lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Notebooks & netbooks
Connect with Facebook

Notebooks & netbooks Macbook users strictly forbidden. Trespassers will be shot on sight. Survivors will be shot again.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-06-2021, 11:47   #1
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 682
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Exclamation Booting on different os Laptop Win 10 Possed my laptop!

Dupa instalarea win 10 x64 pe al 2 lea ssd acesta Poseda laptopul meu ,facand bypass peste F1 enter bios, sau F12 enter boot option
please advice !!!!!

thanks!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 12:04   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,700
Mentioned: 269 Post(s)

PC-ul meu



Default

Scoti ssd-ul.
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 12:44   #3
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,760
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dezactiveaza functiile de fast boot. S-ar putea ca noul os sa fie instalat in uefi mode si trebuie sa fii prea rapid sa opresti secventa de boot
Sau faci de ti-a zis colegul si alegi fortat hdd-ul la boot. Asa vei putea folosi "F12 enter boot option"
Vezi ca tasta delete e mai usor de folosit
Apoi verifica sa nu fie disabled, desi nu ar trebui...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 21:41   #4
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 682
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

da,am realizat ,k pot scoate ssd-ul,dar doream la boot sa pot alege OS-ul ...
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 21:43   #5
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 682
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

din ce-mi amintesc win 10 a fost instalat de pe stick,doar cu ssd-ul respectiv

Long Story - short,Laptopul initial lenowo w530 i7 3740qm 6mb cache (nu a purtat masca,a luat Corona Virus sau Corona Beer,ideea este k a ajuns la ATI,unde ia cedat chipset alimentare), Drept urmare ,am infiat un alt Lenovo w530 i7 3820 QM 8mb cache, care se pare k nu se impaca cu ssd-urile raposatului ... de multe ori apare check disk ,desii a avut shut-down corect!
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 20-06-2021 at 22:10.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 22:18   #6
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,760
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

E un ssd sata3, nu msata, nu? Daca porneste din uefi e fiindca asa a fost instalat win si e pus ssd-ul ca primary boot disk. Trebuie sa schimbi primary cu hdd, altfel e foarte greu sa reusesti F12.
Mai degraba este setare de windows, sa nu mai dea shutdown pana nu termina procesele deschise, altfel ramane informatie corupta si el mereu o verifica la pornire.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 22:42   #7
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 682
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

precizez, k Laptopul functioneza OK cu 3 ssd-uri care nu au win 10
Explic:
ssd 1 principal Samsung evo 250gb Win 7 x 64
ssd 2 instalat pe caddy (in locul DVD-RW) Samsung Pro 256 gb win7x64
ssd 3 mSata Hinyx 256 gb stocare date

Problema apare cand pun 1 ssd cu win 10 ,spre ex 1 ssd Kingston 480gb
am facut probe ssd-urile sunt OK!

Cred k e o smecherie la instal ....
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2021, 18:41   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,135
Mentioned: 143 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sau W10 trebuia pus in legacy cel mai probabil. Unele laptop-uri vechi mai fac fite la W10 UEFI si isi belesc ceva fisiere.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2021, 07:56   #9
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 682
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Laptopul cu 3740 (rapus de Corona...) boota fara probleme cu 2 OS-uri win 7 sau win10 apasam F12 , apareau ssd-urile selectam os dorit si Gata

Laptopul Actual cu 3820 , la F12 ;apar ssd dar si Windows Boot Manager
in bios la boot/option am setat Both>Uefi first>Legacy iar CSM Yes

Alta problema enervanta este check disk error care apare desi am inchis laptopul cu ShutDown ! si nici nu am scos/adaugat/inlocuit vreun SSD!
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 25-06-2021 at 08:02.
brhams is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ssd laptop Razvan26 Notebooks & netbooks 2 19-12-2020 13:11
Laptop nou bogdanonline Notebooks & netbooks 20 05-10-2011 19:55

 
Forum Stats
Members: 9,080
Threads: 24,676
Posts: 731,903
Total Online: 953

Newest Member: auxanges

Latest Threads
- by Kspic
- by Arise
- by Tile

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.