lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27-11-2011, 15:29   #1
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema calculator.

Am primit sarcina de a repara un calculator, la fata locului m-am asigurat ca vizual toate componentele sunt in regula. L-am pornit si a inceput sa scoata un beep de 1 secunta la un interval de 3 secunde. (Am incercat cu diverse memorii ram, cu sau fara placa video, acelasi efect). Monitorul nu primea semnal video asa ca am presupus ca problema ar fii placa video (MSI Ati Radeon 9550).

Am luat placa video si am adus-o acasa. Pe birou am amsamblat o sursa / placa de baza , procesor celeron 2,5ghz si un hardisk cu windows xp. Am conectat intai monitorul la iesirea VGA a placii de baza, am alimentat sursa, am pornit sursa, becul verde de pe placa de baza s-a aprins. Apoi am pornit manual placa de baza din pinii corespunzatori. Coolerul procesorului a pornit, pe ecran nu am imagine. Am oprit apoi am pus placa video presupusa stricata in slotul AGP si am pornit din nou calculatorul, acelasi efect.

Ce am omis ?
2dor is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 15:47   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,655
Mentioned: 1359 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ai omis ca tu nu este om de reparat calculatoare. Asta cel mai grav.

Daca tot vrei sa il repari, cauta manualul de instalare / utilizator pentru placa de baza din sistemul respectiv si vezi ce inseamna beep-ul in cauza. De obicei aceste BIOS error codes sunt pe la sfarsitul manualului. In functie de ce zice, actionezi.

De obicei, pentru testatul componentelor se foloseste un alt sistem de care esti sigur 100% ca merge pentru a fi relevante testele. Asa cum am inteles ca ai facut tu te poti invarti zile intregi pana sa te prinzi ce are.

Succes.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 16:02   #3
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Perfect, inca un troll.

Mai am inca 2 calculatoare (100% functionale) in casa insa nici unul nu are slot AGP pe placa de baza. Si nu am dispozitia necesara sa fac o rocada cu placa asta de baza intr-unul din calculatoare (ambele in format mini ITX).

Manual de utilizare ? Prietene calculatorul de provenienta a placii video suspecte ca fiind defecta e la 40 de kilometri de mine intr-o localitate unde nici netul nu ajunge. Propietara nici macar nu a primit manualul acum 6 ani cand a cumparat calculatorul. Eu stiu ca sta in caracterul meu sa nu citesc literatura insa compensez prin manuale de utilizare atunci cand este cazul. Pe acelasi principiu care il ai si tu, acela ca se pot gasii soluti si explicatii rapide in manual.

Mai incerc un alt procesor pe placa asta de baza si in acelasi timp testez Celeronul pe un calculator functional. Acelasi lucru voi face si cu memoria ram, daca totul e ok inseamna ca placa de baza are "ceva".
2dor is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 16:05   #4
attlantis
Senior Member
 
attlantis's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 634
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Intr-adevar cum ti s-a zis mai sus, placa o montai intr-un sistem functional.

In mod normal ar trebui sa ai imagine pe monitor doar cu video on-board. Dupa ce nimeresti la partea asta te bagi si montezi si placa video. Pe urma ar trebui sa dezactivezi si video on-board din BIOS.

Dupa ce scoti sau pui o componenta in sistem ar fi indicat un reset de BIOS.
Incearca cu ambele variante si din jumperi si prin scoaterea bateriei.

Probabil ca n-ai manualul. Atunci te uiti ce scrie pe placa de baza, la model si cauti manualul in format .pdf de pe pagina producatorului.
attlantis is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 16:05   #5
aFter
Senior Member
 
aFter's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Oradea
Posts: 928
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce placa de baza ii ?
aFter is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 16:10   #6
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intel D845GERG2/D845PECE

#Atlantis, nu am retinut modelul placii de baza de acolo.
2dor is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 16:15   #7
aFter
Senior Member
 
aFter's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Oradea
Posts: 928
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

http://downloadmirror.intel.com/1532...chProdSpec.pdf
aFter is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 16:33   #8
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din ce citesc inteleg ca BIOS-ul ar fii spart. De aici si problema lipsei de imagine.

Se pare ca e timpul sa imi strang jucariile. N-am dispozitia necesara sa caut tutoriale de rescriere bios
2dor is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 16:44   #9
attlantis
Senior Member
 
attlantis's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 634
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Din ce am inteles Intel D845GERG2/D845PECE este o placa folosita acum de tine. Si nu placa respectivei persoane. Cod-urile de eroare trebuiau verificate pentru placa aia.
Iar acum daca ai alte cod-uri de eroare verifici dupa ele in manualul pus de JAFF.
Dar scoate placa video si incearca sa faci sistemul functional. Verifica toate conexiunile.
Dai si un reset de BIOS.

La placa cucoanei te mai uiti si la condensatori cum arata. Dar inteleg ca nu este la tine.
Daca are HDD-ul initial mai poti pune un HDTune ca sa vezi cam cat timp a folosit sistemul.
Unele sisteme mai vechi aveau placile de baza niste porcarii care nu-ti functionau prea multi ani. Unii si-au luat calculatoare si vor sa traga de ele 10 ani.
Eu unei cucoane care avea o rasnita de asta cand m-a intrebat ce poate sa-i mai faca, i-am zis: aruncati-l doamna!
attlantis is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 16:57   #10
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta e , nici nu am ajuns in stadiul in care sa fac aici un sistem functional cu singura placa de baza cu slot AGP care o am.

Oricum familia respectiva mai are 2 laptopuri decente, la unul dintre ele tocmai facusem mentenanta "de toamna" dupa ce l-a plimbat pe la service si pe la niste "experti locali". Dar ar fii vrut sa aiba o unitate fixa in casa functionala, pentru diverse.
2dor is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 18:11   #11
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,655
Mentioned: 1359 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by 2dor View Post
Perfect, inca un troll.
Amice, decat sa ma faci pe mine troll mai bine iti bagi cuvintele astea undeva, ca nu eu sunt de vina ca tu nu esti in stare sa repari un computer. Eu am 3 masini pe numele meu, dar nu ma dau mare mecanic. Eu ti-am dat un sfat in care ti-am spus frumos ce se face, informatie care ti-o dau din (vasta) mea experienta. Daca capacitatea ta intelectuala iti permite sa te bagi la o treaba pentru care nu esti pregatit e problema ta, nu a mea.

Incerci sa-l ajuti si face pe desteptul.

PS: invata sa scrii in limba romana!

Last edited by mbc; 27-11-2011 at 18:13.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 19:23   #12
ionutigna
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 276
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Acelasi still de a pune problema... daca vrei sa ajuti omul nu incepe cu insulte. Posteaza ce ai de postat si move on. Bafta!
ionutigna is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 20:17   #13
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,726
Mentioned: 674 Post(s)

PC-ul meu



Default

daca anumiti condensatori cu cu buba si nu mai ai zeama in bateria de bios, s-ar putea sa ai bip-uri de eraore aleatoare (adica diferite intre bootari).
In bios intra?
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2011, 14:57   #14
2dor
Member
 
2dor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Baicoi
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
daca anumiti condensatori cu cu buba si nu mai ai zeama in bateria de bios, s-ar putea sa ai bip-uri de eraore aleatoare (adica diferite intre bootari).
In bios intra?
Condensatori : ok
Bip-uri diferite intre bootari : nu

Nu intra in bios, nici macar nu transmite semnal catre monitor.

* Si pe calculatorul cu pricina, si pe placa de baza de la mine.
2dor is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2011, 16:37   #15
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Boosted zone
Posts: 9,932
Mentioned: 255 Post(s)

PC-ul meu



Default

Gasesti placi video la 20RON pe CG... Totusi nu strica sa vezi cu o placa video pe PCI daca nu cumva placa video actuala s-a dus pe lumea celor care nu dau imagine din cauza slotului AGP. Eu am patit asta de vreo 2 ori. Pe PCI mergea, pe AGP nu dadea imagine cu nici o placa video...+ ca bonus 2 placi mi le-a pus in cap.
__________________
MO POWAH BABEH!!
Enz0 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Calculator pentru filme si muzica GreuHip Cutia de sub birou 40 20-03-2013 14:37
un sfat de calculator 15 milioane maxim steam23 Cutia de sub birou 4 09-10-2011 19:55
calculator ciudat cu GTX 460 768 super ciudat ingerulol Cutia de sub birou 10 05-08-2011 20:26
Configurare calculator marian Placi de baza 18 24-11-2010 21:41

 
Forum Stats
Members: 9,045
Threads: 24,326
Posts: 723,481
Total Online: 1679

Newest Member: mihai21ro

Latest Threads
- by Arise
- by Monstru
- by gg0
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.