lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-07-2019, 14:01   #1
Zekspir
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 127
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default Memorii DDR4, underclock

Salutare. Mă interesează să aflu dacă un kit DDR4 3733 Mhz CL 17 este capabil sa ruleze la 3600 MHz CL 16. Eventual, ce "viteza" ar garanta funcționarea la 3600 CL 16 ?
__________________
File not found ... Should I fake it ? (Y/N)
Zekspir is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 14:40   #2
miker2ka
Senior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Bucuresti
Posts: 410
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai nu ai nicio garantie. Din teste mele pentru daily (testat de la 4200 in sus, deci nu stiu daca se aplica si la frecvente mici) scaderea CAS cu 1 necesita ridicarea voltajului cu 80-100 mv, in timp ce cresterea vitezei cu 100 mhz necesita intre 0 si 40mv. Desigur o sa difere de la kit la kit. Din ce stiu la g.skill 3200c14 au avut rezultate bune in oc si ic-urile sunt b-die. In rest m.am jucat cu ram peste 4000. Rezultate bune in daily s.au obtinut cu 4133c17... vezi ca are gamingrade un kit la vanzare.

Last edited by miker2ka; 09-07-2019 at 14:43.
miker2ka is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2019, 14:43   #3
miker2ka
Senior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Bucuresti
Posts: 410
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu



Default

http://gskill.com/community?cls=1502...&id=1562663999
miker2ka is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2022, 15:15   #4
BIC
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 150
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default Thread vechi, dar titlu potrivit

Merită să inlocuiesc 2x8 GB [email protected] Adata Premier 19-19-19-43 cu HyperX Fury dacă timing-urile la aceeași frecvență sunt 15-17-17-36?
Fury au profil XMP la 3000MHz dar nu il pot folosi (probabil din cauză de procesor i5-10400F / chipset B460)
Dacă nu se simte in utilizarea zilnică, e mai bine să mut "furioasele" pe un Ryzen5?

Last edited by BIC; 13-06-2022 at 15:18.
BIC is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2022, 10:32   #5
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 968
Mentioned: 39 Post(s)




Default

Doar tu stii raspunsul la intrebarile astea.

Banuiesc ca ai deja cele 2 sisteme cu intel respectiv amd. In teorie ar avea sens sa ai memoriile mai performante unde se vede diferenta. Pe de alta parte are rost sa-ti bati capul cu mutat memori si teste sa vezi poate 2% diferenta?
Dashu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sfat memorii DDR4 GSKILL guest13 Memorii & stocare 3 04-06-2016 09:22
Ajutor underclock icebird Placi de baza 5 05-10-2009 15:23

 
Forum Stats
Members: 9,302
Threads: 25,983
Posts: 757,071
Total Online: 31

Newest Member: Marius46

Latest Threads
- by LAB501
- by Kspic
- by Steve-o
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.