Jep... un container cica era 1k euro acuma ii 10-15k. Mai nou cica china nu accepta fel de fel de materiale si chimicale pentru "reciclat"... daca se ingroasa fumu prin tara groapa de gunoi s-a mutat.
Am mai multe comenzi din mother China in ultimele 2 luni.
Doua colete au sosit in 2 saptamani, celelalte inca stau la BSI. Si sunt multe.
Am sunat ieri, de draci. Bineinteles ca te paseaza nonsalant in alta parte, ca nu e treaba lor.
Am deja cate un mail trimis la [email protected] pentru fiecare awb...
BSI=ANAF deci poti da la posta-romana.ro mail cat vrei.
Pana nu da ANAF-ul ok pe ce ajunge in BSI ca poate pleca mai departe (si cum), posta nu poate face nimic. Asa e protocolul impus de ANAF.
__________________ Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
Am un colet din Anglia trimis de pe 5.11 cu air mail (deci mai mult de 1-2 zile nu ii ia sa ajunga in Ro) si abia pe 14.11 a fost inregistrat pe site-ul Postei.
Si de pe 14.11 nu s-a miscat de la BSI.
Urmeaza un colet din Germania trimis prin Deutche Post ... tot sper sa ajunga prin Cargus, dar tare imi este ca vine prin Posta Romana. Sa vad si asta in cate luni ajunge.
Edit : ce se misca asa greu nu inteleg, pentru ca tot in pandemie, anul trecut pe vremea asta si anul asta in August/Septembrie, am primit colete UK (cu tva) /Italia/Germania si nu a durat mai mult de 1 saptamana pana sa ajunga de la BSI pana la oficiul postal din cartier.
Nici nu vreau sa imi fac ganduri in ce hal vor ajunge coletele dupa atatea saptamani la Posta ...
acumulatorii mai intra in astfel de loop-uri. Ai ceva acumulator in comanda?
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
ce se misca asa greu nu inteleg, pentru ca tot in pandemie, anul trecut pe vremea asta si anul asta in August/Septembrie, am primit colete UK (cu tva) /Italia/Germania si nu a durat mai mult de 1 saptamana pana sa ajunga de la BSI pana la oficiul postal din cartier.
Voi nu ati auzit de progres?
Vorba aia: sa fei bine ca sa nu fie rau.
@Bugsy004 : pe coletele care au trecut prin vama ai avut valoarea corecta trecuta pe ele?
Mie mi s-a intamplat cand chinezu', din obisnuinta a trecut mult mai putin pe colet si atunci a ajuns la vama.
@Bugsy004 : pe coletele care au trecut prin vama ai avut valoarea corecta trecuta pe ele?
Mie mi s-a intamplat cand chinezu', din obisnuinta a trecut mult mai putin pe colet si atunci a ajuns la vama.
Da, a trecut valoarea corectă, de obicei cumpăr sub 10 coco... știu că se face vamă la orice colet din afara UE.
LE:
Am uitat să menționez... am primit SMS de la poștă cu privire la nuărul coletului de ridicat... au renunțat, se pare, la hârtiuțele din cutia de scrisori...
@kretzu77, daca coletul este la BSI, atunci ei trebuie sa ma instiinteze despre status si motivul pentru care sta acolo. Nu ma intereseaza cine sta de paza la coletul meu de 2 lei. Doar ca o sa-i scutur de pureci in perioada asta pentru coletele pe tot anul. Macar sa-si cumpere vreunul aspacardin, sau mai multi, daca nu se poate altfel.
Mi-e mi-au ajuns ieri 3 pachete, comandate prin august, ce nu credeam ca vor mai ajunge vreodata.
Nu erau chestii scumpe, un senzor, niste rulmenti axiali si un furtun de silicon. Ce nu-mi place mie... cand Ali le bifeaza automat ca primite pentru ca n-am apucat eu sa fac scandal. In fine, cred ca au inceput sa mearga iar barcile alea lente, ca altfel nu-mi explic. Evident traking-ul e bun fix de nimic.
Adica unele au ajungeau in mai putin de 2 saptamani in vara, acu...
@kretzu77, daca coletul este la BSI, atunci ei trebuie sa ma instiinteze despre status si motivul pentru care sta acolo. Nu ma intereseaza cine sta de paza la coletul meu de 2 lei. Doar ca o sa-i scutur de pureci in perioada asta pentru coletele pe tot anul. Macar sa-si cumpere vreunul aspacardin, sau mai multi, daca nu se poate altfel.
Paca e cu track8ng te instiintezinsingur, ca sa zic asa. ANAF-ul nu are in atrbutii sa te anunte de ce s-au directionat colete la bsi si de stau acolo.
Pt asta exista firme de comisionariat vamal pencarenle imputernicesti.
Tracking-ul este pentru parcurs. Eu am cerut explicatii despre durata de procesare. Trebuie sa stiu si eu despre colet fiindca este proprietatea mea, nu a intrat intr-o gaura neagra.
Atat timp cat am platit tot ce trebuie si se respecta standardele EMS, nu ma intereseaza explicatiile unui comisionar vamal. Asta este valabil pentru cei ce fac comert si cele care ies din norme.
E foarte dragut cand un agent 007 suspecteaza diverse incidente
Nu uita ca doar la noi este situatia asta infantila si se dau explicatii de acest gen.
Asta trebuia sa fie mesajul initial... am uitat sa-l postez de dimineata...
Si completarea de acum, cu raspunsul la una din reclamatii
"Stimate Domn,
Asa cum v-am comunicat in adresa atasata, vama a acodat liberul de vama
pentru trimiterea postala numarul RS038203569EE, care din data de
26.11.2021, ora 18:44 se afla la CRT Craiova."
Calumea ... deci daca la tine a durat 2 luni, inseamna ca eu primesc coletul la p*livara.
Asta este, cadoul de Craciun il desfac de Paste. )))
(Pastele Cailor la cum se misca astia)
Ma enerveaza ca in general dura 1-2 zile din Anglia pana in Romania si apoi maxim 2 saptamani de la BSI la Oficiul Postal.
Si asta anul asta cu pandemie si Brexit.
Pentru ca inainte de Brexit venea coletul Royal Mail preluat de GLS din Londra si dura maxim 1 saptamana pana ajungea la mine.
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube