lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-05-2022, 13:01   #3581
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 700
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
2.5V e voltajul standard la DDR1. Nici nu cred ca am vazut vreodata DDR1 la 1.8v, esti sigur ca nu e DDR2?
Asa credeam si eu:

https://imgur.com/a/MDF4ZCw
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 13:05   #3582
_Adrian_
Banned
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 323
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi sa nu fie ceva scos special pentru placile alea care aveau sloturi de DDR1 si DDR2.

Totusi pe eticheta ce voltaj scrie?
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 13:11   #3583
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 700
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Aici zice ca ar fi 2.6v... https://ram-co-shop.de/1-GB-DDR-RAM-...R1024M400HC3_1

Asa arata real: https://imgur.com/a/0ROASFS
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 13:26   #3584
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
Ma bucur sa vad ca e animatie in continuare pe-aici.

S-ar putea sa am eu un BE6-II bulit intr-o cutie, daca dau de el si mai e de actualitate problema te ajut cu placere cu niste poze.
Desigur, daca e cumva revizie mai noua (1.2 sau chiar si 2.0), ar ajuta cateva poze, poate ma lamuresc ce modificari a facut ABIT (sau daca a facut de vreun fel modificari si nu caut mere in pomul de pere) in zona AGP-ului incat sa rezolve problemele cu placile Geforce 2/3/4, si Geforce in general.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 13:49   #3585
_Adrian_
Banned
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 323
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

O sa sap dupa BE6-II week-endul asta. Daca nu ma baneaza apostolii dozei 4 inainte

Quote:
Originally Posted by Viewstar View Post
Incearca un CPU-Z mai vechi, probabil a "crezut" ca sunt DDR2.
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 14:34   #3586
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,292
Mentioned: 48 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
O sa sap dupa BE6-II week-endul asta. Daca nu ma baneaza apostolii dozei 4 inainte
Nu mai au de ce sa te baneze, e gata covidu, cel putin la noi, a fost declarat boala sezoniera normala...

Legat de DDR si DDR2, pe mine in ultima vreme m-a prins un nou tip de hardware, placi la limita dintre generatii care au standarde "duble".

Aveam deja mai multe placi cu alimentare AT si ATX si cu sloturi EDO si SDRAM, acum am inceput sa colectionez placi care au SDR si DDR, majoritatea sunt socket A.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 15:49   #3587
_Adrian_
Banned
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 323
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu subestima puterea necuprinsa a prostiei, de obicei combinata cu suferinta de autogonflare si cu dorinta de a ascunde sub pres propria neputinta intelectuala. Nu uita cat k** au mancat unii pe-aici.

Revenind la oile noastre, din povestea hardware-ului prins la limita dintre generatii eu am strans 3 variante de HD4750 AGP plus doua placi C2Duo cu slot AGP viabile si una cu AGP si PCI-e bulita dar sper reparabila . Din pacate toate sunt cu 8x (evident).
Cu tipuri de RAM diferite n-am decat un Asus cu DDR1 si DDR2.
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 16:02   #3588
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,292
Mentioned: 48 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
Nu subestima puterea necuprinsa a prostiei, de obicei combinata cu suferinta de autogonflare si cu dorinta de a ascunde sub pres propria neputinta intelectuala. Nu uita cat k** au mancat unii pe-aici.
Da, offtopic, dar mai bine scriu aici, intre noi. Problema, in opinia mea, e simpla. Fiecare are experientele proprii si traieste in realitatea lui.

Un medic care a fost sub o presiune uriasa normal ca va tremura numai cand spui covid si va fi (in realitatea lui) sigur ca a fost o problema uriasa.

Un om obisnuit care a avut norocul sa nu se imbolnaveasca si nici nu are apropiati care s-au imbolnavit grav va ramane cu amintirea restrictiilor. Si va considera ca restrictiile alea au fost inutile si stupide.

Intr-o lume perfecta se proceda altfel, oamenii vulnerabili ar fi ramas acasa, izolati, ceilalti si-ar fi luat masuri de protectie (evitat aglomeratie, masca unde e cazul, etc) si ar fi facut asta singuri, fara sa le fie impuse.

Din pacate lumea nu e perfecta, asa ca am fost bagati toti in aceeasi oala, unii au acceptat, unii s-au revoltat si a iesit ce a iesit, un mare rahat.

In final sa ne bucuram ca suntem inca (sper) sanatosi si putem colectiona
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 16:09   #3589
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 700
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
Nu subestima puterea necuprinsa a prostiei, de obicei combinata cu suferinta de autogonflare si cu dorinta de a ascunde sub pres propria neputinta intelectuala. Nu uita cat k** au mancat unii pe-aici.

Revenind la oile noastre, din povestea hardware-ului prins la limita dintre generatii eu am strans 3 variante de HD4750 AGP plus doua placi C2Duo cu slot AGP viabile si una cu AGP si PCI-e bulita dar sper reparabila . Din pacate toate sunt cu 8x (evident).
Cu tipuri de RAM diferite n-am decat un Asus cu DDR1 si DDR2.
Vrei sa zici HD4650 agp? O am in wishlist, alaturi de multe altele din era AGP. Acum incerc sa termin my "dream build" din 2004-2006, socket 939AGP ( Gigabyte GA-K8NSC-939), Athlon FX-60 si GF6800GT. Mi-ar placea sa fac rost pe viitor de mai multe placi functionale pe AGP, gen GF7900/7950, sau Ati X1900/1950/2600XT/4650/4670/3850. Gasisem o HD4650 la 50lei, dar am avut ceva treburi, am uitat de ea, iar acum nu gasesc anuntul
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 16:33   #3590
_Adrian_
Banned
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 323
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Viewstar View Post
Vrei sa zici HD4650 agp? O am in wishlist, alaturi de multe altele din era AGP. Acum incerc sa termin my "dream build" din 2004-2006, socket 939AGP ( Gigabyte GA-K8NSC-939), Athlon FX-60 si GF6800GT. Mi-ar placea sa fac rost pe viitor de mai multe placi functionale pe AGP, gen GF7900/7950, sau Ati X1900/1950/2600XT/4650/4670/3850. Gasisem o HD4650 la 50lei, dar am avut ceva treburi, am uitat de ea, iar acum nu gasesc anuntul
Da, 4650 AGP, a fost un typo marsav
Una e Asus si are HDMI, cred ca e nec plus ultra in materie de AGP.
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 16:38   #3591
_Adrian_
Banned
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 323
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by RaverX View Post
Da, offtopic, dar mai bine scriu aici, intre noi. Problema, in opinia mea, e simpla. Fiecare are experientele proprii si traieste in realitatea lui.

Un medic care a fost sub o presiune uriasa normal ca va tremura numai cand spui covid si va fi (in realitatea lui) sigur ca a fost o problema uriasa.

Un om obisnuit care a avut norocul sa nu se imbolnaveasca si nici nu are apropiati care s-au imbolnavit grav va ramane cu amintirea restrictiilor. Si va considera ca restrictiile alea au fost inutile si stupide.

Intr-o lume perfecta se proceda altfel, oamenii vulnerabili ar fi ramas acasa, izolati, ceilalti si-ar fi luat masuri de protectie (evitat aglomeratie, masca unde e cazul, etc) si ar fi facut asta singuri, fara sa le fie impuse.

Din pacate lumea nu e perfecta, asa ca am fost bagati toti in aceeasi oala, unii au acceptat, unii s-au revoltat si a iesit ce a iesit, un mare rahat.

In final sa ne bucuram ca suntem inca (sper) sanatosi si putem colectiona

Nu e chiar asa, tu esti o fire mai pasnica, am remarcat asta si ai tendinta sa nu vezi uneori rautatea sa marsavia in toata splendoarea. Au fost unii care au terorizat in mod activ populatia si nu ma refer la decidenti plus aparatele de partid etc ci la postaci de-astia pe forumuri, bloguri etc.

Una e o persoana cu temeri legitime samd si alta e un individ care aplica la virgula tehnici de manipulare, de-ala care combate cu spor ce n-ai zis, urla imediat "uite antivaxxerul" daca spui o chestie logica, rationala dar care nu este "pe linie" samd.

Acum pe bune, indivizi de genul asta ar trebui sa infunde puscaria. Sau aia care rulau in bucla imagini cu oameni luati cu izolete fix cand trebuia impus lockdown-ul si dus petrolul la pret negativ samd...
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 16:58   #3592
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 700
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
Incearca un CPU-Z mai vechi, probabil a "crezut" ca sunt DDR2.
Am incercat cu o versiune din 2017 si cu Aida64, la fel arata, 1.8v pentru acel modul. Anyways, le-am pus impreuna si pare ca merg, desi nu reusesc sa le fac sa functioneze inca la 400mhz, chiar de umblu in setari in bios la latente, va trebui sa mai verific. Le tin la 350mhz si par sa functioneze ok in tandem. In curand cred ca termin pc-ul asta, acum scriu mesajul de pe el. Traiasca Windows XP, I guess.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 16:58   #3593
_Adrian_
Banned
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 323
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Uite aici mica serie de AGP-uri de ultima generatie. Incepe cu un 3650 cu racire pasiva si continua cu cele 3 placi 4650. Le-am adunat cu rabdare cand devenisera obsolete si atat.
Asus si Gigabyte sunt foarte asemanatoare, Sapphire (la care am si cutia) e o implementare diferita, are 2xDVI si S-video.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3650.jpg
Views:	32
Size:	112.9 KB
ID:	74987   Click image for larger version

Name:	Asus 1.jpg
Views:	28
Size:	124.8 KB
ID:	74988   Click image for larger version

Name:	Asus 2.jpg
Views:	26
Size:	129.2 KB
ID:	74989   Click image for larger version

Name:	Gigabyte 1.jpg
Views:	25
Size:	116.5 KB
ID:	74990   Click image for larger version

Name:	Gigabyte 2.jpg
Views:	26
Size:	119.3 KB
ID:	74991   Click image for larger version

Name:	Sapphire.jpg
Views:	22
Size:	135.4 KB
ID:	74992  
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 17:11   #3594
_Adrian_
Banned
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 323
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Viewstar View Post
Am incercat cu o versiune din 2017 si cu Aida64, la fel arata, 1.8v pentru acel modul. Anyways, le-am pus impreuna si pare ca merg, desi nu reusesc sa le fac sa functioneze inca la 400mhz, chiar de umblu in setari in bios la latente, va trebui sa mai verific. Le tin la 350mhz si par sa functioneze ok in tandem. In curand cred ca teral min pc-ul asta, acum scriu mesajul de pe el. Traiasca Windows XP, I guess.
Pai 2017 e mult prea recent pentru memoriile astea, el le considera din cine stie ce motive DDR2 si de-aia iti arata 1.8V.
Ca sa le faci sa mearga la specificatii probabil ca trebuie sa le dai 2.6V din BIOS, dar verifica pana mai gasesti dupa modelul exact confirmarea ca asta e voltajul. (nu te baza pe un singur site, ar fi pacat sa le prajesti)
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 17:23   #3595
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 700
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
Uite aici mica serie de AGP-uri de ultima generatie. Incepe cu un 3650 cu racire pasiva si continua cu cele 3 placi 4650. Le-am adunat cu rabdare cand devenisera obsolete si atat.
Asus si Gigabyte sunt foarte asemanatoare, Sapphire (la care am si cutia) e o implementare diferita, are 2xDVI si S-video.
Misto, sper sa fac si eu rost de una candva

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
Pai 2017 e mult prea recent pentru memoriile astea, el le considera din cine stie ce motive DDR2 si de-aia iti arata 1.8V.
Ca sa le faci sa mearga la specificatii probabil ca trebuie sa le dai 2.6V din BIOS, dar verifica pana mai gasesti dupa modelul exact confirmarea ca asta e voltajul. (nu te baza pe un singur site, ar fi pacat sa le prajesti)
Mai caut, din ce testez acum, merg ok. Am incerc sa dau +0.1v in bios, dar tot nu merge, trebuie sa scot acel stick, sa intru iar in bios sa pun default, pus iar stick) Acum functioneaza in tandem la 350mhz, latente 2.5-4-4-8-11, 2T. Voltajul, cine stie care o fi, presupun ca 2.5v, dupa celalalt modul, care doar la 2.5V functioneaza, indiferent de frecventa.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 17:30   #3596
_Adrian_
Banned
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 323
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

A, nici o sansa impreuna. Incearca doar cu cel 2.6v singur, la timingurile de pe eticheta si cu +0.1v din BIOS. Daca merge bine asa trebuie doar sa-i cauti pereche
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 17:41   #3597
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 700
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
A, nici o sansa impreuna. Incearca doar cu cel 2.6v singur, la timingurile de pe eticheta si cu +0.1v din BIOS. Daca merge bine asa trebuie doar sa-i cauti pereche
Cred ca arata eronat in cpu-z, desi am testat si versiuni din 2007 adineaori. Vad ca si frecventa o arata gresit, la 366mhz e setat in bios. Anyways, am 3 module Kingston de 1Gb si acel TeamGroup si functioneaza ok asa, inclusiv dual channel. Probabil e la 2.6v de fapt acel TeamGroup. Las asa momentan.

https://imgur.com/a/bSwahxB
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 18:09   #3598
_Adrian_
Banned
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 323
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Super-T7 View Post
Desigur, daca e cumva revizie mai noua (1.2 sau chiar si 2.0), ar ajuta cateva poze, poate ma lamuresc ce modificari a facut ABIT (sau daca a facut de vreun fel modificari si nu caut mere in pomul de pere) in zona AGP-ului incat sa rezolve problemele cu placile Geforce 2/3/4, si Geforce in general.
Am o veste proasta, placa s-a dovedit a fi un BE6 slot 1, care isi asteapta cuminte schimbarea condensatorilor de vreo 15 ani. Langa ea era un ST6-raid, cred ca se amestecasera in capul meu
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Abit BE6.jpg
Views:	32
Size:	186.8 KB
ID:	74993  
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 22:46   #3599
Super-T7
Member
 
Super-T7's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Location: Bacau, Romania
Posts: 70
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eh, asta e.

Poate ai noroc sa iti intre condensatorii noi fara sa ai probleme la instalat CPU din cauza radiatorului(prin asta a se intelege distanta intre sina radiatorului si condensatori mai exact). La mine a trebuit sa imping condensatorii mai in spate ca sa imi incapa Coppermine-ul de 650MHz (cu radiator din acela cu șină metalica).

Cu slotket n-am problema asta, doar ca nu am POST deloc cu nici un CPU FCPGA din nu stiu ce motive - slotketul este deja modificat sa accepte Coppermine (prin anularea AM2 si straparea lui X4 la AH4) si a mers pe un Soyo 6BA + IV ultima data cand l-am testat, cu tot cu voltaj setat la 1.6v (ca fapt divers, am primit un PDF ce prezinta setari DIP pentru voltaje de la 1.3v pana la 3.5V). Va trebui sa mai sap sa vad de ce cu BE6-II nu vrea si pe 6BA+IV vrea.
__________________
"IJ-350" - ABIT BE6-II, Pentium III SL3XK 650MHz, GF4 MX440 64M, 256MB RAM, SB Live! 5.1, HKC SZ-430PDR, carcasa JNC RJA-52, 2x80GB
"Cobra-R SVT" - MSI K7N2 Delta-ILSR, Athlon XP 2500+ , Radeon 9700 Pro 128MB, 2.5GB RAM, Audigy 2 ZS, Premier LC-8500BTX, carcasa Linkworld 3130E, 160GB WDC
Super-T7 is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2022, 23:49   #3600
_Adrian_
Banned
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 323
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai vezi ca nu toate slotket-urile FC-PGA merg pe toate placile de baza Slot 1. Nici pe departe as zice. Iar documentatia pentru multe dintre ele e de negasit.

Ar trebui sa incerci mai multe, daca ai de unde. Unele nici nu au DIP switch.
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,077
Posts: 758,545
Total Online: 705

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru
- by ibm390s

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.