lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-03-2021, 11:14   #361
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,059
Mentioned: 30 Post(s)


Default

Nu ai optiune sa setezi frecventa ce o doresti (3600 de ex) si la IF sa lasi placa pe auto sa vezi daca booteaza si ce IF isi seteaza automat?

Ca idee, eu am 2 kituri diferite ca model, care luate separat merg sesizabil mai bine decat puse in pereche daca vreau sa la duc la 3800/4000, insa la 3600 merg identic ca voltaje dram si soc ca si cum ar fi 2x8 si nu 4x8.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 11:42   #362
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,266
Mentioned: 822 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ba da, dar pe Auto la IF imi da la 3600Mhz pentru memorii, 1600FCLK si 900BCLK. Because fuck logic. Iar treaba asta imi arunca latentele in pom. E mult mai ok sa rulez la 3200 1:1. Acum, daca as putea sa strang latentele alea cat pot de tare la 3200...
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 12:17   #363
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,705
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu

Default

Latentele sunt in nanosecunde la Taiphoon burner. Vezi ca exista posibilitatea sa ti le exporte, ca sa poti sa le inroduci manual.
https://www.reddit.com/r/Amd/comment...port_your_xmp/
https://www.overclock.net/threads/na...urner.1774149/
La mine nu am reusit, si mi-am rupt capul vreo saptamana.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 12:19   #364
billytwinner
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 681
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

ryzen clock nu ajuta?
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 13:54   #365
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1,212
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

cand iti faci update la specificatii profil?
__________________
"I need your clothes, your boots and your GPUs " - T2 1600 Seasonic
labuser is online now   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 14:31   #366
Blackoberst
Senior Member
 
Blackoberst's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 611
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Boggy
Poti incerca sa gasesti o baza stabila cu Dram calculator chiar daca e pentru Zen 2. Am importat profilul memoriilor pe care l-ai atasat mai devreme.

Tot ce e in screen-ul de mai jos trebuie setat manual in BIOS.
As porni de la voltajele maxime recomandate acolo avand in vedere ca e mult stres pe IMC (4 DIMM-uri dual rank). Ar fi ceva bataie de cap si mult trial&error.

Blackoberst is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 14:41   #367
billytwinner
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 681
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://www.guru3d.com/files-details...-download.html
asta e cel mai bun
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 16:09   #368
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,705
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu

Default

Omul are problema cu setarea frecventelor si latentelor, nu cu ovck la cpu...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 21:57   #369
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,266
Mentioned: 822 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multam tuturor. Am bagat in DRAM Calculator, am setat 3200Mhz si mi le-a dat pe astea. Cu ele bagate am avut cod 22 la boot, a trebuit sa dau clear CMOS. De unde sa mai ridic? Din principale, sa incerc cu 16 in loc de 14, sau sa umblu in alta parte?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot 2021-03-18 215238.jpg
Views:	124
Size:	302.3 KB
ID:	72049  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 23:18   #370
bebe_sorin30
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 263
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

incearca Cl 16 si tFAW 36. tRFC ar trebui trc*8. Daca tot nu pleaca cred ca mai vrea tensiune sau modificare procODT(60).
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2021, 11:11   #371
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,195
Mentioned: 315 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Multam tuturor. Am bagat in DRAM Calculator, am setat 3200Mhz si mi le-a dat pe astea. Cu ele bagate am avut cod 22 la boot, a trebuit sa dau clear CMOS. De unde sa mai ridic? Din principale, sa incerc cu 16 in loc de 14, sau sa umblu in alta parte?
CAS 10 la DDR4 la 3200MHz? Are you sure?
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2021, 17:23   #372
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,266
Mentioned: 822 Post(s)

PC-ul meu

Default

Alea-s in ns, nu corespunde cu altceva. Dunno exactly, sunt mega noob la chestia cu memoriile, de-aia am zis sa intreb.
@bebe_sorin30 - mersi mult, incerc azi asa!

Am avut niste dubiosenii in ultimele zile(cam ce zic baietii pe-aici), dar le-am rezolvat. Am avut niste random reboots, dar nu in idle. Ci la iesirea din idle cumva. Cel mai usor sa reproduc era Boot in Win > Pornit CB20 > lasat sa stea in idle pana vedeam CPU ca e la 28C (deci nicio activitate, cum facea ceva cum se ducea spre 33-34). > Dat RUN la Single-Thread test.
Daca ceva era in neregula aparea neagra fereastra de randare si imediat cum ar fi trebuit sa inceapa sa randeze cum dadea reboot instant.

Train of thought:
1- Voltaje dubioase, incercat cu totul pe Auto. Tot se intampla.
2- PBO, incercat si cu, si fara. Cu PBO cu +5 Curve Optimizer parca era ok, dar avand voltaj asadar caldura in plus pe core-uri, single-thread score scadea. Clar nu de aici era buba, doar bagam mizeria sub pres daca-l lasam asa. PBO Off facea la fel.
3- Degradare?! Hai cu voltaje manuale pe SOC si majoritatea acareturilor. La fel facea.
4- RAM, incercat cu Auto (2666Mhz), problema a disparut. Opa, de la RAM e.
5- Pus iar 3200 1:1, XMP incarcat, bam, iar facea.
5- Puse manual setarile secundare(tRC/tRFC/tRRD/rFAW/tCCD_L) din profilul XMP, pentru ca indiferent de faptul ca apar acolo si pot fi citite de placa de baza, placa baga AUTO la tot ce nu e principal iar unele erau in copac.

Problem solved. Am pus voltajele si pe AUTO, si pe manual, incercat si cu PBO On/Off, totul e stabil. Asadar daca se mai loveste cineva de asta, sa citeasca profilul XMP in BIOS si sa puna manual valorile de acolo.

Asadar macar am ajuns la configul de baza (inclusiv setate profilele ventilatoarelor in BIOS, ledurile, tot tot). Azi verific cat pot sa mulg din memorii la 3200 (o sa va mai bat la cap pe parcurs cred), si apoi inchei tot ce inseamna OC/setari BIOS si ma pun pe migrat programe, setari si swap la GPUs ca sa devina principal.

P.S. EX950-ul se comporta mai bine decat in review-uri. Nu stiu daca e cu un firmware si mai nou, sau s-a intamplat chestia aia cu pus fizic memorii mai bune ca nu mai au de-alea initiale, dar am 3500/3300 vs 3000/2900 cum apare in review-uri. Si in specs are 3500/2900.

SPOILER:
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 20-03-2021 at 17:25.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2021, 17:28   #373
Iubitel
VIP
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10,262
Mentioned: 273 Post(s)




Default

Blame asrock ptr restarturile alea, ce zici tu acolo se traduce ca procesorul urca prea repede in frecventa pe cand voltajul era setat mai incet )

Sent from my SM-G988U1 using Tapatalk
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2021, 18:30   #374
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,266
Mentioned: 822 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asa ma gandeam si eu initial, insa aparent de la memorii era ca acum nu reusesc sa-l fac sa-si dea reboot. Am testat de la joc, editare, lasat peste noapte in idle, etc. Singura chestie care a rezolvat treaba a fost setarea manuala a memoriilor. Nu stiu cum dracu interactioneaza ele, dar de la RAM era. In cazul meu cel putin.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2021, 18:38   #375
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,732
Mentioned: 306 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Si la mine e aceeasi problema, restarturi in idle cand sunt pe internet sau office. Se rezolva daca tin memoriile stock, fara xmp. Nu am avut timp sa-mi bat capul sa le pun manual latentele secundare, dar probabil voi face si eu asta.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2021, 18:55   #376
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,266
Mentioned: 822 Post(s)

PC-ul meu

Default

Activeaza XMP, da restart apoi intra iar direct in BIOS. Te duci apoi si bagi manual alea care iti apar in profilul XMP. Daca nu apar in BIOS poti sa citesti profilul din RAM cu Thaiphoon Burner.

SPOILER:


Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2021, 19:32   #377
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 3,323
Mentioned: 91 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ciudat se comporta la voi.

@Boggy, pierzi timpul cu bibilitul la 3200 mhz. Atat poate mobo, lasa pe latentele default XMP ca oricum ca nu castigi nimic semnificativ.
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2021, 00:17   #378
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,266
Mentioned: 822 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am lasat secundarele cum erau setate inainte(pus manual ce apare in profilul XMP, restul pe auto), si am pus 16-18-18-20-38. Merge fain, latenta e de 45ns ceea ce e super bombastik, tele-fantastik.

Cu CL14 apare codul 22 de eroare si trebuie clear cmos.

Daca trece MemTest cu astea ma bag la secundare cum apar in DRAM Calc.

SPOILER:
Name:  IMG_20210321_234441.jpg
Views: 313
Size:  104.1 KB
Name:  IMG_20210321_234647.jpg
Views: 314
Size:  122.9 KB


L.E. Memtest trecut cu brio la 3200 16-18-18-20. 16ore au durat cele 4 pass-uri. Am incercat de curiozitate 16-16-16-20 si n-a luat-o, cel putin nu la 1.35v.
Nu stiu exact cum masoara PassMark latenta de arata 45 acolo (banuiesc ca sunt nanosecunde alea), dar am dat si un MemTest acum.
61845 MB/s Read | 47339MB/s Write | 61505MB/s Copy | 66.6ns

Gata probele.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 22-03-2021 at 17:20.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2021, 19:27   #379
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,266
Mentioned: 822 Post(s)

PC-ul meu

Default

Gata si fața. Carbon fiber wrap. Atat mesh-urile pentru venturi printate 3d, cat si lateralele care erau gri. Negru + rosu = love, cel putin pentru mine.



SPOILER:
Name:  IMG_20210322_175817_1.jpg
Views: 277
Size:  57.8 KBName:  PXL_20210322_191542435.jpg
Views: 278
Size:  179.0 KBName:  PXL_20210322_192226337.jpg
Views: 276
Size:  60.2 KBName:  PXL_20210322_192539311.jpg
Views: 282
Size:  97.3 KBName:  PXL_20210322_192253726.jpg
Views: 277
Size:  82.6 KB


Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 22-03-2021 at 19:34.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2021, 20:09   #380
zamoldac
Senior Member
 
zamoldac's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bucuresti
Posts: 961
Mentioned: 57 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tare rau combinatia rosu cu carbon/negru.
zamoldac is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lenovo ThinkStation P620 ? Primul workstation cu AMD Ryzen Threadripper Pro din lume LAB501 Stiri 3 14-12-2020 00:37
AMD Ryzen 5000 ? Part II ? AMD Ryzen 9 5950X & AMD Ryzen 9 5900X LAB501 Articole 10 06-11-2020 16:50

 
Forum Stats
Members: 9,065
Threads: 24,566
Posts: 728,721
Total Online: 1284

Newest Member: naie

Latest Threads
- by ZorracK
- by Arise
- by Tile

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.