lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-12-2021, 23:23   #1
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Arrow Asus b450m-k II

Salutare, de cateva zile imi da dureri de cap maxim un kit amd.. si nu vad daca exista vre-o solutie sau este o problema de hardware..

Detin cam de o luna de zile un kit cu Asus b450m-k II + Ryzen 3200g + 2x8 kingston fury ( sursa seasonic gold 650W). Totul bun si frumos pana in urma cu cateva zile cand am prins un pret bun pentru un gigabyte gtx 1060 6gb windforce 2x oc, am montat placa in pc si .. nu booteaza.
L-am tot sucit, invartit si.. merge, placa video(gtx 1060) ruleaza impecabil problema este ca ruleaza doar daca tin monitorul cu un hdmi in portul placii de baza si display port in 1060.. Daca scot hdmi-ul din placa de baza si ii dau restart .. nu mai booteaza, trebuie scos cablul DP in placa video dat 2-3 restarturi cu hdmi in placa de baza iar dupa ce booteaza bagat DP inapoi si totul e ok.
Cu 1060 nu pot accesa bios-ul, doar cu vega 8, pe scurt trebuie sa comut monitorul in bios pe HDMI iar in desktop pe DP.
Permanent in momentul in care pornesc unitatea nu imi afiseaza nimic pana la intrarea in windows pe placa video dedicata.

Am incercat sa ii setez in bios "Primary display PCIE" dar se comuta automat pe integrat sau efectiv nu mai booteaza..
Interesant mai este si faptul ca nu ii pot modifica dimensiunea placii video, daca il schimb de pe "auto" cu orice valoare fie 64mb fie 2gb imi da fail la boot.
By default placa video integrata sta in 2gb.
Am dezinstalat toate driverele, dat disable din device manager la integrata.. si nimic.

Nici in safe mode nu imi booteaza pe dedicata, doar pe integrata.
Am dezactivat / activat CMS, UEFI, LEGACY.. FAST BOOT
Nici un rezultat.

Nu stiu ce altceva sa ii mai fac, tin sa mentionez ca in momentul in care am achizitionat placa video i-am facut o proba in alt pc cu i3 10100F si totul a decurs perfect.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2021, 23:42   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,988
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

Trebuie bios update la placa de baza si placa video.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 04-12-2021, 23:54   #3
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Placa de baza are bios-ul la zi, placa video are bios-ul original.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2021, 20:14   #4
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: UK
Posts: 4,432
Mentioned: 183 Post(s)

PC-ul meu



Default

Exista pe nvidia un bios update pt placa video
am avut aceeași problema , au un ultilitar simplu de folosit si rezolva treaba


uite man dupa 30 secunde pe google https://www.nvidia.com/en-us/drivers...fi-update-x64/
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe

Last edited by polter; 05-12-2021 at 20:23.
polter is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2021, 21:56   #5
Axel
Member
 
Axel's Avatar
 
Join Date: May 2020
Location: Constanta
Posts: 23
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by polter View Post
Exista pe nvidia un bios update pt placa video
am avut aceeași problema , au un ultilitar simplu de folosit si rezolva treaba


uite man dupa 30 secunde pe google https://www.nvidia.com/en-us/drivers...fi-update-x64/

Esti un geniu, a functionat ca uns.. Multumesc!
__________________
Ce misto e sa-ti vezi de treaba ta! Iti ramane si timp liber.
Axel is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2021, 19:25   #6
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: UK
Posts: 4,432
Mentioned: 183 Post(s)

PC-ul meu



Default

Np , mă bucur ca am fost de ajutor
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe
polter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OC @R5 2600 / ASRock B450m PRO4 akHyG Overclocking & benchmarking 4 06-12-2018 23:11
Prezentare ? MSI B450M Mortar LAB501 Articole 0 10-08-2018 01:50

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,093
Posts: 758,736
Total Online: 480

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by RaverX
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.