lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22-10-2020, 13:33   #2081
laser
Senior Member
 
laser's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 619
Mentioned: 20 Post(s)


Default

Nu prea mai sunt la curent cu trend-ul routerelor.
Ce recomandare aveti pentru ceva dual-band, gigabit ? Nu vreau ceva scump, pana in 250.

Momentan am GPON-ul primit de la Digi, pe cablu duce gigabit, dar pe wi-fi e cam praf. Nu e dual-band, are doua antene prapadite.

Last edited by laser; 22-10-2020 at 13:37.
laser is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2020, 15:17   #2082
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,752
Mentioned: 366 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by laser View Post
Nu prea mai sunt la curent cu trend-ul routerelor.
Ce recomandare aveti pentru ceva dual-band, gigabit ? Nu vreau ceva scump, pana in 250.

Momentan am GPON-ul primit de la Digi, pe cablu duce gigabit, dar pe wi-fi e cam praf. Nu e dual-band, are doua antene prapadite.
https://m.emag.ro/router-wi-fi-asus-...ch-Action=view

AC59U, a fost la emag la 295 lei.
Vezi poate îl găsești la altex.

Văd că și aici e mai scump... se pregătesc de bf

https://altex.ro/router-wireless-gig...pd/ROURTAC59U/
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 22-10-2020, 19:07   #2083
laser
Senior Member
 
laser's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 619
Mentioned: 20 Post(s)


Default

Multumesc, am sa-l vanez cand e la reducere.
laser is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2020, 19:39   #2084
jcdenton
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 165
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

O recomandare pentru upgrade la un TP-Link WDR3600? Ma intereseaza in principiu "potenta" pe wifi, va fi folosit ca AP. Buget ~200 RON
jcdenton is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2020, 23:13   #2085
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,620
Mentioned: 146 Post(s)

PC-ul meu

Default

Archer C6 e ok. Cam orice router ac cu 2x2 va fi peste TP-Link WDR3600 daca ai device-uri care stiu ac. Daca nu, nu.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2020, 12:23   #2086
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,752
Mentioned: 366 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by laser View Post
Nu prea mai sunt la curent cu trend-ul routerelor.
Ce recomandare aveti pentru ceva dual-band, gigabit ? Nu vreau ceva scump, pana in 250.

Momentan am GPON-ul primit de la Digi, pe cablu duce gigabit, dar pe wi-fi e cam praf. Nu e dual-band, are doua antene prapadite.
https://altex.ro/router-wireless-gig...pd/ROURTAC59U/

263 lei... go for it!
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 05-01-2021, 01:20   #2087
Mischiu
Senior Member
 
Mischiu's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 267
Mentioned: 2 Post(s)


Default

O sa ma mut la casa noua, o sa am nevoie de un router decent. O sa am o conexiune gigabit. O sa fie conectat la el 2 televizoare, 2 laptopuri si un PC LAN.
Ce recomandari aveti?
Mischiu is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2021, 01:28   #2088
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,975
Mentioned: 278 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai prea multe necunoscute...
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2021, 08:02   #2089
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,752
Mentioned: 366 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce suprafață are casa, din ce sunt pereții construiți?
Presupun că vrei router cu porturi eth gigabit. Ce viteze vrei pe wi-fi? Vrei wifi6 sau e îndeajuns 802.1ac?
Aș alege un router dual band (2.4Ghz și 5Ghz), dar pe 2.4Ghz să suporte 600mbps, e cea mai utilizată frecvență, iar pierderile de semnal sunt mai mici.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 05-01-2021, 09:07   #2090
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,903
Mentioned: 1431 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by adymaster View Post
O sa ma mut la casa noua, o sa am nevoie de un router decent. O sa am o conexiune gigabit. O sa fie conectat la el 2 televizoare, 2 laptopuri si un PC LAN.
Ce recomandari aveti?
Cablu CAT 7 peste tot in primul rand. Dupa aceea un site survey de o firma / individ care stie wireless sa-ti faca o simulare de acoperire, dupa care AP-uri peste tot unde e necesar. In functie de cat de mare e casa e si numarul de AP-uri.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2021, 23:12   #2091
Lowlife
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 512
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Cablu CAT 7 peste tot in primul rand. Dupa aceea un site survey de o firma / individ care stie wireless sa-ti faca o simulare de acoperire, dupa care AP-uri peste tot unde e necesar. In functie de cat de mare e casa e si numarul de AP-uri.
Nu cred ca vrea datacenter in casa wtf.
Ieri am auzit de un cunoscut super mega zgarcit care are nevoie de cablu gigabit cu priza in fiecare camera. Ce faceti fratilor cu ele?
Lowlife is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 00:32   #2092
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,725
Mentioned: 155 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

sper ca nu lucrezi in IT
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 00:54   #2093
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,620
Mentioned: 146 Post(s)

PC-ul meu

Default

Are dreptate @Lowlife: cunoscutul e super mega zgarcit: eu am pus 10Gbit in fiecare camera acum 10 ani. Inca astept restul echipamentelor. )))))))))))))))))))
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 08:52   #2094
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,903
Mentioned: 1431 Post(s)

PC-ul meu



Default

C'mon... n-ai pus 10 Gbps daca n-ai echipamente. Zi-ne ce cablu ai pus. Cat6 corect? Eu am pus atunci 100Gbps in casa dar tot nu ma indur sa dau 2500 lei sa am 10 Gbps. Inca...
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 09:05   #2095
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,620
Mentioned: 146 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hai mbc scoate banu', scoate banu'...

Cablul e 3M Cat 7 Volition sau cum s-ar mai spune "d-ala verde gros". )))
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 09:46   #2096
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,890
Mentioned: 717 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cat7 e numai ftp sau exista si utp?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 09:56   #2097
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,903
Mentioned: 1431 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Hai mbc scoate banu', scoate banu'...

Cablul e 3M Cat 7 Volition sau cum s-ar mai spune "d-ala verde gros". )))
Oooooooo. Snap!

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Cat7 e numai ftp sau exista si utp?
Eu stiu ca doar Cat6 mai este UTP, mai sus, Cat6A, Cat7 si Cat7A ai S/FTP si F/FTP.

Quote:
Originally Posted by Lowlife View Post
Nu cred ca vrea datacenter in casa wtf.
Ieri am auzit de un cunoscut super mega zgarcit care are nevoie de cablu gigabit cu priza in fiecare camera. Ce faceti fratilor cu ele?
Nu cablu, cabluri! Ca am mai multe, da? Am computere. Si computerele, cum o fost dat de la Dumnezeu, se conecteaza cu cablu de retea, da? Ca eu chiar trebuie sa lucrez, nu ma dau numa' pe instagram cum fac unii acasa. In fiecare camera imi merg cel putin 4 cabluri iar in Cave am 12 prize duble, deci 24 de cabluri.

Ce conectez la ele: computer principal, computer secundar, laptop de serviciu, laptop personal cand nu-l folosesc pe wi-fi, PS3, PS4, urmeaza PS5, Smart TV. Unde crezi ca le bag toate astea?

Iar in dormitor, unde am doar 4 cabluri, respectiv 2 prize duble, am conectat TV-ul si PS3-ul.

Unde vezi tu datacenter? Tu iti imaginezi ca daca conectezi tot ce ti-am scris mai sus pe wi-fi o sa iti mearga bine totul? Poti visa in continuare. Pe wi-fi am telefoanele, laptopurile cand ma plimb cu ele prin casa sau nu am ceva important de lucru si vizitatorii.

Crezi ca nu imi merge bine wi-fi? Ba da... dar daca sunt toate device-urile pe wi-fi nu are cum sa mearga la viteza mare. Atunci prefer sa pastrez pe wi-fi doar ce are sens sa fie pe wi-fi si restul pe cablu. Dupa cum a fost dat de Spagetti Monster.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.

Last edited by mbc; 06-01-2021 at 10:04.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 21:08   #2098
Lowlife
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 512
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
sper ca nu lucrezi in IT
Normal ca nu, altfel eram cel mai prost. Lucrez in mina, car bolovani cu carca.
Tu ce faci cu atata banda?

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Are dreptate @Lowlife: cunoscutul e super mega zgarcit: eu am pus 10Gbit in fiecare camera acum 10 ani. Inca astept restul echipamentelor. )))))))))))))))))))
Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Oooooooo. Snap!
Nu cablu, cabluri! Ca am mai multe, da? Am computere. Si computerele, cum o fost dat de la Dumnezeu, se conecteaza cu cablu de retea, da? Ca eu chiar trebuie sa lucrez, nu ma dau numa' pe instagram cum fac unii acasa. In fiecare camera imi merg cel putin 4 cabluri iar in Cave am 12 prize duble, deci 24 de cabluri.

Ce conectez la ele: computer principal, computer secundar, laptop de serviciu, laptop personal cand nu-l folosesc pe wi-fi, PS3, PS4, urmeaza PS5, Smart TV. Unde crezi ca le bag toate astea?

Iar in dormitor, unde am doar 4 cabluri, respectiv 2 prize duble, am conectat TV-ul si PS3-ul.

Unde vezi tu datacenter? Tu iti imaginezi ca daca conectezi tot ce ti-am scris mai sus pe wi-fi o sa iti mearga bine totul? Poti visa in continuare. Pe wi-fi am telefoanele, laptopurile cand ma plimb cu ele prin casa sau nu am ceva important de lucru si vizitatorii.

Crezi ca nu imi merge bine wi-fi? Ba da... dar daca sunt toate device-urile pe wi-fi nu are cum sa mearga la viteza mare. Atunci prefer sa pastrez pe wi-fi doar ce are sens sa fie pe wi-fi si restul pe cablu. Dupa cum a fost dat de Spagetti Monster.
Ai pensiune, sau ce mama naiba ) nu inteleg de ce pt o familie ai avea nevoie de CAT 7 si "tip care stie wireless". Ce faci pe un PC si cum anume folosesti banda de pe toate, simultan, ca aia nu inteleg? Ok, vrei gigabit - dar de ce vrei CAT 7? pt un playstation, un PC si un mobil? pt DOUA playstationuri, DOUA PC-uri si DOUA mobile? iti chemi toata firma acasa sa faceti ce?!
Lowlife is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 21:34   #2099
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,620
Mentioned: 146 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca ai avea banda mai mare bolovanii s-ar rostogoli singuri ...

In viata in diverse domenii ai Logan si Mercedes AMG.

Cateodata poti plati fara efort diferenta intre Logan si Mercedes, mai ales cand nu mai trebuie sa spargi peretii peste 10 ani. Eu ma asteptam sa am in 2020 echipamente home de 10 Gbps dar m-am inselat.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 21:56   #2100
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,302
Mentioned: 772 Post(s)

PC-ul meu



Default

Are CAT7 pentru future-proof (pentru că faci casa/renovezi și schimbi instalațiile electrice pentru mulți ani de acum înainte).

Momentan e limitat la acel 1Gbps (sau 10Gpbs).

E o diferență între un cablul Cat5E care din diferite motive (lungime prea mare, contorsionat, tras cu forța la instalare) duce doar 100Mbps și unul CAT6/CAT7 ce duce 1Gbps flueirând.

E suficient să copiezi ceva prin rețea de 100Mbps și o să te urci pe pereți de plictiseală.
E suficient să dai play la ceva blueray/4k quality prin rețea de 100Mbps și când o să sacadeze o să ți se ia de văzut filme.
E suficient să vrei să te joci pe consolă legată la 100Mbps și să îți zică că trebuie update și ți se ia de jocuri pe ziua respectivă.

În rest ce să zic... torrente cum iei? La downloaduri mari de pe mega cum faci? Aștepți două zile?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce parere aveti despre Android ? razvy_10 Telefoane mobile si alte gadgeturi 48 30-08-2012 19:08
Ce trepiede aveti si ce parere aveti despre ele? tiribomba Foto/Video 15 08-08-2011 21:52
Ce parere aveti despre acest model de Asus GTX 570 tphase Placi video 1 25-03-2011 12:04

 
Forum Stats
Members: 9,283
Threads: 25,856
Posts: 755,038
Total Online: 601

Newest Member: kowey95083

Latest Threads
- by Steve-o
- by Arise
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.