lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-01-2021, 19:25   #2641
korby
Ancient friend

korby's Avatar

Mentioned: 178 Post(s)

PC-ul meu

Quote:
Originally Posted by APepper View Post
Dar da, pe vremea aia a fost senzatie din ce am citit, cu o mare parte din batchurile initiale (9500 Pro a fost inlocuit repede de 9600) fiind perfect capabile sa fie deblocate in 9700.
Da, pt. că erau 9700 rebranduite/parţial "funcţionale"/etc.
Old 12-01-2021, 20:49   #2642
APepper
Senior Member

Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

- O placa interesanta pe care vreau sa o testez in comparatie cu X800XT (In februarie). Gasita la intamplare pe olx, venita cu livrare impachetata dubios, deja ma gandeam cand am desfacut cutia ca sunt 50% sanse sa se fi stricat la transport, fusese impachetata cu mototoale de hartie. Testata, merge bine...phew

- O alta placa video care mi s-a parut interesanta din cauza coolerului oarecum unic: e singurul cooler pe care l-am vazut vreodata care contine informatii directe despre specificatiile placii. Cuplat cu faptul ca arata ca o jucarie chinezeasca veche, mi s-a parut o aditie meritoasa la colectie. Merge normal, sper sa aiba viata lunga, astept sa fac rost de gtx 480 si le pun la teste
APepper is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2021, 01:41   #2643
zamoldac
Senior Member

zamoldac's Avatar

Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Chiar interesant 470-ul. Am si eu ceva corespondent

zamoldac is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2021, 09:14   #2644
APepper
Senior Member

PC-ul meu

Alea fiind 2x 470 si 2x x800xt?
Old 13-01-2021, 10:19   #2645
zamoldac
Senior Member

zamoldac's Avatar

Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

X850XT si GTX480
zamoldac is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2021, 11:57   #2646
Viewstar
Senior Member

Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Tot de pe olx, tot cam overpriced: x850pro@150lei: https://www.olx.ro/oferta/placa-vide...b-IDer4Nu.html
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2021, 14:31   #2647
RaverX
Senior Member

Mentioned: 52 Post(s)

Cam overpriced, daca era X850 XT PE era alta treaba. Oricum, e AGP, daca e functionala si fara probleme estetice nu e chiar asa de overpriced, la 100 lei eu zic ca ar trebui sa fie ok pt un colectionar.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2021, 15:37   #2648
APepper
Senior Member

PC-ul meu

Quote:
Originally Posted by zamoldac View Post
X850XT si GTX480
Daca dai unul din cele 2 480, mesaj te rog. In alta ordine de idei, i-am facut o oferta celui de pe olx cu x850, a spus ca 100 e cel mai mic pret. Nu mi s-a parut ca merita, i-am oferit mai putin, a refuzat. Ata ete, stiu ca fiind pe agp e mai "de colectie", dar tot nu mi se pare ok pretul pt Ro. Poate ma razgandesc in viitor...pana atunci imi ajung un X800XT, X850XT PE, X800, si acum X800GT

Last edited by APepper; 13-01-2021 at 15:41.
Old 13-01-2021, 20:38   #2649
Robert B
Ancient friend

Robert B's Avatar

Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

SNAP! - Colour of Love

ATI 9700! Life in the FAST LANE!

Uite ca am ajuns sa ne ocupam si de placile din tabara rosie. Dupa cum bine stiti, sant un ndiviot pur sange insa asta nu ma face sa fiu un dobitoc si sa nu recunosc meritele unor placi legendare care au o culoare cu totul alta decat verde. Green with envy should summize my reaction cand am vazut ca rosii i-au batut bine pe verzi. ATI 9700 the meanest, baddest card on the block! Good Ol' 2002! https://www.anandtech.com/show/947

In caz ca ati uitat, precizez ca singura placa ATI pe care am folosit-o vreodata a fost o mareata ATI Rage II C AGP cu 4MB back in '99. Aceasta maiastra placa m-a facut sa nu mai vreau o placa ATI pentru urmatorii 20+ ani. This is what happens cand esti broke si prima experienta 3D nu este asa cum ti-ai imaginat!

Celeronul la 366 a venit la pachet cu placa ATI Rage II C si un HDD de 5400 rpm. Yep. No money = NO FUN!

Peste circa un an de zile am reusit sa cumpar o VANTA de 8MB si boy was I impressed. No more ATI for me no matter what!

I know I was and I still am biased but at least you know my color!

Sa revenim.

In ultimii ani v-am tot povestit de caznele la care am fost supus cand am vrut sa gasesc o placa ATI 9700/PRO sau 9800/PRO functionala.

Esec dupa esec cu placi cumparate de la talcioc care time and time again s-au dovedit dead and buried.

In cele din urma, prin amabilitatea lui aditdili, mighty moderator, pe forumul meu de suflet lab501, in anul de gratie 2020, am intrat in posesia unei placi ATI 9700 functionala!

GOOD TIMES!!!

Pentru costul transportului am avut in maini o placa rosie which by all means was supposed to end my bad luck with ATI cards. A 20+ year redemption!

Such unassuming looks!

Remember! Esentele tari se tin in sticlute mici!

Placa a sosit in stare buna pentru varsta ei si pot spune cu maxima sinceritate ca pentru cineva invatat cu "cazaturi" de la talcioc, o placa fara urme de damage si care doar trebuie restaurata was a breath of fresh air. Doar atat am de facut? LOL! Bring it ON!

Cand esti in transee si trebuie sa triezi cine mai are o sansa la viata nu mai ai timp sa iti dai seama ce se petrece in jurul tau si esti focusat doar pe ceea ce ai in fata ochilor. Vizitele mele la talcioc au devenit o misiune de a salva tot ce consider ca mai are o sansa de a vedea inca un rasarit de soare.

One more piece. One more card. One more motherboard. One more ... I know I have a problem dar ma tratez cu cate o componenta at a time.

Placa ATI Radeon 9700 128MB AGP / PN 109-94200-01 / P/N 1029421902 0001 a sosit doar putin murdara, cu un ventilator inca silent, all in all it was un candidat perfect pentru procedura la care urma sa o supun.

Be gentle mi-a soptit. Have no fear, only soft pillows and silk gloves for you!

Imediat ce am primit placa un singur gand nu imi dadea pace. Si totusi, daca placa este dead?

There's only one thing to do! POWER IT UP!

Vital signs?

Still all out of gum and kicking A$$!!!

PIII-ul la 800MHz cu AGP 2x si Win 98 SE nu a fost ceea ce si-ar fi dorit draga de ea insa am aflat cu bucurie ca este in stare perfecta de functionare. A working ATI 9700? WOW! They do exist! Cine s-ar fi gandit?

Last edited by Robert B; 14-01-2021 at 22:10.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2021, 20:38   #2650
Robert B
Ancient friend

Robert B's Avatar

PC-ul meu

Asa cum v-am obisnuit, I was going to leave no heatsink unturned si inca de cand am primit placa am dorit sa schimb TIM-ul.

Dupa o documentare temeinica pe internet, ma asteptam sa gasesc un thermal pad galben ceva mai consistent, care ar fi necesitat ceva munca de lamurire ca sa pot separa heatsink-ul de pastila de siliciu a GPU-ului.

Nu mica mi-a fost mirarea insa cand am dat cu ochii de cele de mai jos.

Well. It seems I wasn't the first one to get here. Hmmm ... less work for me.

Socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ, pentru ca a fost nevoie de munca nu gluma, pentru a elimina abominatia aia de pad galben.

Acetona.

Bucati dintr-un card de plastic, folosite atent.

Acetona si iar acetona, pentru a razui inca un strat de mizerie galbena.

SPA cu IPA 99% for good measure.

Chiar si asa, a trebuit sa folosesc unelte de convingere ceva mai potente.

Bamboo stick anyone? Atentie maxima insa! Any damage sustained in this stage = THE END!

Cotton sticks? HAHAHHAAHhaHAHHAH! Pathetic!

Well, there no replacement for the right tool for the job!

Zeci de minute tensionate. Scratch, scratch, ... I can see the LIGHT!!! NOT!

Almost there.

Recompensa pe masura efortului.

Inca putin.

More fine tuning.

Fallen soldiers.

Totally worth it!

Last edited by Robert B; 14-01-2021 at 23:21.
Old 13-01-2021, 20:39   #2651
Robert B
Ancient friend

Robert B's Avatar

PC-ul meu

Dupa ce am scapat de chestia galbena a trebuit sa ma ocup de ventilator.

Acesta era acoperit de un strat de mizerie aderenta insa inca se invartea fin.

Bracket-ul avea nevoie si el de some TLC. I got this in spades! Have no fear!

Am incercat sa curat ventilatorul fara a-l desface complet insa rezultatele nu au fost pe masura standardelor mele asa ca stiti ce a urmat.

Got water? Of course! Got Fairy Lemon? YOU BET!

Pentru ca indiferent cat am curatat rama ventilatorului si elicea folosind betigase de vata cu IPA 99%, nu am scapat de mizerie, am decis sa spal totul cu apa calda si detegent de vase Fairy Lemon. DA! Ati citit bine! APA!

Am avut mare grija sa nu deranjez vreun fir de la bobinaj si in cele din urma am obtinut ceea ce mi-am dorit.

Flawless!

Some lube. Fresh 0.2 mm double sided tape for the sticker and PRESTO! Better than new!

Inca inainte de ma apuca de resturat placa ATI 9700, am fost informat ca in cazul placilor ATI 9700/PRO a fost folosit un thermal pad mai gros si in eventualitatea in care acest pad este inlaturat, este posibil ca heatsink-ul sa nu mai faca contact cum trebuie cu chip-ul grafic si este nevoie ca sa inlatur shim-ul de pe GPU pentru a rezolva aceasta problema. Acest fapt este bine documentat si pe internet. Multi entuziasti au facut aceasta procedura pentru a obtine temperaturi mai bune sau chiar pentru a rezolva instabilitati datorate unor temperaturi ridicate de functionare. Believe it or not placa ATI 9700 nu are un sensor de temperatura pe GPU si nu se poate monitoriza acest aspect din software.

Perspectiva de a inlatura shim-ul de pe GPU nu m-a incantat insa tin sa precizez ca as fi efectuat aceasta operatie fara sa clipesc daca s-ar fi dovedit a fi necesara.

In cazul placii ATI 9700 nu a trebuit sa inlatur shim-ul si acest fapt a devenit evident inca de cand am inlaturat heatsink-ul. Urma de pasta termica era buna.

Totusi, pentru linistea mea, am mai facut inca un experiment.

Am pus pasta, ceva mai multa si am presat heatsink-ul cu mana. Apoi am verificat ca sa vad ca exista o fanta de lumina intre heatsink si chipul grafic.

We got light! Ship it!

Fit for the job! Less paste next time and the heat will solve the rest. MX-4! I love this stuff!

Pentru a curata PCB-ul am apelat la apa calda de la robinet si detergent de vase Fairy Lemon.

Au urmat cateva etape de curatare cu IPA 99% si multa rabdare.

Last edited by Robert B; 13-01-2021 at 20:47.
Old 13-01-2021, 20:39   #2652
Robert B
Ancient friend

Robert B's Avatar

PC-ul meu

Rezultatele finale au fost exact ceea ce ma asteptam.

Metal, metal, precious metal.

Better than new

Once my work was done am simtit nevoia imperioasa de a mai testa inca o data placa.

What if I f..ked up something?!

Am bagat placa in vechiul meu sistem Abit NF7-S / AXP 2800+ si i-am dat o cheie.

Tense moments have passed ...

ALL SYSTEMS NOMINAL!

Old 13-01-2021, 20:40   #2653
Robert B
Ancient friend

Robert B's Avatar

PC-ul meu

This is how I got my fully working ATI 9700!

Multumesc inca o data aditdili pentru placa. A ajuns pe maini bune!

Meet the shiny beast!

Such a nice card. So understated and yet so powerful. I must say that I really love this RED card.

Ca si cum, dupa ce am primit aceasta minunata placa, the skies have cleared, am mai pus mana pe doua placi ATI Radeon 9800 PRO 128MB si o placa ATI Radeon HD 5870 E6 care asteapta cuminti sa le spun povestea. Sper ca toate sa fie still alive and kicking insa indiferent de outcome imi place "sa lucrez" cu placile astea. They bring back so many memories ... getting older sux BIG TIME!!!

It seems that the beginning of this year will be RED but I'm not complaining at all.

Cya soon with more awesome stuff! (Weather, ahem time, permitting)

gallery: https://postimg.cc/gallery/1Xdq8QS

More later.
Old 13-01-2021, 20:42   #2654
korby
Ancient friend

korby's Avatar

PC-ul meu

Old 13-01-2021, 20:49   #2655
Robert B
Ancient friend

Robert B's Avatar

PC-ul meu

Old 13-01-2021, 20:51   #2656
korby
Ancient friend

korby's Avatar

PC-ul meu

Mamă soare cât mai băleam la astea când citeam de ele în revista CHIP.
Old 13-01-2021, 20:53   #2657
Robert B
Ancient friend

Robert B's Avatar

PC-ul meu

Eu eram Praslea cel Voinic cu Gainward MX460 64MB.

Nici vorba de avioane precum ATI 9700.
Old 13-01-2021, 20:57   #2658
korby
Ancient friend

korby's Avatar

PC-ul meu

MX460? Băbăete...
Old 13-01-2021, 21:21   #2659
Robert B
Ancient friend

Robert B's Avatar

PC-ul meu

Luata de la SISTEC bulk! Ahhh , plus o placa ECS K7VTA3 KT333 (Sistec) si AXP 1900+(Ultra PRO l-am fentat pe taica-meu )

Last edited by Robert B; 13-01-2021 at 21:31.
Old 13-01-2021, 22:51   #2660
RaverX
Senior Member

Mentioned: 52 Post(s)

MX460? Ciudata alegere, MX460-urile erau destul de scumpe, considerabil mai scumpe ca si MX440 (nici nu zic de MX440SE, alea erau chiar petarde), un Gainward MX460 cred ca se apropia destul de mult la pret de un GF3 Ti200 Inno3D (de exemplu).

Asta daca nu cumva ai cumparat-o mai tarziu, dupa ce au aparut deja FX-urile si ai prins-o la ceva reducere buna.

Oricum, mie GF4 MX-urile mi s-au parut o teapa mare, cam cum a fost si TNT2 M64, numai GF4 nu erau, mai degraba GF2.
RaverX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules