lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22-02-2021, 10:50   #3501
Hyadum
Senior Member
 
Hyadum's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bucuresti
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am facut aseara dupa cum a recomandat Bugsy, cu toate ca nu era nici un OC pe CPU. Acum nu mai booteaza deloc
Nu stiu daca asa e cu orice MB, dar la Gigabyte asta Z170X, sa il faci sa booteze de pe M.2 e un chin. Orice schimbare in BIOS il face sa dea mesajul no bootable media, cu toate ca in BIOS vad Force MP600 in slot, e pe AHCI mode, este primul drive in boot order....Sa il repari e aproape imposibil, cu orice tool de pe Hiren boot CD. Nu merge reparata partitia, trebuie sa dau wipe la disc si sa reinstalez, a 3-a oara saptamana asta.
__________________
Hyadum is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 10:55   #3502
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,997
Mentioned: 373 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai selectat cu BOOT UEFI din BIOS?
Lasă-mi nr de tel cu uatsap pe PM și facem un video call, poate te pot ajuta...

Vezi în manual de la pagina 57... caută UEFI

https://download.gigabyte.com/FileLi...-gaming7_e.pdf

Disable fast boot.

Storage Boot Option Control > UEFI Only Enables UEFI option ROM only.

LE:
Ai rezolvat?

Last edited by Bugsy004; 22-02-2021 at 11:59.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 12:45   #3503
Hyadum
Senior Member
 
Hyadum's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bucuresti
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asa este setat, UEFI boot, fast boot disabled, nu merge. Am mai avut problema asta prima data cand am instalat M.2, la fel nimic nu l-a putut repara, nu vede partitia cu toate ca BIOS vede NVMe-ul. S-a rezolvat doar cu wipe+reimage.

https://ibb.co/hKZFDjK
https://ibb.co/MZ53CMT
__________________

Last edited by Hyadum; 22-02-2021 at 12:55.
Hyadum is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 12:46   #3504
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,997
Mentioned: 373 Post(s)

PC-ul meu



Default

Adică ai fost nevoit să reinstalezi windows?
Îmi pare rău, intenția a fost de a te ajuta.
Sper să nu mai ai problemele reclamate inițial.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 12:57   #3505
Hyadum
Senior Member
 
Hyadum's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bucuresti
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

poza 1
poza 2
Am pus aici, ca e imposibil pe forum cu 500k.
Mai am in continuare toate problemele prezentate anterior, plus no bootable media found acum.
__________________
Hyadum is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 13:00   #3506
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,997
Mentioned: 373 Post(s)

PC-ul meu



Default

Acum poți încerca și activare XMP pentru RAMi.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 13:21   #3507
Hyadum
Senior Member
 
Hyadum's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bucuresti
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Update:

Nu e nici o suparare, am ales sa scriu pe forum tocmai pentru ca mai multe idei mereu duc la progres. Am citit manualul ala si am zis hai sa incerc sa modific fiecare setare care are legatura cu BIOS, boot etc.
Stiam din prima ca trebuie sa aleg SATA mode AHCI ca sa vada SSD-uri, si stiam ca trebuie UEFI ca sa vada M.2. Default, la Operating system apare Other OS, asa ca am ales OS type Windows 8-10 WHQL, apoi am citit despre CSM, ca nu stiam ce e ala, si am pus disable CSM, si booteaza...

CSM Support Enables or disables UEFI CSM (Compatibility Support Module) to support a legacy PC boot process.Enabled Enables UEFI CSM. (Default)Disabled Disables UEFI CSM and supports UEFI BIOS boot process only. This item is configurable only when Windows 8/10 Features is set to Windows 8/10 or Windows 8/10 WHQL.

Acum o sa fac o noua serie de teste cu setarile de BIOS stock (in afara de booting part) fara OC, fara XMP, totul basic.
__________________
Hyadum is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 13:25   #3508
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,997
Mentioned: 373 Post(s)

PC-ul meu



Default

Spre exemplu pentru a nu avea alarmă eroare, dacă ai instalată o placă video RTX30xx, va trebui să dezactivezi CSM Support.
Cu CSM Support activ vei avea o avertizare la pornirea PC-ului, de 4 ori BIP.

Această setare nu influențează funcționarea SSD-ului M.2 nvme PCIex.
Pe PC-ul juniorului am SSD nvme M.2 Samsung 970 EVO, 512GB (sau 500GB), cu VGA MSI RTX3060Ti TRIO și doar cu CSM Support disabled nu mai are 4 BIP-uri la pornirea PC-ului. Este un CPU 9900k cu Z390 Aorus Master, cu 2x16GB, 3200MHz, cl16 RGB.

Last edited by Bugsy004; 22-02-2021 at 13:28.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 14:01   #3509
Hyadum
Senior Member
 
Hyadum's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bucuresti
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu nu am avut niciodata bip-uri la boot, cu CSM enabled sau disabled. Ideea e ca inainte boota si cu CSM enabled, dar nu stiu exact cum si de ce. Acum nu mai vrea decat cu el disabled. E singura chestie pe care am schimbat-o si a mers. Am 2080, nu am seria 3000.

Edit: test cu AIDA64 Extreme system stability cu OC
testul a dat hw fault dupa vreo 30min, dat temperaturile nu au trecut de 60 grade.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aida64 system stability test - OC.PNG
Views:	179
Size:	47.4 KB
ID:	71878  
__________________

Last edited by Hyadum; 22-02-2021 at 14:13.
Hyadum is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 14:32   #3510
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,997
Mentioned: 373 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sigur a fost o chichiță în BIOS.
Ce versiune de BIOS ai instalată? Văd că au ajuns la versiunea F22m de BIOS.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 15:38   #3511
Hyadum
Senior Member
 
Hyadum's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bucuresti
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

F22m din 2018, scrie in screenshots din BIOS si cu config, de atunci nu a mai aparut alta.
FYI, dupa ce am reusit sa bootez, am pus iar AIDA64 Extreme System stability test, cu toate setarile de HW pe defaults. Momentan nu a crapat, 1h 52min.
__________________
Hyadum is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2021, 06:26   #3512
georgesil
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2012
Location: Bucuresti
Posts: 55
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu

Default

Va salut cu respect dragi colegi! N-am mai postat de mult, nu va deranjam nici acum dar din pacate am un mindfuc...er. Se da un 8700k inca in stare buna, pus pe un mb asus rog maximus code x, cu 32 corsair vengeance, 2x1080 ti, 2 ssd samsung m2 si o sursa superflower 2000w. Sistemul racit cu 3xloop-uri de lichid + niste strip-uri led de la nzxt.
Problema: pana saptamana trecuta a functionat ok, dar pe Vineri a inceput sa dea razlet cate un bsod. Temperaturile super ok, sistemul de racire functioneaza ok, prima data am facut update-uri la toti driver-ii si la windows, dupa m-am apucat sa dezinstalez cate unul, in cele din urma am pus un windows nou (cu licenta). Nimic nu a ajutat, mai nou incerc sa pornesc doar the division 2 si la incarcare crapa. (Bsod cu “system service exception sau critical process died). Daca folosesc doar aplicatii simple ca office sau browser functioneaza ok, daca incerc sa pornesc un joc 3d si network intensive crapa. Nu cred ca sunt placile video fiindca am dat cu 3dmark-ul si cu alte benchmark-uri si functioneaza ok, am dat si o aida si restul componentelor au functionat ok. Eu banuiesc placa de retea, dar cum pot fi sigur. Aveti vreo idee?... Multumesc frumos!

Last edited by georgesil; 24-02-2021 at 06:30. Reason: Asa trebuia
georgesil is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2021, 08:16   #3513
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,997
Mentioned: 373 Post(s)

PC-ul meu



Default

Salut George!
Ar trebui să începi prin a elimina câte o componentă, unde permite. Un modul de RAM, să pornești cu un singur modul de RAM. Să scoți o placă video etc.
Deconectează ledurile.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 24-02-2021, 10:12   #3514
Hyadum
Senior Member
 
Hyadum's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bucuresti
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by georgesil View Post
Va salut cu respect dragi colegi! N-am mai postat de mult, nu va deranjam nici acum dar din pacate am un mindfuc...er. Se da un 8700k inca in stare buna, pus pe un mb asus rog maximus code x, cu 32 corsair vengeance, 2x1080 ti, 2 ssd samsung m2 si o sursa superflower 2000w. Sistemul racit cu 3xloop-uri de lichid + niste strip-uri led de la nzxt.
Problema: pana saptamana trecuta a functionat ok, dar pe Vineri a inceput sa dea razlet cate un bsod. Temperaturile super ok, sistemul de racire functioneaza ok, prima data am facut update-uri la toti driver-ii si la windows, dupa m-am apucat sa dezinstalez cate unul, in cele din urma am pus un windows nou (cu licenta). Nimic nu a ajutat, mai nou incerc sa pornesc doar the division 2 si la incarcare crapa. (Bsod cu “system service exception sau critical process died). Daca folosesc doar aplicatii simple ca office sau browser functioneaza ok, daca incerc sa pornesc un joc 3d si network intensive crapa. Nu cred ca sunt placile video fiindca am dat cu 3dmark-ul si cu alte benchmark-uri si functioneaza ok, am dat si o aida si restul componentelor au functionat ok. Eu banuiesc placa de retea, dar cum pot fi sigur. Aveti vreo idee?... Multumesc frumos!
Welcome to my world!
Configuratii complet diferite, dar consecinte similare. Si eu am inceput prin a testa cu alte DIMMs, reinstall de windows, drivere, testat cu tools de prin Hiren Boot CD in afara Windows, mem tests, stress tests cu AIDA64 si Intel Processor stability tool.
__________________
Hyadum is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2021, 02:56   #3515
georgesil
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2012
Location: Bucuresti
Posts: 55
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc frumos Bugsy!... ce mai face juniorul? Sper ca-s toate bune pe la voi!
Update: am scos controler-ele de la nzxt din functiune (si asa ma enervau), am scos alimentarea de la una dintre placile video si o placuta de ram... s-a suparat cand l-am pornit si se inchidea si deschidea intermitent monitorul pana am instalat din nou driver-ul video. Cand l-am pornit de asemnea si-a facut un check scurt, probabil si-a dat seama ca nu arr decat o placuta de ram si si-a dat restart cu setari noi din bios. Anyway... a pornit frumos, am testat vreme de vreo ora cu forcing pe toate alea si nu a crapat asa ca am bagat toate alea la loc inafara de led-uri si am schimbat slot-urile ram-ilor, de asemnea am mers in bios la sectiunea ram si avea o optiune care mi-a batut la ochi activata asa ca am dezactivat-o. Din nou a pornit frumos si l-am tinut in suturi toata seara sa vad daca mai crapa, nu a crapat ci a fost chiar foarte docil. Se pare ca cel putin pe moment s-a lasat linistea, dar il paste o “remaniere”, ne ridicam la un 5950x ca merita. Va salut cu respect domnilor!
georgesil is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2021, 07:37   #3516
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,997
Mentioned: 373 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cu plăcere George.
Mă bucur că i-ai dat de cap. Suntem bine, mulțumesc de întrebare.
Sănătate și spor în proiecte!
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 09-03-2021, 20:29   #3517
Hyadum
Senior Member
 
Hyadum's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bucuresti
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Revin cu updates. Bugsy - sugestiile tale au rezultat in 2 saptamani fara nici un crash. Chiar am reusit sa joc si vreo 50h de Valheim fara probleme, ceea ce mi-a dat sperante.
Azi, random browsing in firefox, poc BSOD.

Initial a crapat un driver, cica s-a "recuperat" apoi bluescreen: Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.

S-a recuperat asa bine ca in cateva secunde a dat blue screen. Acum daca stie cineva sa decodeze call stacks las si eu analiza aici, cu toate ca nu cred ca ai ce sa scoti din ea.

Code:
1: kd> !analyze -v
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

DPC_WATCHDOG_VIOLATION (133)
The DPC watchdog detected a prolonged run time at an IRQL of DISPATCH_LEVEL
or above.
Arguments:
Arg1: 0000000000000000, A single DPC or ISR exceeded its time allotment. The offending
  component can usually be identified with a stack trace.
Arg2: 0000000000000501, The DPC time count (in ticks).
Arg3: 0000000000000500, The DPC time allotment (in ticks).
Arg4: fffff8031eafb320, cast to nt!DPC_WATCHDOG_GLOBAL_TRIAGE_BLOCK, which contains
  additional information regarding this single DPC timeout

Hyadum, [09.03.21 12:03]
DPC_TIMEOUT_TYPE:  SINGLE_DPC_TIMEOUT_EXCEEDED

Hyadum, [09.03.21 12:04]
DEFAULT_BUCKET_ID:  CODE_CORRUPTION

Hyadum, [09.03.21 12:04]
STACK_TEXT:  
ffffd701`957e0e18 fffff803`1e23ac88 : 00000000`00000133 00000000`00000000 00000000`00000501 00000000`00000500 : nt!KeBugCheckEx
ffffd701`957e0e20 fffff803`1e06f9a3 : 00077a22`9080e15b ffffd701`957c7180 00000000`00000000 ffffd701`957c7180 : nt!KeAccumulateTicks+0x1c8a88
ffffd701`957e0e80 fffff803`1e06f48a : ffff898b`c14c2480 ffffad88`5622f5d0 fffff803`21ba3c00 00000000`00007101 : nt!KeClockInterruptNotify+0x453
ffffd701`957e0f30 fffff803`1e127ef5 : ffff898b`c14c2480 ffffd701`957e0f40 00000000`0000000c ffff119b`cfbd90b4 : nt!HalpTimerClockIpiRoutine+0x1a
ffffd701`957e0f60 fffff803`1e1f752a : ffffad88`5622f5d0 ffff898b`c14c2480 00077a0f`e66be5fb 00000000`00000000 : nt!KiCallInterruptServiceRoutine+0xa5
ffffd701`957e0fb0 fffff803`1e1f7a97 : ffffad88`00000000 00001fa0`001f02a4 00000000`1f086eb7 ffffad88`5622f720 : nt!KiInterruptSubDispatchNoLockNoEtw+0xfa
ffffad88`5622f550 fffff803`1e04456b : ffffad88`5622f740 fffff803`1e7a96d9 ffff898b`c16efa98 ffff898b`c15394c0 : nt!KiInterruptDispatchNoLockNoEtw+0x37
ffffad88`5622f6e0 fffff803`1e7a96d9 : ffff898b`c16efa98 ffff898b`c15394c0 00000000`00000010 ffff898b`c16ef000 : nt!KeYieldProcessorEx+0x1b
ffffad88`5622f6f0 fffff803`1e7a7fb5 : 00000000`1f09398b ffffd701`957c7180 ffff898b`d834e890 00077a0f`e66b3acd : nt!IopLiveDumpProcessCorralStateChange+0x2d
ffffad88`5622f720 fffff803`1e00781e : ffffd701`957ca240 ffff898b`c160f000 ffffad88`5622fa20 ffffd701`00000002 : nt!IopLiveDumpCorralDpc+0x55
ffffad88`5622f760 fffff803`1e006b04 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00140001 00000000`00000000 : nt!KiExecuteAllDpcs+0x30e
ffffad88`5622f8d0 fffff803`1e1f95ee : ffffffff`00000000 ffffd701`957c7180 ffffd701`957d2240 ffff898b`e32b4040 : nt!KiRetireDpcList+0x1f4
ffffad88`5622fb60 00000000`00000000 : ffffad88`56230000 ffffad88`56229000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KiIdleLoop+0x9e

MODULE_NAME: memory_corruption

IMAGE_NAME:  memory_corruption

FOLLOWUP_NAME:  memory_corruption

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  0

MEMORY_CORRUPTOR:  LARGE

FAILURE_BUCKET_ID:  MEMORY_CORRUPTION_LARGE

BUCKET_ID:  MEMORY_CORRUPTION_LARGE

PRIMARY_PROBLEM_CLASS:  MEMORY_CORRUPTION_LARGE

TARGET_TIME:  2021-03-09T09:45:56.000Z

OSBUILD:  19041
Ulterior am facut si update la buildul 20H2 (19042) si am mai bifat si use windows drivers for components si era acolo o lista intreaga de chipsets, dar nu stiu daca schimba ceva.

Daca exista underlaying hardware issues, CPU/MB related, nu o sa am ce face decat sa schimb platforma.
Oricum sunt in mari dubii din cauza pietei incerte si lansarilor amanate. Sa iau ceva acum, sa mai astept? Din cate vad, Intel nu mai misca, degeaba apare Gen 11. La tabara rosie, nu stiu daca sa iau un Ryzen gen3 acum sau sa astept Gen4, si daca o sa apuc sa mai am pe ce butona pana atunci....
__________________
Hyadum is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2021, 20:54   #3518
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,997
Mentioned: 373 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am întâmpinat probleme de curând cu un procesor i5 2400, un SB, după un timp de folosire, în browsing și office crăpa pagina web, apoi blue screen... am schimbat CPU apoi problema a dispărut.
Era o eroare de RAM, de paginație... foarte ciudat, m-a chinuit ceva până am descoperit bolnavul... CPU-ul.

O să-mi fac un breloc cu un i5 2400
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 10-03-2021, 12:58   #3519
Hyadum
Senior Member
 
Hyadum's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bucuresti
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

9h+ de stress test cu AIDA64 Extreme, nici o eroare....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	stress test.PNG
Views:	169
Size:	193.9 KB
ID:	71989  
__________________
Hyadum is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2021, 18:30   #3520
Iubitel
VIP
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10,766
Mentioned: 318 Post(s)




Default

Am si eu o nelamurire si poate ma ajutati sa imi salvez putin timp.

Laptop, Hp Omen 17 inch placa video integrata HD630 + Nvidia 1050TI

Conectat boxe la laptop prin HDMI. Totul bun si frumos, multumit de calitate.

Am setat toate chestiunile pe maximum performance astfel incat nu am sleep, hibernare, nu se opreste netul,ssd etc.

Problema e ca nu pot tine ecranul pornit la nesfarsit altfel voi avea burn-in.

Drept urmare in momentul in care ecranul se opreste dar laptopul este 100% activ in continuare sunetul se muta de la boxele externe conectate prin hdmi la cele integrate in laptop.

Idei, sugestii?
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,350
Threads: 26,456
Posts: 764,418
Total Online: 456

Newest Member: ill7ven

Latest Threads
- by Neo
- by Kspic
- by Monstru
- by Keyon
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.