lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-10-2020, 22:11   #901
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,004
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Yep. 0.2. Multam.
Acum ma mananca sa-i schimb firmware-ul.
Coispe variante, majoritatea pr X1 si nu pt Genius.
Habar nu am ce sa aleg.
Ceva sfaturi?
Amvazut ca Marlin 2.x da reteuri pe ici pe colo.
Stie careva un 1.x bun pt Genius? @kpy_here?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 03-10-2020 at 22:14.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2020, 23:38   #902
Tile
Ancient friend
 
Tile's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Brexitania
Posts: 1,118
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

In cateva zile Ender 3 Pro-ul meu va primi un BL Touch.
__________________
Cu tehnica si dibacie ajungi in fata.
Manui nibbler-ul cu maiestrie multa cum facea Decebal cu sica in lupta.
Tile is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 10:07   #903
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,004
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

M-a mancat in cur si am facut upgrade de firmware la asta de aici: https://3duk.co.uk/index.php?action=...a=view;down=19

Scoate oribil.
Da prea mult filament cred, ca distanta fata de bed este buna
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 10:48   #904
Tile
Ancient friend
 
Tile's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Brexitania
Posts: 1,118
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pune o poza cu print-ul nu tocmai ok
__________________
Cu tehnica si dibacie ajungi in fata.
Manui nibbler-ul cu maiestrie multa cum facea Decebal cu sica in lupta.
Tile is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 10:57   #905
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,004
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu am facut, dar arata ca mai jos + colturile colturile rotunde si iesite rau din linie.

__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 05-10-2020 at 11:01.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 11:16   #906
Tile
Ancient friend
 
Tile's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Brexitania
Posts: 1,118
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca sa calibrezi extruder-ul mai intai. Din exemplul de mai sus e overextrusion.
__________________
Cu tehnica si dibacie ajungi in fata.
Manui nibbler-ul cu maiestrie multa cum facea Decebal cu sica in lupta.
Tile is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 11:20   #907
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 1,063
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu folosesc firmware de aici: https://3d-nexus.com/resources/file-...inter-firmware

In principiu, daca nu ai facut upgrade la control board, adica la ceva 32bit, nu ai de ce sa folosesti Marlin2.0

Si alta chestie, don't fix it until it's broken )
allexb is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 12:40   #908
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,004
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Trebuia alt firmware, ca am pus bltouch
@allexb, ma sperie calibrate linear advance. Cum dreac o fac? Generez codul si unde il pun? Pe filament? Pe printer?
Eu folosesc prusa slicer
Cred ca nu inteleg princicpiul fizic din spatele chestiei asteia, ca sigur ale o logica.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 05-10-2020 at 13:18.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 15:43   #909
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 1,063
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ideea cu linear advance este ca extruderul este un mecanism mai complex decat orice alta axa, in sensul ca daca tu ii comanzi imprimantei sa se miste +10mm pe X si apoi -10mm pe X, daca mecanica e buna ajunge fix in acelasi loc.

Cu extruderul nu se intampla la fel, fiindca depinde de temperatura, tipul filamentului, cat de repede se topeste, si de multe ori daca ii dai extrude 10mm, retract 10mm, tot o sa curga ceva din el fiindca se creeaza presiune, deci extruderul nu functioneaza linear.

1.Linear advance influenteaza mai mult daca printezi la viteze mari
2.Firmware-ul de le 3Dnexus are linear advance activat dar valoarea K setata la 0, adica nu face nimic
3.Trebuie sa calibrezi pentru fiecare filament pe care il folosesti, presupun ca folosesti mai multe tipuri/culori de PLA
4.generezi si printezi calibration pattern-ul de aici: https://marlinfw.org/docs/features/lin_advance.html
5.valoare K pe care o determini, o introduci in gcode cu M900 Kxx, in prusaslicer setezi la Filament settings -> Custom gcode -> Start gcode

Inainte de calibrarea linear advance, ar fi bine sa faci calibrarea extruderului si a flow rate-ului.
allexb is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 19:49   #910
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,004
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Multam.
Am mai sapat si e logica treaba.
La extruder nu are cum sa fie la fel ca ala impinge filament sa creeze presiune, iar 10mm de filament intrat intotdeauna vor fi mai multi mm de filament extrudat. De aici si logica de a adauga codul in g-code-ul filamentului, nu in firmware-ul imprimantei

La fel si cu flow rate-ula, ca pe ala il seteti strict in functie de masuratorile pe filament.

Calibrarea extruderului nu cred ca e asa dependenta de filament (desi, daca stau si ma gandesc, firmware-ul nu calculeaza liniar ci parca volumetric extrudarea, iar densitatea difera de la PLA la PETG, de exemplu). Sper sa nu bat campii.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2020, 22:16   #911
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,004
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
Eu folosesc firmware de aici: https://3d-nexus.com/resources/file-...inter-firmware

In principiu, daca nu ai facut upgrade la control board, adica la ceva 32bit, nu ai de ce sa folosesti Marlin2.0

Si alta chestie, don't fix it until it's broken )
am pus firmware-ul asta si am alta problema.
cand conectez imprimanta pe usb la PC imi zice ca nu mia recunoste driverul usb
Am incercat re reinstalez CH340G si nimic. nu vrea si pace
deci nu ma pot conecta cu pronterface la ea sa-i dau reset. iar din firmware-ul asta nu am cum sa ii dau comenzi.
Tu daca te conectezi pe usb la ea merge?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	163
Size:	20.4 KB
ID:	70589  
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 06-10-2020 at 22:26.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2020, 02:24   #912
Tile
Ancient friend
 
Tile's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Brexitania
Posts: 1,118
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Acum dau si eu cu parerea, sper sa nu bat campii dar sunt curios daca poti sa schimbi baudrate-ul imprimantei folosind vreo optiune din firmware iar daca da poti sa incerci o valoare mai mare.
__________________
Cu tehnica si dibacie ajungi in fata.
Manui nibbler-ul cu maiestrie multa cum facea Decebal cu sica in lupta.
Tile is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2020, 10:09   #913
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,004
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Problema e ca nu mia apare portul in windows.
Daca ar fi aparut, reglam bound rate-ul cand incercam sa ma conectez la ea cu pronterface sau arduino.
Pur si simplu pare ca imprimanta nu e ce trebuie, gen brick.
Dar o pot porni si pot face chestii pe ea.
Sa mor daca inteleg ceva.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2020, 10:15   #914
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 1,063
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

Oops, nasol.
Da, a mea e conectata in octoprint mereu, deci merge pe usb.
Ai deconectat TFT-ul cand ai facut flash? Doar usb in imprimanta, sursa ei stinsa.
Mai merg comenzile de pe display-ul ei acum?
E posibil sa fi uploadat un sketch gresit si sa o fi brickuit...


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2020, 10:19   #915
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,761
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

Parca are @Boggy un USB flash writer, parca, dai vadra de bere si te rezolva
kobro is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2020, 20:05   #916
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,004
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

@allexb, am facutu totul ca la carte (deconectat tft, update firmware cu prusa, update tft firmware de pe card.

tft-ul merge, pot da comenzile de pe display, tot tacamul.
numai ca nu mai e recunoscuta placa daca o conectez la PC (indiferent daca e power off or on).
Am luat exact firmware-ul de aici: https://3d-nexus.com/resources/file-...rmware-and-gui


@Boggy, ai timp sa trec cu ea pe la tine sa o reprogramam cu firmware-ul stock, sa vedem daca invie? Eu nu am arduino, nu am nimic, sa incerc ceva. Si sunt si praf la chestii din astea.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2020, 20:10   #917
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,299
Mentioned: 824 Post(s)

PC-ul meu

Default

N-apucasem sa raspund ca am stat sa ma gandesc, si nu stiu daca am ce trebuie. Nici macar scule, d'apai knowhow(n-am facut asa ceva pana acum). Ce-mi trece prin cap ca am printr-o cutie ar fi un FTDI dar nu stiu de ce folos ar fi in cazul asta.

Ai incercat cu alt cablu/alt pc de proba?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2020, 20:15   #918
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,682
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ar trebui să fie ca la betaflight sau la arduino sa faci short pe pini sa o bagi in bootloader mode și să vezi dacă merge așa.

Altfel ori e de la drivere windows, adica zadig ar fi solutia sau e busit portul usb.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2020, 21:12   #919
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,004
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

am incercat cablul si laptop-ul meu la un amic cu Prusa i3 si ambele sunt ok.
am incercat si pemai multe pc-uri (sa eliminam driverele si nu mere).
in rest, voi vorbiti limbi straine pt mine aici.

Imprimanta merge. cu firmware-ul ala scoate first layer mai bine decat cu marlin 2.x, dar tot prost.
si nu imi recunoaste bltouch-ul. Pur si simplu sare peste cod, ca si cel stock. Ca si cum nu ar fi acolo. Imprimanta il vede, ii face testul la pornire, se aprinde, dar nu e folosit de firmware clar mai departe.

dar degeaba daca nu o pot conecta la usb ever (pt o groaza de chestii)
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 07-10-2020 at 21:17.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2020, 20:08   #920
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,004
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Ar trebui să fie ca la betaflight sau la arduino sa faci short pe pini sa o bagi in bootloader mode și să vezi dacă merge așa.

Altfel ori e de la drivere windows, adica zadig ar fi solutia sau e busit portul usb.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Tu ai mai facut chestii de genul? Sau macar ai habat cum?

Am tot citit si am ajuns aici: https://www.gammon.com.au/bootloader
Dar, man, sunt chestii pe acolo de imi prind urechile.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,080
Threads: 24,684
Posts: 732,106
Total Online: 1041

Newest Member: auxanges

Latest Threads
- by neilams
- by Arise
- by Kspic
- by labuser

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.