|
|
16-09-2023, 12:04
|
|
VIP
Mentioned: 1483 Post(s)
|
Dragi colegi si pretini,
Va cer parerea in configuratia noului laptop cumparat. Mi-am dorit de mult timp un X1 Nano si, in sfarsit preturile sunt la nivelul in care m-as arunca sa iau unul, chiar daca e model vechi acum si pretul tot e destul de mare. Totate configuratiile de mai sus includ 16 GB RAM, tastatura iluminata si ecran 450 nits, 16:10, fara touch si, din pacate, nici unul nu are 4G, dar exista unele variatii de procesor, SSD si garantie. Va rog sa ma ajutati cu o parere sa aleg o varianta. Mentionez ca, pe acest laptop, SSD-ul are format NVMe 2242 si nu incape 2280. Pretul include tot.
i7 1180G7, SSD 512, 3 ani garantie - 4300 lei
i7 1160G7, SSD 512, 3 ani garantie - 4249 lei
i5 1130G7, SSD 512, 1 an garantie - 3550 lei
i5 1130G7, SSD 256, 3 ani garantie - 3550 lei
|
17-09-2023, 02:04
|
|
Ancient friend
Mentioned: 377 Post(s)
|
Nu recomand gen 11th de la intel... am văzut c?teva pocnite, la care a fost nevoie de schimbat placa de bază... gen 13th pare a fi ce trebuie.
Acest laptop:
https://www.emag.ro/laptop-ultraport...3113300135_1_1
a fost 5100 ron vandut de emag... foarte performant, thunderbolt 4, autonomie mare, ecran 2k, posibilitate upgrade SSD M.2 de 80mm... RAM-ul este soldered, dar 32GB e chiar ok.
Așa arată inside Yoga:
Last edited by Bugsy004; 18-09-2023 at 13:06.
|
|
|
18-09-2023, 09:59
|
|
Senior Member
Mentioned: 105 Post(s)
|
Compari mere cu guma turbo. Ce legatura are Yoga cu Thinkpad?
Personal as merge pe i5 cu 3 ani garantie. "Mesteresti" putin la procesor cu Throttlestop sau XTU si aproape sigur iti merge la fel de bine ca i7.
Legat de stocare, pentru mine, minimul acceptat la un SSD in ziua de azi il consider 1TB, deci oricum as schimba SSD. Asa ca as alege garantia mai mare.
|
|
|
18-09-2023, 13:02
|
|
Ancient friend
|
Din păcate Thinkpad nu-și mai justifică prețul... cel puțin anumite echipări... Am văzut Thinkpad cu placa de bază crăpată cu gen 11th, pe cand Yoga merge excepțional... nesperat de bine...
Last edited by Bugsy004; 18-09-2023 at 13:07.
|
|
|
18-09-2023, 14:39
|
|
Senior Member
|
Nu te contrazic. Si eu consider consider ca sunt alternative mai bune. Dar...omul e fan Thinkpad si vrea Thinkpad.
|
|
|
18-09-2023, 15:05
|
|
Ancient friend
Mentioned: 732 Post(s)
|
Au diluat brand-ul.
Depinde de Thinkpad.
Doar T-urile au mai sunt ce trebuie cat de cat.
E-uri&shit nu recomand.
|
|
18-09-2023, 15:27
|
|
VIP
|
Quote:
Originally Posted by ithanium2
Compari mere cu guma turbo. Ce legatura are Yoga cu Thinkpad?
Personal as merge pe i5 cu 3 ani garantie. "Mesteresti" putin la procesor cu Throttlestop sau XTU si aproape sigur iti merge la fel de bine ca i7.
Legat de stocare, pentru mine, minimul acceptat la un SSD in ziua de azi il consider 1TB, deci oricum as schimba SSD. Asa ca as alege garantia mai mare.
|
Corect! Nu doar ca vreau doar Thinkpad, vreau doar modelul respectiv de Thinkpad, respectiv X1 Nano Gen1, respectiv cel mai usor Thinkpad ever made. Intrebarea era strict despre configuratie.
Un SSD 2242, desi foarte rare si oarecum greu de gasit, de 1 TB, costa 311 lei la Vexio si, bineinteles, iti ramane si SSD-ul de 256 disponibil pentru alt proiect. Nu are viteza unui 2280 din pacate, dar e acceptabil. Extensia de garantie de la 1 an la 3 ani costa estimativ (pana nu am seria nu pot zice exact) 120 dolari, adica 560 lei iar la sfarsit ai un laptop cu 3 ani garantie, ssd 512 si nici un spare in plus. Iar de desfacut laptopul oricum trebuie sa il desfac pentru ca pasta lor e cam praf (urmeaza un mic post pe tema asta).
Am comandat ieri un X1 Nano cu SSD 256 si 3 ani garantie.
Quote:
Originally Posted by Bugsy004
Din păcate Thinkpad nu-și mai justifică prețul... cel puțin anumite echipări... Am văzut Thinkpad cu placa de bază crăpată cu gen 11th, pe cand Yoga merge excepțional... nesperat de bine...
|
Asta hai sa ii lasam pe cei care chiar le folosesc sa decida. Yoga e doar un brand de adaugare, adica trebuie sa ai ori Ideapad Yoga ori Thinkpad Yoga ori ce versiune mai ai dar pentru utilizarea mea Yoga n-are rost. Oricum, am avut si eu si cei din familia mea extinsa si cei pentru care am lucrat cam toate laptopurile posibile si mi-am facut o idee despre toate, sa zicem doar ca eu vreau sa folosesc in continuare Thinkpad T, Thinkpad X, a nu se confunda cu Thinkbook, Thinkpad E samd.
Quote:
Originally Posted by ithanium2
Nu te contrazic. Si eu consider consider ca sunt alternative mai bune. Dar...omul e fan Thinkpad si vrea Thinkpad.
|
Nu sunt fan. Thinkpadurile sunt cele mai potrivite pentru ce am eu de facut. Thinkpad au suportul de garantie si de service super iar Thinkpadurile pot fi reparate if you fucked up.
Quote:
Originally Posted by kretzu77
Au diluat brand-ul.
Depinde de Thinkpad.
Doar T-urile au mai sunt ce trebuie cat de cat.
E-uri&shit nu recomand.
|
Thinkpad T, Thinkpad X, Thinkpad P si Thinkpad X sunt Thinkpaduri adevarate.
Thinkpad L e la mijloc.
Thinkpad E e un Ideapad, Thinkbook e tot pe acolo.
|
19-09-2023, 07:49
|
|
Senior Member
|
Difera cu ceva fata de Lenovo Pemium Care oferit la gama Legion?
Iar legat de SSD. Da probabil ca nu o sa gasesti orice, dar ma gandesc ca acum odata cu popularitatea Steamdeck si ROG Alloy, ai putea folosi un SSD de genul cu un adaptor de la 2230 la 2242.
|
|
|
19-09-2023, 08:14
|
|
VIP
|
Nu stiu cum e Lenovo Premium Care oferit probabil la anumite laptopuri Legion, dar stiu ca garantia e mult mai buna decat cea oferita la Thinkbook si Ideapad. Pe scurt, iti vine tehnician si iti inlocuieste piesa defecta in urmatoarea zi lucratoare sau urmatoarea zi, in functie de tipul de garantie pe care il ai iar daca ai garantie basic, ai o gramada de parteneri de service unde poti trimite / duce laptopul pe cand la Ideapad si Thinkbook lista e limitata. A trecut ceva timp de cand am folosit garantia Lenovo pentru ca nu s-au mai stricat dar ideea ce se misca cu talent cand apare o problema vs 15 zile la Ideapad mi se pare foarte important. Si da, pentru chestii care pot fi schimbate de user, iti trimit ei piesa respectiva si le-o trimiti pe loc cea defecta. Daca Lenovo Premium Care e ceva similar oferit la Legion, atunci e foarte bine.
Legat de SSD, dupa cum ziceam, exista cateva optiuni. Sa folosesti un 2230 cu adaptor mi se pare imposibil din cauza spatiului foarte limitat. Ca sa iti faci o idee, nu incape nici 2242 dual sided, trebuie sa fie obligatoriu single sided. In cel mai rau caz pot comanda de la Lenovo pana la 1TB dar eu l-am gasit pe acesta si cred ca e un compromis bun, viteza maxima in schimb e 2000/1700:
1TB: https://www.vexio.ro/ssd-uri/transce...nvme-m-2-2242/
Inca n-am vazut ce poti cumpara de la Lenovo, voi verifica intre timp. Oricum, 24 Octombrie e termenul de livrare deci mai am un pic de asteptat.
|
03-10-2023, 20:15
|
|
VIP
|
Am un Thinkpad T14 AMD G3 de ceva vreme si, de azi, si un X1 Nano G1. E cineva interesat de pareri / experientele mele cu ele? In mod normal as posta pur si simplu dar la cata liniste s-a asezat aici nu stiu daca mai este interes.
|
03-10-2023, 22:56
|
|
Administrator
Mentioned: 763 Post(s)
|
X1 Nano suna foarte interesant!
|
04-10-2023, 11:20
|
|
VIP
|
Context
Cand a anuntat Lenovo Thinkpadul X1 Nano, acum cativa ani, mi s-a parut ceva foarte interesant, sa ai un Thinkpad, cu toate (sau aproape toate) beneficiile specifice intr-un laptop sub 1 KG, era ceva wow. "Foarte" wow mi s-a parut si pretul la momentul respectiv in Romania, respectiv 2500 euro pentru o configuratie cu 16GB si LTE, varianta de baza venind cu 8 GB RAM. Desi am tinut sub observatie pretul, el a stat tot in zona de 2000 euro iar cel mai ieftin l-am vazut pe emag de la o firma din Bulgaria la 6000 lei. Intre timp, varianta de 8 GB a fost retrasa si toate variantele avea 16 GB RAM. Pretul pe canalul oficial era tot in zona de 2000 euro in Mai 2023 cand am verificat ultima data si asta pentru cateva configuratii care inca mai existau, nu puteai sa configurezi dupa bunul plac.
Configuratia mea
Nu sunt sigur de care configuratie este optionala si care e standard in momentul acesta, motiv pentru care voi enumera toate caracteristicile modelului meu. Laptopul are un procesor Core i5 1130G7, 16 GB LPDDR4x, SSD 256GB, ecran 13" 2160x1350 IPS 450 nits, non-touch, baterie 48Wh, tastatura iluminata US, cititor de amprenta, camera Windows Hello si garantie Lenovo Premier 3 ani. In mod normal nu as fi cumparat cu SSD de 256 dar am fost restrictionat de configuratiile existente. La acelasi pret era SSD de 512 dar garantie 1 an. Exista cu SSD 512, garantie 3 ani, dar era procesor i7 1160G7 si era 850 lei in plus, pret care am considerat ca nu merita platit. Am gasit SSD 2242 de 1 TB Transcend la Vexio la 336 lei si 1 TB este cam ce trebuie pentru un laptop IMHO. De mentionat ca nici o varianta cu LTE nu era disponibila la preturile acestea. Nici o configuratie nu este LTE Ready.
Pret
Laptopul a fost importat din SUA si pretul total in lei, cu tot cu cursul de schimb al bancii a fost 3580 lei, din care:
600 USD laptopul
40.25 USD transportul
121.65 USD TVA
762 USD total.
Greutate
Este un laptop pe care atunci cand il ridici de pe masa zici ca e doar o carcasa si ca ii lipsesc componentele. Aceasta configuratie are, oficial, 907 grame, cantarul meu a zis ca are 0.90 KG dar ar fi de mentionat ca nu este un cantar de precizie. Incarcatorul este unul compact, tot de 65w ca si cele mai mari tipice Thinkpad dar este cu 2 pini si un pic mai usor, avand 300g fata de 350 cel standard. Tot aici ar fi de mentionat ca incarcatorul Anker de 65w + cablu Baseus USB-C de 2m cantaresc doar 150g, acesta fiind incarcatorul meu de calatorie.
Poze greutate si comparatia cu T14 Gen3.
Ecran
Ecranul este excelent, desi este de 13 inch, rezolutia mare il face foarte placut de citit. M-as arunca sa zic ca este mai bun decat ecranul de 14 de pe T14 Gen3.
Tastatura
Aici avem primul compromis, tastatura este buna, dar nu la fel de buna ca un Thinkpad standard. Este un pic inghesuita in partea dreapta si necesita un pic de adaptare. Backlight-ul este similar cu T14 Gen1 respectiv lumina iese un pic pe sub taste in anumie unghiuri si o face sa fie deranjanta pe nivelul de iluminare puternic. T14 Gen3 a rezolvat problema asta si nu are light leak aproape deloc. Butonul de power este pozitionat pe lateral iar senzorul de amprenta este patrat, pozitionat langa touchpad.
Porturi
Aici avem compromis dupa compromis. Singurele porturi prezente sunt 2 Thunderbolturi si un jack combo de 3.5 pentru casti cu microfon. Daca ai versiunea LTE, ai slot pentru SIM. Nu ai deloc SD card reader, nu ai USB-A deloc, nu ai port de retea. Cand il incarci, unul dintre porturile Thunderbolt sunt ocupate deja deci mouse-ul ar trebui sa fie bluetooth (eu am un Logitech Anywhere2) iar daca vrei stickuri, doar cu un adaptor multi port sau un adaptor usb-c la usb-c.
Autonomia si performanta.
Autonomia pare a fi buna, performanta e ok, dar nu excelenta. Inca nu il am de mult timp dar autonomia pare a fi foarte buna pentu taskuri simple. Din pacate, in comparatie cu T14 AMD Gen3, performanta nu se aproapie si este foarte vizibil. Laptopul este rece la taskurile simple si ventilatorul este oprit. Laptopurile de genul T14 Gen3 sunt si eficiente si rapide au si porturi doar ca sunt un pic mai grele.
Concluzie
E un laptop interesant si mi se pare ca cea mai interesanta generatia de Nano este aceasta, Gen1 pentru ca ofera portabilitate ridicata si autonomie foarte mare, partea de compromis fiind performanta, dar si aceasta este acceptabila. In majoritatea situatiilor cand am calatorit am avut mai mare nevoie de "un laptop" decat de "un laptop performant" si viata mare a bateriei e mult mai importanta decat performanta. Gen2 exista deja de ceva timp si ofera performanta mai buna dar autonomia scade mult. Gen3 tocmai a fost lansata si merge pe aceeasi idee cu Gen2, cu procesoare P, cu performanta mai ridicata dar autonomie mai scazuta. In acest moment nu exista Nano cu procesor AMD. Cred ca, avand in vedere eficienta procesoarelor AMD portabile, ar fi o idee foarte buna, dar avand in vedere ca Nano nu se vinde in prea multe exemplare, inteleg de ce au ales o singura platforma. Laptopul este branduit "Intel Evo Core i5" si, desi nu am observat nimic iesit din comun cu el, ce m-a impresionat este iesirea din stand-by care este foarte rapida, practic e ca si cum ai folosi un telefon.
|
04-10-2023, 11:29
|
|
Ancient friend
|
Să-l folosești sănătos Alin!
|
|
|
04-10-2023, 13:03
|
|
Administrator
|
Suna al naibii de apropiat de laptopul meu sincer - Yoga Slim 7i Carbon (13"). Daca nu ma insel, al meu are 1165G7, 16GB RAM 1TB SSD, 2560x1600, 3 x USB-C, 1 x audio, Windows Hello si cantareste 966g. Si eu am charger din ala mic alb, dar de US, asa ca folosesc chargerul de 65W rotunjit pe care il ai si tu in poza.
Este laptopul care prin dimensiuni si confort m-a facut sa renunt la convertibile cu touch din aluminiu, adica ceea ce am folosit ani de zile. Il folosesc din 2020 in toate deplasarile si sunt foarte multumit de el. Doar ca, folosindu-l dinainte sa apara, bateria a cam inceput sa nu mai tina cine stie ce.
|
04-10-2023, 13:53
|
|
VIP
|
Da, pare a fi facut pe acelasi principiu. Din cate vad bateria nu e foarte greu de inlocuit deci nu cred ca ar fi foarte complicat daca restul laptopului e ok.
Incarcatorul alb la mine a venit cu capete pentru US, UK si Germania / Romania in pachet iar ca marime fizica e aproximativ cat incarcatorul slim de la Lenovo, poate un pic mai mare dar e foarte usor si are profile de incarcare pentru cam tot. Incarcatorul Lenovo (cel mare, cel mic n-am apucat sa il testez suficient) nu are incarcare optima pentru unele power bankuri si atunci merge la o viteza mai mica. Nu am gasit specificatia completa dar nici telefonul meu S20 FE 5g nu il incarca maxim, dar gaseste o valoare acceptabila macar. Incarcatorul Anker incarca cam tot la viteza maxima din cate am testat.
Las aici si testul de viteza SSD, nimic stelar. Totusi, se pare ca 2242 sunt compromise de marimea redusa, toate pe care le-am vazut deocamdat fiind fara DRAM si toate fiind in zona de 2000 MB/s.
Merci Bugsy!
|
04-10-2023, 15:03
|
|
Administrator
|
Sau gasesc un Carbon de 13" din secolul asta cand o fi cazul sa il schimb
La mine parca am viteze in parametrii, ce-i drept e un Samsung de 1TB.
Eu ma refer la alt incarcator alb, de la Lenovo, acum am vazut ca ai Anker.
|
06-10-2023, 19:21
|
|
VIP
|
Deci o poza face cat o gramada de cuvinte  X1 Nano incape in compartimentul pentru tableta al rucsacului meu all purpuse. Asta e un avantaj major.
|
07-10-2023, 12:50
|
|
Administrator
|
Personal eu folosesc laptop-uri de 13" de cativa ani buni, iar de cand l-am gasit pe asta sub 1Kg nu cred ca as mai putea folosi altceva. Diferenta este uriasa.
|
07-10-2023, 22:30
|
|
VIP
|
Alegerea ar fi foarte simpla daca T14 AMD Gen3 nu ar fi atat de damn fast si n-ar merge o gramada de jocuri pe grafica onboard (am varianta cu R7 6850U). Sunt convins ca un X1 Nano cu AMD ar fi posibil, chiar daca se limiteaza puterea la 15w.
In ultimul timp laptopurile mi le-am luat de 14 inch dar este foarte tentant.
Last edited by mbc; 07-10-2023 at 22:34.
|
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|