lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-11-2014, 19:22   #1
HappyGuy
Member
 
HappyGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: US
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to HappyGuy Send a message via Skype™ to HappyGuy
Default red artifacts on a 980GTX SLI

fiecare placa, individual, se comporta normal: pot run benciuri fara prb. Insa oricand activez SLI dupa ce pornesc fie un dmark for un joc incepe o avalansa de artifracte (redish like)

am sunat evga insa afara de ce am facut deja nu a avut sugestie decat sa schimb... sursa, PSU: insa asta e noua, nici 2 luni n-are, si aparuta de anul trecut pe piata, daca nu ma insel.

procul e un 5820-K @ 4.2

am dezinstalat si curatat sistemul de video drivers, apoi reinstall, restarturi etc... insa se mentine aceasi anomalie.

am folosit si un regular SLI bridge, si unul pt tri sli dar din cel flexibil care e ok pt sli totusi

VA ROG FRUMOS, sugestii...


tocmai am rulat si un dmark intreg, cu SLI'ul activat, cu tot cu... artefractele alea... si scorul de 11064 pe Firestrike extreme arata ca pe parte de hardware treaba ar trebui sa fie ok.. corect? ce altceva sa mai fac IN AFARA de reinstal windows?
__________________
Asus Crosshair VI Hero, 3900x, 32gb Corsair 3200, M.2 1TB Evo970, corsair 850, evga hybrid 2080Ti

Last edited by HappyGuy; 05-11-2014 at 19:40. Reason: more info
HappyGuy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 23:30   #2
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Iasi
Posts: 4,285
Mentioned: 180 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai reinstalat acelasi driver sau ai incercat si altele ?
Ai incercat in sloturi pci-e diferite ? Permutari .
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 23:40   #3
HappyGuy
Member
 
HappyGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: US
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to HappyGuy Send a message via Skype™ to HappyGuy
Default

dada, am schimabat sloturile, si reinstalat drivere, curatat cu ccleaner, apoi beta driver.. nika.
__________________
Asus Crosshair VI Hero, 3900x, 32gb Corsair 3200, M.2 1TB Evo970, corsair 850, evga hybrid 2080Ti
HappyGuy is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 00:06   #4
NewBreed
Senior Member
 
NewBreed's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Prin capitala
Posts: 844
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

schimpa pozitia bridge-ului SLI...or change it
NewBreed is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 10:21   #5
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,827
Mentioned: 31 Post(s)


Default

Cleaner-ele nu mai sunt recomandate, fac mai mult rau decat bine... Reinstaleaza Windows (to have a clean start);
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 17:40   #6
ask4MORE
Senior Member
 
ask4MORE's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 787
Mentioned: 30 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intr-o perioada GTX 780-ul dadea artefacte doar in unigine valley dar el era perfect functional, in orice altceva nu avea nici o problema deci poate e o problema de driver. Artefactele alea apar in orice aplicatie 3d?
__________________
Stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur prind curaj.
ask4MORE is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 18:37   #7
HappyGuy
Member
 
HappyGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: US
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to HappyGuy Send a message via Skype™ to HappyGuy
Default

clean start e ce vreau sa evit for sure... insa nu exculd inca.
artefacte apar si in jocuri, insa nu si atunci cand fac randari 3d.. unde se foloseste si ceva din gpu..
o singura chestie ce-am mai obs: la una din placi, acolo unde scrie SC in partea dintre spate, la alimentare, spre deosebire de "cealalata", nu se aprinde LEDul. -?

multumesc frumos pt orice sugestie
__________________
Asus Crosshair VI Hero, 3900x, 32gb Corsair 3200, M.2 1TB Evo970, corsair 850, evga hybrid 2080Ti
HappyGuy is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 21:38   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,699
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

DDU uninstaler pentru clean driveri calumea si un fresh instal, sau macar un user nou pe os-ul din dotare pentru teste.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 10:03   #9
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu pe sursa as da vina, este posibil sa se fi umflat condensatorii in ea pe linia de 12V.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 15:03   #10
HappyGuy
Member
 
HappyGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: US
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to HappyGuy Send a message via Skype™ to HappyGuy
Default

Jocker, sursa e aproape noua, 2 luni, si totusi un Corsair de calitate buna. mild OC la proc (si ala prin Asus's turbo stuff).
cum sa verific cumva ca sursa-i baiul? in afara de-a cumpara alta ... singura spare psu e un 650, tot corsair
multumesc
__________________
Asus Crosshair VI Hero, 3900x, 32gb Corsair 3200, M.2 1TB Evo970, corsair 850, evga hybrid 2080Ti
HappyGuy is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 21:11   #11
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,699
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

ai incercat cu totul default in bios aka fara OC ?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2014, 00:26   #12
HappyGuy
Member
 
HappyGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: US
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to HappyGuy Send a message via Skype™ to HappyGuy
Default

default la biosul pe placa de baza sau/si la gpu? nu, nu inca
__________________
Asus Crosshair VI Hero, 3900x, 32gb Corsair 3200, M.2 1TB Evo970, corsair 850, evga hybrid 2080Ti
HappyGuy is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2014, 12:00   #13
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,699
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

normal cand ai o problema caruia nu ii dai de cap as face asa:
OS NOU OBLIGATORIU, bios si gpu si orice alte setari offset DEFAULT si incep sa bibilesc pana ii dau de cap, asa elimini alte variabile din problema pana ajungi la un rezultat.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2014, 04:46   #14
HappyGuy
Member
 
HappyGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: US
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to HappyGuy Send a message via Skype™ to HappyGuy
Default

agarici draga, am dat doar un DEFAULT la setarile din BIOSul placii de baza. Am ales un optimal/recommended OC option, tot din bios, si voila: la primul test cel putin.. nu mai am problema cu pricina
MULTUMESC f frumos! incerc totusi sa inteleg ce-ar fi putut problema, sa nu o repet eventual...
iarasi multumiri, tuturor pentru sugestii. Eram gata sa ma las pagubas
__________________
Asus Crosshair VI Hero, 3900x, 32gb Corsair 3200, M.2 1TB Evo970, corsair 850, evga hybrid 2080Ti
HappyGuy is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2014, 05:24   #15
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 915
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

sfatul meu este sa iei din nou totul de la inceput '' Babeste as sugera" incepand cu o noua instalare de win ,apoi ceva Atentie in setarile bios ale placii de baza ,si in ultimul rand atentie la sursa Corsair RM 850 ,am avut si eu asa ceva si am dus-o inapoi dupa o zii ! nu ducea un 7990 !!! placile video,placa video trebuiesc alimentate separat adica din fiecare slot al sursei vii cu o alimentare la placa video ! Deci o placa video= 2 alimentari din sursa cate 1 pt fiecare slot de 8Pin SEPARAT! O sursa care duce pe un singur rail adica bagi un cablu in sursa si ies 2 x 8 pin este RM 1000 sau AX1200i desii si aceasta din urma face figuri cu un singur cablu . Singura sursa probata care o am si duce pe un singur rail un 7990 este RM 1000 ! Chiar si cu Corsair AX 1200i nu-mi duce normal o placa de genul 7990 Gigabyte ,trebuiesc 2 alimentari separate cum ziceam cate una pt fiecare mufa de 8pin .deci 2 cabluri care ies din sursa si fiecare va intra in placa video in alimentarea de 8 pini Separat!

Asta daca doresti performanta , nu sa te uiti la desktop in 2d si sa folosesti messenger! sau facebuci!
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 11-11-2014 at 05:49.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2014, 07:42   #16
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 915
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

@ Joker - exclus sa fie condensatori Umflati , A zis k are sursa de 2 luni! ori nu stie sa alimenteze placile , ori pure & simple aceasta (sursa) nu duce ! Am surse Corsair , am avut si rm 850 am dus-o inapoi imediat dupa 12 h
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 11-11-2014 at 07:46.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2014, 13:13   #17
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,699
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by HappyGuy View Post
agarici draga, am dat doar un DEFAULT la setarile din BIOSul placii de baza. Am ales un optimal/recommended OC option, tot din bios, si voila: la primul test cel putin.. nu mai am problema cu pricina
MULTUMESC f frumos! incerc totusi sa inteleg ce-ar fi putut problema, sa nu o repet eventual...
iarasi multumiri, tuturor pentru sugestii. Eram gata sa ma las pagubas
Ma bucur ca ai rezolvat dar personal nu suport optiunile automate de OC fiindca de cele mai multe ori baga voltaje mai mari in ele sau te lovesti de temperaturi mai mari decat e necesar, cel mai bine e sa faci totul manual, bibilit calumea.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2014, 03:44   #18
HappyGuy
Member
 
HappyGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: US
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to HappyGuy Send a message via Skype™ to HappyGuy
Default

camarazi... nush' cum dat sunt inapoi de unde'am "plecat": azi, fara sa fi facut vreo schimbare, iarasi imi apare roshu in fatza ochilor: atunci cand rulez joc sau dmark...
biosul inca pe default, da.. ce sa fie, ce sa fie? of of!
scorul pe Fire strike Extreme imi da 11k si cand mergea "normal" si cu durerea asta. de fapt, aproape 50 de pct in plus cand merge cu artefractele...

back asking for help
__________________
Asus Crosshair VI Hero, 3900x, 32gb Corsair 3200, M.2 1TB Evo970, corsair 850, evga hybrid 2080Ti
HappyGuy is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2014, 16:13   #19
HappyGuy
Member
 
HappyGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: US
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to HappyGuy Send a message via Skype™ to HappyGuy
Default

EVRIKA!
acuma chiar ca-i rezolvata problema

am folosit un sli bridge rigid, pus pe prima conectie sli..
apoi flixibilul bridge, tri sli, ce se punea p'amandoua.. si iara imi dadea retusuri.

un EVGA rep aseara imi sugereaza sa pun bridgeul pe al doilea conector, si voila: all good now!

ba chiar am umflat si OC (auto/sorry agarici - zi-mi de unde sa preiau setari pt procul/placa mea.. and I will) la un 4.3 instead of .2 cum era inainte... si merge struna.

OCat si placile video:.. http://www.3dmark.com/fs/3215449

ma gandesc daca totusi s-ar merita sa schimb placile (una din ele - daca merge de la prima incercare), odata ce stiu ca-i de la una din ele (si nu bridge): ma gandesc ca la un potential tri sli iara o sa imi apara durerea

multumesc frumos
__________________
Asus Crosshair VI Hero, 3900x, 32gb Corsair 3200, M.2 1TB Evo970, corsair 850, evga hybrid 2080Ti
HappyGuy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,076
Posts: 758,515
Total Online: 745

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by LAB501
- by labuser

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.