|
|
12-12-2014, 13:27
|
|
Member
Mentioned: 7 Post(s)
|
Ar putea cineva sa-mi confirma daca o rata de refresh mai mare decat in mod normal, gen 120Hz sau 144Hz, cum ofera de exemplu Benq XL2411Z, chiar se simte sau e mai mult marketing? Dincolo de joace, in desktop, browsing, office, filme, apare vreo diferenta semnificativa?
|
|
|
12-12-2014, 14:07
|
|
Ancient friend
Mentioned: 40 Post(s)
|
Fara discutii. Eu personal am simtit tranzitia de la 60hz la 144hz in fluiditatea cursorului, scroll in pagini, ca sa nu mai zic de jocuri. Iar la monitorul Benq chiar si functia flicker-free si cea de filtrare a emisiilor de lumina albastra sunt observabile. "Obosesc" mai greu ochii de cand l-am luat.
- Not to brag, but I've got the latest quad core HHD, my megabytes are 60 Ghz, my wireless RAM is Pentium, I can run websites on my BIOS and blog on my desktop, my GUI is like faster than yours, and I've got the best chipset - over 1 terabyte! Eat it, noob.
|
|
|
12-12-2014, 14:43
|
|
Member
Mentioned: 7 Post(s)
|
Asta e si problema mea, am reactii adverse foarte puternice la cele mai multe monitoare - dureri de cap, de ochi, uneori greata - si sper ca functiile alea de "eye care" ale Benq sa ma ajute. Dilema era intre modelul de 24" cu 144Hz si eventual un model de 27", tot flicker free, dar la 60Hz.
|
|
|
12-12-2014, 23:49
|
|
Senior Member
Mentioned: 20 Post(s)
|
Tocmai am descoperit un pixel dead la monitorul meu Dell U2713HM.
Cunoasteti ceva metode eficiente de trezire la viata?  ((((
|
|
13-12-2014, 01:20
|
|
Ancient friend
Mentioned: 319 Post(s)
|
Garantia nu acopera asta?
|
13-12-2014, 04:03
|
|
Senior Member
Mentioned: 2 Post(s)
|
Si mie mi se pare ca functioneaza tehnologia flicker free.
|
|
13-12-2014, 10:47
|
|
Ancient friend
Mentioned: 4 Post(s)
|
In primul rand depinde de utilizator. Unii nu au nici o problema cu flicker-ul, altii da.
Si cred ca mai mult functioneaza modul Low Blue Light + luminozitate scazuta. Si eu m-am luat dupa povestiile de marketing si am comandat Dell S2415H cu flicker free si LBL. L-am returnat din mai multe motive, dar ideea e ca imi oboseau ochii mai repede decat pe TN-ul vechi. Dupa ce i-am scazut luminozitatea si nivelul de albastru nu prea mai am probleme decat daca stau foarte mult.
Si daca tot am postat trebuie sa mentionez ca motivul principal pentru care am returnat Dell-ul, a fost glow-ul specific IPS. Personal consider ca acest minus e luat prea putin in considerare si cu tot research-ul inainte de achizitie nu ma asteptam sa fie atat de pronuntat. Stiam ca IPS-urile au glow, dar degeaba se lauda cu cele mai bune unghiuri de vizibilitate daca din cauza acestui glow se vede albicios daca te uiti din orice alt unghi. Contrast-ul e de asemenea foarte afectat, negru devine gri. E totusi posibil sa fie putin diferit la un ecran mat.
|
|
|
13-12-2014, 13:05
|
|
Senior Member
|
Quote:
Originally Posted by augustus
|
O sa sun la astia de la serviciul Dell, sa ii intreb, stiam ca da, dar sa vedem .
|
|
13-12-2014, 13:26
|
|
Ancient friend
Mentioned: 375 Post(s)
|
Stiu că trebuie să fie cel puțin trei pixeli cu probleme pe o anumită suprafață, dar încercarea moarte 'nare.
|
|
|
13-12-2014, 13:38
|
|
Banned
Mentioned: 229 Post(s)
|
Dell garanteaza la un singur pixel, am schimbat 2 monitoare. Dell are totusi unul din cele mai ok servicii.
|
|
|
13-12-2014, 14:22
|
|
Ancient friend
|
Așa să fie, știam că Benq oferă garanție la un pixel defect.
|
|
|
13-12-2014, 19:05
|
|
Senior Member
|
Quote:
Originally Posted by augustus
|
Quote:
Originally Posted by DeDeRa
Dell garanteaza la un singur pixel, am schimbat 2 monitoare. Dell are totusi unul din cele mai ok servicii.
|
Ma bucur, mersi DeDeRa, o sa ii sun saptamana viitoare, sa vedem ce si cum.
PS: au un sediu unde il duci tu sau vine curierul si nil ridica? Ti-l inlocuieste sau astepti 2-3 saptamani pana il repara? Cum a fost in cazul tau?
|
|
13-12-2014, 20:22
|
|
Ancient friend
|
Doar dacă produsul are o greutate mai mare de 10 kg sunt obligați să-l ridice de la reclamant, așa este specificat în legea cu privire la protecția consumatorului.
|
|
|
13-12-2014, 20:58
|
|
Senior Member
Mentioned: 324 Post(s)
|
Quote:
Originally Posted by DeDeRa
|
Atata timp cat nu e implicat garajul la mijloc.
|
14-12-2014, 00:48
|
|
Senior Member
|
@ mirciusx: nu e luat de la pisigaraj, din fericire. Experiente nefericite cu cu garajul sa inteleg.
|
|
14-12-2014, 23:30
|
|
Senior Member
|
@ DeDeRa: vin cu o intrebare poate prosteasca, dar care e fiorma care se ocupa exact de service-ul Dell?
Cautam numarul de telefon al service-ul Dell, Cu cine ai avut tu de a face? Vad ca apare IIRUC SERVICE si Asbis care se ocupa de garantii..
|
|
15-12-2014, 00:21
|
|
Member
Mentioned: 0 Post(s)
|
@ alex17 GTX
Poate vrei să încerci https://justgetflux.com/
Eu îl folosesc de foarte mult timp, chiar de la prima versiune, și m-a ajutat foarte mult, fără să trebuiască să-mi bat capul cu culor & co manual 
@ mirciusx
În general, poți trimite produsele *direct* la service, nu trebuie trimise neapărat prin magazinul de unde s-a achiziționat. Doar trebuie să vă interesați un pic. Cei din bucurești probabil sunt mai în câștig având în vedere că acolo sunt majoritatea service-urile autorizate. Poți chiar să trimiți mail la emag/garaj să-i întrebi (la garaj îți scrie în specificațiile produsului chiar) cine acordă service-ul.
|
|
|
15-12-2014, 00:34
|
|
Ancient friend
Mentioned: 4 Post(s)
|
Stiu de f.lux , dar nu imi place. Ingalbeneste prea mult imaginea. Am scazut nivelul de albastru direct din setarile monitorului astfel incat sa nu para prea galbena imaginea si e ok.
|
|
|
15-12-2014, 02:39
|
|
Senior Member
Mentioned: 324 Post(s)
|
Quote:
Originally Posted by timotei
@ alex17 GTX
Poate vrei să încerci https://justgetflux.com/
Eu îl folosesc de foarte mult timp, chiar de la prima versiune, și m-a ajutat foarte mult, fără să trebuiască să-mi bat capul cu culor & co manual 
@ mirciusx
În general, poți trimite produsele *direct* la service, nu trebuie trimise neapărat prin magazinul de unde s-a achiziționat. Doar trebuie să vă interesați un pic. Cei din bucurești probabil sunt mai în câștig având în vedere că acolo sunt majoritatea service-urile autorizate. Poți chiar să trimiți mail la emag/garaj să-i întrebi (la garaj îți scrie în specificațiile produsului chiar) cine acordă service-ul.
|
Stiu cine. A fost trimis in service, garaj au zis ca nu e defect, de la garaj a plecat la Dell, Dell a schimbat monitorul cu unu nou, garaj mi-a trimis unul refurb. Apoi, am trimis iarasi monitorul la garaj...si tot asa. Am vorbit cu Dell Germania, a zis sa il trimit la ei ca mi-l schimba. Am dat si de un roman super de treaba la service.
|
15-12-2014, 23:59
|
|
Ancient friend
Mentioned: 35 Post(s)
|
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=ZSinC_yIaT4&feature=youtu.be&a[/yt]
|
|
|
Thread Tools |