lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-03-2012, 00:14   #1
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,999
Mentioned: 321 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default probleme MSI Big-Bang Fusion

Mi-a venit zilele trecute noua placa de baza, cea din titlu. Bun, azi o instalai. Initial incercai doar sa schimb placile, fara instalare windows si nu mearsa, nu puteam intra pe net sa iau driverele si unitatea optica nu mergea. Pana la urma cedai psihic si instalai windowsul. Totul bine, instalai drivere, programe etc. , dar am 3 probleme mari:
1) Cand apas butonul de sleep dupa tastatura, se inchide monitorul(nu mai primeste semnal), dar unitatea merge in continuare, o lasai 5 minute. Inainte se oprea unitatea complet.
2) Daca inchid calculator si apoi ii dau drumul(fara sa inchid priza) porneste - se opreste de 3 ori si a 4a oara porneste, intra in Windows etc. De ce face asta?
3) Si ultima problema o descoperi acum, cand rulam IBT pentru a vedea daca montai coolerul bine. In CPU-Z scrie ca am 6GB de memorie instalata, le vede pe toate la tab-urile SPD si Memory, dar problema e ca in Properties de la Computer imi arata Installed memory: 6GB(2.99 usable), iar IBT zice ca am liber 1.7 GB de memorie. Care e buba aici?
Windowsul este pe 64-bit, l-am avut instalat pe placa precedenta si imi vedea toata memoria. Memoria consta intr-un kit A-Data 2x1GB 1333Mhz CL8 si un kit Kingston 2x2GB 1600Mhz CL9, in BIOS zice ca functioneaza la 1333/CL9 toate dimm-urile, iar pe placa precedenta nu am avut erori cu ambele kituri montate.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2012, 10:13   #2
quicksand
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 280
Mentioned: 0 Post(s)


Default

1. Si la mine face la fel , e perfect normal. Trage un pic de mouse si porneste din nou.
2.Aici , probabil , trebuie sa te uiti in bios. Verifica toate setarile gen "wake on blabla". De obicei alea sunt vinovate.
3. N-am idee , las pe altii
quicksand is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2012, 10:22   #3
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Windows ultimate e pe 32 sau 64biti? Pentru 6GB de ram ai nevoie de windows pe 64biti.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2012, 13:18   #4
ihlades
Lazy lemur
 
ihlades's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: ~
Posts: 644
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

2) Pare să fie o problemă de configurare a BIOS-ului. Ai făcut OC, ceva? Încearcă să pornești cu setările default să vezi dacă mai face așa.

Uite aici ce zice Microsoft legat de punctul 3): http://support.microsoft.com/kb/978610. Dacă ești sigur că nu e o problemă de configurare încearcă să reașezi procesorul în socket, la fel și cu stick-urile de memorie.
ihlades is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2012, 11:38   #5
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,999
Mentioned: 321 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Pfoa, pana scot iar procesorul, iar alta pasta, iar timp pierdut degeaba. Voi incerca un reset de BIOS, poate isi revine si cu memoria si cu tot. Am apasat din greseala pe butonul OC Genie cand am montat placa si cred ca de atunci a luat-o razna bios-ul placii.
In privinta modului sleep, pe mine ma intereseaza sa se opreasca si unitatea, altfel nu rezolv nimic. Inainte apasam butonul de sleep, se stingea monitorul, unitatea si daca vroiam sa ii dau drumul, apasam un buton pe mouse si pornea imediat.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2012, 21:35   #6
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 10,342
Mentioned: 385 Post(s)


Default

Mai apasă odată pe OC Genie, e buton tip on/off mecanic, deci e în poziția on dacă l-ai apăsat o singură dată.

Apoi dă reset bios și gata.
__________________
In Țara minunilor Periferice [Partea 1]. Keyboard Wonderland [Part 1].
HHKB Hybrid Type-S review - ro & en.
GMMK Pro Review - ro. GMMK2 Review - ro.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2012, 20:27   #7
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,999
Mentioned: 321 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

E off din ziua aceea, de acea tot intreb. Problema cu pornitu din a 4a incercare s-a rezolvat singura, fara sa ii fac nimic. Acum mai ramane cea cu memoria pentru ca ma deranjeaza direct, cea cu stand-by nu e baiu mare, ca il inchid si gata. Dar nu imi dau seama de ce nu foloseste toata memoria. Voi incerca vineri sa scot si sa pun kit-urile de memorie in mai multe configuratii, poate rezolv ceva. Daca nu, reset de bios. Si daca totusi nici asta nu functioneaza, o sa incerc un update de BIOS, desi nu am mai facut asa ceva si am putine temeri. Dupa ce rezolv problemele, voi incerca si OC Genie, se pare ca am prins memorie Kingston double sided 2 x 2GB.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2012, 20:37   #8
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Quote:
Originally Posted by hellfish View Post
Windows ultimate e pe 32 sau 64biti? Pentru 6GB de ram ai nevoie de windows pe 64biti.
Un raspuns?
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2012, 21:16   #9
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,586
Mentioned: 735 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ultimate OEM vine in x86 sau x64 (iti alegi la cumparare)

Ultimate RETAIL/VUP vine cu ambele dvd-uri (x86/x64)
__________________
Ne nastem pe rand si murim pe sarite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 20-03-2012 at 22:03.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2012, 22:00   #10
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,999
Mentioned: 321 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Quote:
Windowsul este pe 64-bit, l-am avut instalat pe placa precedenta si imi vedea toata memoria.
Scrie in primul post. Si in plus daca era pe 32-bit, eu stiam ca foloseste 3.25GB.



Quote:
Ultimate OEM vine in x86 sau x64 (iti alegi la cumparare)

Ultimate RETAIL vine cu ambele dvd-uri (x86/x64)
Nu imi permit windows original, mai ales ultimate-ul. E piratat, dar l-am mai avut instalat inainte si nu aveam probleme cu el.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2012, 22:02   #11
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,586
Mentioned: 735 Post(s)

PC-ul meu



Default

Postul meu era pentru pestele iadului
__________________
Ne nastem pe rand si murim pe sarite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2012, 14:04   #12
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,999
Mentioned: 321 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Am rezolvat probleme. Problema cu memoria o rezolvai acum dupa ce scosai kit-ul A-Data, pana la urma nu am ce face cu 6GB de memorie, 4GB sunt suficienti. Cat despre problema cu stand-by-ul, rezolvarea ei este in BIOS. Multumesc pentru ce care au raspuns.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amd...future is fusion puff0086 Cutia de sub birou 11 05-07-2010 07:53
MSI lanseaza Big Bang Trinergy Micutzu Stiri 0 30-10-2009 18:10

 
Forum Stats
Members: 9,570
Threads: 27,841
Posts: 781,909
Total Online: 2821

Newest Member: Constantin

Latest Threads
- by kvarq
- by matose
- by LAB501
- by suzuki

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.