lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-09-2022, 14:11   #2281
RyanAD
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 164
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by RyanAD View Post
eu tot le cer de mai multe luni sa vina sa schimbe tp-link-ul cu ceva o solutie mesh
din intamplare / disperare ca nu mergea comanda pe digi.ro (acum poti comanda pana la 3 routere mesh) > am vorbit cu catalinman si m-a ajutat cu o comanda de 2 routere tp-link (ca doar astea aveau pe stoc in CT)

daaar... nu poti sa le pui in mesh (diy) decat cu ajutorul suportului tehnic RDS > pentru ca trebuie instalat un firmware (custom) si apoi configureaza ei

ps. tp-link-ul original este v1.00 / iar cele 2 bucati proaspete sunt v1.20
ps#2. oficial, tp-link router poate face retea mesh doar cu un tp-link extender (nu cu alt router). dar se pare ca rds are o solutie / work-around
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2022, 14:58   #2282
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,551
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
@mbc gandeste totul prin perspectiva enterprise. Chit ca este pentru acasa.
Fiecare cu piticii lui. Și eu poate aș pune toată casa pe Ubiquiti, dar asta in două scenarii simultan valabile:
- aș deveni super bogat incat să mă dea banii afară din casă.
- pentru că nu aș mai avea casă, mi-aș construi o altă casă de la zero pe cu totul altă topologie.

In altă ordine de idei, personal imi e mai frică de device-urile Smart și IoT pe care le-am acumulat/le voi acumula in timp decat de un AP de la TP-Link.

Pentru că tot discutăm despre chestiile astea, eu aș vrea să exclud orice achiziție viitoare pentru device-uri non smart, tot ce voi cumpăra pe viitor va trebui să se integreze in HA intr-o formă sau alta.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2022, 22:30   #2283
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,172
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu trebuie sa fii super bogat man.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	441
Size:	101.9 KB
ID:	75525  
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 09:53   #2284
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,950
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai echipamente de aproape 4000 RON acolo. Nu e nici chiar ieftin. Nu ca nu si-ar permite mai multi, dar nu se justifica pentru ei. Eu am 3 Mikrotik-uri (un HAP AC si 2 Hap AC2) si as trece pe Ubiquiti pe wireless, dar deocamdata nu pot sa justific obiectiv costurile , raportat la beneficii.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 12:43   #2285
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,551
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mi-au mai venit niște idei după ce am văzut acest filmuleț.

__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2022, 20:11   #2286
Ares
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Cluj Napoca
Posts: 485
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Doresc sa achizitionez un NAS 4 HDD rackabil 1S cu porturi 10GbE cu un buget de 3500 - 4000 RON
Am gasit un QNAP TS-435XeU-4G, oare mai sunt si alte variante in acelasi buget?
Ares is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2022, 22:12   #2287
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,551
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Folosește cineva Jdownloader cu Er-X, sau mă rog, cu orice alt router EdgeOS?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2022, 11:01   #2288
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,172
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Mi-au mai venit niște idei după ce am văzut acest filmuleț.

https://www.youtube.com/watch?v=pkk5CnpV0Zc
cureti tari si curenti slabi in aceasi cutie? Not so fun.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2022, 11:03   #2289
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,172
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Folosește cineva Jdownloader cu Er-X, sau mă rog, cu orice alt router EdgeOS?
Nu am auzit pana acum.
La mtik am vazut niste teste in docker, mai nou mtik stie si docker direct pe el pt chestii lite.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2022, 12:40   #2290
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,551
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
cureti tari si curenti slabi in aceasi cutie? Not so fun.
Asta avem cu asta defilăm.
Vrei nu vrei, cand te apuci de automatizări și făcut cutiuțe in afara casei (tablouri electrice la propriu) nu ai cum să nu le amesteci, oricat ai incerca o separație.
Dar pană la urmă asta e soluția, le mai separi și tu, chestii de bun simț, altfel cum pui un releu monitorizare fază cu comandă wifi, sau cum pui un smart meter, sau cum pui un router/switch/ap?
Chestia asta cum de a apărut? Nu ca să le amestece oamenii? https://www.meanwell-web.com/en-gb/a...ut-mdr--10--12

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Nu am auzit pana acum.
La mtik am vazut niste teste in docker, mai nou mtik stie si docker direct pe el pt chestii lite.
Da, era foarte bun un docker acolo, dar cum am zis mai sus defilăm cu ce avem.
Data viitoare, dacă se aliniază planetele, se aliniază și banu, se aliniază și stocurile la fix, se aliniază și timpul meu disponibil, poate poate.

Am rezolvat cu partea de reconectare:


Și scriptul din reconnect_command.txt este:
Code:
#!/bin/bash
run=/opt/vyatta/bin/vyatta-op-cmd-wrapper
$run disconnect interface pppoe0
$run connect interface pppoe0
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 12-10-2022 at 12:45.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2022, 12:49   #2291
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,551
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am o problemă ce incepe să mă dispere.
Aparent este deja un trend, Apple cică face deja chestia asta dar pină acum nu am observat nici la ei nici la alte device-uri.

Pe scurt, device-ul iși randomizează MAC Address-ul, ceea ce face imposibilă in cazul meu să ii dau un IP fix din DHCP.
Nu pot să ii dau IP fix din device, vrea să se conecteze direct pe WiFi-ul casei și de acolo primește IP-ul de lucru prin DHCP.

Inițial am avut: 6a:ff:7a:aa:99:1c
Apoi am avut: 30:83:98:aa:99:1c
Și acum văd că am: 32:83:98:aa:99:1c

Din routerul ER-X nu văd posibilitatea să ii pun mac address cu un wildcard.
S-a mai lovit cineva de problema asta și dacă da ce soluție a găsit?

Am ceva idei, dar pe langă faptul că sunt stupide nici nu prea mi se par așa ușor fezabile.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2022, 13:25   #2292
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 7,044
Mentioned: 280 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am avut problema asta si pierdeam pachete pe speed test. Intri in iPhone la setari wifi-ul care esti conectat si dai disable la tracking si Pivate wifi Address.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2022, 13:53   #2293
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,551
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Problema nu este la un iPhone, este la un modul wireless ce ?mi conectează invertorul la rețea. Ăla are un chip ESP (Espressif) cu soft retardat, IoT-ul durerii.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2022, 17:01   #2294
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,950
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu poti sa faci o retea virtuala cu un singur IP si sa il pui pe ala sa se conecteze la ea ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2022, 18:12   #2295
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,110
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Asta avem cu asta defilăm.
Vrei nu vrei, cand te apuci de automatizări și făcut cutiuțe in afara casei (tablouri electrice la propriu) nu ai cum să nu le amesteci, oricat ai incerca o separație.
Dar pană la urmă asta e soluția, le mai separi și tu, chestii de bun simț, altfel cum pui un releu monitorizare fază cu comandă wifi, sau cum pui un smart meter, sau cum pui un router/switch/ap?
Chestia asta cum de a apărut? Nu ca să le amestece oamenii? https://www.meanwell-web.com/en-gb/a...ut-mdr--10--12



Da, era foarte bun un docker acolo, dar cum am zis mai sus defilăm cu ce avem.
Data viitoare, dacă se aliniază planetele, se aliniază și banu, se aliniază și stocurile la fix, se aliniază și timpul meu disponibil, poate poate.

Am rezolvat cu partea de reconectare:


Și scriptul din reconnect_command.txt este:
Code:
#!/bin/bash
run=/opt/vyatta/bin/vyatta-op-cmd-wrapper
$run disconnect interface pppoe0
$run connect interface pppoe0

Mai simplu e sa faci asa: www.youtube.com/watch?v=sl91CjLaqEw&t=87s
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2022, 10:15   #2296
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,749
Mentioned: 151 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am luat:
- switch QNAP - QSW-2104-2T - 2 x 10GbE RJ45 + 4 x 2.5GbE RJ45
- placa retea RJ45 10GbE Intel X540-2T
- placa retea RJ45 10GbE Intel X550-2T
- un ssd Crucial P5 2TB de la @Iubitel - (pentru un raidz pe Truenas impreuna cu alte 2 Crucial 2TB SATA)

Rezultatul copierii unui fisier de 5GB prin retea e in poza.

Am avut ceva batai de cap pentru ca un circuit prin perete de 10GbE nu mai functiona: dupa cateva interchimbari de prize intre 2 circuite, a luat-o din loc.
Habar nu am ce a avut, pentru ca a mers. Cand a picat nu mai voia nici 1GbE si nici 100MbE.

10GbE nu mai face parte din lista de dorinte.
L-am asteptat din 2011 cand am pus cabluri prin perete si prize pentru 10GbE.
Stiam ca, candva va veni.

Singurul neajuns e ca sunt doar 2 porturi 10GbE RJ45.
Daca erau 3 era perfect pentru cand o sa vina si RDS-ul cu 10GbE in casa mea (am cerere din aprilie), dar optiunile din piata nu se pupau cu bugetul si cu configuratia: nu am spatiu foarte mare pentru switch si nici nu vreau ventilatoare pe hol deasupra usii de intrare.
Swith-urile TP-Link de 5 sau 8 porturi RJ45 10GbE, cele mai accesibile au prostul obicei sa moara subit dupa 9 luni 1 an, cel mai probabil din cauza supraincalzirii, cu tot cu ventilator, cele care au. Meh.

Aveti in poza interiorul de la QNAP.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	copy truenas.jpg
Views:	44
Size:	27.2 KB
ID:	75804   Click image for larger version

Name:	qnap.JPG
Views:	38
Size:	142.5 KB
ID:	75805  

Last edited by madhorsefuzzy; 21-11-2022 at 10:25.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2022, 10:27   #2297
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,551
Mentioned: 775 Post(s)

PC-ul meu



Default

Un preț orientativ pentru distracția asta?

Eu am inceput "procesu" să mut tot ce face zgomot afară din casă sau in pivniță. Mi se pare o idee super smart. Chiar și la bloc cand stai, tot există un balcon acolo. Iar dacă nu există balcon, dar există un aer condiționat să zicem, așa cum stă aerul condiționat poate să stea și un HDD.
Partea cu mutatul pe hol sau in debarale sau in dulapuri nu mai mă coafează deloc.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2022, 11:22   #2298
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,749
Mentioned: 151 Post(s)

PC-ul meu

Default

Switch - 920 lei - ipon.ro
Intel X550-T2 - 500 lei - OLX
Intel X540-T2 (varianta Dell) - 300 lei - OLX
Noctua 40mmx20mm pentru a schimba ventilatorul la X540-T2 - 50 - OLX

Restul de configuratie nu conteaza ca poate vrei altceva in NAS.

La mine cu balconul inchis e cam complicat pentru ca se incalzeste vara rau, iar debara nu am in casa (am 2 dar le-am facut dulapuri de haine). Deasupra usii de la intrare am o chestie de PAL care mascheaza firele si lasa sa circule aer. Acolo vin 10 prize 10GbE si 2 CATV.

Last edited by madhorsefuzzy; 21-11-2022 at 11:28.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2022, 10:17   #2299
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,950
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se da urmatoarea problema : laptop de la firma cu Pulse VPN si ZScaler security, sistem de operare Windows 10, evident parte din domeniu. Pot sa obtin drept de admin temporar sa instalez chestii.

E vreo modalitate sa instalez un reverse proxy pe el, sa il folosesc doar pentru conectarea in retea ? Nu sunt fan lucrat pe laptop si am un desktop mult mai performant pe care prefer sa lucrez in masini virtuale.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2022, 10:22   #2300
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,229
Mentioned: 1446 Post(s)

PC-ul meu



Default

As dori doar sa mentionez ca incalci o gramada de masuri de protectie implementate pe laptopul ala in cazul in care faci asta, facandu-l non-compliant. In cazul in care e configurat corect, nu poti face asta, dar stim amandoi ca nu sunt configurate intotdeauna la sange.

PS: Nici mie nu imi plac HP-urile alea.
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 9,352
Threads: 26,462
Posts: 764,486
Total Online: 878

Newest Member: vladnec23

Latest Threads
- by LAB501
- by Keyon
- by matose
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.