lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-01-2022, 16:01   #3541
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 412
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Felicitari, bijuterie nu gluma
APepper is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2022, 23:15   #3542
Nubie
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Bucuresti
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mike_1 View Post
nubie, eu zic ca un p3 tualatin este totusi destul de utilizabil, dar numai in windows xp si probabil cu o placa ATI 4670 sau similar, daca vrei decodare hardware h264. sa nu uitam cu un p3 are latime de banda a memoriei mai mica decat un transfer de pe SSD in ziua de azi.
Mc! Eu sunt convins ca se poate, trebuie doar sa gasesc o placa video potrivita.

Nu vreau in Windows XP deoarece vreau sa rulez un OS actual, si singurul care o sa mearga e ceva bazat pe Linux.
Nubie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 00:29   #3543
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 371
Mentioned: 10 Post(s)


Default

windows xp este chiar prea nou pentru un tualatin. Este recomandat windows 2000, cu extended kernel BWC, daca vrei un os functional.

Pe partea de browsing - cu browser-ul basilisk va merge tot ce inseamna web modern.
Pe partea de jocuri - va functiona mai tot pana in 2008 - 2009 dar si o parte din jocurile de dupa.

Sigur, poti folosi pe orice alt OS, sunt si incercari de P4 Prescott pe windows 10, dar stim ca nu va merge cum trebuie.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 21:35   #3544
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 435
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Nubie View Post
Mc! Eu sunt convins ca se poate, trebuie doar sa gasesc o placa video potrivita.

Nu vreau in Windows XP deoarece vreau sa rulez un OS actual, si singurul care o sa mearga e ceva bazat pe Linux.
Daca doresti SDRAM, Celeron 433, P4 D, P4 old, contact me, doar transport platesti. Mai departe enjoy. Voi face un inventar cu ce am old intr-o luna.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2022, 22:57   #3545
Nubie
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Bucuresti
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by db00m View Post
Daca doresti SDRAM, Celeron 433, P4 D, P4 old, contact me, doar transport platesti. Mai departe enjoy. Voi face un inventar cu ce am old intr-o luna.
Ok, multumesc!
Nubie is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2022, 02:53   #3546
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Recent am ochit o placa de baza pe 370, mai exact un Soltek SL-65ME, la care primesc si un P3 750MHz.
Ceva pareri?

E i815E, vad ca are si AGP Pro (si eu care credeam ca doar ASUS si MSI au asa ceva ) dar in rest n-am reusit sa aflu prea multe despre ea (in afara de optiunile de baza - IDE, IrDA, viteza IDE ATA66) si ma gandeam ca poate cineva m-ar putea lumina putin in materie de i815E.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2022, 08:51   #3547
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 412
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

ai aici manual: https://www.manualslib.com/manual/77...?page=9#manual

si o descriere interesanta a unor particularitati: Soltek uses the 815E chipset, so the integrated graphics controller is an option. Of course, you can use any other graphics card you want, too. While this motherboard has a total of four USB ports, you can only use two of them by default. In order to use the other pair, you have to get a connector cable separately.

Din ce vad, e descrisa pe net ca o placa de baza solida si fiabila, dar destul de basic.
APepper is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2022, 11:29   #3548
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,292
Mentioned: 48 Post(s)


Default

Soltek facea placi ok mai demult, ieftine si bune, cum vrea romanul
Parerea mea e ca erau in aceeasi liga cu Soyo, DFI, Epox, Aopen, etc. Nu erau "de top" (ca si Abit, Asus, Gigabyte), dar nici gunoaie, adica: Matsonic, PC Chips, Jetway...

Acum depide si de model, dar in general cam asta incercau, sa ofere un raport bun pret performanta. Asta insemna ca nu puneau cei mai buni condensatori, de exemplu, dar nici cei mai ieftini.

Strict despre chipset (i815E) - e stabil, bun si pentru Windows 98 (si DOS), dar si pentru Windows XP, cu mentiunea ca suporta max 512 MB, oricum, daca vrei un XP ar trebui sa mergi pe ceva mai modern.

Si asta e si un avantaj si un dezavantaj, adica poti sa-ti faci un sistem dual boot, pe unul sa ai Windows 98/DOS si pe unul Windows XP.

Pentru Windows 98 va fi perfect, cam cu orice procesor pui, insa pentru DOS e discutabil: pentru jocurile "moderne" de DOS, gen Duke Nukem e foarte ok, dar pentru jocurile mai vechi, care vor CPU slab si alte chestii... nu e ok, un Pentium sau un PII e mult mai ok. Si pe alea ai si sloturi ISA, asta e un alt dezavantaj, cam tot ce e cu i815e are mizerie de AMR sau CNR, alea sunt cele mai inutile si infecte sloturi.

Pentru Windows XP e cam la limita, daca ii pui un PIII 1000 si 512 MB si o placa video puternica (gen GF4 Ti) sa zicem ca ar merge, dar tot mai ok ar fi un P4 sau un Athlon XP sau chiar un Athlon64.

AGP Pro e cam inutil pe placile mainstream, nu cred ca o sa-ti pui o placa video AGP Pro pe ea, banuiesc ca o iei pentru retro gaming.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2022, 19:32   #3549
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Primiti cu P4?



Stanga - Gigabyte 8IPE1000 (varianta cea mai chioara - fara LAN, fara nimic altceva decat mufe de baza)

Dreapta - Gigabyte 8IG1000 Pro (practic "full version" la 8IPE1000, doar ca cu VGA onboard in loc de un serial. Scoasa dintr-un MPC al unui AGFA dlab.1 care va primi doua placi noi in loc - 8I848P-G pentru MPC si eventual un ASRock 775i65G pentru IPC.)
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2022, 22:19   #3550
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mic update - configurat IPC-ul. Pana la urma in loc de ASRock, am folosit un 8IPE1000, ca sa mentin configuratia cat mai apropiata de original.

Si aparent am si primit placa ce 8IPE1000-ul o inlocuieste - e un 8IG1000-G Rev3.0. Se pare ca am nimerit la fix cu PE1000-ul, deoarece 8IG1000-G e pur si simplu aceeasi placa, doar ca in loc de 865PE are 865G. A da, si G1000-G are si Marvell-ul de retea pe care PE1000 nu il are.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2022, 00:11   #3551
zamoldac
Senior Member
 
zamoldac's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bucuresti
Posts: 1,060
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu

Default

+1 evga sr2 (aveam nevoie si de I/O shield si cum nu se gaseste separat...)

zamoldac is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2022, 00:18   #3552
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,181
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sigur ai iesit mai ieftin asa. Per ansamblu esti pe plus.

Awesome beast!
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2022, 11:39   #3553
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sa ma "laud" putin cu cumparaturile de azi:

-Chaintech 5AGM2
-Biostar M7MKA chipset AMD
-GB 8IPE1000 Rev 1
-GB 7VAX cu AGP smuls
-Dell Inspiron 1420
-Seagate 1TB ST31000524AS
-S4 GT-i9505

Dupa teste:

-7VAX va fi donator de piese, mai ales ca am un 7VAX functional deja.
-8IPE1000 probabil ii voi schimba C-urile cand ma arde plictiseala
-5AGM2 functioneaza perfect, testat cu un K6-2 500, S3 Trio 3D/2x si 128MB RAM
-Dell-ul merge, a trebuit insa sa dau jos de ps capacul lui O TONA de noroi uscat.
-M7MKA e de lucru. Are un MOSFET desprins langa slot si un condensator Choyo care arata ca Stromboli )
-HDD-ul e perfect functional desi a stat prin ninsoare. HDD Sentinel raporteaza 100% viață, fara alte probleme.
-S4-ul merge (chit ca sticla de protectie e varza) si l-am resetat cu prima ocazie.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC

Last edited by Super-T7; 13-03-2022 at 14:42.
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2022, 02:37   #3554
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 371
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Am luat un monitor ceva mai vechi, un Philips 200P7ES, 1600 x 1200, panel S-IPS, CCFL, nu LED; nu regret rezolutia widescreen nicio secunda. Este perfect pentru jocuri retro.

Mi se pare ca in 15 ani, monitoarele au evoluat foarte putin; in afara de FreeSync si frecvente mai mari, nu vad nimic in minus la acest monitor fata de unul mai recent.


Last edited by mike_1; 16-03-2022 at 02:55.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2022, 16:02   #3555
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 371
Mentioned: 10 Post(s)


Default

intrucat monitoarele 1600x1200 sunt pe cale de disparitie, am zis sa iau cateva, inainte sa dispara total de pe piata.

rezolutia 1600x1200 este perfecta pentru jocuri retro, permite integer scaling 5x de la 320x240 si 2x de la 800x600.

In plus, ca preferinta pur personala imi place mai mult formatul 4:3 decat cel 16:9.

Pe langa Philips-ul de sus de care sunt foarte multumit, am vazut ca multe magazine au in oferta monitoare refurbished EIZO S2100, de regula la pret de seminte, sub 280 lei. Am luat unul, asa ca urmeaza un review pe scurt:

Panel - S-PVA foarte bun, nu il diferentiez de un IPS. Nu are smearing, textul este foarte clar. Este absolut perfect, fara ghosting in jocuri. L-am cumparat cu 7000 de ore utilizare.

Ecranul - 21.3 inch, are cam aceeasi inaltime ca un monitor de 27''.

Setari mai deosebite:
- reglare manuala temperatura de culoare intre 4000 - 10.000K,
- reglare manuala gamma - 1.8 / 2 /2.2
- senzor auto-brightness, calibrat pentru ~100cd/m^2.
- setari de sharpening pentru orice rezolutie non-nativa.

Imi place atatde mult, incat il folosesc ca daily driver. Modelul este cel de mai jos, eu il am pe pe alb.


Last edited by mike_1; 27-03-2022 at 16:04.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2022, 11:10   #3556
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hai c-am facut-o si pe asta. Sunt sperante ca pe marti sa imi vina cea mai rara placa posibila, urmatoarea cea mai rara dupa al meu Soyo 6BA +IV.

Despre ce placa e vorba? Pai.... un ABIT BE6-II. Va trebui sa ii schimb toti conzii totusi, dar nu degeaba am un kilogram de placi mai noi (478 si 775) de pe care sa iau conzi japonezi
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2022, 10:17   #3557
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 700
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

O placa de baza pe socket 939 cu port AGP, are careva?
Viewstar is online now   Reply With Quote
Old 20-04-2022, 21:44   #3558
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,474
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by zamoldac View Post
+1 evga sr2 (aveam nevoie si de I/O shield si cum nu se gaseste separat...)

Ce mai perioada parca totul era mai simplu . A ajuns acum sa fie o clasica ...
__________________
1: AMD R7 5700G, MSI B550 Tomahawk, 16 GB DDR4 G.Skill 4000 CL18, AMD Radeon Vega 8, Liteon NVME 128GB, Crucial MX500 2TB, FSP HYDRO G750, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD, Samsung 850 Evo 250 GB
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2022, 00:09   #3559
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mi-a mai venit o placa relativ interesanta - un ASUS A7N8X-VM/400 + Duron 1.6GHz Applebred + 2x512MB DDR400.

De ce interesanta? Pai sa vedem:

-format microATX ce o face relativ usor de ascuns in carcase mici
-un Geforce 4 MX (Crush17, ma gandesc oare daca nu-i MX440 versiunea simpla non-8x) integrat in chipset
-suporta efectiv orice CPU pe 462 (cred ca exceptie fac doar MP-urile si Athlon-urile Mobile), de la Spitfire/Thunderbird pana la Barton
-cu putin noroc si cautare, are suport pentru 98SE/ME - placa video e compatibila cu 98SE din teava daca aveti instalate driverele 45.23 - doar chipset si audio mai lipsesc...
-dual channel din doua sloturi (din ce vad, e loc si pentru un al treilea slot pe placa)
-are bracket special si header pentru iesiri TV (compozit si S-Video 4pin)

Cred ca voi face un build cu 98SE + 2000 SP4 pe el, doar de dragul de a vedea ce-i poate pielea acestei placi. Atat a trebuit sa fac neaparat la ea - a trebuit sa rescriu BIOS-ul de pe un Chaintech 7NIF2 - e perfect functional cu exceptia senzorilor termici (sunt blocati la 100*C in BIOS, dar nu porneste vreo alarma.) si faptul ca imi da "Unknown Flash Type' (desi asta probabil datorita cipului de BIOS PMC Flash folosit, nu m-ar mira sa dispara mesajul ala cu un cip SST). Sunt curios daca 98SE stie a hali Athlon XP (momentan are un Duron pe nucleu Applebred la 1.6GHz) - probabil voi pune un Barton 2500+, iar daca nu-i va place, un T-Bred 2400+.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2022, 22:44   #3560
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Well, se pare ca am ajuns la nivelul de nebunie (in sensul bun al cuvantului ) la care sa cumpar o sursa veche doar pentru linia de 5v.



Ce vedeti aici in poza, e un "betranus" Spire Jewel SP-ATX-380WB recarosat. De ce spun recarosat? Pai... carapacea intreaga provine de la.... un RPC PWPS-55P00P-BU01A ce pretinde a fi 550W

Cateva precizari legat de poza:

- primarii ce ii vedeti acolo sunt efectiv cei cu care am primit sursa. Cine a umblat in ea inaintea mea a schimbat conzii originali cu niste Panasonic CE 680uF 200v de toata frumusetea
- la fel, cine a avut sursa inainte, a scos toate componentele din zona filtrajului AC pentru a face loc unei bobine PPFC cu care a venit initial sursa RPC - am scos-o si anulat PPFC-ul cu un simplu jumper unde veneau firele de la bobina pentru a completa filtrajul intreg.
- sursa dispune de un LED pentru standby. Surprinzator, tinand cont de cine a produs electronica (Sun Pro, aceleasi "panarame" care au produs unele surse Delux de 400 si 450W.) si de faptul ca numai pe la Hipro/Bestec am mai vazut asa ceva.
- sunt perfect constient ca toti condensatorii de pe secundar trebuie sa plece NEAPARAT - deja au plecat, luandu-le locul condensatori Rubycon, Sanyo, cativa Panasonici si niste Nichicon HM datate 2012.

Pe viitor va urma ori sa schimb carcasa complet, ori sa acopar sticker-ul RPC cu altceva (ma gandeam la Delux, dar sunt deschis la sugestii, doar exista printer si hartie in oras lol) si eventual sa schimb ventilatorul Spire cu un Cooler Master cu leduri.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,076
Posts: 758,516
Total Online: 631

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by LAB501
- by labuser

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.