lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-02-2022, 18:59   #1
MrT
Member
 
MrT's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresi
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema placa video/sistem?

Salut,

Am o problema ciudata cu sistemul si...ma intreb daca a mai patit cineva asa ceva, nu imi dau seama de la ce ar putea fi si nu stiu daca e PV sau nu.

Placa e un RX 6800, cumparata de noua de mine, nu a vazut minat, nu a fost fortata.

Ce se intampla:
- daca deschid clientul de Steam, totul este...corupt, fontul incepe sa o ia razna, culorile sunt pe dos...totul se simte instabil. Nu se blocheaza, nu da crash, am pus un screenshot. Toata partea corupta ramane in window, nu da artefacte pe tot desktop-ul, doar in app.
- daca lansez Dota, direct X, framerate-ul e OK, dar suntetul a inceput sa o ia razna, distorsionat, nu tot timpul... tot aici, la cateva minute, random, se blocheaza, daca ii dau alt-tab, isi revine.
- daca lansez Dota in Vulkan, vad niste texturi corupte la un moment dat...dar nu tot timpul, framerate la jumatate dar...asta cred ca e de la joc, nu de la altceva.

Sistemul mai are:
- Ryzen 5600X
- 16 Gb ram, ceva
- placa de baza Msi mag x570 tomahawk wifi
- sursa 650W super flower

Nu e nimic cald, nu se incinge, ventilatie Ok. Nu pot sa imi dau seama de la ce e. Am incercat placa in Furmark, nu da erori, nu da nimic. Am incercat sa scad frecventa memoriilor, nimic.

Am facut reinstall la Win 11, Win 10, aceeasi problema.

Idei?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	164
Size:	291.5 KB
ID:	74349   Click image for larger version

Name:	Capture2.JPG
Views:	141
Size:	321.8 KB
ID:	74357  

Last edited by MrT; 01-02-2022 at 20:47.
MrT is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2022, 19:05   #2
MrT
Member
 
MrT's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresi
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

E reinstall curat de la 0. Deschis Edge, get steam si...login.
MrT is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 14:27   #3
Vulpex14
Member
 
Join Date: May 2020
Posts: 72
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca o versiune mai veche de driver sau una la care stii sigur ca sitemul mergea bine sau ca e stabila... daca nu eu zic ca scrie Warranty pe ea.
Vulpex14 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 17:16   #4
MrT
Member
 
MrT's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresi
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am un sistem ITX in constructie si am avut noroc sa am o placa de baza si un procesor la indemana. Din cate vad, pare a fi ceva de la procesor. In ambele placi de baza daca folosesc acel procesor cu placa video am probleme, daca folosesc alt procesor cu placa video..merge OK.
MrT is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 19:15   #5
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,704
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce proc aveai ?
Am avut si eu un 6900XT si aveam in epic coruperi de genul... am schimbat si mobo si tot si rami si nimic.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 19:42   #6
MrT
Member
 
MrT's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresi
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ryzen 5 5600X, acum merge pe un ryzen 3 4300g cu grafica dezactivata din bios. Am impresia ca s-a intamplat ceva la ultimul update de bios, il facusem acum...o saptamana si...nu stiu, poate nu mi-am dat seama pe moment ca ceva nu e in regula. Am incercat rollback sa pun un bios mai vechi si tot asa.
MrT is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 19:44   #7
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,704
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si eu am testat placa pe 5800 si 5700G si aveam aceleasi probleme dar pe un sistem cu 3700X mergea bine ... wa da fa k ... bineinteles tot ultimul bios pe ambele placi de baza... in loguri o gramada de WHEA... probleme diverse cu sunetul si tot asa.. teoretic nici nu-mi statea bine in PCIE pe ITX-ul meu din cauza backplate-ului prea gros si cam dau vina pe asta DAR pus pe alt mobo intra la fix si am eliminat problema asta dar tot nu era bine ... aveam reboot-uri cand intram in jocuri.

Last edited by agarici cu pedale; 02-02-2022 at 19:49.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 19:48   #8
MrT
Member
 
MrT's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresi
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma gandesc ca poate de la update...o fi ceva instabil acolo, sau poate PCIE 4.0? Desi...am incercat sa trec pe PCIE 3.0 si...tot asa
MrT is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 20:04   #9
ducool2001
Ancient friend
 
Join Date: Jan 2011
Location: BUCURESTI
Posts: 1,276
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ducool2001 Send a message via Skype™ to ducool2001
Default

Quote:
Originally Posted by MrT View Post
Ma gandesc ca poate de la update...o fi ceva instabil acolo, sau poate PCIE 4.0? Desi...am incercat sa trec pe PCIE 3.0 si...tot asa
Din cauza *****urilor de genul nu mai suport placile video AMD...
__________________
Urăsc nunțile, și-nmormantarile rom├ónești, urăsc țăranii de oraș, și-n special pe cei din București
ducool2001 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 20:05   #10
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,704
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dupa 3 zile de surubarit mi-am pierdut rabdarea de a mai face ceva si i-am dat retur si am pus totul la loc. @ducool2001 - problema e dubioasa si nu e neaparat devina placa video, pe alt sistem mergea perfect.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2022, 23:19   #11
MrT
Member
 
MrT's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresi
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

UPDATE: s-a confirmat ca procesorul cumva s-a prajit...partial, cu un Ryzen 7 5800x, in mod PCIe 4.0, merge perfect. Imi incerc norocul la garantie.
MrT is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2022, 17:31   #12
first snow
Member
 
first snow's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Is curios cum evolueaza toata povestea.

Am urmarit topicul si mi-am pus cateva intrebari dar nu am crezut o clipa ca ar putea sa fie de la CPU...

Pentru cei carora le-au trecut prin mana mai multe CPU-uri decat "media", e normal sa se defecteze asa usor un CPU?

E ceva "dubios" cu seria Ryzen?
first snow is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2022, 03:14   #13
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,704
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nope... am 3 in casa si mi-au mai trecut cateva prin mana, nici o problema, toate OC si racite foarte bine. La problema de am avut-o eu n-am explicatie si nici rabdare nu am mai avut sa-i dau de cap fiindca ieseam din termenul de retur al placii.
Poate un OC gresit la colegul... LLC prea mare, naiba stie.

Rectific, 4 cu tot cu laptop.

Last edited by agarici cu pedale; 06-02-2022 at 03:21.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2022, 10:51   #14
MrT
Member
 
MrT's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresi
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salut. Mai....overclock nu a fost, a devenit prea complexa problema si nu am rabdare sa ma joc cu asta asa ca sta stock. Racirea nu e, a stat cu un Arctic AIO de 280, chiar nu inteleg. Poate update-ul de bios sa fi facut ceva dar...placa a mers cu 5800x pe ea fara nici o problema dupa incident.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
MrT is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2022, 14:24   #15
first snow
Member
 
first snow's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

4152 hours of Ryzen Long Term Testing: We have Good and Bad News

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=ZAww0c2m-ks[/YT]

by der8auer

Offtopic: Nu ma descurc sa il pun ca si link clasic, daca folosesc tag-urile "url" apare ca si cum ar fi embedded in post dar nu se "vede" nimic


Faptul ca 5600X-urile au avut nevoie dupa aceste teste de un bump in voltaj ca sa ramana stabile si 5800X-ul nu, faptul ca in diverse review-uri se trage concluzia ca procesoare ca si 5900/5950X nu doar ar avea mai multe core-uri dar ar fi si dintr-un "nisip" mai bun de aici si faptul ca is mai overclocabile sau fac boost mai bine sau is mai reci ma face sa cred ca daca exista o degradare masurabila la Ryzen (5000) probabil o fi 5600X-ul, oaia neagra?

Stiu ca o sa fie pareri impartite dar eu as fi curios daca mai ai 5600X-ul, ce se intampla daca incerci sa ii dai un mic boost in voltaj, fie intr-un scenariu de voltaj fix/frecventa fixa ( gasesti un sweet spot care iti convine ) fie folosindu-te de Curve Optimizer ( All Cores/Positive + 1,2,3 ...n steps ) sau chiar il lasi stock dar dai disable la Turbo Boost.

Se mai manifesta oare problema?

Last edited by first snow; 06-02-2022 at 15:28.
first snow is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2022, 04:57   #16
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: UK
Posts: 4,432
Mentioned: 183 Post(s)

PC-ul meu



Default

eu am avut doar PBO activ si undevolt , dupa ceva luni de zile am ajuns la concluzia ca procul meu a incpeut sa ceara mai mult curent ca sa mearga ok ...
Cand l am luat mergea si 4.7Ghz all core stabil , acum nu mai vrea indiferent de voltaj ,desi nu l am tinut asa .
La pbo era ok , facea boost la 4.85Ghz , acum nu mai trece de 4.7 indiferent de setari , si sa fiu sincer nici acolo nu mai ajunge....
All core de la 4.6 a ajuns la 4.4in teste ...
Acum caut altul , desi imi vine sa schimb platforma cu totul ... doar ca nu ma incanta pretul la ddr5.

In curant o sa stau cu el stock doar ca si acolo a inceput sa i scada perf...
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe
polter is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2022, 20:18   #17
first snow
Member
 
first snow's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca nu te superi ca intreb? Ce procesor ai? Cel care apare la profil? Adica tot 5600X?

Eu zic ca daca stock sau cu PBO si undervolt ( presupun ca prin Curve Optimizer sau dynamic offset ) nu mai isi face boost ca inainte, inseamna ca ai temperaturi mai mari, nu? iar temperaturile mai mari vin de la faptul ca cere mai mult voltaj? Cel putin asa s-ar explica fenomenul...

Daca mai ai garantie la el, poate mai bine incerci sa apelezi la ea...
first snow is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2022, 22:14   #18
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,682
Mentioned: 849 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by polter View Post
eu am avut doar PBO activ si undevolt , dupa ceva luni de zile am ajuns la concluzia ca procul meu a incpeut sa ceara mai mult curent ca sa mearga ok ...
Cand l am luat mergea si 4.7Ghz all core stabil , acum nu mai vrea indiferent de voltaj ,desi nu l am tinut asa .
La pbo era ok , facea boost la 4.85Ghz , acum nu mai trece de 4.7 indiferent de setari , si sa fiu sincer nici acolo nu mai ajunge....
All core de la 4.6 a ajuns la 4.4in teste ...
Acum caut altul , desi imi vine sa schimb platforma cu totul ... doar ca nu ma incanta pretul la ddr5.

In curant o sa stau cu el stock doar ca si acolo a inceput sa i scada perf...
Ai facut si update-uri de BIOS intre timp? Din cate inteleg astea mai noi reteaza destul de multicel plaja de boost.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2022, 00:55   #19
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,704
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Posibil sa fie de la agesa nu de la degradare
Iar PBO e shit default... chiar si default cu offset pe minus e shit.... trebuie sa te joci cu curve optimizer si alea alea... personal prefer all core freq si pbo off.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2022, 02:53   #20
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 981
Mentioned: 35 Post(s)


Default

Si eu am avut probleme video / audio / usb de la agesa.
gg0 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problema placa video Sky Placi video 2 13-10-2016 18:40
problema placa video andi_dobre Placi video 6 15-06-2013 19:54
Problema placa video zoneit Cutia de sub birou 9 22-07-2012 15:27
Problema placa video muff Placi video 5 31-12-2010 12:50
problema placa video - 460 gtx in2ition Placi video 11 01-11-2010 05:53

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,112
Posts: 758,930
Total Online: 855

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by suzuki
- by ktf
- by LAB501
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.