lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-06-2015, 23:51   #6001
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: la bloc
Posts: 5,753
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu nu înțeleg de ce atâta tam-tam pentru lipsa HDMI 2.0 pe Fiuri. Da oke, segmentul nișă care se joacă pe televizoare și unde 4K 60fps ar conta există. Oricum, display-urile ce știu 4K 60Hz toate au Display Port...
Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2015, 23:51   #6002
florinbss2
Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 51
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Boss, flash news, daca am catralioane de parai ca sa dau pe un 48" 4K am si pentru un pc care sa duca 4k in 60Hz....
Asa e. PC-ul meu duce 4k60p. Dar cu R9 285 pe care o am, nu pot s-o leg la 60Hz 4k pe TV. Doar pe 30Hz iar mausul merge in reluare.
LE. Nu a fost asa de scump TV-ul. La oferta a fost la juma de pret. Iar asta e hobby-ul meu inca de la prima transmisie HD prin satelit (erau demo-uri prin 2004), sa pot decoda la maxim fluxurile video. Atunci aveam o placa de satelit Skystar2 in PC

Last edited by florinbss2; 19-06-2015 at 00:00.
florinbss2 is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2015, 23:52   #6003
florinbss2
Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 51
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Steve-o View Post
Eu nu înțeleg de ce atâta tam-tam pentru lipsa HDMI 2.0 pe Fiuri. Da oke, segmentul nișă care se joacă pe televizoare și unde 4K 60fps ar conta există. Oricum, display-urile ce știu 4K 60Hz toate au Display Port...
Gresit. TV-urile nu au DP, doar HDMI.
florinbss2 is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2015, 23:53   #6004
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: la bloc
Posts: 5,753
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by florinbss2 View Post
Gresit. TV-urile nu au DP, doar HDMI.
Nu toate, cele de "bazar" sunt bine-mersi pe 1.4a, românu' nu știe și cumpără că deh patru-capa. Nu știu de ce dar nu mi-aș lua un Teve 4K chiar acum în schimb un monitor IPS de 27" da.

Content 4K momentan wax albina înafara de porn și câteva chestii obscure. Până nu se standardizează UHD Bluray și apare constant content 4K, mai mult sau mai puțin de calitate, nu văd scopul real al unui TV 4K semi-decent, considerând că la aceași bani ai un 1080p foarte bun. Mai mult decât atât, la noi în țară poți număra pe degete câte posturi emit 1080i, nu mai zic de cele care emit o variantă upscaled a semnalului PAL.
Monitorul este altă poveste deoarece îl folosești zilic nu neapărat pentru consum de divertisment. Meh, părerile-s împărțite, faptul că HDMI 2.0 nu există încă pe toate TV-urile 4K este un motiv cât se poate de întemeiat să mă gândesc de două ori la problemă. Citisem undeva acum vreo 2 ani când 4K era încă un vis umed cum că UHD ar fi doar o rezoluție intermediară, cum a fost și 720p/i vs. 1080p/i, 8K fiind adevăratul salt magic către UberUHD. Bine a fi și la vară cald...

Last edited by Steve-o; 19-06-2015 at 00:04.
Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 00:04   #6005
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 20,945
Mentioned: 744 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Eu cam invers fata de ce spui tu...e mult mai logic sa iti iei tv 4k decat monitor...

Fata de 2560 4k se impune ca standard din acelasi motiv pentru care s-a impus si 1080p - este folosit in cinematografie. End of story
__________________
Suma prostiei ramane constanta. Doar prostii se schimba...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 00:07   #6006
florinbss2
Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 51
Mentioned: 2 Post(s)


Default

@Steve-o. Am si monitor QHD DEll 27", dar pt filme folosesc TV-ul. Calitatea unui ecran 4k (daca e ca lumea, e peste fullhd). Eu am Panasonic 48AX630 (4k si 3d). Si nu a fost f scump. Dar acum nu e vorba de ce prefera unii sau altii sa-si cumpere, ci de cum sunt inzestrate noile (vechile) placi video. Pentru asta ar trebui sa vorbim obiectiv.

Last edited by florinbss2; 19-06-2015 at 00:18.
florinbss2 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 00:09   #6007
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: la bloc
Posts: 5,753
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Eu cam invers fata de ce spui tu...e mult mai logic sa iti iei tv 4k decat monitor...

Fata de 2560 4k se impune ca standard din acelasi motiv pentru care s-a impus si 1080p - este folosit in cinematografie. End of story
Aici depinde mai degrabă de înclinațiile fiecărui user. Spre exemplu eu mă uit la un film poate odată pe săptămână în schimb monitorul îl folosesc zilnic, nu e normal să profit de un spațiu de lucru mai mare pe desktop decât să mă chiorăsc să îmi dau seama de 1080p vs 4K la 3m de un televizor?
Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 00:12   #6008
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 20,945
Mentioned: 744 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Gogule...unu la mana ca fix nu la tine se gandesc aia cand fac televizoare...2 care spatiu de lucru ca un 30" e 30" si fara 4k (ma refer la monitoare). 3 care parte din standard cinematografic nu o intelegi? asa se fac filmele acum. Imi faci ochiul sa roseasca...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Fastandfuryous.jpg
Views:	580
Size:	248.1 KB
ID:	49788  
__________________
Suma prostiei ramane constanta. Doar prostii se schimba...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 00:13   #6009
florinbss2
Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 51
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Hai sa nu deviem discutia despre monitoare si tv-uri. Fiecare se uita la cei place. Important sa aiba si cu ce. Iar aici, printre altele intra si placa video. Iar eu ca nanominoritate as fi vrut de la AMD sa aiba HDMI 2.0 si HEVC. Nu am primit, asta e. Monstrul m-a adus la realitate. Cu actuala arhitectura nu se poate.
florinbss2 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 00:38   #6010
DjLeco
Banned
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,849
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si eu folosesc TV-ul pe post de video display.

Monitorul e monitor, sta in 1080P la 120Hz, iar Tv-ul, cum am mai spus 1080P/60Hz

Un Samsung seria 7 de 47 inch 1080P si 3D.

Conectat pe HDMI imi arata clar 1920/1080P/60Hz.

Filmele .Mkv full HD se vad foarte bine, inclusiv cele 3D.

Sa inteleg ca daca pe viitor, sa zicem apropiat, 1 luna, imi fac upgrade la 4K sau mai sus, ma forteaza automat la maxim 30Hz?

Daca da, cine face asta si de ce?

Sau cine nu permite 4K sau 8K la 60Hz sau 120Hz?
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 00:40   #6011
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 20,945
Mentioned: 744 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Leco - 4k e limitat la 60Hz acum, dar trebuie sa ai HDMI 2.0 sau DP pentru asta. Cum 90% dintre TV-uri au HDMI nu DP, daca nu ai HDMI 2.0 pe placa vei avea 30Hz.

florinbss2 - cand am zis chill nu la asta m-am referit. Daca nu schimbi semnatura aia o schimb eu....Gen acum...
__________________
Suma prostiei ramane constanta. Doar prostii se schimba...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 01:21   #6012
florinbss2
Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 51
Mentioned: 2 Post(s)


Talking

Quote:
Originally Posted by DjLeco View Post
Sa inteleg ca daca pe viitor, sa zicem apropiat, 1 luna, imi fac upgrade la 4K sau mai sus, ma forteaza automat la maxim 30Hz?

Daca da, cine face asta si de ce?

Sau cine nu permite 4K sau 8K la 60Hz sau 120Hz?
Depinde ce placa video ai. Oricare de la AMD te forteaza la 30Hz. Absolut nici o placa video Radeon nu are iesire HDMI 2.0. Deci nu scoate iesiri pe TV 4k 60 Hz.
Oricare placa Maxwell 2 de la nvidia scoate HDMI2.0. (deci scoate semnal UHD la 60 Hz).
Asta in ceea ce priveste conexiunea. Acum, daca vrei sa te uiti macar la demo-uri 4k 60 Hz pe TV, apare o noua problema. Fluxul video - care trebuie decodat - e atat de complicat si datele asa de multe incat ai nevoie de minim core i5 native quad-core (si asta iti va sta aproape de 100% in functie de generatie). SAU....ai ghicit, decodarea video sa o faca placa video. Din pacate, care este, una singura GTX 960. Asa cum am spus fiind gen maxwell 2 are hdmi 2.0 dar in plus nvidia a modificat si motorul video si a inclus HEVC. Asa ca un demo superb 4k60p il vezi cu un consum de procesor de 5%. Mai nou si Intel a introdus o decodare hibrid in noua gen broadwell si skylake (cpu+iris). Vom vedea cand o sa apara primele teste. Nu stiu insa daca iesirea HDMI pe chipsetul Z170 este 2.0.

Last edited by florinbss2; 19-06-2015 at 01:31.
florinbss2 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 03:03   #6013
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 20,945
Mentioned: 744 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Am curatat threadul, discutiile off-topic au fost mutate aici
__________________
Suma prostiei ramane constanta. Doar prostii se schimba...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 06:08   #6014
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si uite cum acele 54 FPS-uri miraculoase din Far Cry 4 ajung la 35 la activarea lui 2xMSAA (si mai este loc de tras sliderele in dreapta la setari), in ultima coloana din dreapta este o greseala @AMD, este vorba de fapt despre Fury X overclock-at.

De asemenea acele 4401 puncte de la GPU Score din 3DMark Fire Strike UHD (al doilea printscreen) ajung in al treilea la 3880.

AMD Radeon R9 Fury X Reviewer’s Guide
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AMD-Radeon-R9-Fury-X-Overclock-performance.png
Views:	521
Size:	68.0 KB
ID:	49789   Click image for larger version

Name:	AMD-Radeon-R9-Fury-X-3DMark-Firestrike.png
Views:	518
Size:	89.1 KB
ID:	49790   Click image for larger version

Name:	AMD-Radeon-R9-Fury-X-3DMARK.png
Views:	488
Size:	39.9 KB
ID:	49791  
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 19-06-2015 at 06:31.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 08:02   #6015
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,827
Mentioned: 31 Post(s)


Default

Monstru, cu monoclu erai shic...

On topic:
Drawcalls WIN 10 https://twitter.com/killyourfm/statu...941129728?s=09

and some highlights from pcper article:

1.Fiji also improves upon what we first saw in Tonga. It can do as many theoretical primitives per clock (4) as Tonga, but AMD has improved the geometry engine so that the end result will be faster than what we have seen previously. It will have a per clock advantage over Tonga, but we have yet to see how much
2.The chips features 4 shader engines each with its own geometry processor (each processor improved from Tonga)
3.Fiji includes improved clock gating capabilities as compared to Tonga. This allows areas not in use to go to a near zero energy state. AMD also did some cross-pollination from their APU group with power flow. Voltage adaptive operations only apply the necessary voltage that is needed to complete the work for a specific unit. My guess is that there are hundreds, if not thousands, of individual sensors throughout the die that provide data to a central controller that handles voltage operations across the chip. It also figures out workloads so that it doesn’t overvolt a particular unit more than it needs to to complete the work.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CHzD-h_UEAEXSJy.png
Views:	512
Size:	84.9 KB
ID:	49793  
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"

Last edited by rage fuury; 19-06-2015 at 08:54.
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 09:31   #6016
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,827
Mentioned: 31 Post(s)


Default Official AMD Radeon R9 Fury X Reviewer’s Guide

http://videocardz.com/56728/amd-rade...eviewers-guide

so much with the NDA...

Mai raman doar benchmarkurile pentru data de 24 Iunie...
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 10:45   #6017
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,827
Mentioned: 31 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by florinbss2 View Post
Hai sa nu deviem discutia despre monitoare si tv-uri. Fiecare se uita la cei place. Important sa aiba si cu ce. Iar aici, printre altele intra si placa video. Iar eu ca nanominoritate as fi vrut de la AMD sa aiba HDMI 2.0 si HEVC. Nu am primit, asta e. Monstrul m-a adus la realitate. Cu actuala arhitectura nu se poate.
o posibila cauza ar putea fi:
"The UVD block responsible for video decoding has gotten an important upgrade: it can now accelerate the decoding of H.265/HEVC-encoded video in hardware, which is crucial for 4K video in particular. This hardware can also decode Google's VP8 format, but AMD says it's still investigating the software side of that equation. Full acceleration of the latest video formats gives Fiji a leg up on its competition.

That advantage comes with a downside, though. The display outputs in this GPU are not HDMI 2.0-capable, so Fury cards will not be able to drive 4K TVs at 60Hz over HDMI. AMD has a bit of a handicap here that its competition doesn't share." (http://techreport.com/review/28499/a...ure-revealed/2)

Shocking news (tineti-va de scaun): OMG, 980Ti n-are accelerare pentru decodarea H265/HEVC ("cruciala pentru 4K" conform Techreport..), deal-breaking! Doar ca nu e asa... e doar un aspect minor pentru 99,99% din potentialii cumparatori.. La fel ca si absenta unui port HDMI 2.0 pe Fury, care pare sa-i fi "deranjat" foarte tare in special pe cei ce n-au de gand sa cumpere o placa video AMD vreodata indiferent cat de buna ar fi aceasta, iar Fury se anunta a fi foarte buna...

In cazul tau particular,
astea ar trebui sa devina standard anul asta si cred ca rezolva problema:
...At CES 2015 in Las Vegas, VESA featured multiple demonstrations that illustrate the power and flexibility of DisplayPort and related standards. These included:
DP-to-HDMI 2.0 Legacy Adapter – DisplayPort is designed to provide backward compatibility for existing display types. This video adapter converts DisplayPort 1.2 to HDMI 2.0, driving a [email protected] monitor with full 24 bit video.

(http://www.vesa.org/news-events/press-kits/)

Singura problema ar fi pretul unui astfel de adaptor (rumored ~100$) insa pentru cineva care are bani de un super-duper 4K/60Hz TV astia sunt bani de tigari...
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"

Last edited by rage fuury; 19-06-2015 at 11:19.
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 10:56   #6018
cristi_io
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,541
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

AMD Radeon R9 390X, R9 380 And R7 370 Tested
__________________
Through quiet reflection and great dedication Master the art of karate,
Lo, we shall rise up And then we'll make the bugger's eyes water
cristi_io is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 15:01   #6019
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Imi place cum au testat cei de la PCLab prin prisma jocurilor alese (sunt prezente cele noi si din cele vechi doar cele "grele"), de asemenea nu au avut nici o jena in a pune setari pe maxim. Din pacate conluzia lor lasa un gust amar despre R 390X, in 1080p mananca bataie de la GTX 970, in 1440p se afla peste GTX 970 cu ~5%, iar in 4k cu 12%, dar si-o fura de la GTX 980 in cele mai multe situatii, dar in 4K se vede cum toate placile au sub 30 FPS-uri (inclusiv GTX 980), doar scazand detaliile unele dintre ele pot face fata.

LE: rage fuury repeti niste informatii inutil, Reviewer's Guide este in ultimul post, deasupra celor ale tale, iar florinbss2 a precizat foarte clar, de nenumarate ori in ultimele pagini, ca doar GTX 960 are acea minunata decodare, GTX 970 si restul in sus nu o au, asta deoarece GTX960 este ultimul GPU fabricat. Cred ca Nvidia va implementa asta si la urmatoarele GPU-uri (mai ales ca AMD nu are asa ceva si nici nu va avea prea curand).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	avg_1080p.png
Views:	495
Size:	11.7 KB
ID:	49794   Click image for larger version

Name:	avg_1440p.png
Views:	483
Size:	12.7 KB
ID:	49795   Click image for larger version

Name:	avg_4k.png
Views:	478
Size:	12.3 KB
ID:	49796  
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 19-06-2015 at 15:09.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2015, 15:07   #6020
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,827
Mentioned: 31 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Jocker View Post
Imi place cum au testat cei de la PCLab prin prisma jocurilor alese (sunt prezente cele noi si din cele vechi doar cele "grele"), de asemenea nu au avut nici o jena in a pune setari pe maxim. Din pacate conluzia lor lasa un gust amar despre R 390X, in 1080p mananca bataie de la GTX 970, in 1440p se afla peste GTX 970 cu ~5%, iar in 4k cu 12%, dar si-o fura de la GTX 980 in cele mai multe situatii, dar in 4K se vede cum toate placile au sub 30 FPS-uri (inclusiv GTX 980), doar scazand detaliile unele dintre ele pot face fata.
Mama Joker cum ai gasit tu singurul review unde se intampla asta(un obscur site polonez care intotdeauna-intotdeuna a favorizat NVidia) -ce coincidenta, ce intamplare... 390X mananca bataie de la 970- pe bune?

Fiindca pe vremuri iti placea calitatea germana, poftim:http://www.computerbase.de/2015-06/a...r7-370-test/3/
Aici 970-ul mananca bataie de la 390, de 390X nu are rost sa mai vorbim... Si asta in 1080p, despre ce se intampla la rezolutii mai mari nici nu are rost sa mai vorbim...
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"

Last edited by rage fuury; 19-06-2015 at 15:26.
rage fuury is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noutati despre placile video Nvidia Monstru Placi video 19042 01-07-2022 17:20
Noutati despre procesoare Intel Monstru Procesoare si chipseturi 6128 30-06-2022 09:36
Noutati despre procesoare AMD Monstru Procesoare si chipseturi 8898 20-06-2022 11:06
Noutati despre SSD-uri Monstru Memorii & stocare 1509 03-06-2022 09:00
Noutati despre telefoane mobile Monstru Telefoane mobile si alte gadgeturi 6226 17-02-2022 12:34

 
Forum Stats
Members: 9,302
Threads: 25,980
Posts: 757,023
Total Online: 641

Newest Member: Marius46

Latest Threads
- by Kspic
- by Miru
- by matose
- by korby

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.