lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-03-2021, 13:34   #3141
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Ar mai fi ECS K7VTA3 versiunea 5, vad ca suporta maxim XP 3000 si pare sa aibe slot agp universal
APepper is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 13:36   #3142
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,015
Mentioned: 41 Post(s)


Default

KX400 are AGP8X. Asta inseamna ca accepta doar placile video AGP4X si AGP8X, nu merg placile AGP2X. Si cam toate placile 3dfx sunt AGP2X (exceptie cateva placi super rare). La fel, toate acceleratoarele 3D din primele generatii, gen Riva 128/128ZX, Rage Pro, etc.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 13:49   #3143
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

In fine, deocamdata am optiuni pt cand vreau sa schimb kitul 462, ce ma intereseaza mai mult e sa gasesc o placa de baza cu chipset 815e. Ar fi o optiune Gigabyte GA60XT, dar sunt pe langa cu ce bani ar merita, parca nu vreau sa dau nici triplu cat face
APepper is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 14:04   #3144
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Chipset-ul suporta FSB333, 3000+-ul teoretic ar trebui sa functioneze pe orice placa de baza, practic depinde cat de vrednic a fost fiecare producator sa scoata update de BIOS.

Postez aici, pana la urma, nu este niciun secret:
https://www.olx.ro/d/oferta/sistem-k...&sliderIndex=4
Sistemul asta am vrut eu sa-l cumpar acum vreo 2 luni. I-am trimis omului mesaj, nu a raspuns, 2 zile mai tarziu l-am sunat si l-am intrebat daca mai negociaza, a spus ca "nu considera ca este cazul", de primit nu a putut sa ma primeasca sa il vad pt. ca avea pe cineva in vizita (desi era duminica, cum scrie in anunt), sa-mi spuna exact ce componente sunt in el, nu a stiut sa imi spuna si nici nu a mai revenit cu mesaj, cum a promis. Plm, daca omu' nu vrea sa vanda, eu nu stau sa alerg cu banii dupa el.
Daca ai rabdare, contacteaza-l si vezi ce iese.
Eu am dedus ca ar fi vorba despre KT3 Ultra din informatiile despre bios si pozele de rahat. Dar, poate ai noroc si este KT3 Ultra 2 placa de baza, cine stie...

Un alt model de MB care sunt aproape sigur ca suporta 3000+ este Biostar M7VIP. De-asta am eu una, rev. 1.1, dar nu e de vanzare.
MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 14:49   #3145
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,015
Mentioned: 41 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by APepper View Post
In fine, deocamdata am optiuni pt cand vreau sa schimb kitul 462, ce ma intereseaza mai mult e sa gasesc o placa de baza cu chipset 815e. Ar fi o optiune Gigabyte GA60XT, dar sunt pe langa cu ce bani ar merita, parca nu vreau sa dau nici triplu cat face
Ai gasit undeva? Cat se cere pe ea? Chestiile astea sunt foarte subiective, unii ar da pe "ceva" 10, max 20 lei, altii si cateva sute de lei.

Exemplu concret, pe mine nu ma intereseaza placile de baza sub socket 5 (adica tot ce nu e macar Pentium), dar am si cateva socket 3 luate la pret (considerat de mine) foarte bun, adica 10-15 lei (unele luate cu procesor cu tot). In continuare n-as da prea mult pe asa ceva, hai sa zicem ca dau 25 lei daca placa e in stare foarte buna (fara zgarieturi, baterie scursa, etc, etc).

Altii, pasionati de perioada aia probabil ca sunt in stare sa dea 100 lei sau si mai mult, daca e un model pe placul lor.

Si e s reversul medaliei, aia care ar cheltui sute de lei pe o placa socket 3 poate n-ar da nici 20 lei pe o placa cu Intel i840. Eu as da cu ochii inchisi 200 lei pe o astfel de placa.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 17:14   #3146
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Deocamdata in tara n-am gasit niciuna, doar pe ebay, si acolo....transportul ma rupe, deci iti dai seama ca nu o sa ma coste 20-30 lei. Iar o placa intel i840 nici nu stiu unde gasesc
APepper is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 20:12   #3147
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

MSI KT3 Ultra aside, mouse pad-ul ala rupe!



Din imaginea de POST A6380VMS V5.5 poate fi MSI KT3 Ultra2 (MS-6380E) sau poate MSI MS-6380LE.


Last edited by Robert B; 16-03-2021 at 20:16.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 21:26   #3148
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 604
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

HD4670 1Gb [email protected] https://www.olx.ro/oferta/placa-vide...p-IDeGvKZ.html
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 21:55   #3149
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Robert B View Post
Din imaginea de POST A6380VMS V5.5 poate fi MSI KT3 Ultra2 (MS-6380E) sau poate MSI MS-6380LE.

La vremea respectiva (pentru mine nu conta daca este 1 sau 2, ca n-am 3000+), m-am orientat dupa pozele de aici: https://archiwum.allegro.pl/oferta/p...505332117.html
Athlon-ul din anunt este la 1150MHz, dar este evident setat prost. Multiplicator 11.5 au 1800+ sau 2600+. Avand in vedere prezenta cd-rom-ului si dimensiunea hdd-ului de doar 40GB, inclin sa cred ca procesorul, mai degraba, este 1800+. Iar daca are acest procesor, cred ca sunt mai mari sansele ca placa de baza sa fie KT3 Ultra 1.

Cam sarac Google in rezultate, dar MS-6380LE pare ca ar avea PCB verde.

Dar, in fine, cine este curios sa stie exact ce e, ii poate trimite mesaj omului sau sa-l sune si se lamureste.
MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2021, 23:21   #3150
db00m
Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 220
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by RaverX View Post
Iti fac doua recomandari. Prima: evita cu orice pret placile cu chipset VIA. Iti azi asta din experienta de firma si personala.

In 2003 lucram intr-o firma care vindea, printre altele, si sisteme second hand (HP, IBM, Dell, etc). Foarte putine s-au intors in garatie, dar la un moment dat am primit un lot cu IBM-uri echipate cu PIII 533 si placi de baza cu chipset-uri VIA (si northbridge si southbridge).
)
In 2000 Nastase supremu avea un program pentru scoli, prins Compaq, P3 1000 cu MB chip VIA (si cd-rw ) Fata de P3 cu i815E erau MUCI!!! OT: au spalat aia bani gramada, la vremea aia oricum lumea era paralela but still, cea mai proasta alegere era ALI/VIA
db00m is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2021, 12:56   #3151
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 402
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

eu m-am impacat foarte bine cu placile VIA pe S370 cu suport Tualatin, inclusiv cu cele dual CPU mai tarziu cand mi-am permis sa le cumpar - VIA 694X chipset flawlessly on Supermicro and MSI / daca nu ma insel i815 avea o limitare la 512 MB RAM

Quote:
Originally Posted by db00m View Post
In 2000 Nastase supremu avea un program pentru scoli, prins Compaq, P3 1000 cu MB chip VIA (si cd-rw ) Fata de P3 cu i815E erau MUCI!!! OT: au spalat aia bani gramada, la vremea aia oricum lumea era paralela but still, cea mai proasta alegere era ALI/VIA
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2021, 14:31   #3152
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,015
Mentioned: 41 Post(s)


Default

Sunt curios, ai folosit vreuna din ele mai mult? A fost masina ta principala o perioada? Poate au fost si implementari reusite, dar am mari dubii, eu absolut orice am avut cu VIA si PIII a fost instabil si am avut cateva...

Repet, pentru un "benchmark" sau ceva de genul pareau perfecte. Daca insa le foloseai mai mult, inevitabil apareau problemele, blue screen-uri sau chiar freeze-uri. Coruperi de date, te trezeai ca nu mai intra deloc in sistemul de operare si trebuia reinstall. Apoi crash-uri in jocuri daca jucai mai mult, etc, etc.

Am lasat pe cateva memtest peste noapte, a mers perfect, cu zero erori. Degeaba, in lucru normal, daca le tineai mai mult cadeau toate.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2021, 16:15   #3153
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tot rasuna un cantec prin jur, "impodobeste, motherboard, bradul" ... Prima oara, am crezut ca se aude de la vecini, dar m-am dus totusi sa verific. Cand, ce sa vezi? Era CD-ROM-ul din sistemul K6.
Nu e de mirare ca s-a gasit unu', care sa-i sparga fata. =))

MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2021, 18:12   #3154
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 402
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

sistemul Supermicro 370DDE l-am folosit intensiv cu o pereche de P3 1GHz, pe care le-am inlocuit cu o pereche de Tualatin 1,266GHz care sunt si acum pe mobo, care sta cuminte in cutia ei.

Quote:
Originally Posted by RaverX View Post
Sunt curios, ai folosit vreuna din ele mai mult? A fost masina ta principala o perioada? Poate au fost si implementari reusite, dar am mari dubii, eu absolut orice am avut cu VIA si PIII a fost instabil si am avut cateva...

Repet, pentru un "benchmark" sau ceva de genul pareau perfecte. Daca insa le foloseai mai mult, inevitabil apareau problemele, blue screen-uri sau chiar freeze-uri. Coruperi de date, te trezeai ca nu mai intra deloc in sistemul de operare si trebuia reinstall. Apoi crash-uri in jocuri daca jucai mai mult, etc, etc.

Am lasat pe cateva memtest peste noapte, a mers perfect, cu zero erori. Degeaba, in lucru normal, daca le tineai mai mult cadeau toate.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 00:34   #3155
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by MRomeo View Post
Am strans cateva hdd-uri pe ide si voiam sa le verific starea si continutul. Cum platforma de test nu am reusit inca sa fac, iar un Serillel, desi caut(am), inca nu am gasit, m-am hotarat sa iau un adaptor Gembird .
Dintre toate hdd-urile incercate, doar unul singur a functionat, exact cel de la care aveam cele mai mici asteptari.
Desi posibil, e putin probabil sa fie trosnite toate hdd-urile, asa ca invinovatesc adaptorul. Cel putin, pana la proba contrarie.
UPDATE

Exact cum banuiam, adaptorul Gembird este PRAF.

In scop statistic, voi prezenta starea fiecarui HDD testat, asa cum a fost raportata de catre HDD Sentinel si HD Tune.

Incep cu Western Digital de 10GB, model WD100BB, hdd-ul luat din targ.
Acest hdd i-a apartinut unui tip pe nume Adi, care era manelist.
Este singurul hdd pe care am gasit si cateva nestemate.



Maxtor 2F020J0 (20GB)



Maxtor 6E040L0 (40GB)



Maxtor 6L040J2 (40GB)



Maxtor 6Y060L0 (60GB)



Quantum Fireball AS20.5 (20GB)

MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 00:36   #3156
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Samsung WU33205A (3.24GB)



Seagate ST320014A (20GB)



Seagate ST320410A (20GB)



Western Digital WD1200JB (120GB)



Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLAT20 (160GB)




Poza de grup cu HDD-urile functionale (le-am inclus aici si pe cele care mai prezinta bad-uri):




Si mortaciunile:
- Western Digital 26400 (6GB), luat din targ
- Hitachi Deathstar IC35L040AVVN07-0 (40GB)
- Western Digital WD800BB (80GB)
- Hitachi Deathstar HDS722516VLAT80 (160GB)



Stare incerta:
- Excelstor Callisto 40GB, prezinta un pin indoit, voi vedea ce e cu el altadata




Va urma, candva, si runda 2 de teste, cu hdd-urile IDE din "depozit".
MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2021, 04:23   #3157
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,262
Mentioned: 319 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by MRomeo View Post
Si mortaciunile:
- ...
- Hitachi Deathstar IC35L040AVVN07-0 (40GB)
- ...
Name checks out
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2021, 10:50   #3158
APepper
Senior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 322
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Da powah of the Pentium 4 1.4 Willamette is....well, behind Pentium III Tualatin
Dar macar e originalul. Si acum, am facut rost de unul pt colectie. Imi place de el, pastrat bine si curatel. Nu stiu daca voi face vreodata un kit 423 cu el, dar nu se stie.

APepper is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2021, 17:24   #3159
MRomeo
Member
 
MRomeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2020
Location: Bucuresti
Posts: 110
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by MRomeo View Post
Stare incerta:
- Excelstor Callisto 40GB, prezinta un pin indoit, voi vedea ce e cu el altadata

Am incercat sa indrept pin-ul respectiv, insa atat de subtire era, incat am reusit sa il dezlipesc si, mai apoi, sa il rup.
Dupa cateva tentative de a lipi la loc bucatica rupta, esuate din cauza ca era prea mica si imi tot sarea din penseta sau nu reuseam sa o asez in pozitia corecta, am recurs la o improvizatie: am folosit cateva firisoare din tresa absorbanta.
Nu arata grozav, dar, avand in vedere ca este prima mea lipitura, merge.
Iar, privind de la 2 metri, zici ca asa e din fabrica.



Important este ca HDD-ul e OK!

MRomeo is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2021, 20:08   #3160
mike_1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 269
Mentioned: 6 Post(s)


Default

ma chinui sa imi fac un sistem de windows 98. Indiferent de nostalgie, raman la parerea ca sursele si carcasele vechi ieftine sunt de kko maxim. Asa ca vreau sa le inlocuiesc.

Carcasele noi sunt fara bay-uri externe; mie imi trebuie bay-uri si de 5.25 si de 3.5 - putine carcase mai ofera asta. La fel, nu suport carcasele cu sursa sus. Intr-un final am gasit ceva ok-ish si ATX- ceva de la chieftec (care mi se pare ca au decazut enorm fata de ce erau).

Ajung la problema cu sursa. Carcasa e cu sursa jos, deci trebuie cabluri lungi. Sistemul e cu pentium 3, deci foloseste railul de 3.3 si de 5v. Toate sursele noi cat de cat mai ok, au mutat puterea pe railul de 12V, unde e procesorul si placa video, insa pentru un sistem vechi, trebuie putere pe 5 si 3.3 V.

Aici apare problema: stie cineva o sursa noua, cat mai silentioasa, cu cabluri lungi si cu minim 28 A pe railul de 3.3 v si de 5v? Gasesc niste chestii de la segotep (doamne fereste), dar toate sunt gandite pentru sursa sus, au cabluri scurte.

Am un seasonic cu 20 A pe ambele railuri (si combinat 100W), dar parca nu as risca.

Last edited by mike_1; 20-03-2021 at 20:10.
mike_1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,089
Threads: 24,729
Posts: 733,228
Total Online: 498

Newest Member: 1baiat

Latest Threads
- by suzuki
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.