|
|
10-08-2021, 23:13
|
|
Ancient friend
Mentioned: 374 Post(s)
|
Quote:
Originally Posted by UEL
|
Gateron Red nu sunt silent per-se. Există Gateron Silent Red (sau black, etc, în funcție de spring weight). Vezi că red/black sunt lineare, brown sunt "tactile".
Zilents V2 găsești tot pe kbdfans. Sunt tactile. Variantele liniare sunt evidențiate în link (click pe variante).
Eu am luat de pe kbdfans, în funcție de valoarea comenzii se plătește vamă și TVA (mi-a dat cam 20% în plus în total).
|
|
|
10-08-2021, 23:24
|
|
Senior Member
Mentioned: 11 Post(s)
|
In cat timp ti-a venit comanda?
La posta cu vama sau curier gen dhl?
As vrea ceva silent si linear eventual le dau si cu smecleu daca trebuie si nu se mai aud 
Un sfat?
|
|
|
11-08-2021, 00:39
|
|
Senior Member
Mentioned: 24 Post(s)
|
Vezi si la astia : https://candykeys.com/category:switches
Din ce vad sunt din Germania.
Cica 13 euro transport DHL
|
|
|
11-08-2021, 09:12
|
|
Senior Member
|
Super!
Multumesc de info.
|
|
|
11-08-2021, 11:40
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by UEL
In cat timp ti-a venit comanda?
La posta cu vama sau curier gen dhl?
As vrea ceva silent si linear eventual le dau si cu smecleu daca trebuie si nu se mai aud 
Un sfat?
|
Nu mai țin minte, eu comand keyboard thingies în avans, înainte să am nevoie de ele, că m-am obișnuit că uneori durează cu lunile/anii. Dar switchurile de la kbdfans au ajuns foarte rapid, ceva gen 1-2 săptămâni cu DHL, direct acasă. Vama rezolvată prin e-mail
Silent linear -> Healios V2 sau Sakurios/Roselios. Sau Gateron Silent Ink (Black sau Red).
Dacă vrei lubing ai nevoie și de switch opener și de lube itself (plus minus films:
Dacă nu te deranjează să adaugi 0.5$ per switch dă-mi un PM
Alte sites din EU (stocuri variabile):
https://mykeyboard.eu/ (Belgia, folosesc DHL)
https://oblotzky.industries/ (Germania, tot DHL)
https://mekanisk.com/ (Norvegia, sunt în EEA, tot DHL)
https://splitkb.com/ (tot Belgia iirc, folosesc tot DHL)
Last edited by Neo; 11-08-2021 at 12:06.
|
|
|
11-08-2021, 22:59
|
|
Senior Member
|
Cred ca ma voi orienta catre ceva standard - MX silent red, desi, imi face cu ochiul si Boba U4 silent.
Se pare ca si damblaua cu butoane suge bani bine de tot 
Macar acum am motiv sa vand Apex-ul pro
|
|
|
12-08-2021, 12:49
|
|
Ancient friend
|
Uh, de ce să vinzi Apex Pro? Nu există switchuri mai smooth ca alea Hall Effect. Trebe doar maintenance la stabilizatoare, ar trebui să sune foarte ok după aceea
Boba U4 sunt tactile. Chiar foarte tactile. Ar trebui să testezi înainte cu un tester ceva.
|
|
|
12-08-2021, 13:18
|
|
Senior Member
|
Asta "maintenance la stabilizatoare" - inseamna sa le inlcouiesc cu altele sau sa le fac ceva anume?
E mare apex-ul ala  , da butoanele respective sunt super misto, dar .... alea is cateva restul sunt niste ceva rosu, care fac ca toti dracii....
De ce nu or fi pus toate tastele de un fel si au facut strutocamila asta... numai ei stiu.
|
|
|
12-08-2021, 13:29
|
|
Senior Member
Mentioned: 39 Post(s)
|
Desfacute, curatate, unse cu niste vasilina siliconica, PFTE sau ceva asemanator ce nu atrage/retine praf/scame/etc.
|
|
|
12-08-2021, 14:33
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by UEL
Asta "maintenance la stabilizatoare" - inseamna sa le inlcouiesc cu altele sau sa le fac ceva anume?
E mare apex-ul ala  , da butoanele respective sunt super misto, dar .... alea is cateva restul sunt niste ceva rosu, care fac ca toti dracii....
De ce nu or fi pus toate tastele de un fel si au facut strutocamila asta... numai ei stiu.
|
Cele roșii sunt Gateron Red apropos. Sunt puse acolo pentru că Hall Effect sunt scumpe. De asemenea, keycaps sunt puțin oribile la Apex Pro dacă iei în considerație prețul overall.
Se pot scoate, lubrifia, pune la loc. Stabilizatoarele se curăță, se lubrifiază din nou + tuning.
Una peste alta te-ar costa mai puțin decât o tastatură nouă și rămâi cu ceva fain. Evident pierzi garanția la tastatură.
|
|
|
12-08-2021, 19:24
|
|
Senior Member
Mentioned: 16 Post(s)
|
Ma bag si eu in seama ca am vazut mentionat Apex Pro-ul: ma tot bate gandul sa iau si eu una dar sunt paralel cu tastaturile mecanice. E ok pentru banii aia?
Eu habar nu am ce vreau de la o tastatura mecanica, ar fi prima experienta si ma gandesc ca asta avand switch-uri ajustabile ar fi ok si asa aflu si ce imi trebuie mie de la o tastatura mecanica.
Oricum o sa fie un soc mare pentru ca am folosit in ultimii 10 ani numai tastaturi slim iar singura tastatura slim mecanica pe care o stiu e una de la logitech.
|
|
|
12-08-2021, 19:43
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by codpin
Ma bag si eu in seama ca am vazut mentionat Apex Pro-ul: ma tot bate gandul sa iau si eu una dar sunt paralel cu tastaturile mecanice. E ok pentru banii aia?
Eu habar nu am ce vreau de la o tastatura mecanica, ar fi prima experienta si ma gandesc ca asta avand switch-uri ajustabile ar fi ok si asa aflu si ce imi trebuie mie de la o tastatura mecanica.
Oricum o sa fie un soc mare pentru ca am folosit in ultimii 10 ani numai tastaturi slim iar singura tastatura slim mecanica pe care o stiu e una de la logitech.
|
Depinde ce dorești de la o tastatură. Personal recomand Apex Pro pentru că are cele mai smooth switchuri stock din ce există pe piața prebuilt sau custom. Nici cu mama lubrifiantului nu poți egala niște switchuri care sunt contactless. La capitolul sunet vezi mai sus, dar cam tot ce-i prebuilt suferă de aceleași probleme. Mi se pare o soluție bună high end care cu puțin tweaking oferă o experiență foarte ok.
Aia cu switchuri ajustabile - mno. Se schimbă doar punctul de actuare, nu și feelingul tastelor. Hall Effect sunt lineare (nu au bump tactil), iar aia nu se va schimba. Nici forța cu care apeși nu se va schimba, doar punctul de actuare și atât.
Tl;dr: este un punct bun de plecare. OLEDul iar mi se pare fain.
|
|
|
12-08-2021, 21:24
|
|
Senior Member
|
M-am uitat la botoane  , scrie doar SS pe ele si pe hall si pe red.
Oricum red-uri sunt wooble rau fata de hall, cred ca merge pus foita daia - films sau cum se numeste. Oricum la cat costa nu cred ca mureau sa puna si pe restul hall.
Asta si inca una sigilata le am de afara deci nema garantie.
Daca e cineva amator sa cumpere sa spuna, singura specificatie este ca nu au garantie, dar pot dau ceva gen 48 de ore just in case.
As pune astea pe apex : https://drop.com/buy/drop-matt3o-mt3...tom-keycap-set desi sunt foarte misto mi se par exagerat de scumpe.
Apex-ul se aude si se simte foarte misto - tastele albe / hall - doar ca la sfarsitul cursei e un clank care nu stiu de unde sa-l mai domolesc sau sa-l elimin.
Last edited by UEL; 12-08-2021 at 21:32.
|
|
|
13-08-2021, 01:16
|
|
Ancient friend
|
Da, Gateron Reds beneficiază de films destul de bine, ca majoritatea switchurilor tip MX mainstream
Eu nu cumpăr, doar ofer servicii legate de tastaturi dacă este cazul :P
|
|
|
15-08-2021, 01:57
|
|
Senior Member
Mentioned: 59 Post(s)
|
Interesanta si aceasta tastatura:
The Launch Configurable Keyboard is engineered to be comfortable, fully customizable, and make your workflow more efficient.
https://system76.com/accessories/launch
|
|
|
15-08-2021, 11:59
|
|
Ancient friend
|
De acord. Câteva chestii care nu-mi plac:
- low profile case; sincer carcasele astea îmi aduc aminte de blugii ăia model "în vine" cu turul pantalonilor la genunchi 
- layout-ul non standard și confusing - nu-i TKL, ăla-i cel mult compact 75% (da, sunt diferite și contează să faci diferența între ele) - și asta face problematică schimbarea keycaps (sau utilizarea keycaps pe care le ai deja);
- firmware-ul este fork din QMK, dar nu este merged up-stream. Asta înseamnă că nu primește updates din main QMK repo, ci fac ei chestii și cam atât; asta-i deranjant din mai multe motive, dar principalul este că QMK evoluează constant și vrei ultima versiune pe cât posibil; plus compatibilitatea VIA este dezirabilă, iar aia nu se prea poate fără să ai tastatura merged în main QMK repo (până și hand-wire-ul meu Marauder se conformează chestiilor astea, are firmware-ul în main QMK repo + compatibilitate VIA, pull requests aprobate șamd).
|
|
|
11-10-2021, 18:48
|
|
Senior Member
Mentioned: 59 Post(s)
|
Salut!
Caut o tastatură "split", care să îmi permită să țin mâinile depărtate, palmele înclinate (aproximativ la 10 grade), degetul mare sub planul celorlalte degete și cu "palm/wrist rest".
Moonlander mk1 sau ergodox ez par a fi ce trebuie, dar poate mai sunt și altele. Ceva recomandări?
Mulțumesc anticipat!
|
|
|
11-10-2021, 19:02
|
|
Ancient friend
|
Lily58, Corne, Dactyl Manuform.
Am aici un Ergodox nou nouț care stă degeaba în cutie btw
|
|
|
11-10-2021, 19:40
|
|
Senior Member
Mentioned: 16 Post(s)
|
Quote:
Originally Posted by Neo
Dactyl Manuform.
|
Doamne fereste, de ce te-ai supune singur la asa ceva ? Zici ca au uitat-o pe soba.
Sa nu ne spuna ca noile studii de ergonomie au scos la iveala ca toti eram niste tampiti cu tastaturile drepte, ca nu-i cred.
|
|
|
11-10-2021, 20:06
|
|
Ancient friend
|
Dactyl Manuform este proiect open source făcut pe baza Kinesis și este chiar super de tastat pe ea. Ar fi bine sa o încerci înainte să zici ca e oribila.
Tastaturile drepte sunt ieftine. Și cam atât.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules