lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-11-2022, 10:33   #2301
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,955
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mda, stiu, dar e chin si pedeapsa altfel. Am 3 monitoare din care ala principal are doar o intrare DP. Deci nu am cum sa il folosesc atat pe laptop cat si pe desktop. Plus tastatura / mouse, ar trebui sa imi iau eventual un KVM switch.

Nu e HP, e un Dell Precision 3571.

La vechea firma aveam un setup similar dar ma lasau sa imi fac o masina virtuala cu o imagine de a lor, cu tot ce inseamna partea de securitate. Aici nu au optiunea asta.

Am facut momentan un teamviewer pe laptop si il folosesc asa momentan pana imi vine alta idee. Remote desktop nu e enabled si nu am drepturi sa il pornesc.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2022, 13:56   #2302
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 7,046
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu



Default

Team Viewer este nasol ca poti fi hijacked sau oricine poate vedea in birou ceea ce faci.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2022, 14:41   #2303
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,718
Mentioned: 62 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Mda, stiu, dar e chin si pedeapsa altfel. Am 3 monitoare din care ala principal are doar o intrare DP. Deci nu am cum sa il folosesc atat pe laptop cat si pe desktop. Plus tastatura / mouse, ar trebui sa imi iau eventual un KVM switch.

Nu e HP, e un Dell Precision 3571.

La vechea firma aveam un setup similar dar ma lasau sa imi fac o masina virtuala cu o imagine de a lor, cu tot ce inseamna partea de securitate. Aici nu au optiunea asta.

Am facut momentan un teamviewer pe laptop si il folosesc asa momentan pana imi vine alta idee. Remote desktop nu e enabled si nu am drepturi sa il pornesc.
Optiuni:
1. Faci cerere pentru un docking station si uiti ca e laptop
2. Faci cerere pentru un desktop/workstation cu justificarile de rigoare, productivitate mai mare, etc...
3. Incalci politicile de securitate ale firmei, apare un incident serios si se inchide proiectul, eventual se desfiinteaza pozitia si traiesti din somaj.

Iti recomand sa discuti cu firma despre optiunea 1 sau 2.

edit: presupun ca nu au optiunea de BYOD (bring your own device)
__________________
NAS: Core i3-9300T, 32GB ECC, Asus P11C-M/4L, Intel 10Gb, RAID-Z2 4x4TB,Truenas
VMHost: Ryzen 7 3700x, 64GB ECC, Asrock AB350M PRO4, 2TB NVME, 280GB OPTANE, 1TB RAID1 SSD, Intel 10Gb,Proxmox

Last edited by Pirat; 23-11-2022 at 14:51.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2022, 14:12   #2304
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,955
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

1. Am docking station, dar nu rezolva problema. In continuare lucrez pe laptop , am 2 pc-uri, imi trebuie KVM switch si galagia ramane.
2. nu cred ca se poate
3. mda, se pare ca nu prea am optiuni.

Deocamdata tot Teamviewer e cea mai ok optiune. Il folosesc oricum doar acasa, nu are cine sa ma atace sau sa vada la ce lucrez. Probabil o sa il iau si o sa il pun si alta camera si aia e...
ktf is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2022, 14:48   #2305
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 11,003
Mentioned: 373 Post(s)

PC-ul meu



Default

Unul din monitoare are doar o intrare DP? Ciudat, de obicei erau cu cel puțin două intrări...
SW-ul KVM este util mai mult pentru a folosi aceleași periferice... nu am avut la mai multe monitoare.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2022, 17:02   #2306
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,955
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

E un Acer Predator XB270HU, are doar o intrare DP. E ok KVM-ul macar pentru mouse / tastatura, dar tot trebuie sa tin mizeria aia de laptop aproape si ma termina coolerul cand incep sa lucrez serios pe el. Oh well...
ktf is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2022, 17:39   #2307
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,718
Mentioned: 62 Post(s)

PC-ul meu



Default

Te cred, am un laptop hp de la munca... cand il apuca, zici ca decoleaza un avion.
__________________
NAS: Core i3-9300T, 32GB ECC, Asus P11C-M/4L, Intel 10Gb, RAID-Z2 4x4TB,Truenas
VMHost: Ryzen 7 3700x, 64GB ECC, Asrock AB350M PRO4, 2TB NVME, 280GB OPTANE, 1TB RAID1 SSD, Intel 10Gb,Proxmox
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2022, 14:11   #2308
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,566
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Rack 10 inch lățime.

Am zis că o iau razna in timpul procesului de asamblare. Ikea e mici copii pe langă ăștia de la Lanberg.

Rezultatul final după ce bagi toate șuruburile e unul cam dezamăgitor. Niște tablă ambutisată, niște șuruburi și un geam.

Mai trebuie să imi vină 3 sertare, pentru că pitong, aparent in Romania nu poți cumpăra totul de la un singur comerciant.

Partea nașpa e că dacă vreau să il fac waterproof cred că o să mor cu el de gat. Probabil o să cumpăr un tablou electric normal cu IPX68 whatever și văd eu apoi cum ?i pun la ăla sertare.



Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 25-11-2022 at 14:14.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2022, 15:39   #2309
jok3r4u
Senior Member
 
jok3r4u's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Timisoara.
Posts: 968
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to jok3r4u
Default

salut.

trebuie sa ma duc saptamana viitoare sa instalez urmatorul set-up intr-o zona remote fara acces la internet prin cablu, si incerc sa imi dau seama daca o sa functioneze si ce rol trebuie sa aiba fiecare element:


- 2 modemuri Huawei B311-221 Flybox 4G de la Orange (cred ca trebuie puse in Bridge mode)

- ambele modemuri se introduc intr-un Router multi WAN - TP Link Load Balance R480T+ (care o sa se ocupe de rutare si load balancing intre cele doua modemuri)

- in R480T se leaga prin enthernet un modul dintr-un sistem mesh Mercusys Halo H50G, care ulterior trimite semnal catre restul satelitilor. sistemul cred ca trebuie setat ca si acces point, dar nu imi e clar inca daca in acest caz se mai pot folosi restul satelitilor wireless sau trebuie legati efectiv + daca o sa mai mearga sistemul de management de la Mercusys (ma intereseaza sa vad in aplicatie daca sunt noduri deficitare, self healing, etc).

daca se poate putin feedback legat de aceasta solutie, v-as fi recunoscator.

multumesc.
__________________
eat. lift. misc. sleep. repeat
jok3r4u is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2022, 17:50   #2310
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,955
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pentru ultima intrebare :

https://www.mercusys.com/cz/faq-717
ktf is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 16:47   #2311
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,566
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pentru cei care se jură că ei nu cumpără de pe AliExpress, că vine ?ntr-o lună și e prea mult de așteptat. Aparent tabla poloneză e și mai complicată...



Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 17:17   #2312
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 4,654
Mentioned: 170 Post(s)

PC-ul meu



Default

Comenzile de pe Ali vin in DOAR o luna? Let me tell you a "pe vremea mea" story...
Da' pe bune, majoritatea comenzilor vin cam in 2 saptamani, cu curier.

Care-i treaba cu tabla? Comandata din 2020?
__________________
The evolution of the Ryne PC
Inrolează-te azi in echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 17:33   #2313
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,566
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Tabla e pentru hardughia de mai sus.

Ca să fiu corect, comanda pentru ele a fost plasată la itgalaxy.ro
Quote:
Joi, 17 Noiembrie 2022 11:50
M-au contactat telefonic, mi-au dat un termen estimat de livrare de 1-2 săptămani, am acceptat.

Azi a sosit.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 20:49   #2314
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,566
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Și poza de atenție, după ce am pus repede două rafturi să văd cam ce iese. A ieșit o varză cu spaghetti...
Mă rog, aștept să mai ?mi vină un switch pe 12V, apoi văd ce wire management fac și ce mai bag ?năuntru.
Speram să iasă ceva simplu, eficient și elegant, gen plug and forget, deocamdată a ieșit ceva scump, destul de complicat și la care mai am o groază de muncă.



Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 9,355
Threads: 26,490
Posts: 764,825
Total Online: 547

Newest Member: Paultech25

Latest Threads
- by Kspic
- by Monstru
- by mbc
- by Keyon
- by ibm390s

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 05:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.