lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-05-2020, 12:56   #7841
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,752
Mentioned: 366 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
I-am spus acum o lună că le vând, iar ieri mi-a pus banii pe birou, că le cumpără pentru unul din copii... îi place muzica... bla, bla, blah... așa că astăzi le ia omul.

LE:
Mă mănâncă mâna să iau Solo 9C (resigilate) și să le folosesc acasă, iar acasă mai am un set 7C New, pe care să le iau la serviciu
Le-am plătit astăzi, Solo 9C resigilate (760 + 10 transport). Poate vin mâine, dacă nu le livrează sâmbătă.
Sper să fie ok resigilatele... am 30 de zile timp de retur dacă nu sunt mulțumit.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2020, 22:44   #7842
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,752
Mentioned: 366 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am primit boxele Solo 9C astăzi.
Toate bune și frumoase, arată bine, se aud mai tare față de Solo 7C, dar reglajele pentru bass și înalte sunt în trepte mai puține față de Solo 7C.
Solo 7C de la -08 la + 08
Solo 9C de la -06 la + 06
Bass-ul este mai pronunțat, diferența de nivel de sunet față de Solo 7C este mică. Mă așteptam la mai mult având în vedere puterea, 140W de la 110W.
Am o singură MARE problemă:
Cablul de interconectare cu boxa pasivă are doar 3 metrii (293 cm) și este un cablu cu mufe cu 4 pini.
Am căutat pe net mufele și ar fi GX12-4P, ceva de genul:
https://www.amazon.com/Connector-Mon.../dp/B07D7D3KR6
https://www.amazon.com/EKYLIN-Extens...07D7D3KR6?th=1

Mă interesează să cumpăr un cablu de 5 sau 6 metrii, altfel mă văd nevoit să le returnez.
Am căutat la senia.ro dar nu am găsit asemenea mufe.
Știe cineva dacă găsesc un asemenea cablu la noi?
Mulțumesc anticipat.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2020, 11:12   #7843
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,752
Mentioned: 366 Post(s)

PC-ul meu



Default

LLLLE:
Am luat două seturi de mufe GX12-4:
https://www.emag.ro/mufa-microfon-4-...scenario_ID=49

Cablul boxelor are 4 metrii, o să mai cumpăr 3 metrii și folosesc mufele de mai sus pe post de prelungitor.

Cablu de 4 fire, 2.5 mm2 în secțiune, am găsit la senia.ro:
https://www.senia.ro/cablu-boxa-cordial-cls-425/689-1
o să merg luni să cumpăr, au program de la 9:30.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2020, 12:02   #7844
coroianu67
Senior Member
 
coroianu67's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 787
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mă interesează să cumpăr un cablu de 5 sau 6 metrii, altfel mă văd nevoit să le returnez.
Asa mare e distanta dintre boxe?
Also atentie la polaritate.
__________________
Cine-i furat fără să știe , nu-i păgubit într'u nimic...(Othello)
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2020, 19:22   #7845
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,752
Mentioned: 366 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi e simplu de facut cablul, mufele comandate sunt set, mamă-tată. Practic mai fac un cablu prelungitor, de 3 metrii.
4 metrii e cam la limită, 5 metrii era ok.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2020, 19:39   #7846
coroianu67
Senior Member
 
coroianu67's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 787
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Te citasem in legatura cu lungimea cablului.
De ce iti trebuie asa lung?
__________________
Cine-i furat fără să știe , nu-i păgubit într'u nimic...(Othello)
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2020, 20:13   #7847
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,752
Mentioned: 366 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am nevoie ca cablul să fie de 5 metrii... asta e distanța dintre boxe, este cablu pozat, nu sârmă de rufe... 4 metrii nu sunt îndeajuns, așa că îl prelungesc cu încă 3 metrii.
Ce ți se pare așa ciudat?
Una din boxe este în raft, în bibliotecă, iar a doua stă pe două UPS-Uri APC, unul peste altul. SUA1500 și SUA1000.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2020, 20:40   #7848
coroianu67
Senior Member
 
coroianu67's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 787
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din ce stiu la un sistem stereo distanta optima intre boxe ar trebui sa fie undeva la 2,5-3m pentru un apartament normal cu ascultatorul cam la 3m de ele.
Cu cat maresti distanta intre ele ar trebui sa te departezi pentru o auditie optima.
Daca e pozat intra mai mult fir,logic.
__________________
Cine-i furat fără să știe , nu-i păgubit într'u nimic...(Othello)
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2020, 21:27   #7849
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 831
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe placa mea de baza "front panel" suporta casti de pana la 600 ohms (TI® NE5532 Premium Headset Amplifier) oare e ok pt o perecehe de casti premium 300-600 ohms sau trebuie sa mai dau bani si pe un amplificator extern (am vazut pe cateva forum uri ca astea de pana in 300 de euro folosesc acelasi TI® NE5532) e diferenta sau e un fel de doua feluri?
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2020, 23:30   #7850
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 730
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Amplificator trebuie, ce Amplificare crezi ca are placa de baza
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2020, 13:11   #7851
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 831
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
Amplificator trebuie, ce Amplificare crezi ca are placa de baza
120dB SNR DAC with Differential Amplifier
- NE5532 Premium Headset Amplifier for Front Panel Audio Connector (Supports up to 600 Ohm headsets)
- Pure Power-In
- Direct Drive Technology
- PCB Isolate Shielding
- Impedance Sensing on Rear Out port
- Individual PCB Layers for R/L Audio Channel

asta e ce scrie site ul de la asrock
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2020, 13:17   #7852
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,885
Mentioned: 316 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

In functie de casti, calculezi de ce curent/voltaj ai nevoie si vezi daca amp-ul respectiv scoate ce trebuie.
http://www.digizoid.com/headphones-power.html
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2020, 13:44   #7853
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 730
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

de auzit se aude dar lipseste un sunet plin. un amplificator+dac e de 10 ori mai bun minim fata de orice placa de sunet.
Mai sunt placi de sunet cu amplificare dar si alea nu duc castile la maxim.
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2020, 15:32   #7854
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 831
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
de auzit se aude dar lipseste un sunet plin. un amplificator+dac e de 10 ori mai bun minim fata de orice placa de sunet.
Mai sunt placi de sunet cu amplificare dar si alea nu duc castile la maxim.
castile au 250Ω o sa sa vad cum se aud si daca nu e ok am sa iau si un amp am vazut deja un rupert neve e destul de piperat dar e profi
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2020, 15:57   #7855
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 730
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

si castile mele se aud pe placa de baza hd800 dar nu se compara cu un amplificator
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2020, 17:23   #7856
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 831
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
si castile mele se aud pe placa de baza hd800 dar nu se compara cu un amplificator
ce aplificator ai?
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2020, 17:23   #7857
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 730
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Burson hd160a

Last edited by Otorongo; 19-05-2020 at 17:28.
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2020, 17:58   #7858
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 831
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
Burson hd160a
semnal ii dai direct din placa de baza sau mai ai si dac separat? daca ai si DAC care e diferenta intre ce iiese din placa de baza cu amp si dac+amp
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2020, 17:59   #7859
Otorongo
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 730
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by tiribomba View Post
semnal ii dai direct din placa de baza sau mai ai si dac separat? daca ai si DAC care e diferenta intre ce iiese din placa de baza cu amp si dac+amp
Asta are si dac si ii dau cu usb in placa de baza si gata
Otorongo is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2020, 18:28   #7860
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 831
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
Asta are si dac si ii dau cu usb in placa de baza si gata
Au ajuns castile beyerdinamic 1990 pro si pe placa de baza se aud super banuiesc ca un amplificator face treaba si mai buna dar deocamdata sunt f multumit
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.

Last edited by tiribomba; 21-05-2020 at 18:51.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,282
Threads: 25,844
Posts: 754,913
Total Online: 350

Newest Member: GruiaL

Latest Threads
- by matose
- by Robÿ
- by Monstru
- by Kspic
- by Tile

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.