lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-05-2021, 12:10   #3581
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,223
Mentioned: 316 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by gg0 View Post
Bineinteles ca e ryzen, si am mai sapat e legat de bios si mortii lui. Am pus pcie in 3.0 si rugaciuni. Deci huburile mele n-au nimic, ceea ce ma asteptam.
Ai făcut ce am scris mai sus? Chestia asta a fost întâlnită de un amic, și aia a fost soluția, nu mutatul PCIe la 3.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 14:13   #3582
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 808
Mentioned: 25 Post(s)


Default

N-am gasit acea setare pe placa mea, dar am pornit de la ce ai zis tu si am mai cautat.
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 14:39   #3583
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,299
Mentioned: 824 Post(s)

PC-ul meu

Default

Au iesit deja biosuri beta de la majoritatea producatorilor care implementează noul AGESA cu patch pentru problema USB-urilor, poate gasesti si pentru al tau.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2021, 11:49   #3584
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,223
Mentioned: 316 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by gg0 View Post
N-am gasit acea setare pe placa mea, dar am pornit de la ce ai zis tu si am mai cautat.
Global C-states poate fi mascată sub altă denumire, practic este setarea care permite procesorului să mute frecvențele/voltajele în funcție de load.


Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Au iesit deja biosuri beta de la majoritatea producatorilor care implementează noul AGESA cu patch pentru problema USB-urilor, poate gasesti si pentru al tau.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
This^
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2021, 12:08   #3585
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1,987
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma ajuta si pe mine cineva sa identific cu ce voltaj se alimenteaza firele de la un ventilaor AQIRYS Cetus 4P-12SL12-RGB ca nu vreau sa-l stric.
Are o mufa cu 4 pini exact ca in poza. E pentru ultra low budget build si nu vreau sa cumpar adaptoare, controlere si alte fitze .
Multumesc,
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cetus-4p-12ld12-rgb-5.gif
Views:	65
Size:	97.6 KB
ID:	72761  
__________________
Ryzen 7 1700, 3.8Ghz, R9 Fury, 4x4Gb DDR4 3000 Mhz, LG 34UC79G,
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2021, 12:50   #3586
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,662
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pune poze mai clare din care să se vadă poziționare notch-urilor.

În mod normal, când ai 4 fire, ai cu PWM, adică un pinout de genul: https://www.google.com/search?q=pwm+pinout

Aparent, din review-urile de aici posibil să nu fie cu PWM, poate că are 4 cabluri pentru că e și RGB? https://www.emag.ro/ventilator-aqiry.../pd/D28Y9YMBM/
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 08-06-2021 at 12:53.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2021, 14:12   #3587
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1,987
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Pune poze mai clare din care să se vadă poziționare notch-urilor.
[/url]
Poza mai buna ca asta nu am,cred ca se vad notch-urile, mufele intra intra una in cealalta fara probleme.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4 pin rgb fan.jpg
Views:	65
Size:	112.7 KB
ID:	72762  
__________________
Ryzen 7 1700, 3.8Ghz, R9 Fury, 4x4Gb DDR4 3000 Mhz, LG 34UC79G,
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2021, 15:08   #3588
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,662
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dacă ai cablul/mufa de alimentare (extensia) care intră în placa de bază, poți vedea care sunt GND și 12V (și apoi urmărești traseul până la ventilator). Celelalte două fire sunt probabil pentru RGB?
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 08-06-2021 at 15:11.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2021, 16:58   #3589
fanE3d
Senior Member
 
fanE3d's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bucuresti
Posts: 439
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to fanE3d
Default

https://www.moddiy.com/products/Phan...able-60cm.html
Trebuie sa fie si niste pini de conectare benzi LED pe MB.
__________________
-----------------------------------------------
"Nimic nu e firesc, firesc ar fi să nu fie nimic"
fanE3d is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2021, 18:40   #3590
bebe_sorin30
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 267
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

De la o banda led deepcool.
http://www.forit.ro/modding/deepcool...d-lighting-kit.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	74
Size:	296.6 KB
ID:	72763   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	68
Size:	372.5 KB
ID:	72764   Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	60
Size:	404.9 KB
ID:	72765   Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	61
Size:	317.5 KB
ID:	72766   Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	61
Size:	294.7 KB
ID:	72767  
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2021, 19:39   #3591
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,662
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Și groundul?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2021, 21:31   #3592
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1,987
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca o sa ma apuc sa bag 5v in el sa vad ce se intampla. Mai am cateva zile, vin copii acasa si ma prind fara RGB. Va anunt daca rezolv ceva. Multumesc,
__________________
Ryzen 7 1700, 3.8Ghz, R9 Fury, 4x4Gb DDR4 3000 Mhz, LG 34UC79G,
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2021, 20:07   #3593
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,204
Mentioned: 60 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mda, dupa 3 ani in care nu am avut probleme, primesc freeze la PC. Error code 55 pe o placa de baza Asrock.

feels bad man. Maine investighez care e treaba.


Sent from my iPhone using Tapatalk
walkman is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 11:17   #3594
Iubitel
VIP
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10,313
Mentioned: 274 Post(s)




Default

Memoria bat-o vina...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 12:57   #3595
alinn28
Senior Member
 
alinn28's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Giurgiu
Posts: 300
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

sa fie toate modulele stricate dintr-o data, pare ciudat, sa nu fie ceva si din placa de baza
alinn28 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2021, 18:11   #3596
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,204
Mentioned: 60 Post(s)

PC-ul meu



Default

Well, m-am trezit azi dimineata pe la 5,a pornit din prima asa ca am dat un memtest 1h, toate bune. Am dat escape sa opresc testul, apoi s-a blocat fara vreo eroare.

Am doua placute de 8GB ddr4 300mhz , 4 sloturi pe placa de baza.

Am scos ramii, am curatat sloturile, reasezat ramii in celelalte doua sloturi si facut update de bios, vad ca ruleaza fara probleme.
Vad eu cat dureaza minunea.

Procesorul numai este cel din semnatura, a fost inlocuit cu 9700K acum 4 luni or so iar placa de baza a iesit din garantie in momentul in care am schimbat procesorul .

Last edited by walkman; 19-06-2021 at 19:04.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2021, 21:21   #3597
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1,275
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe b550 (msi mortar) merita sa pun sistemul primar pe un ssd pci ex 4.0 de 256gb pt os si aplicatii si restul sa ramana pe un samsun 970 evo pci 3.0 ? Pierd din viteza daca folosesc 2 nvme si gpu tot pe 4.0 ? (Rx 5500xt 4gb)
__________________
"I need your clothes, your boots and your GPUs " - T2 1600 Seasonic
labuser is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2021, 22:20   #3598
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,698
Mentioned: 269 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vezi ce zice la manual in general pierzi la porturile sata(-2). Vitezele unde trebuie nu sunt de speriat chiar si la sata asa ca nu o sa vezi mare performanta.... daca transferi gigi de porno atunci da.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2021, 08:30   #3599
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,662
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

La mine am observat că din configurația PCIExpress, pierd performanță doar în teste sintetice. Dar dacă răcirea pe NVME-uri este deficitară, atunci pierd în utilizarea de zi cu zi (se observă ușor).
În concluzie (cel puțin la mine), e mai puțin important gen3 sau gen4, important este să stea reci.

Quote:
Originally Posted by labuser View Post
Pe b550 (msi mortar) merita sa pun sistemul primar pe un ssd pci ex 4.0 de 256gb pt os si aplicatii si restul sa ramana pe un samsun 970 evo pci 3.0 ? Pierd din viteza daca folosesc 2 nvme si gpu tot pe 4.0 ? (Rx 5500xt 4gb)
Imediat, următoarea întrebare ar putea fi: Unde țin swap-ul, pe "sistemul primar pe un ssd pci ex 4.0 de 256gb" sau "samsun 970 evo pci 3.0"?
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 14-07-2021 at 08:32.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2021, 14:42   #3600
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1,275
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

paduri termice pt m.2 pe laptop. vezi aici si aici variante. sincer la cat de tehnic esti, oricand ai varianta sa migrezi pe un desktop conectat la un display mare si tastatura mouse wireless, daca lucrezi exclusiv remote.

swap-ul pe ssd-ul primar, intrebarea a III-a ar fi cat de mare. pt 16gb ram 32gb swap ?
__________________
"I need your clothes, your boots and your GPUs " - T2 1600 Seasonic
labuser is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,080
Threads: 24,676
Posts: 731,808
Total Online: 1019

Newest Member: auxanges

Latest Threads
- by Arise
- by Kspic
- by ZorracK

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.