lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-10-2021, 17:41   #1
un_trecator
Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)


Default Va putea duce be quiet! BQ SU7 400 W urmatoare configuratie far probleme?

Salutare,

Am prezentat configuratie de mai jos unei persoane care mi-a spus ca sursa pe care o am nu este suficenta pentru configuratia mea, dar apoi i-am adus in completare ca am masurat cu UPS-ul consumul cand am efectuate teste de sarcina pentru GPU si pentru CPU (am folosit 3DMark11 1.0.179.0). Iar potrivit calculelor bazate pe valoare exacta a consumului pentru GPU si CPU, cat si pentru valoarea aproximativa pentru celelalte componente, consumul a rezultat in jurul a maxim 320 W. Persoana respectiva n-a revenit inca cu un raspuns, si nu sunt sigur cand va reveni.


Asadar, ar putea sa-mi spuna cineva, va rog, daca sursa asta ar trebui sa duca urmatoarea configuratie fara probleme? Este posibil ca acea persoana sa se fi referit la calitatea sursei, desi este de 400 W, este posibil sa nu livreze atat?



PSU:
be quiet!
Model: BQ SU7
400 W


Configuratie:


CPU:
AMD Phenom II X3 710

Motherboard:
K9N2 SLI Platinum (MS-7374), version 1.2
BIOS version: V3.5

Ram:
8 GB DDR2 @ 800 MHz

3 x 2 GB Module Manufacturer: Nanya Technology
Module Part Number: M2Y2G64TU8HD5B-AC

1 x 2 GB Module Manufacturer: Kingmax Semiconductor
Module Part Number: KLDE88F-B8HS5

SSD/HDD:
Samsung SSD 870 EVO 500GB

GPU:
XFX Radeon HD 5770 (1 GB)

Monitor:
HP 1825

DVD writer:
LITE-ON iHAS124 F

Carcasa nu are niciun ventilator.

Va multumesc!
un_trecator is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2021, 20:35   #2
GRIP
Ancient friend
 
GRIP's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Teiu domnului
Posts: 2,418
Mentioned: 51 Post(s)

PC-ul meu

Default

De dus, duce fara sa gafaie. Din experienta proprie, am avut sursa de 400 (silverstone strider) la o unitate cu Core2Quad Q6600 cu OC la 3.0GHz, Radeon 6770 cu nitel OC pe GPU, 8GB DDR2 800 (2 module), unitate optica si vreo 4 unitati de stocare+placa de sunet. Unitatea respectiva mergea inca anul trecut, dupa ce la mine a stat vreo 4 ani.

https://outervision.com/power-supply-calculator
Poti verifica si tu aici. Din ce am calculat eu, in load ce ai acolo ar trebui sa atinga cam 295W, din care 237W pe railul de 12V.
Mai mult, la limita, ar duce chiar un procesor modern (sa zicem 5800x) cu o placa video RTX3060.
De curiozitate, poti citi articolele baietilor, unde iti specifica la final consumul total al sistemului in regim de gaming:
https://lab501.ro/placi-video/review...x-6600xt-oc/23
Chiar si cu un RX6800 si Ryzen 3900XT ti-ar ajunge acea sursa

Totusi, nu ar strica sa pui macar un ventilator pentru evacuare in carcasa aia. Ideai unul de admisie si unul de evacuare.
__________________
I'm a rocker / And I'm always revvin' up
I'm a rocker / I can never get enough
I'm a rocker / It's something in my blood
I'm a rocker / Wouldn't change it even if I could

Last edited by GRIP; 12-10-2021 at 20:46.
GRIP is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2021, 20:40   #3
Rognar
Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 11
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Depinde pe cine intrebi.
Din experienta mea - un sistem cu CPU de 95W (ca al tau), placa video de 208W (104W mai mult decat placa ta), 2xHDD clasic (mai mult consum decat SSD-ul tau), 4 module RAM DDR3 (aici modulele tale consuma o idee mai mult fiind DDR2, dar nu o sa dea contorul peste cap), DVD-RW(la fel) cu o sursa care pe 12V scotea doar 96W mai mult decat a ta a mers bine merci 9 ani, pana l-am pensionat.
Prin analogie, sursa BQ de 400W (ok, 384W pe iesirile de 12 V) ar trebui sa fie suficienta pentru sistemul tau, in afara cazului in care te apuci de overclocking serios.
Rognar is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2021, 10:11   #4
un_trecator
Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)


Default

@GRIP

Iti multumesc pentru ajutor si pentru sfaturi!

Asta e simularea pe care am facut-o:
https://outervision.com/b/EHSvsS
, din care reiese un consum de 308 W , cu CPU-l in load, cu un consum de 249 W pe linia de 12 V.

Consumul simulat e foarte apropiat de realitate, masurat cu UPS-ul, 308 W fata de 320 W.

O sa ma rezum doar la sistemul asta cu sursa, nu o sa o folosesc nimic modern :P
Da, ar trebui sa-i pun candva.

O sa arunc o privire peste link-ul de pe forum.
un_trecator is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2021, 10:13   #5
un_trecator
Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)


Default

@Rognar

Iti multumesac pentru ajutor!

N-o sa-i fac nicidecum OC, nu vreau sa ia foc datorita varstei :P
un_trecator is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2021, 10:18   #6
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,833
Mentioned: 313 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Consumul acela de 320W e consumul tras din priza de sursa. Trebuie sa inmultesti cu eficienta sursei si afli valoarea pe care o da componentelor. Din ce gasi ar avea eficienta 87%, deci ar fi consumul componentelor de 280W.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2021, 11:11   #7
un_trecator
Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Consumul acela de 320W e consumul tras din priza de sursa. Trebuie sa inmultesti cu eficienta sursei si afli valoarea pe care o da componentelor. Din ce gasi ar avea eficienta 87%, deci ar fi consumul componentelor de 280W.
Ah, asa functioneaza!

Iti multumesc!
un_trecator is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2021, 00:18   #8
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,406
Mentioned: 832 Post(s)

PC-ul meu

Default

Exact cum zice Augustus, plus ca ea are 400W pe care-i poate da componentelor, moment in care din priza ar trage vreo 460W. Asta tinand cont de limita declarata, dar de obicei sursele au protectia de OPP (over power protection) pe la 115-120%, deci pana sa-si dea shutdown ar putea trimite vreo 450-470W componentelor.

Asa ca da, clar e suficienta si daca nu are probleme in functionare sau vizuale (condensatori umflati) n-are niciun rost s-o schimbi.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2021, 12:23   #9
un_trecator
Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)


Default

@Boggy

Multumesc!
un_trecator is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BioWare ar putea lucra la un joc de tip action LAB501 Nivelul2 0 18-05-2016 16:11
NR. 4 al revistei NIVELUL2, disponibil de saptamāna urmatoare LAB501 Nivelul2 1 14-05-2016 16:58
Computex 2010 - OCZ duce la extrem viteza dispozitivelor de stocare Micutzu Stiri 0 07-06-2010 19:30

 
Forum Stats
Members: 9,150
Threads: 25,061
Posts: 740,767
Total Online: 1023

Newest Member: alipopescu

Latest Threads
- by brhams
- by suzuki
- by Arise

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.