lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26-05-2020, 14:52   #1
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 4,007
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default Smart Robots for Lazy People - Aspiratoare Robot

Recent mi-am luat si eu o dracovenie dinasta. Un Roborock S5 Max. Prima experienta a fost una mai neplacuta, in sensul ca peria laterala s-a incalcit foarte tare intr-un covor.

M-ar interesa sa stiu daca mai sunt si pe forum posesori de astfel de gadget-uri, ce experiente aveti...de unde cumparati accesorii...tips & tricks.

Ca idee, eu m-am gandit sa ii dau jos peria laterala si sa il las sa isi faca o harta intai, iar apoi sa ii setez no-go zone pe acel covor.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2020, 15:23   #2
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 4,397
Mentioned: 163 Post(s)

PC-ul meu



Default

Roomba. Consumabile de pe AliExpress. Tre' un minim de atenţie la cabluri, covoare/preşuri şi surprize de la animale, īn rest e bulletproof.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2020, 12:00   #3
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,313
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Am Xiaomi Mi Robot - deci Robo S4 .
Peria se incalceste , dar isi revine dupa cateva ore singura - e rezistenta , iar de schimb gasesti ieftin (tot pachetul x2/x3 packs e 199LEI la garaj) de accesorii , ca sa-l faci ca nou (filtre , perii si inca ceva) .

Pune zona , de noGO acolo , si esti linistit, sau ridici covoarele / marginile inainte sa faci curat .
Sunt foarte incantat si multumit de el , avand in vedeere ca am platit 239EUR / pret de referinta (1170 la ORO pe site) .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2020, 12:22   #4
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,732
Mentioned: 239 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am Roborock S5.
Am avut probleme cu covoarele mai groase, asa ca am schimbat covoarele.
Poti sa pui no-go zone si functioneaza decent. Dar covoarele nu vor fi curatate
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2020, 18:18   #5
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,698
Mentioned: 276 Post(s)


Default

Tot in zona, purificator de aer gen xiaomi a incercat cineva ? in ideea ca va fi mai putin praf/scame prin camera
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2020, 20:39   #6
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,089
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat eu ceva de la Philips, seria 3000i ( vreo 2.300 lei la reducere) si mi s-a parur un fel de ventilator scump...

Dupa o saptamana i-am dat retur. Nu adunase deloc praf in filtru iar pe mobila era la greu, in aceeasi camera.
codpin is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 11:14   #7
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,155
Mentioned: 144 Post(s)

PC-ul meu



Default

Toate sunt asa mai mult sau mai putin, principiul e la fel la toate.
Problema e cat costa consumabilele.
Din ce am citit pe net xiaomi e o gluma proasta pe langa alea mai scumpe.
Dar sa fiu drept chiar si asa ma tenteaza sa iau si eu 3H dar nu sunt convins.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 17:02   #8
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,313
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Toate sunt asa mai mult sau mai putin, principiul e la fel la toate.
Problema e cat costa consumabilele.
Din ce am citit pe net xiaomi e o gluma proasta pe langa alea mai scumpe.
Dar sa fiu drept chiar si asa ma tenteaza sa iau si eu 3H dar nu sunt convins.
Ai inteles gresit . Iti spun sincer ca am ramas uimit vazand la un amic . Cele Xiaomi sunt cele mai bune din market (best buy la pretul lor) in special cele cu LIDAR .
Accesoriile sunt ieftine (un set de 2x perii 30 lei , filtre 30 lei , intelegi ideea .)

Am in casa aspirator normal DirtDevil Beat , un Rowenta vertical cu abur si Xiaomi Mi Vacuum (Robo S4) crede-ma , are deja cateva sute de kilometrii adunati si e ce trebuie . iti scoate praf si dupa ce termini de aspirat .
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=kYQlHA9u8Ic[/YT]
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 18:08   #9
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,089
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca agarici imi raspundea mie si se referea la purificatoare de aer...
codpin is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 19:11   #10
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,155
Mentioned: 144 Post(s)

PC-ul meu



Default

N-am dat quote ca era dupa postul tau si da codpin are dreptate, la el ma refeream.
La robotei stiu ca xiaomi e best buy, my scuzy ingerulol.

PS: vezi ca daca iti scoate praf si dupa ce aspiri cam ai o problema si cu singuranta nu aspiri bine.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 19:25   #11
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,313
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Am deschis fix intre reply-uri . Eu aspir bine, robotul si mai bine . Am pisici si crede-ma ca e recomandat . Se baga bine pe sub mobile, daca ai cablu de telefon , ti-l trage din priza nebunul .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 21:02   #12
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 1,066
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
PS: vezi ca daca iti scoate praf si dupa ce aspiri cam ai o problema si cu singuranta nu aspiri bine.
Si daca aspir si dau si cu mopul si robotul mai aspira ceva, ce nu fac bine? Spalatul sau aspiratul?


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 21:13   #13
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,905
Mentioned: 52 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, ambele: aspiratorul e slabut (fie la aspirare, fie la filtrare si arunca praf in aer), apa din mop se murdareste repede si intinzi murdaria peste tot... sau e praf in aer (posibil chiar de la aspirator) si praful se depune pana vine robotelul sa aspire (iar robotelul poate arunca si el cu praf in aer si sa il mute de colo colo). Mai sunt si alte variante?
doru is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2020, 16:27   #14
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 4,007
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

@Firefox @idbaghera Haideti sa mutam discutia despre aspiratoarele robot aici.

Stiu, poate titlul Threadului nu a fost ales prea inspirat. Poate @Monstru il poate modifica in Smart Robot Vacuum Cleaner sau Smart Robots for Lazy People - Aspiratoare Robot.

Ieri mi-au venit ceva accesorii pentru el. O perie mare, doua perii laterale si doua filtre HEPA lavabile. Le-am luat de pe E-mag. Sunt in cutii ce par branded Xiaomi si par originale. Pe cutii este o eticheta cu importator Telpur. Planul, pe viitor e sa le iau din China, dar am zis sa am ceva de rezerva pana ajung alea. Si oricum si pe aliexpress nu mi se par cu mult mai ieftine. Cel putin eu am gasit la un magazin unde par a fi originale - https://www.aliexpress.com/item/4000...1e4050ecSja9u0

Chestia e ca nu prea stiu ce accesorii se uzeaza cel mai repede, dar presupun ca lavetele alea pentru mop? Filtrele alea mici pentru mop, cat de des se uzeaza?


La partea de functionare, am observat ca isi imbunatateste harta cu fiecare tura de curatare, ceea ce e bine si oarecum de asteptat. Desi e o prostie ca by default nu salveaza harta. La capitolul harti, ori nu stiu eu, ori nu se poate face back-up sau copia harta. Am vazut ca are acolo o optiune de multi floor si te lasa sa creezi o noua harta, dar problema e ca trebuie sa o refaca de la zero.
https://imgur.com/a/emTIDu6
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!

Last edited by ithanium2; 29-05-2020 at 16:30.
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2020, 22:44   #15
idbaghera
Senior Member
 
idbaghera's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 1,872
Mentioned: 26 Post(s)


Default

Folosesti Mihome nu pentru S5 max? Da-i reset la wifi si intra pe aplicatia lor de la Roborock si il conectezi la fel ca si pe Mihome, acolo iti tine minte hartile
__________________
| Asus X570-P | 5900x WB Heatkiller |F4-4266C17D-32GTZRB | Gigabyte RTX 3080 OC Bykski WB |Sabrent 1TB M2 | Seagate 12TB | Custom case & Seasonic X-750 | Predator XB271HU | | G Pro X Superlight & Logitech G910
idbaghera is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2020, 15:38   #16
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 4,007
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

https://i.imgur.com/2EQqZVg.jpg
Din pacate, autocolantele de pe laterale fie nu sunt la dimensiuni, fie nu le-am stiut eu monta.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2020, 16:19   #17
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,071
Mentioned: 31 Post(s)


Default

Purificatoarele de aer nu curata aerul de praf. Am cumparat un Philips si sunt f multumit de ceea ce face. Gatesti ceva nasol si hota nu a scos tot mirosul sau e iarna si nu poti sa aerisesti si e miros "inchis" in casa il pornesti si in maxim 30min zici ca esti la munte. Curata aerul, dar asta nu inseamna ca nu mai ai praf, ca nu asta e rolul lui.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2020, 01:36   #18
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: UK
Posts: 4,306
Mentioned: 181 Post(s)

PC-ul meu



Default

Amuzant , ....dau cu aspiratorul in casa si am si aer purificat....

Deci ce face purificatorul daca nu strange particulele de praf din aer?
Face mai putin de cat un apirator cu filtru hepa?
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe
polter is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2020, 06:09   #19
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,744
Mentioned: 756 Post(s)

PC-ul meu



Default

Purificatorul trage aer prin el. Īn el are un fel de gratar cu sārmă/nichelină care este īnroșită cu rol a arde bacteriile și agenții patogeni care trec pe acolo. Apoi mai are două filtre mai clasice ca să zic așa, unul arată ca un filtru auto sau un filtru hepa mare de aspirator.
Diferența față de aspirator este că ăsta nu face zgomot și că merge și singur.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2020, 14:20   #20
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 4,068
Mentioned: 85 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca vreti mai putin praf/scame in casa, cea mai mare diferenta o s-o vedeti daca cumparati o masina de uscat rufe.
As zice ca ai cu vreo 70% mai putin praf si scame in casa.
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:
Otman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare Smart TV trancem Foto/Video 30 18-08-2017 15:05
People Can Fly redevine studioul independent de altadata LAB501 Nivelul2 0 30-06-2015 17:40
Robot Unicorn Attack 2: Puterea Curcubeielor! LAB501 Nivelul2 0 25-06-2014 11:00

 
Forum Stats
Members: 9,089
Threads: 24,731
Posts: 733,253
Total Online: 1040

Newest Member: 1baiat

Latest Threads
- by Arise
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.