lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-01-2021, 16:52   #2761
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Procesorul a fost curatat superficial si cu aceasta ocazie am putut evalua mai bine damage-ul. Daca chestia asta mai functioneaza eu unul voi fi extrem de mirat si totodata recunoscator, mi-am spus la acel moment.



Ready! Get set! GO!



Some PC133 goodness.



As expected, kit-ul temperamental si totodata funky, de 2x256MB PC133, care a mers bine doar pe Abit KT7, a facut putin figuri si doar 256MB au fost recunoscuti.



Vestea buna insa a fost alta. Athlon-ul la 1GHz era still alive and kicking. Statisfactia pe care am resimtit-o este greu de cunatificat in cuvinte. Val dupa val de adrenalina m-a cuprins si am inceput sa fac fel de fel de miscari in aer. YES! YES!!! YEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSS!!!

Am incercat si alt kit de memorie, de data aceasta PC150, 2x128MB insa acolo am avut parte de un moment Dosarele X.

Bag kit-ul de RAM. Pornesc placa si nu aud nici un beep.

Trec cateva momente si aud un gajait. No acum sigur ca procul este bye bye ...

What the F..K?

Ma aplec peste placa si incerc sa determin sursa acelui sunet.

Miros placa asteptand sa vad ceva fum dar nimic.

In cele din urma indrept urechea catre micul PC speaker montat de mine pe placa. Modelul acela minuscul nu cel old school care era montat pe PC-urile 486.

Dau un restart si apoi sa auzi si sa nu crezi.

O voce feminina ma informa pe PC Speaker ca: "The memory may have a problem!"

WOW! This is something new! Super BETON!!!

This is why the kit wasn't posting! Codul de eroare RAM fusese inlocuit de suava voce feminina. Damn!

Hotarat sa rezolv, ONCE AND FOR ALL, chestia cu memoria RAM, am scos 3 stick-uri de 512MB PC133 si am dat o cheie la placa. 1.5GB of PC133 FTW!



Did it work? He he!



Clean bill of health.



Placile AOpen aveau o optiune care se cheama Die Hard BIOS. In esenta este vorba de doua chip-uri de BIOS care se afla pe placa de baza si se poate schimba care dintre ele este activ via un jumper.



Placa are lipit un chip de BIOS SST 39SF020A. Pentru ca nu am gasit unul identic si pentru ca dupa ce am consultat spec sheet-urile am ajuns la concluzia ca sant pin compatible, am montat in celalalt socket PLCC un chip Winbond W29C020CP90B.

A Die Hard mobo requires a Die Hard BIOS don't you think?

Pe chipul SST este instalat un BIOS R1.13 si pe Winbond un BIOS R1.20. Am comuntat intre versiuni cu ajutorul jumperului JP30 Die Hard BIOS Select Jumper si totul a fost ok.

More testing. More good news.



@100%!

M-am apucat sa curat cum se cuvine placa. IPA 99%.



WET!



Looking good!

Robert B is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2021, 16:52   #2762
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dupa mai multe etape de curatare minutioasa am inregistrat urmatoarele rezultate.



Din pacate nu am putut inlatura cicatricile adanci de pe spatele placii de baza sau anumite pete de pe PCB. Pe viitor s-ar putea sa aplic peste ele putin lac dar chestia asta nu reprezinta o prioritate la acest moment. Vestea buna este insa ca acestea nu diminueaza cu nimic din ceea ce face ca aceasta placa de baza sa fie a great one! Remember, they don't make'em anymore!



The Die Hard 1GHz CPU.



La finalul acestei aventuri m-am oprit si am privit pentru cateva minute ce aveam in maini.

A DIE HARD KIT for the ages!



Sant sigur ca unii pasionati de retro HW privesc aceste kit-uri ca pe ceva comun care inca nu si-a castigat un loc ocupat de alte componente mult mai exotice insa pentru unii, printre care ma numar si eu, care au folosit placi Sk.A multi ani de zile, aceste kit-uri au inceput din nou sa aibe un parfum irezistibil. Get them while they last!

gallery: https://postimg.cc/gallery/Sykvzzk

More later.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2021, 18:05   #2763
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Doamne ce frumos arata impreuna
APepper is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2021, 19:35   #2764
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Finger licking good!
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2021, 19:49   #2765
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 220
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ala e Comanche??

Sfinti, eu am avut un KT133A MATSONIC(trimisa la garantie de 3x pana mi-au zis ca sursa mea are o problema, defapt m-am tot jucat cu biosul de 2x iar a 3-a oara taiasem sarma de la Keyboard Power On) cu un Duron la 1100 (praf in oc).
db00m is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2021, 20:13   #2766
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Este the helicopter benchmark din 3DMark 2000. 3DMark 2000 benchmark and demo 1920x1200 60 fps 8xAA

Dupa ce am jucat prima oara Quake 1 si 2 zeci de ani dupa lansare cred ca la un moment dat o sa incerc si Comanche.

Last edited by Robert B; 23-01-2021 at 20:17.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2021, 20:56   #2767
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 220
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Era senzatie Comanche, eu am inceput cu LHX anyway
db00m is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2021, 21:46   #2768
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 604
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nenea asta vinde un Quadro 4 agp, asta era din generatia Geforce 4, parca, dar nu imi dau seama ce model exact de Quadro 4 este: https://www.olx.ro/oferta/vand-placi-video-ID5Xkf6.html
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2021, 22:35   #2769
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,015
Mentioned: 41 Post(s)


Default

Cel mai probabil e Quadro4 980 XGL, echivalentul GF4 Ti4600. Nu-i o placa rea, pentru jocurile DX8 de la inceputurile anilor 2000 e foarte ok. Insa, din ce vad in poze placa e destul de tavalita, ii lipseste cel putin un condensator si pare destul de zgariata si frecata, dar poate ma insel, calitatea pozelor lasa mult de dorit.

In alta ordine de idei, azi am prins ceva in targ, nimic super special, plus ca e hardware cam nou pt gusturile mele, dar a fost extrem de interesant cum au decurs "negocierile".

Am intrat in targ si dintr-o privire am vazut ca e cam rarefiat pe acolo, sambata tot timpul e mult mai putina lume fata de duminica, dar azi era si noros un pic si tragea sa ploua, insa era destul de cald. In fine, nu era chiar pustiu, deci am zis ca poate sunt sanse sa prind ceva.

Am parcurs targul destul de rapid, n-am vazut absolut nimic, insa chiar in coltul din capatul opus intrarii erau aruncate cateva kit-uri AMD (sk 939 si AM2 cu Athlon X2, Sempron, etc) si langa ele niste memorii negre. Le-am recunoscut instant, Corsair DDR 400 MHz, cu latente foarte mici.

Dupa cum am zis, DDR-ul nu-i ceva chiar "colectibil" pentru mine, eu m-am cam oprit la SDRAM, hai un RDRAM cu sk423, dar DDR deja e cam prea nou. Insa cum am si niste placi video mai recente (5950 Ultra, 9800XT, etc) pe care le-as pastra, am zis ca nu strica un build cu Athlon XP 3200+ sau P4 3.2 Extreme Edition (pe care l-am avut la vremea lui, cu Abit IC7-G, mi-am dorit atunci un IC7-MAX3, dar n-am gasit).

Asa ca am zis ca sa le iau, mai ales ca altceva interesant nu mai era in targ. Era insa o problema - vanzatoarea era de etnie... stiti voi. Ei, eu cu astia (si astea) am in 90% din cazuri experiente negative, cam toti cer preturi aberante. Am zis ca intreb cat e bucata, in speranta ca-mi spune totusi un pret decent, gen 10 lei si de acolo mai negociez ca zic ca le iau pe toate.

Tanti imi zice 15 lei. Eu ma uit la memorii si-mi zic in minte "da-le naibii, n-are rost". Dau sa plec, la care tanti - ti le las la 10 lei/bucata daca le iei pe toate. In mod normal as fi incercat o mica negociere, gen 30 lei toate si daca era ok le-as fi luat. Dar nu stiu de ce, deja era setat sa le abandonez, asa ca am zis - nu, multumesc, lasati. Si m-am dus.

Am mai facut odata turul targului, in sens invers, de fiecare data faca asa, in caz ca mi-a scapat ceva prima data sau in caz ca mai scoate vreun vanzator ceva nou. Dar n-am gasit nimic si, dupa vreo 15 minute am ajuns inapoi in coltul cu memoriile. De data asta era acolo si sotul (presupun) vanzatoarei, aia ma recunoaste si "pointeaza" spre mine.

La care ala, baiatu, mai esti interesat de memorii? Eu, ce sa zic, ma uit la memorii, dar n-apuc sa zic nimic, ca ala - 5 lei toate, le vrei? Eu, in mintea mea, sa vezi ca asta face misto, ce dracu' sa zic, ca n-aveam chef nici de mistour, nici de un potential scandal. Raspund cat de politicos pot: 5 lei toate? Sper ca nu faceti misto de mine, nu? Ala... da, 5, 6 lei, sa fie de-un suc, ceva.

Mie deja imi cam crapa obrazul si aproape involuntar ii raspund: eh, nici chiar 5 lei, va dau 10 lei. Nu stiu cum mi-a venit, dar asta am zis. Ala se uita la mine si astepta banii. Am scos 10 lei, i-am dat si am luat memoriile. Tot ma asteptam sa zica "stai ba, am glumit, 10 lei bucata" sau ceva de genul, dar nu, tipul parea multumit. Eu n-am mai zis nimic, am bagat memoriile in geanta si m-am dus.

Nu le-am testat inca, insa la 10 lei, chiar daca-s defecte toate, tot nu-mi pare rau
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCF2227.JPG
Views:	103
Size:	415.8 KB
ID:	71603  
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2021, 23:17   #2770
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 269
Mentioned: 6 Post(s)


Default

stie cineva, in bucuresti exista oare astfel de targuri?

Ce observ este ca toate componentele mai vechi de pe OLX au devenit "vintage" si se cer preturi obscene de sute / mii lei.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2021, 08:13   #2771
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

In functie de componenta si raritate, nu sunt chiar obscene preturile. Targuri sunt in bucuresti mai multe (cel de la valea cascadelor de ex), dar din ce stiu daca nu esti prezent acolo la maxim 5 dimineata, nu apuci crema. Sau poti incerca la vitan, doar e cel mai mare de departe, sigur se gasesc baietii cu componente, desi presupun ca aceeasi regula cu timpul se aplica
APepper is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2021, 09:03   #2772
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 402
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

din ce am vazut eu pe aici ar fi pe lista: talciocul de la Brasov (sursa RobertB), Bucuresti - Valea Cascadelor si la Oradea -Ocka - cel putin eu l-am prins pe cel vechi in 2016-2017 la Nagyvarod (sursa RaverX)
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2021, 10:31   #2773
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mr Oizo - Flat beat

Ieri am gasit doua procesoare la talcioc. Bune si astea la casa omului.

1. AMD Duron 1.3GHz - DHD1300AMT1B - Morgan core - https://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AM...1300AMT1B.html
2. AMD K6-2 500MHZ - AMD-K6-2-500AFX - https://www.cpu-world.com/CPUs/K6-2/...-2-500AFX.html



Mai era o placa 8800GTX 768MB insa nu merita efortul. Too far gone. O multime de componente lipseau de pe spate. PCB deformat si un colt rupt in zona conectorilor SLI. Nici macar nu am intrebat cat costa.

Un tip vindea vreo +10 HDD-uri WD Blue 160GB pe ATA sigilate la 60 de lei buc. Nu am cumparat pentru ca nu am nevoie.

In rest piese relativ noi PCI-E sau carca de laptop-uri care de care mai cu mot. Toate functionale of course.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2021, 14:47   #2774
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Astazi m-am dezvirginat, am facut prima vizita la talcioc, pe Valea Cascadelor.
Dar a fost slab, slab tare, putini vanzatori de componente, probabil restul s-au dus la Brasov.
Unul dintre ei avea o punga de procesoare, multe dintre ele pe sk.A, dar nicio pata de mov. Am ales vreo doua in stare mai buna, insa cum bagasem ariciul in buzunar la plecarea de acasa, am zis pas cand am auzit ca vrea 10 lei pe bucata.
Ca sa nu plec cu mana goala, am luat doua placute, o Diamond Stealth S540 (Savage 4 Pro), calcata de tren, si o Creative CT5803.



Bine ca am avut niste variante de back-up si am recuperat pe drumul de intoarcere, dar more of that later.
MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2021, 16:14   #2775
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Uai, mi se rupe inima la cum arata diamond aia, si e placa destul de colectibila....mare pacat. Am sora ei mai mica S520 pentru ca n-am reusit niciodata sa gasesc un S4 Pro+ la pret decent nici in ro nici afara
APepper is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2021, 17:39   #2776
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by MRomeo View Post
Astazi m-am dezvirginat, am facut prima vizita la talcioc, pe Valea Cascadelor.
Dar a fost slab, slab tare, putini vanzatori de componente, probabil restul s-au dus la Brasov.
Unul dintre ei avea o punga de procesoare, multe dintre ele pe sk.A, dar nicio pata de mov. Am ales vreo doua in stare mai buna, insa cum bagasem ariciul in buzunar la plecarea de acasa, am zis pas cand am auzit ca vrea 10 lei pe bucata.
Ca sa nu plec cu mana goala, am luat doua placute, o Diamond Stealth S540 (Savage 4 Pro), calcata de tren, si o Creative CT5803.



Bine ca am avut niste variante de back-up si am recuperat pe drumul de intoarcere, dar more of that later.
That's how you do it! Bine ca te-ai dus.

Chestia cu talciocul tine de noroc dar mai ales de ora la care te duci. Sant destui care cauta piese vechi din diferite motive. Cand o sa isi dea drumul si o sa fie lume multa atunci sansele sa gasesti ceva mai bun cresc. Congrats bro!

10 lei bucata nu este un pret rau mai ales daca este vorba de ceva ce te intereseaza. Eu am dat 20 de lei pe bucata pentru procesoarele de mai sus pentru ca era vorba de vanzatori care ii stiu de ani de zile si nu a mers negocierea. Unul dintre ei mi-a vandut un Pentium PRO la 50 de lei anul trecut asa ca nu am mai avut ce comenta. 20 de lei este pretul standard la ceramic pe la noi exceptie facand situatia in care iei o placa de baza sk3 cu tot cu procesor 486 DX4-100MHz la 10 lei sau doua GF3 Ti 200 la 10 lei. It happens. True story.

Pentru un P233 am dat 10 lei acum ceva timp. Un K7-700 Slot 1 cam 10-15 lei. Un PII/PIII slot 1 cam 20-30 de lei daca este complet. Daca este doar PCB-ul 5 lei max. O placa de baza 10-20 de lei. Placa video minim 10 lei. 5 lei daca esti mafiot tare in gura si comentezi la greu. Memorie 5-10 lei buc. Intrarea la talcioc (ala "privat" ca ala de stat e inca inchis) este 2 lei.

Bineinteles ca daca iei mai multe chestii odata pretul scade simtitor.

E bine sa stii cam la ce ora scot vanzatorii marfa si sa mergi la fix acolo. Daca mergi prea devreme nu ai ce vedea. Daca mergi prea tarziu atunci e posibil sa fi pierdut una alta. Totusi asta nu este o regula generala pentru ca mi s-a intamplat sa merg la talcioc pe vreme naspa sau chiar la inchidere si sa iau piese grele la pret foarte mic. Cei care au tinut la pret pana atunci le vor da mai ieftin ca sa scape de ele. De multe ori am vazut piese care nu s-au dat la pretul solicitat lasate de izbeliste in talcioc, aruncate chiar pe langa un container (eventual descompletate pe loc cu ciocan, pietre, surubelnite) sau date la pret modic altor vanzatori doar ca scape de ele.

In intervalul 2015-2017 mergeam la cateva saptamani la talcioc. Dupa 2018 sambata de sambata dimineata devreme sant acolo. Singurele exceptii sant atunci cand sant in concediu sau am alte obligatii. E ca un drog. Trebuie sa merg acolo chiar daca nu cumpar ceva. You never know what you can find!!! De obicei petrec acolo in jurul a 45 de minute. Mai stau de vorba si cu 4-5 contacte cu care am legat o relatie de prietenie. Heck, acolo am dat de fiul unui mecanic de peste Prut care repara LADA lu' taicameu in '92-'98 cand era talciocul in alta parte a Brasovului unde acum sant blocuri. Era tare tipul ala. Reparatii capitale la motor direct in piata. Plus alte operatii.

La cate placi Savage 4 am zis pas in ultimele luni de zile ... mai bine nu va spun.

@MRomeo - sant curios sa vad cum vor arata placile dupa ce le vei aranja nitel. La Savage 4 lipsesc mai multi condensatori ceramici si unii sant dezlipiti. Nu e mare branza sa-i lipesti la loc. Problema cea mai mare insa este heatsink-ul ala care era lipit cu thermal glue. Gasesti un heatsink compatibil si poti cumpara thermal pad adeziv sau daca esti aventuros pasta termica si ceva superglue in colturi. Nu uita sa cureti thermal glue-ul. Bracket-ul se indreapta usor. Placa Creative pare OK. Verifica pinii de la chip-ul audio sa nu fie dezlipiti sau sa faca contact.

Inainte de toate as spala placile direct cu apa de la robinet, detergent de vase si o periuta moale. Verifica inainte daca sant ceva componente care se misca si le poti refolosi. Apoi baga IPA 99% si betigase de vata. Te descurci sigur.


Last edited by Robert B; 24-01-2021 at 18:23.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2021, 18:30   #2777
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Speaking of S3 Savage 4.

Am gasit placuta asta anul trecut. Saptamani bune la rand am tot vazut-o aruncata de colo-colo pana cand mi s-a facut mila si am cumparat-o.

Number Nine SR9 AGP SDRAM NLX 8MB S3 Savage4 LT / SR9 AGP SDRAM NLX 8MB / PCB# 01-338120-00 REV 00



Placa merge fest si este singura mea placa Number Nine. As fi vrut ceva mai vechi insa de cand merg la talcioc nu am vazut niciodata o placa Number Nine in afara de aceasta.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2021, 19:39   #2778
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 402
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

un S3 Savage2000 ar fi interesant in poze si cu bench-uri pe 3DMark99, 2000, 2001 - a fost cantecul de lebada al celor de la S3
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2021, 20:23   #2779
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Here here, si eu imi doresc unul
APepper is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2021, 22:09   #2780
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 402
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

incep sa postez si eu listele, nu ma pot abtine -SOCKET7 !!!!!!!!- si o sa incep cu prima platforma pe care am avut-o, una foarte longeviva socket 7 transformata ulterior in super socket 7 cu FSB100 si chiar mai sus, primul meu calculator a fost un Pentium75 si o placa de baza ATC Atrend cu intel FX si SIMM-uri cu cachele L2 pe slot, nu soldered. Calculatorul a costat 1600 USD, mai mult de jumatate de o Dacia 1310 noua cu bord CN care a costat noua 3100 USD in martie 1997 cumparata de la IATSA Campina.

acum die Geschite:

nevasta si acum ma boscorodeste si acum dupa 25 ani ca cei 1600 USD erau un avans pentru o garsoniera in centru, dar omite sa spuna ca la schimbarea serviciului in 1996 una din intrebari a fost daca stie sa utilizeze calculatorul si raspunsul a fost: am Pentrium 75 acasa si pot sa lucrez si acasa, raspuns dupa care nu a mai venit alta intrebare pe aceeasi tema. Si acum lista:

1) Tekram P5T30-B4E;
2) Tekram MVP4 5PM4-M;
3) Tekram P5M3A+;
4) FIC PA 2013 L2 cache 1MB;
5) Gigabyte GA-5AX rev 4.1;
6) Gigabyte GA-5AX rev 5.2;
7) DFI K6XV3 rev.1;
8) DFI K6XV3/66 rev.02;
9) Epox MVP3-G2;
10)Soyo 5EMA+ v1.1;
11) Acorp ALI61;
12) Powercolor P561A1;
13) Lucky Tech P5MVP3 - placa universal super socket 7, pe care toata lumea a avut-o;
14) SiS 530 - nu este PCCHIPS cu 2 module RAM;
15) Soltek SL56-G2;
16) mobo 486 cu chipset SiS;
17) Siemens Nixdorf Dual Socket 7 2xPentium 200 nonMMX cu IntelFX si 8 sloturi SIMM;

CPU

1) AMD133 -P75 (incep pe DOS);
2) k6-3+ 400 1,7V;
3) k6-3-400 2,2V;
4) k6-3-400 2,4V;
5) k6-2+- 500 2,0V;
6) K6-2- 533 2,0V;
7) k6-2 - 500 2,2V;
8) k6-2 -450 2,4V;
9) k6-2 - 400 2,4V;
10) k6-2 - 350 2,4V;
11) k6-2 300 2,4V;
12) Cyrix M2 2,5x75 MHz;
13) Pentium 133;
14) Pentium MMX 233;
15) Pentium 200 nonMMX pereche;

Sunt doua povesti cu placa de baza :

1) Tekram P5T30-B4E cu Intel TX cumparata in 1999, a fost prima mea placa de baz ape care m-am construit singur sistemul de acolo si de aceea am vandut-o in 2001 pentru un KX133 powercolor si un Thunderbird 750MHZ, si dupa cativa ani buni am recuperat-o si am refacut kitul pentru colectie. Avea marele avantaj cu jumperi pentru 50/55/50/66/75/83MHz FSB instabila la FSB 83MHz dar cun K6-2 vedea multiplicatorul 2x drept 6x, k6-2 400 a devenit in ziua cumparariik6-2 450. Pe atunci ptrocesoarele siplacile de baza aveau inca preturi prohibitive. Asta a fost primul sistem facur de mainile mele cu AMD si al treilea sistem,intre P75 si K6-2 450 MHz existand un P133 si o mobo Azza Tomato cu intel VX.
2) Placa Powercolor P561A1 am gasit-o intr-o stare jalnica cu socket-ul rupt si spart, este o placa rara facuta de Powercolor cu chipst ALiAlladin7, pe care am dus-o la doctor si am resocketat-o si nu-mi pare rau pentru banii dati, este gazda lui K6-2 400 2,4V.

Disponibila pentru achimb este una din cele 2 placi noi de la pozitia: 2) Tekram MVP4 5PM4-M, numai schimb mobo super socket ATX pe care nu am in colectie;

Voi continua cu listele socket 939 si socket 940 / socket A /LGA 1366/LGA775/Socket 478 / socket AM2_AM2+_AM3_AM3+ / socket 754 / placi video nu neaparat in aceasta ordine.

Last edited by DavidMMM; 24-01-2021 at 22:13.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,085
Threads: 24,714
Posts: 732,974
Total Online: 1035

Newest Member: alexgrigore03

Latest Threads
- by Arise
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.