toti bani - 379$
http://www.huaweimobileshop.com/huaw...ne-5-inch.html
Mai single sim Xiaomi 3s, excelent in cei 1265 de la [email protected]
Lenovo K910 dual sim activ...
Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk 2

Last edited by reflavius; 12-10-2014 at 22:27.
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 22:51   #826
mbc
VIP

mbc's Avatar

PC-ul meu

Trebuie sa il cumpar din Romania, maine sau poimaine. ~1200 ma refer la 1000 - 1300 lei. Telefonul nu e pentru mine, nu trebuie sa fie dual sim. Trebuie sa fie decent si sa arate cum am zis (cu colturi ascutite)

Am vazut si S860 si Sony Xperia T3 si ceva LG L9. Problema e ca nu cunosc nimic despre ele si nu le-as lua la intamplare. Cred ca avea cineva de pe forum S850. Orice impresie e binevenita.
Old 12-10-2014, 22:56   #827
reflavius
Senior Member

reflavius's Avatar

Mentioned: 65 Post(s)

Ma repet Xiaomi Mi3
http://m.emag.ro/telefon-mobil-xiaom.../pd/DQHFZBBBM/

Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk 2
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 23:00   #828
mbc
VIP

mbc's Avatar

PC-ul meu

Fix ala l-am omis. Arata foarte bine pentru banii aia, incerc sa ma prind care ii shpilu'. Ceva trebuie sa fie naspa ca altfel ar fi prea bine. Oricum, specsurile sunt cele mai bune in banii astia.
Old 13-10-2014, 00:22   #829
Enz0
Senior Member

Enz0's Avatar

Mentioned: 255 Post(s)

PC-ul meu

Mi3 merge foarte bine. Atât doar că e miui și no gapps mi se pare.

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.
Old 13-10-2014, 12:08   #830
mbc
VIP

mbc's Avatar

PC-ul meu

Nu are limba romana. Asta e deal breakerul.
Old 13-10-2014, 12:25   #831
Keyon
Senior Member

Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Vreau sa ii iau un smartphone mamei mele, nothing fancy or overpriced expensive shit, ci doar cu minimum decent hw requirements: quad cu 1Gb ram si JB/KK. M-am orientat catre Lenovo A328, e 400 lei la DiGi insa am gasit despre el ca are doar Multitouch 2-point (2 finger). E mare dezavantajul? Este vreo aplicatie care sa necesite 3 atingeri simultane? Eu inafara de pinch to zoom nu prea folosesc mai mult de 2 degete pe ecran, poate fi chestia asta un deal breaker?
Nu m-as intinde mai mult cu banii, ma coafeaza ca are si garantie, singura alternativa decenta care mi-a venit in minte e iPhone 4 (fara S) dar nu cred ca gasesc neverlocked si in stare buna la banii astia.
Sa iau Lenovo?
Philips are qHD IPS.
Keyon is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2014, 18:43   #832
Hemisphere
Senior Member

Hemisphere's Avatar

PC-ul meu

Are baterie mai mica si design (forma) mai urîtă.
Old 13-10-2014, 20:50   #833
Keyon
Senior Member

PC-ul meu

Din fata arata ok philips-ul, si eu am crezut acelasi lucru initial dar nu-i rau. Eu ridic unul zilele astea si pot sa-ti spun exact ce si cum.
Old 13-10-2014, 21:50   #834
Hemisphere
Senior Member

Hemisphere's Avatar

PC-ul meu

Ok, astept parerea ta, daca bacteria e decenta, poate pot sa trec peste forma dreapta de sus. Curbura de jos imi place, daca era si sus semana cu Acer S500.
Tot de la RDS il iei?
Old 13-10-2014, 22:21   #835
Keyon
Senior Member

PC-ul meu

Da, de la RDS, eu il iau pentru taica-miu, e cam chior si nu de alta dar ips-ul pare mai potrivit.

Am intrebat de culoarea telefonului si mi s-a spus ca culoare cu care vine e necunoscuta, ei doar dau comanda. Nu prea am inteles care-i faza, sper sa vina pe negru.
Old 13-10-2014, 23:55   #836
mirciusx
Senior Member

mirciusx's Avatar

Mentioned: 324 Post(s)

PC-ul meu

Am fost astazi si am pipait Sony Xperia Z3, la recomandarea lui Kpy. Apoi HTC M8, la recomandarea mea Apoi un Note, un Alpha, un ip 5s, peste LG G3 am sarit...la un Orange shop.

Concluzia am tras-o singur si era mai mai simplu asa si imi pare rau ca nu am facut asta mai de mult timp:
- orice este sub 4.7, inclusiv, e greu de tinut in mana si sa tastezi cu un singur deget, iar cu doua degete, te lovesti unul de altul.
- orice este peste 5, inclusiv, insa nu peste 5.5, pot folosi lejer cu doua maini si cu doua degete, imposibil sa il tin cu o mana si sa scriu ceva. Insa viteza cu care am scris cu doua degete, a fost ceva ...wow! Kpy, ai avut dreptate. Ii ziceam ca scriu mai repede de la tastatura decat la telefon, el invers. Nu am crezut ca e posibil. Ei bine, dupa 5 minute nici nu ma prea uitam la tastatura de la telefon, insa totusi greseli aveam, ceea ce e de inteles.

Overall:

- mi-a placut tare mult N5 si mi-a placut si inainte, pacat de camera insa, altfel nici nu ma mai uitam la alte telefoane, plus ca e la un pret mai mult decat decent
- Z3, camera wow, netul se misca chiar misto, ecranul super decent, m-am uitat peste mai multe fotografii, mi-a placut, in rest, pare chiar ok.
- M8, la fel ca la Z3, insa l-am butonat prea putin ca sa imi dau cu parerea.
- ip5s, sincer sa fiu, credeam ca 4" e ecranul perfect pentru mine, iar 4.7 sunt zmei inaripati. Cand l-am luat in mana m-am simtit ca si cu o surpriza de la ou kinder, no offense.
Ar trebuie sa ma uit dupa Moto X, cel nou, insa nu il gasesc in Orange shop. Iar de la Apple, plus-ul. Chiar daca 5.2" am zis ca e ok (cel mai mare testat), Note-ul la 5.7" a fost nitel peste mana mea, poate si din cauza ca avea antifurtul din magazin.

Stiu ca mi-am dat cu tifla in cap cu ce am zis zilele trecute, dar pana nu pui mana si nu testezi, nu ai cum sa stii cu ce se mananca.

Are cineva M8, E8, Z3 sau moto x, 2014? In special ultimele doua.

Singurul lucru care e interesant la ip 6 plus e ca, pe langa dotari care sunt nitel peste varianta simpla, chiar daca dai 3600lei pe 128Gb, peste un an, doi poate, nu o sa pierzi asa de mult la revanzare, in conditiile in care ar arata 9/10, cel mult 1000lei. Iar la Orange, nu cred ca sa vina la preturi decente la abonamente de sub 25e.
Old 14-10-2014, 00:15   #837
Arise
VIP

Arise's Avatar

Mentioned: 782 Post(s)

PC-ul meu

Default Recomandare tel Android

In acest moment iphone5 se vinde cu 1200 lei pe okazii. Acum 2 ani era 3300 lei. Te las pe tine cu matematica...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 14-10-2014, 01:17   #838
mirciusx
Senior Member

mirciusx's Avatar

PC-ul meu

Cine ar lua ip5 care a avut o gramada de probleme, cand la vreo 1600 poate lua ip 5s? Oricum, acum cativa ani tehnologia se schimba la un an jumatate, acum, dupa un an, deja incep sa fie "expirate" si lipsite de interes pe piata...oarecum ai dreptate. Dar dupa 4 ani inca unii folosesc ip4, care dupa mine a fost un best buy, si care se vinde, daca arata bine, undeva la 800lei, ce parere ai?
Anyway, matematica mea cred ca s-a gandit poate intr-un trecut indepartat si la unele produse care chiar au fost cautate la momentul respectiv. Posibil insa ca peste 50 de ani, iphone 4 sa fie la pret de Shelby (din 67)
Old 14-10-2014, 01:27   #839
Neo
Ancient friend

Neo's Avatar

Mentioned: 376 Post(s)

Se vinde la prețul ăla varianta de 16GB, un 5S 64GB costă de la 400-500£ în sus pe ebay.co.uk de la sellers din UK. Iar 3300 RON era oricum un preț exagerat pentru 16GB, lol 1000$.

Am avut iPhone 5 64GB și l-am dat cu £650 pe ebay după vreo 7 luni de utilizare, arăta ca nou, efectiv. Nu știu ce să zic, nu am folosit okazii and stuffs, care este condiția telefonului - dacă este 1200 RON și arată ca după război, nu merci, mai ales că iPhones de la 5 în sus au probleme majore cu zgârieturi pe aluminiul de pe spate.

Ymmv, dar eu văd HTC One M8 la £250-300ish pe ebay.co.uk, nou nouț, țiplat. Cât costă nou, £500-550 (amazon.co.uk)? Și nu-i model vechi. Asta-i o devalorizare imensă. Apple stau mult mai bine la capitolul ăsta, indiferent că-s telefoane sau laptopuri. Nu știu la iMac sau alte asemenea că nu folosesc și nici nu m-a interesat vreodată.

LE: Mircea, nu știu ce probleme a avut iPhone 5, dar eu n-am mai auzit de probleme de pe la 4 încoace (problema cu semnalul dacă era ținut într-o anumită poziție), eu am fost perfect mulțumit de telefon. Și da, 4S este încă un telefon excelent dpmdv, este chiar mai pocketable ca 5/5S și infinit mai portabil ca 6/6+. 4 nu prea pentru că săracul gâfâie groaznic cu software updates (nu discutăm de iOS 8, ci de 7).

Last edited by Neo; 14-10-2014 at 01:29.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2014, 02:36   #840
mirciusx
Senior Member

mirciusx's Avatar

PC-ul meu

De ce sa ma supar pe Arise, cand stie si el chiar foarte bine, ca preturile la tot ceea ce inseamna Apple s-au devalorizat mult mai incet decat restul? Asa as putea spune ca si ip6 plus, 128Gb, este sau era la precomanda 6000lei, la noi, iar eu pot sa il iau cu 3520lei direct din magazin, nu de la noi si sa il dau la 2000lei, poate chiar mai mult, as zice ca e ok dupa aproximativ doi ani, insa comparativ cu preturile noastre, da, pierderea e mare, chiar 4000lei. Dar sigur nu se referea la preturile de la noi, precum il stiu de dibaci.

iPhone 5, 16Gb, sa fi fost in jur de vreo 600$ la lansare, nu? Sa pierzi dupa 2 ani de utilizare 800lei, as zice ca e relativ ok. Daca nu ma insel, seamana nitel cu ce ziceam mai devreme. A pierde 1000lei la un telefon dupa perioada "de garantie", adica de 2 ani, e cat de cat decent. Si asta nu am zis-o doar eu.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules