lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-06-2022, 13:54   #2221
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,882
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am o problema dubioasa cu un Mikrotik hap AC2. E setat ca router principal pe digi, cel de la ei in bridge. Uneori nu functioneaza port forwarding-ul, desi ip-urile interne sunt statice si nu e nici o modificare in setup. Dupa un restart, merg. Ce mama dracu....
ktf is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2022, 13:57   #2222
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,986
Mentioned: 279 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dupa un reset mikrotik sau digi?
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2022, 17:18   #2223
egoist
Member
 
egoist's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
Am mai multe probleme cu Intel AX201/AX210 Win 10 X64, driver 22.130.0.5 din 15.03.2022.

2.4Ghz/5Ghz - acelasi SSID si parola (activata optiunea de Smart Connect - asa ii zice in router-ul meu).

Pe langa viteza WIFI care nu se ridica la cea a telefonului Xiaomi Mi11 vreo 50-100Mbps mai jos, problema mai enervanta este ca nu se conecteaza la banda de 5Ghz ci doar la cea de 2.4Ghz cand deschid laptop-urile.

Daca dau disconect/connect se conecteaza la banda de 5Ghz.
Daca fac lucrul asta imediat tot la 2.4Ghz se conecteaza.
Dupa 1 min. daca fac disconect/connect se conecteaza la banda de 5Ghz.

De asemenea daca raman pe banda de 2.4Ghz nu schimba automat pe 5Ghz dupa o perioada.

In optiunile adaptoarelor am pus Preferred band 5Ghz si pe AX210 am dezactivat banda de 6Ghz pentru ca nu am dispozitive cu 6Ghz.

Comportamentul e identic pe ambele laptop-uri unul cu AMD Ryzen + Ax210, altul cu Intel i5 10400 + Ax201.
De asta banuiesc ceva setare in adaptoarele Intel.

Comparativ Xiaomi Mi 11 niciodata nu s-a conectat pe 2.4Ghz, ci intotdeauna pe 5Ghz. Din prima.

Am incercat si cu Roaming Aggressiveness pe 3.Medium cat si pe 5.Highest.

In router am setarile din poze.

Beacon Interval e setat la 1000 maxim pentru viteza, dar si pe valori mai mici face la fel (500, 300, 100 - default).

Dupa disconect/connect conexiunea ramane stabila pe 5Ghz la infinit (cat tin laptop-ul deschis).

Idei?
Vezi ca aparut driver 22.150.0.3. Poate se rezolva.
egoist is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2022, 17:37   #2224
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,697
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Am o problema dubioasa cu un Mikrotik hap AC2. E setat ca router principal pe digi, cel de la ei in bridge. Uneori nu functioneaza port forwarding-ul, desi ip-urile interne sunt statice si nu e nici o modificare in setup. Dupa un restart, merg. Ce mama dracu....
Cand nu merge, corespunde IP pe care il primesti de la digi cu cel public?

Am patit sa primesc cateodata IP din CG-NAT... si a trebuit sa reconectez de mai multe ori pana am primit IP public.

Edit: ca solutie poti seta dynamic dns din contul digi. Alternativ adaugi un ups pentru ont si router ca sa nu-si ia restart prea des.
__________________
NAS: Core i3-9300T, 32GB ECC, Asus P11C-M/4L, Mellanox ConnectX-2 10Gb, RAID-Z2 4x4TB, Seasonic 750W, Truenas
VMHost: Ryzen 7 3700x, 64GB ECC, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, Proxmox

Last edited by Pirat; 23-06-2022 at 17:44.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2022, 19:08   #2225
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,058
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

@madhorsefuzzy trebuie sa setezi "Beacon interval" mai mic pentru 2,4GHz fata de 5GHz, asa va cauta mai intai reteaua de 5GHz
kobro is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2022, 23:06   #2226
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,882
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se rezolva dupa un reset de Mikrotik. Da, corespunde IP-ul si am UPS pe router, se reseteaza extrem de rar.. o sa mai monitorizez.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2022, 23:33   #2227
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 10,836
Mentioned: 371 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Se rezolva dupa un reset de Mikrotik. Da, corespunde IP-ul si am UPS pe router, se reseteaza extrem de rar.. o sa mai monitorizez.
Se rezolvă după un reboot... nu reset... Adică l-ai repornit sau l-ai reconfigurat?
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2022, 23:48   #2228
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,882
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Reboot, scuze. Nu ii fac reset, ca imi ies peri albi sa il reconfigurez
ktf is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2022, 11:10   #2229
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,689
Mentioned: 150 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by egoist View Post
Vezi ca aparut driver 22.150.0.3. Poate se rezolva.
O sa incerc. Am tot vazut la Intel rezolvari asteptate ani de zile. Cica e the best pe Wifi.

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
@madhorsefuzzy trebuie sa setezi "Beacon interval" mai mic pentru 2,4GHz fata de 5GHz, asa va cauta mai intai reteaua de 5GHz
Nu am setare independenta 2,4/5 Ghz pentru beacon interval. Sunt aceleasi setari pentru ambele retele.

Telefonul nu are o problema.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2022, 07:53   #2230
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,051
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Am o problema dubioasa cu un Mikrotik hap AC2. E setat ca router principal pe digi, cel de la ei in bridge. Uneori nu functioneaza port forwarding-ul, desi ip-urile interne sunt statice si nu e nici o modificare in setup. Dupa un restart, merg. Ce mama dracu....
Cun arata exact in NAT acel port forword?
Eu am completate doar: Chain, protocol, dst port, action, to addresses (fara nimic la to ports si in interface).
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2022, 07:57   #2231
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,051
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by madhorsefuzzy View Post
O sa incerc. Am tot vazut la Intel rezolvari asteptate ani de zile. Cica e the best pe Wifi.


Nu am setare independenta 2,4/5 Ghz pentru beacon interval. Sunt aceleasi setari pentru ambele retele.

Telefonul nu are o problema.
Canalul 5Hhz e setat manual? Sa nu isi ia vreun canal DFS de care nu stie placa wifi.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 25-06-2022 at 15:15.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2022, 14:53   #2232
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,689
Mentioned: 150 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sunt puse manual pe 36, 40 si 48.

Si placa stie si canale DFS 52, 56, etc. ca se conecteaza la ele. Doar ca nu din prima.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2022, 21:52   #2233
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,058
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

pune si tu un ddwrt
kobro is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2022, 09:47   #2234
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,689
Mentioned: 150 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca le separ dinou in 2.4 si 5 Ghz. Si doar din cauza Intel.
Pe telefoane Snapdragon si Huawei merge bine merci.

Culmea e ca am inlocuit wifi-ul AX 3000 killer (parca) de pe unul din laptop-uri cu wifi Intel ax210.

Pare ca istoria de la placile normale de retea gigabit se repeta si pe wifi: Intel sucks, Realtek wins... doar ca aici sunt alti actori.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2022, 17:05   #2235
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,051
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din contra. La intel niciodata nu am avut probleme.
Ce AP ai man, de nu merge sa te conectezi pe 5Ghz prima data?
activeaza band steering sau band priority, cum s-o numi la tine si va impinge prima data 5Ghz catre clienti
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2022, 17:20   #2236
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am avut timp sa mi implementez si eu IPv6 pe ER-X si e all good, cu PD-64.
Cloudflare DNS direct pe PPPoE, ip public, no more double NATted.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo

Last edited by Bennedict; 19-07-2022 at 23:13.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2022, 20:05   #2237
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,882
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Cun arata exact in NAT acel port forword?
Eu am completate doar: Chain, protocol, dst port, action, to addresses (fara nimic la to ports si in interface).
Ruta e ok, posibil ca IP-ul pe care il primesc uneori de la digi sa fie prin NAT deja. Desi , puii mei, am activat dynamic dns. O sa mai monitorizez, deocamdata merg toate ok.

La rute ( ca am vreo 3 asa) am setat chain dstnat, protocol, destination port, action dst-nat, to address si to port.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2022, 22:51   #2238
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 22,051
Mentioned: 721 Post(s)

PC-ul meu



Default

E ok. Nu-mi dau seama ce nu convine.
Mergi pe dns-urile digi sau ai pus altele? Eu am pus google dar am lasat bifat in pppoe use peer dns, ca mai face digi figuri.
Fa un script cu flush dns si punezl intrzun schedule noaptea.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2022, 02:59   #2239
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,096
Mentioned: 80 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu le-am pus pe cele cloudflare direct pe PPPoE cu IPV4 si v6. La ubnt ipv6 are interfata logica setata pe switch0 practic WAN-ul e eth0 dpdv fizic dar nu si interfata logica. Cel putin pt IPv6.
Incercasem si la mikrotik sa le pun direct pe PPPoE dar dintr-un motiv care imi scapa nu functiona.

Pentru automatic update de fw si routerOS bagati asta in terminal via Winbox



Code:
/system scheduler; :local time "04:00:00"; :do {:set time [get [find name=Update] start-time]} on-error={}; :do {remove Update} on-error={}; add interval=1d name=Update on-event="/system package update; set channel=stable; check-for-updates once; :delay 5; :if ([get installed-version] != [get latest-version]) do={/system scheduler add name=Firmware on-event=\"/system scheduler remove Firmware; /system routerboard; :if ([get current-firmware] != [get upgrade-firmware]) do={upgrade; :delay 1; /system reboot}\" start-time=startup; /system package update install}" start-time=$time
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2022, 10:24   #2240
Lowlife
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 624
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stiti ceva despre reparat routere? am un Asus RT-AC87U:
- la 5ghz nu ma mai pot conecta deloc
- la 2.4ghz ma conectez ok dar n-ajunge pe internet
- pagina de login e ok, dupa login nu mai merge

I-am dat reset si degeaba

Last edited by Lowlife; 19-07-2022 at 14:23.
Lowlife is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 9,309
Threads: 26,093
Posts: 758,733
Total Online: 477

Newest Member: malacath

Latest Threads
- by RaverX
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.