lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-07-2022, 10:31   #2241
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,402
Mentioned: 1459 Post(s)

PC-ul meu



Default

Reparat efectiv este nefezabil. Daca tu stii sa ti-l repari, mai merge, dar altfel nimeni nu se prea baga. Ce poti incerca insa este sa ii schimbi alimentatorul si sa vezi daca merge bine dupa.
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2022, 13:02   #2242
Lowlife
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 797
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stiu, nu e vorba daca e rentabil, ci asa, de nostalgie mersi de sugestie.
Lowlife is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2022, 13:24   #2243
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 11,075
Mentioned: 374 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Lowlife View Post
Stiti ceva despre reparat routere? am un Asus AC-87u:
- la 5ghz nu ma mai pot conecta deloc
- la 2.4ghz ma conectez ok dar n-ajunge pe internet
- pagina de login e ok, dupa login nu mai merge

I-am dat reset si degeaba
Ar fi indicat să găsești un alimentator identic pentru atesta... DC Power adapter DC Output: +19V with max 2.37A current.

Dacă nu merge... atunci, trebuie unul nou...
https://altex.ro/router-wi-fi-gigabi...00/#additional
650 lei... merge impecabil
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 19-07-2022, 14:02   #2244
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,830
Mentioned: 157 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce viteze prinzi pe Wifi cu acel ASUS TUF-AX5400?
madhorsefuzzy is online now   Reply With Quote
Old 19-07-2022, 14:05   #2245
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 11,075
Mentioned: 374 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Ce viteze prinzi pe Wifi cu acel ASUS TUF-AX5400?
735 cu 520 mbps cu un S20 FE 5G.
https://www.speedtest.net/my-result/a/8441162910

LE:
TUF-AX5400 l-am instalat la un amic.
Eu am un AX55 de care sunt foarte mulțumit. 649 cu 624 mbps... de pe telefon, S20 FE 5G.

Last edited by Bugsy004; 19-07-2022 at 14:15.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 19-07-2022, 20:16   #2246
burtal
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 435
Mentioned: 12 Post(s)


Default

Bad

Last edited by burtal; 19-07-2022 at 20:20.
burtal is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2022, 20:19   #2247
burtal
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 435
Mentioned: 12 Post(s)


Default

I-ai dat reset din ala.din recovery? Sau doar de pe butonul din spate?....vezi care e procedura de recovery si dai si un nvram clear ca poate ajuta..
Apoi flash un firmware oficial...nvram clear din nou..si vezi....apoi incearca si cu un custom firmware

da nu se schimba situatia ...probabil e ceva hardware

Last edited by burtal; 19-07-2022 at 20:58.
burtal is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2022, 09:54   #2248
Lowlife
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 797
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by burtal View Post
I-ai dat reset din ala.din recovery? Sau doar de pe butonul din spate?....vezi care e procedura de recovery si dai si un nvram clear ca poate ajuta..
Apoi flash un firmware oficial...nvram clear din nou..si vezi....apoi incearca si cu un custom firmware

da nu se schimba situatia ...probabil e ceva hardware
Mersi pt sugestie. I-am uploadat firmware cu Asus Firmware Recovery si pare blocat in recovery mode, palpaie ledul de power chiar si dupa ce se termina uploadul si oprit/repornit


Haideti ca am reusit, multumesc tuturor pt sugestii

Am facut mai multe greseli, cea mai mare fiind ca firmware-ul ala trebuie dezarhivat, nu se uploadeaza .zip

Am dat un speedtest si e ok, cand am timp il frec mai mult sa vedem daca si-a revenit complet

Last edited by Lowlife; 20-07-2022 at 10:28.
Lowlife is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2022, 06:16   #2249
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 11,075
Mentioned: 374 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Ce viteze prinzi pe Wifi cu acel ASUS TUF-AX5400?
Routerul este 540 lei astăzi.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 21-07-2022, 09:39   #2250
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,830
Mentioned: 157 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu sunt multumit de chinezaria mea de 170 lei (pret de raft) cu viteze de 800+ Mbps up/down.

Eram doar curios.
madhorsefuzzy is online now   Reply With Quote
Old 21-07-2022, 11:30   #2251
Lowlife
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 797
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

La capitolul chinezarii, pot sa recomand: https://forum.lab501.ro/showpost.php...ostcount=15798

Cand a murit AC87-ul am reactivat un Dirlink din 2011, mi-a placut interfata simpla si am mai bagat o fisa la Dirlink. Tot super ok e si interfata astuia nou, iar la 63 lei si la cum merge, consider ca e moca

@madhorsefuzzy: ce router ai?


@Bugsy004: am deja doua Asus-uri cu probleme, mi s-a cam luat de ei...

Last edited by Lowlife; 21-07-2022 at 11:36.
Lowlife is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2022, 14:00   #2252
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,830
Mentioned: 157 Post(s)

PC-ul meu

Default

Acum Mercusys MR80X Wifi 6 - 850Mbps down / 940Mbps up.

Inainte Tenda RX9 Pro Wifi 6 - 750Mbps down / 930 Mbps up.

Am schimbat Tenda (retur la emag) pentru aia 100Mbps in plus pe down. Viteze wifi pe 5 Ghz ax cu link 2402 Mbps.
madhorsefuzzy is online now   Reply With Quote
Old 23-07-2022, 08:50   #2253
burtal
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 435
Mentioned: 12 Post(s)


Default

Eu am sa scot la pensie Ac68u...merge brici si dupa 5-6 ani..nici nu mai stiu cand l-am luat.

Am luat o cutie chinezeasca cu 4 lan-uri pe care va merge pfsense si aia e..wifi de la un AP pus in mijlocul casei
burtal is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2022, 09:10   #2254
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,304
Mentioned: 726 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si cand te gandesti ca eu am printr-o anexa pe la tara un RT-N16 care merge bine merci si acum. De la atata amar de vreme culoarea lui nu mai are nicio legatura cu cea cu care a venit.
__________________
Ne naștem pe rĂ¢nd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2022, 10:24   #2255
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,958
Mentioned: 319 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

A modificat maica'mea abonamentul de internet de la 100mbps la 500mbps dupa ce in prealabil cei de la digi au adus fibra in casa, dar au lasat viteza veche de 100mbps. Duduia de la telefon i-a spus ca nu trebuie sa faca altceva in afara unui reset. Tot resetai la ele, dar viteza ramane 100mbps. E o problema de la aparatul lor? Cablul de la gpon la routerul meu are vreo 10m, CAT5E.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2022, 10:31   #2256
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 3,018
Mentioned: 104 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce GPON are ? La sora-mea i-au pus un singur aparat care converteste din fibra si televiziune si are 4 porturi de retea, din care 2 erau gigabit, unul 100mpbs si altul nu mergea deloc
ktf is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2022, 10:37   #2257
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,402
Mentioned: 1459 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
A modificat maica'mea abonamentul de internet de la 100mbps la 500mbps dupa ce in prealabil cei de la digi au adus fibra in casa, dar au lasat viteza veche de 100mbps. Duduia de la telefon i-a spus ca nu trebuie sa faca altceva in afara unui reset. Tot resetai la ele, dar viteza ramane 100mbps. E o problema de la aparatul lor? Cablul de la gpon la routerul meu are vreo 10m, CAT5E.
Unele echipamente au mai multe porturi, portul 1 este 1000 Mbps, restul fiind de 100. Linkul la ce viteza e negociat?
CAT 5E e ok pentru Gb, teoretic, pana la 35m din cate imi amintesc, dar, in practica, merge si mai mult, deci nu mi-as face griji de cablu acum.
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2022, 10:47   #2258
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,958
Mentioned: 319 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Aparatul lor e zhxnf618v2, routerul meu e netis wf2780.
Nu stiu exact unde sa verific viteza link-ului. Ce am intre router si calculator e 1000/1000, nu stiu cum sa verific intre gpon si router. Oricum, sa ii tuf, ca nu asa se face. Eu platesc pentru niste servicii, ei trebuiau sa imi asigure serviciile fara sa stau sa imi bat eu capul.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2022, 10:56   #2259
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,402
Mentioned: 1459 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da, vezi ca portul 1 Gigabit si portul 2 e 100 doar.

Man, faza cu ei trebuie sa iti ofere niste servicii, asta le povestesti cu ei, eu iti cautam solutia.

Ca sa vezi daca e 100 / 1000 linkul, trebuie sa cauti prin interfata routerului, nu sunt familiarizat cu interfata Netis. Eu zic ca ai putea verifica prima data daca in echipamentul lor e conectat la LAN1 sau LAN2.
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2022, 12:58   #2260
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,958
Mentioned: 319 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Am verificat, e lan 1. Incercai sa caut in interfata netis, dar nu gasi mai nimic. Oricum eu as vrea sa renunt la router si sa conectez calculator direct la gpon, tot acesta sa se ocupe si de wi-fi, dar aparent trebuie sa activeze ei functia wi-fi.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 9,421
Threads: 26,886
Posts: 770,306
Total Online: 549

Newest Member: d1n35h

Latest Threads
- by dic1
- by Monstru
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.