lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30-09-2013, 15:48   #1
GremliN
Member
 
GremliN's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)


Default Recomandare sistem editare foto video

As avea nevoie de ceva sfaturi rapide in alegerea unui sistem fara periferice(doar unitatea) pt editare foto video(photoshop, after effects).
Buget 35 mil.
Cerinta de baza: sa fie fiabil, nu este de interes oc, si daca se poate silentios.
Sistemul va fi asamblat de firma de unde se comanda componentele deci va fi luat dintr-un singur loc (din Craiova deci recomadati si un magazin).
Ca idee: carcasa atx cat mai ieftina cu un vent 120mm in spate, sursa 500W (superflower??), i7 (de care?), placa baza atx, cooler stock??, ram cel mai ieftin si mult 8 sau 16 GB... video nvidia (pt cuda) gtx760.... 770??.
Fara SSD ... WBlack e suficient...
Multe semne de intrebare.... astept parerile voastre

Last edited by GremliN; 30-09-2013 at 16:07.
GremliN is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2013, 17:07   #2
GremliN
Member
 
GremliN's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Dupa ceva cautari
Procesor Intel Core Ci7 Haswell 4C i7-4770 3.4GHz

Asrock Z87 PRO3, socket 1150

Palit Nvidia GeForce GTX 760 PCI-EX3.0
Nvidia GeForce GTX 760 PCI-EX3.0, 2048 MB GDDR5-256 bit, 98/1033 MHz,

MICRON MEMORY DIMM 4GB DDR3 1600 MT/s (PC3-12800) CL9 @1.5V BALLISTIX SPORT x 2 buc

Seasonic M12II-520 Bronze (SS-520GM)

WD 1TB Caviar Black, 64MB

carcasa ... habar nu stiu
cu 100 de ron (pt carasa) face toata ragalia vro 39 mil..... se duse bugetu dracu... pareri idei...
GremliN is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2013, 20:28   #3
cristi_io
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,530
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca faci o editare video-foto cat de cat serioasa, ia 16 GB, nu 8, s-ar putea sa ai nevoie de mai multa memorie.
__________________
Through quiet reflection and great dedication Master the art of karate,
Lo, we shall rise up And then we'll make the bugger's eyes water
cristi_io is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2013, 20:31   #4
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

HDD-ul ala e o epava, mergi pe Blue sau pe Seagate, la alegere.
Nu ai ce face cu Z87 pentru procesor blocat, baga H87, eventual Pro4.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 14:11   #5
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,742
Mentioned: 351 Post(s)


Default

Editare foto-video Adobe înseamnă o placă video NVIDIA cât mai ok. Caută ceva format custom, nu design de referință, gen Gigabyte SOC sau MSI Windforce.

Apoi, cât mai mult RAM. Eu recomand 16GB minim, AE este extrem de hulpav, 32GB este ok.

Apoi un proc decent și unlocked. Da, știu că nu o/c etc, dar când începi să dai cu AE și PS serios în el, moare cam orice. Ceva ceva K cu un cooler decent.

Apoi un SSD, ceplm caută HDD de 1TB acolo Pentru "stocare" sau export de chestii merge și un RAID 0 de chestii foarte rapide (gen Seagate Barracuda), dar aici recomandat ar fi unul singur de 3-4TB și poate apoi încă unul. Dar un SSD de 256GB este cam necesar.

Nu știu cum ar intra astea în 3500 RON, totuși. De scăzut aș scădea începând cu HDDurile (luat un SSD de 256 bun și folosit ceva vechi pentru stocare).

Câteva întrebări totuși - softwareul folosit va fi original? Se scot bani din sistemul ăsta? Este pentru firmă sau pentru acasă?

De ce întreb. Dacă sistemul este pentru X care mai trage 2 poze într-un uichend și le editează în fotoșop, se poate închega ceva decent cu mai puțini bani. Dacă sistemul este pentru Y care scoate bani din foto/editare, bugetul ar trebui suplimentat cu aproximativ 50% și se obține o sculă serioasă, stabilă și fiabilă care să țină mult timp de-acum încolo.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 16:28   #6
GremliN
Member
 
GremliN's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Daca ar fi bugetul mai mare as urma toate recomandarile voastre...Si asa l-am facut praf.
Atat este disponibil, ca sa dau pe video mai mult tre sa tai din altceva, la fel si cu ramul, doar ce ma hotarasem si eu... unele chestii se mai pot upgrada altele nu.
8 gb ram pentru inceput si exista loc de upgrade.
Pe parcurs se mai poate lua un ssd, ram si ce o mai fi nevoie, desi cred ca asa moare...
Sistemul e pentru firma nu pt acasa.
Am retinut deci H87 sau pro 4, hdd seria blue (am eu afinitate pt WD).
Hard disk WD 750GB Blue WD7500AZEX
Placa de baza Asrock H87 PRO4, socket 1150
Pareri?
LE: am evitat sa dau detalii de soft, ce si cum va face sistemul, de ce e nevoie de spatiu de stocare mult etc. , strict in bugetul respectiv ce se poate lua, tinand cont ca ram se poate adauga ulterior, in schimb procesorul e definitiv...

Last edited by GremliN; 01-10-2013 at 16:34.
GremliN is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 16:53   #7
Gremlinsro
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 131
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Gremlinsro
Default

Ei daca este pentru firma tot ce conteaza este sa mergi pe Black Edition.
placa video o cumperi degeaba daca vorbesti de CUDA .... i7-xxxx mult mai bun .
CUDA iese in evidenta in cazul in care faci un SLI sa zicem 2 * PV.
Iar ca sa nu te enervezi cand pornesti un program ceva 16gb ram + SSD ar fi ideal.

Si uite cine a dat cu parerea )
Gremlinsro is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 17:12   #8
GremliN
Member
 
GremliN's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Confunzi unele treburi black edition e in tabara adversa adica AMD.
Cuda e un bonus MARE uneori, de acord ca cpu e baza.
SSD + 16 gb nu ma lasa nae (adica bugetu).

Procesor Intel Core Ci7 Haswell 4C i7-4770 3.4GHz
Asrock H87 PRO4, socket 1150
Palit Nvidia GeForce GTX 760 PCI-EX3.0
Nvidia GeForce GTX 760 PCI-EX3.0, 2048 MB GDDR5-256 bit, 98/1033 MHz,
MICRON MEMORY DIMM 4GB DDR3 1600 MT/s (PC3-12800) CL9 @1.5V BALLISTIX SPORT x 2 buc
Seasonic M12II-520 Bronze (SS-520GM)
WD 750GB Blue WD7500AZEX
Carcasa ...o coaja de intertech sy 120 ceva de genu...
Asta ar fi ultima strigare!

Last edited by GremliN; 01-10-2013 at 17:33.
GremliN is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 17:59   #9
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,742
Mentioned: 351 Post(s)


Default

CUDA este cam totul în aplicațiile Adobe, sporul de performanță este absolut imens.

Ia măcar 2x8GB RAM?

PalIT ăla nu mă convinge delor și nu pricep de ce placa video este pe 2 rânduri. Sau sunt două?
Neo is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 19:01   #10
GremliN
Member
 
GremliN's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Placa video este pe 2 randuri din cauza a copy / paste.... este 10 mil si ceva 1084 ron >cel mai cheap 760 (de asta am ales-o)...cu racire tip turbina in afara carcasei (lucru folositor cred pt tinicheaua de carcasa ieftina aleasa de mine).
2 x 8 Gb: nu se poate pt ca nu mai e cash, nu-i bai este cel mai usor upgrade...
Cel mai mult ma interesa parerea despre Cpu /pl baza, pl video(asta ramane cea de sus) si sursa >adica fiabilitate, zgomot.....etc.
Ma doare capu de la uitat dupa componente, si asa cred ca o sa ramana.
GremliN is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 19:06   #11
kaitracid
Member
 
kaitracid's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si eu spun ca merg bine 16G de RAM. Cu PS si LR deschise, in editare foto ajung repede la aproape 100% incarcare de memorie.
kaitracid is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 20:54   #12
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,742
Mentioned: 351 Post(s)


Default

Upgrade de la 2x4 la 2x8 înseamnă să scapi de 2 module de 4GB, ceea ce-i cam durere
Neo is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 21:36   #13
pisoias01
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Constanta
Posts: 405
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by GremliN View Post
...
componente SH nu sevesti? [macar ramii]

daca iei pc`ul pe firma nu poti sa le cumperi fara TVA?
pisoias01 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 10:48   #14
Gremlinsro
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 131
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Gremlinsro
Default

Quote:
Originally Posted by GremliN View Post
Confunzi unele treburi black edition e in tabara adversa adica AMD.
Cuda e un bonus MARE uneori, de acord ca cpu e baza.
SSD + 16 gb nu ma lasa nae (adica bugetu).

Procesor Intel Core Ci7 Haswell 4C i7-4770 3.4GHz
Asrock H87 PRO4, socket 1150
Palit Nvidia GeForce GTX 760 PCI-EX3.0
Nvidia GeForce GTX 760 PCI-EX3.0, 2048 MB GDDR5-256 bit, 98/1033 MHz,
MICRON MEMORY DIMM 4GB DDR3 1600 MT/s (PC3-12800) CL9 @1.5V BALLISTIX SPORT x 2 buc
Seasonic M12II-520 Bronze (SS-520GM)
WD 750GB Blue WD7500AZEX
Carcasa ...o coaja de intertech sy 120 ceva de genu...
Asta ar fi ultima strigare!
http://www.likeit.ro/hdd-intern/west...al/wd1002faex/ = black edition nu confund nimic
Gremlinsro is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 10:51   #15
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Caviar Black (140-160MB/s) este la performanta cel mult cat Blue (circa 180-200MB/s) de generatie noua.
Platane de 500GB vs 1TB si cap de citire mai bunicel.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 13:50   #16
GremliN
Member
 
GremliN's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Referitor la Black Edition : credeam ca vb despre CPU deci ignora ce am zis
Componente SH exclus.
Pe viitor inca 2 placute de 4 gb ar da un total de 16 depinde de necesitati (pl de baza are 4 sloturi), e musai 2x8 Gb vs 4x4 Gb? intreb?
Fara tva va fi, dar mai e nevoie si de alte acareturi (monitor, tastatura mouse...).
Oricum lista e inchisa sugestiile de acum incolo sunt pentru viitor.
GremliN is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 14:17   #17
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,742
Mentioned: 351 Post(s)


Default

Dacă pui 4x4GB pe procul ăla, care între noi fie vorba are un IMC cam muci, posibil să nu meargă nici la viteze stock
Neo is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 14:20   #18
Iubitel
VIP
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10,702
Mentioned: 312 Post(s)




Default

haswell merge lejer cu 4x4 fara stres
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Soft editare video... fubu Software 0 02-11-2012 19:08
Laptop Editare Foto-Video PAndrei Notebooks & netbooks 8 21-10-2012 15:18
PC pentru editare foto-video in buget restrans ( 2500 ron ) sakagoka Cutia de sub birou 9 11-06-2011 00:38
Recomandare configuratie editare video HD sevenrulz Cutia de sub birou 11 06-02-2011 18:45

 
Forum Stats
Members: 9,283
Threads: 25,851
Posts: 754,991
Total Online: 452

Newest Member: kowey95083

Latest Threads
- by Neo
- by Monstru
- by Monstru
- by Kspic
- by ryo

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.