lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-04-2021, 05:19   #4081
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 9,950
Mentioned: 346 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
Am luat 2 airties 4960cu wifi6 ca sa am acoperire toata casa
E prima data cand viteza pe wifi e la aprox 99% ca pe cablu. Placa de baza are wifi6 integrat.
Wow, super tare!
Eu am un Asus AX55, iar pe wi-fi viteza de transfer este pe la 700 mbps. Pe wi-fi folosim doar telefoanele, în rest doar pe cupru. Doar în caz de mișcare a PC-urilor sau laptop folosim wi-fi.
Mai importantă mi se pare acoperirea la o viteză de transfer cât mai bună.
Să ducă netul fără probleme!
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2021, 15:05   #4082
billytwinner
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 674
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

wi-fi 6 rezolva si problema cu acoperire, pereti si alte prostii, pe wi-fi5 aveam 300 mb )
billytwinner is online now   Reply With Quote
Old 14-04-2021, 15:10   #4083
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,684
Mentioned: 1363 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Wifi 6 nu rezolva nici o problema, e exact ca wifi 5. Problema e rezolvata de un echipament mai bun. Wi-fi 6 E ai putea zice ca are beneficii, dar nu in acoperire.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T14 AMD, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2021, 15:16   #4084
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,754
Mentioned: 676 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
wi-fi 6 rezolva si problema cu acoperire, pereti si alte prostii, pe wi-fi5 aveam 300 mb )
Nope.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2021, 15:18   #4085
billytwinner
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 674
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Nope.
bine Kretzule daca zici tu, uite pentru mine e fucking awesome. A rezolvat internetul in casa, acum pe wifi6 se pot conecta 8 dispozitive si netul merge super pe oricare
Inainte erau si probleme cu canalele , scadea viteza, erau pe auto dar cand verificam si vecinu avea acelasi canal.
4 telefoane, 2 tablete 2 desktop si totul functioneaza impecabil. Inainte erau probleme daca trageam de pe torrente sau daca se conectau toate in acelasi timp. Ma bucur ca pentru mine este o reusita de 100%

Last edited by billytwinner; 14-04-2021 at 15:59.
billytwinner is online now   Reply With Quote
Old 14-04-2021, 17:47   #4086
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,754
Mentioned: 676 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ma refeream la puterea prin ziduri, nu la viteza si cate dispozitive tine cu viteza mare.
Am inlocuit acasa un ap cu 6 in loc de unul cu 5. Nu bate decat cu 1m mai mult.
Pe semnal slab 5 si 6 sunt mai instabile decat 2.4 (ma refer la db, nua viteza la acei db).
Ca ai un ap wifi6 mai bun decat cel wifi5 de dinainte nu contest. Dar daca iei acum un wifi5 si un wifi6 de acelasi bani, mare diferenta nu e la ziduri & co.
Chiar sunt curios de ap wifi5 aveai inainte si ce ap wifi6 ai acum (marca si model). De fapt nu sunt curios, ca sunt sigur ca diferenta dintre ele e mare.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 14-04-2021 at 17:53.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2021, 21:33   #4087
billytwinner
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 674
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

airties 4920 aveam inainte, asa mi-a dat furnizorul de internet si acum mi-au facut upgrade automat la 4960 cu wi fi 6

Last edited by billytwinner; 14-04-2021 at 23:09.
billytwinner is online now   Reply With Quote
Old 16-04-2021, 12:29   #4088
snapisrl
Member
 
Join Date: May 2010
Location: bucuresti
Posts: 238
Mentioned: 6 Post(s)


Default

am pus si eu win 10.
daca ma poteti ajuta cu ce tweakuri pt sau optimizari.
linkuri sau sfaturi.
merci
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2021, 12:41   #4089
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 9,950
Mentioned: 346 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by snapisrl View Post
am pus si eu win 10.
daca ma poteti ajuta cu ce tweakuri pt sau optimizari.
linkuri sau sfaturi.
merci
Dezactivează hibernarea dacă nu o folosești. Windows creează un alt fișier destul de mare pentru a asigura hibernarea, unul asemănător cu pagefile.

Pentru dezactivare:
Deschizi command prompt ca administrator, apoi tastezi:
powercfg -h off
apoi exit.

Dacă dorești să reactivezi hibernarea:
Tot din cmd:
powercfg -h on

Mulți producători au integrat driverii în windows, doar că driverii de AMD și nvidia pot fi descărcați și separat.

Indicat e să lași să-și facă toate update-urile.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2021, 13:17   #4090
snapisrl
Member
 
Join Date: May 2010
Location: bucuresti
Posts: 238
Mentioned: 6 Post(s)


Default

oke merci
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2021, 14:47   #4091
stevecelrau
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Laptopul de servici a venit instalat cu Windows 10 home edition. Nu mi-am batut capul cu el pana saptamana trecuta, cand aplicatia de RDP nu mai vroia sa se conecteze la alte calculatoare.
Prima data am zis ca e de la serverul unde vroiam sa ma conectez, pe care m-am putut conecta chiar in aceeasi zi. Da-i si investigheaza log-uri, restart, nimic! Culmea e ca nu am avut probleme in a ma conecta de dimineata, peste o ora nu mai mergea...
Am gasit rezolvarea pe un forum, dupa niste sapaturi, se pare ca au dezactivat aplicatia de RDP a windows-ului sa mearga pe home edition. Rezolvarea a fost sa instalez din Microsoft Store aplicatia Microsoft Remote Desktop (free). Scriu aici in cazul in care mai pateste cineva asta, sa il scutesc de timp pierdut
stevecelrau is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2021, 14:57   #4092
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,684
Mentioned: 1363 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Sau, daca ai de lucru cu computerul, nu lua Home Edition
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T14 AMD, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2021, 16:44   #4093
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,754
Mentioned: 676 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by snapisrl View Post
am pus si eu win 10.
daca ma poteti ajuta cu ce tweakuri pt sau optimizari.
linkuri sau sfaturi.
merci
Pe langa hibernare, da stop/manual la serviciile pe care nu le folosesti sigur sigur. Nu disable.
Si nu folosi softuri dinnalea minune care taie ele pe dracu si pe lacu, ca te trezesti sa iti crapa ceva la vreun update.
Si da, fa update-urile. Alea feature (care apar ca separat in subsolul updatezurilor), nu imediat. Dar fa-le. Cu cat se strang mai multe si se incaleca unele pe altele, cu atat te vei chiunui mai mult.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2021, 17:01   #4094
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,181
Mentioned: 737 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Sau, daca ai de lucru cu computerul, nu lua Home Edition
Uneori nu ai de ales, cu ăla vine bundle, așa că singura opțiune este upgrade la Pro.

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2021, 19:59   #4095
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,017
Mentioned: 137 Post(s)

PC-ul meu



Default

Iei o liceenta de W7 pro - o bagi si ai W10 Pro... free... va rog nu incepeti polemica cu "nu e legit", am vrut sa spun un lucru si atat.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2021, 11:55   #4096
cristi_io
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,399
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Latest Windows 10 Update Causes Frame Rates to Plummet and BSODs
__________________
Through quiet reflection and great dedication Master the art of karate,
Lo, we shall rise up And then we'll make the bugger's eyes water
cristi_io is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2021, 21:24   #4097
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1,767
Mentioned: 48 Post(s)

PC-ul meu

Default

A folosit cineva USB stick ca si drive pentru windows 10 ? merge nasol sau se poate utiliza pentru sisteme secundare care merg rar ?
__________________
Ryzen 7 1700, 3.8Ghz, R9 Fury, 4x4Gb DDR4 3000 Mhz, LG 34UC79G,
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2021, 21:32   #4098
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,684
Mentioned: 1363 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu il poti folosi, practic. Mai bine iei un ssd ieftin de 100 lei si pui os-ul pe el.

Eu am pus linux pe un stick si, pentru ca am uitat sa ii dezactivez swap-ul, mi-a stricat stickul in vreo 6 luni. Si linuxul fara interfata grafica nu scrie nici pe departe cat scrie windows desktop.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T14 AMD, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 23-04-2021, 09:32   #4099
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,810
Mentioned: 52 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pentru Linux ai Live ISO. Mai există FreeNAS ce poate fi pus pe stick-uri USB. Windows 10 nu va merge mult pe un stick USB. Dar, există funcția Windows Ready Boost
doru is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2021, 08:01   #4100
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,118
Mentioned: 311 Post(s)


Default

__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 8 madalin Software 1143 07-05-2018 07:31
Windows chel suzuki Overclocking & benchmarking 33 17-07-2014 12:10
Problema Windows TokyoMode Procesoare si chipseturi 5 05-05-2014 15:53
Windows 7 RTM Monstru Software 119 07-11-2010 17:38
Windows 7 GOD Mod Monstru Software 8 25-01-2010 19:03

 
Forum Stats
Members: 9,047
Threads: 24,353
Posts: 724,361
Total Online: 1867

Newest Member: AndaHARTTg3

Latest Threads
- by Arise
- by LAB501
- by matose
- by tphase
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.