lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-01-2022, 21:40   #1
piratu2191
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 151
Mentioned: 1 Post(s)


Default Placa de baza AM4 - no power pe unele surse

Salutare,

Am o problema cu placa mea de baza (Asrock x370m-Pro4 ) - a suferit un soc ,fiind in carcasa, dar nu are nici nici un semn de lovitura/arsura - Garantie expirata in 11/2021 - nu porneste pe 3 surse probate (toate functioneaza pe alt sistem) - Corsair tx650 / Sirtec 600w / Deluxe 600w. Pusa pe masa, doar placa, proc si ram nu pleaca pe nici una din cele 3 surse.

Cu o sursa Deluxe 500w porneste, afiseaza si booteaza. Nu am tinut-o prea mult pe acea sursa pentru alte teste. Ma gandesc ca sursa cea mai slaba nu are unele protectii la scurt-circuit, supra-tensiune, etc. si de aceea porneste cu ea.

Ati mai intalnit situatia asta ? Se pot scoate cumva protectiile din bios ? Poate crapa proc-ul daca o tin mai mult pe delux - 500w ?

Astept sfaturi daca aveti, daca nu, oferte pentru alta la maxim 300 lei ;D

Multumesc,
piratu2191 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2022, 14:09   #2
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,629
Mentioned: 166 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nasol.
Placa e dusa sau pe duca deci gunoi mai mult sau mai putin.
Am patit ceva similar acum multi ani... pana la urma a crapat placa si a luat dupa ea si sursa buna seasonic. Saraca sursa a salvat tot ce aveam pe mobo. Sursa mai functiona dar nu in parametrii normali. Adica ii bagam alimentare si facea boot automat, la shutdown nu mai pornea, ramanea in protectie.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2022, 18:25   #3
piratu2191
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 151
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Am rezolvat, era scurt intr-o mufa usb (fix la mufe nu am verificat prima data), 1 pin din 4 atingea la masa, nu stiu daca a avut legatura socul, asa am crezut initial.

Placa e ok, sursa e ok, chiar si acel usb e ok , vad ca a aparut si un beta bios pt seria 5000, dar momentan mai stau pe r7 2700.

Se poate inchide topicul. Multumesc.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2022-01-22 at 14.41.18.jpeg
Views:	3483
Size:	93.0 KB
ID:	74332  

Last edited by piratu2191; 28-01-2022 at 18:28.
piratu2191 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Roundup: Surse High Power - Direct12 BR HPC-750-B14C M3kk User test & review 2 28-08-2012 21:01
Roundup: Surse High Power - Element Power HPC-400-G12S M3kk User test & review 8 01-05-2012 21:11
Roundup: Surse High Power - Test Practic M3kk User test & review 10 27-02-2012 11:21

 
Forum Stats
Members: 9,287
Threads: 25,880
Posts: 755,426
Total Online: 460

Newest Member: taxon

Latest Threads
- by Victor
- by LAB501
- by mbc
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.