lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-07-2021, 17:58   #3601
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: UK
Posts: 4,394
Mentioned: 183 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by labuser View Post
Pe b550 (msi mortar) merita sa pun sistemul primar pe un ssd pci ex 4.0 de 256gb pt os si aplicatii si restul sa ramana pe un samsun 970 evo pci 3.0 ? Pierd din viteza daca folosesc 2 nvme si gpu tot pe 4.0 ? (Rx 5500xt 4gb)
daca merita nvme pcie 4.0 fata de 3.0 aia de depinde de tine la ce aplicatii ai instalate , daca ma intrebi pe mine as pune unul mai mare pe 3.0 daca pretul ar fi identic intre ele .
Windows pe ssd( nmve sau sata) separat doar pentru el clar merita , mai usor de rezolvat problemele ...

CAt despre porturi

Tu pe b550 ai:
1x PCIe 3.0/ 4.0 x16 slot (primul PCIe) adica nmve 4.0 si GPU 4.0
astea 2 sunt conectate direct la procesor si raman full speed indiferent de configuratie

1x PCIe 3.0 x16 slot supports x4 mode adica al doilea slot video

2x PCIe 3.0 x1 slots cele mici

Deci un pcie 4x 4.0 pentru nmve si un pcie 16x 4.0 pentru gpu conectate direct la procesor.
Cele doua pot sa mearga full speed fara probleme.

Acum sa ti rapsund la intrebare ....
Daca pui nmve pe al doilea slot , adica cel conectat la cipset o sa pierzi al doilea slot de GPU , dar pcie 1x (cele mici) si toate porturile sata raman neafectate si merg la vitezele specificate , fara a pierde performanta .

pe scurt

poti sa populezi cele 4 sata , ambele nmve porturi si cele 2pcie 1x iar toate o sa mearga la viteza maxima

Nu o sa pierzi performanta cu doar ultimul slot de GPU


DE ce nu pierzi slotri sata ca la alte placi , pai este simplu ai resursele alocate direct la ele cu un compromis , al doilea slot gpu este setat 4x fata de 8x cum vezi in general
cele 4 lane-ri ramase de la el au plecat direct la sata drept urmare nu sunt dezactivate.

avem 2 sloturi mici 1x 2lane+ 4lane nmve si 4x conectate la sata deci 10 lane b550 , atat are cipsetul si asa sunt impartite la tine




poza e putin contradictorie , arata ca pierzi si sata , banuiesc 2 porturi , eu zic ca nu dar poate slotul gpu e 8x?

oricum garantata 4 sata merg impreuna cu cele 2 nmve conectate

folosesti toate porturile sata?
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe

Last edited by polter; 14-07-2021 at 18:14.
polter is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2021, 19:21   #3602
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,166
Mentioned: 768 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by labuser View Post
paduri termice pt m.2 pe laptop. vezi aici si aici variante.
Acele ventilatoare sunt niște mizerii, și produc doar zgomot.
E treaba fiecăruia cum īși răcește SSD-urile, dar mizeriile alea de ventilatoare nu o să īl răcească, asta e sigur.

Quote:
Originally Posted by labuser View Post
sincer la cat de tehnic esti, oricand ai varianta sa migrezi pe un desktop conectat la un display mare si tastatura mouse wireless, daca lucrezi exclusiv remote.
Nu lucrez exclusiv remote, am nevoie de video dedicat și mobil pentru că īmi place să schimb des biroul/mediul de lucru.

Quote:
Originally Posted by labuser View Post
swap-ul pe ssd-ul primar, intrebarea a III-a ar fi cat de mare. pt 16gb ram 32gb swap ?
Eu la 32GB RAM folosesc un swap de 16GB. Cānd o să trec la 64GB RAM probabil că tot 16GB o să folosesc. Nu contează așa mult dimensiunea la swap cānd ai destul RAM, poți pune īntre 8 și 32GB swap liniștit.

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 14-07-2021 at 21:15.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2021, 20:34   #3603
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1,585
Mentioned: 34 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by polter View Post
poate slotul gpu e 8x?

oricum garantata 4 sata merg impreuna cu cele 2 nmve conectate

folosesti toate porturile sata?
da, gpu e x8 pci 4.0
nu, nu folosesc toate porturile sata, pt backup 1 port eventual inca 1 port in viitor daca nu mai am spatiu deci e safe
am lasat swap-ul pe 32gb. poate mai au si altii nedumeriri pe acest subiect.

multumesc frumos celor care au raspuns !
__________________
Ryzen has fallen
labuser is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2021, 20:46   #3604
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: UK
Posts: 4,394
Mentioned: 183 Post(s)

PC-ul meu



Default

eu am 2 ssd sata+ 2 nmve 4.0+3,0 si gpu pe 3.0 fara compromis la perf , in teste merg la fel indiferent ca sunt conectate cate 1 sau toate in acelasi timp
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe
polter is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2021, 20:18   #3605
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,653
Mentioned: 363 Post(s)

PC-ul meu



Default

Salutare!
De ceva timp am sesizat zgomot pe frecvență de medii a sunetului atunci cānd este folosită placa video, un RTX3060Ti.
Cu alte cuvinte se aude un white sound īn boxe doar cānd este folosită placa video, furmark sau gaming.

Boxele sunt monitoare audio Presonus Eris E5 XT și Presonus Eris E8 XT.
Cablurile audio sunt de bună calitate, jack 3.5 la XLR și jack 3.5 la RCA de 3 metri fiecare...

Am testat placa video pe două sisteme, al meu, cel din semnătură și al fiului, un i9-9900k, 32GB RAM, 970EVO 512GB, HX750i... apare același sunet de medii atunci cānd este folosită placa video.

Mulțumesc anticipat pentru orice sugestii.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 05-08-2021, 20:48   #3606
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,050
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Verifica cu asta https://www.softpedia.com/get/System...-Checker.shtml

Imi suna a interferenta pe undeva. Vezi ca daca pui driverul placii video folosind tool-ul asta ai si niste chestii de tweak uit in el, vis a vis de latenta respectiva. Imi scapa terminologia acum sa-ti zic exact ce si cum.

https://www.techpowerup.com/download...-nvcleanstall/
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2021, 14:33   #3607
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,653
Mentioned: 363 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Verifica cu asta https://www.softpedia.com/get/System...-Checker.shtml

Imi suna a interferenta pe undeva. Vezi ca daca pui driverul placii video folosind tool-ul asta ai si niste chestii de tweak uit in el, vis a vis de latenta respectiva. Imi scapa terminologia acum sa-ti zic exact ce si cum.

https://www.techpowerup.com/download...-nvcleanstall/
Trimit juniorului să testeze.

Mulțumesc frumos. Revin cu detalii.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 06-08-2021, 16:57   #3608
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: UK
Posts: 4,394
Mentioned: 183 Post(s)

PC-ul meu



Default

am avut si eu asa ceva , miscam mouse ul pe fundal alb si sunetul de bobina era in casti sau boxe destul de tare , ziceai sa dau cu o creta pe tabala si iun mod ul ala nasol de te sgarie pe creier ...
Din pacate nu am reusit sa rezolv , am facut retur la placa de baza .
Produsele noi sunt din ce in ce mai proaste , am problema asta si la b550 , sunetul e mult mai incet dar tot exista daca dau la maxim volumul ...
Sper sa intre in faliment Realtek, este doar vina lor din cauza implementarii de *****

Am postat si aici si am primit tot felul de rezolvari fara sens . problema este de la ground -ul palci de sunet...
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe
polter is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2021, 17:13   #3609
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1,585
Mentioned: 34 Post(s)

PC-ul meu

Default

Creative sound blaster z e 250 lei ; bulk 175 ron pe olx
__________________
Ryzen has fallen
labuser is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2021, 18:11   #3610
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,653
Mentioned: 363 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am uitat să menționez... am testat și cu alte două plăci de sunet pe USB Logitech, iar problema persistă.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 06-08-2021, 18:19   #3611
BlizzardOfNorth
Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cablurile dintre boxe si placa de sunet sunt balansate? La mine asta a rezolvat problema.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
BlizzardOfNorth is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2021, 19:10   #3612
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,653
Mentioned: 363 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by BlizzardOfNorth View Post
Cablurile dintre boxe si placa de sunet sunt balansate? La mine asta a rezolvat problema.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Cum ar trebui să le balansez?

Intrările XLR sunt balansate...

Am testat aceeași placă video MSI RTX3060ti Trio pe două PC-uri distincte cu sisteme audio distincte, problema persistă.

Cānd este folosită placa video īn jocuri sau īn Furmark apare un zgomot de medii. Ciudat e că pe căștile Logitech Pro X nu are zgomotul respectiv.

LE:
Am testat și pe laptopul din PC-ul meu, Lenovo Legion 5, i7-10750, 16GB RAM, SSD-uri, RTX2060, și la acesta face la fel am testat atāt pe monitoarele audio Presonus Eris E8 XT, cāt și pe un set de boxe de birou 2.0 de la Logitech Z320.
Problema persistă.
Cānd pornesc Furmark apare acel zgomot de medii īn difuzoare.
O să īncerc recomandarea lui Bennedict.

Last edited by Bugsy004; 06-08-2021 at 19:53.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 06-08-2021, 20:46   #3613
BlizzardOfNorth
Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

ma refer la cablu in sine, la constructia lui :

https://www.boxcast.com/blog/balance...the-difference

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
BlizzardOfNorth is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2021, 17:35   #3614
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,653
Mentioned: 363 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by BlizzardOfNorth View Post
ma refer la cablu in sine, la constructia lui :

https://www.boxcast.com/blog/balance...the-difference

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Mulțumesc de sugestie. Am īnțeles treaba cu semnal balansat.

Chestia e că face și pe laptop și cu alte boxe, mai comune, cu cablul audio scurt, cel din fabrică, 1.8metri.

Anterior nu am sesizat asemenea probleme de zgomot cu vechea configurație.
Același HW ca cel din PC-ul meu, dar cu GPU - GTX1080 STRIX, cu setul de boxe Microlab Solo 7C New. Īmi plăcea să ascult muzică cānd mă jucam tănculețe...

LE:
Tot HW-ul este conectat la două UPS-uri APC, un SUA1000 și un SUA1500.

Last edited by Bugsy004; 07-08-2021 at 17:38.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,232
Threads: 25,433
Posts: 748,233
Total Online: 930

Newest Member: huxan0maly

Latest Threads
- by gogusrl
- by Iubitel
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.