lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-04-2015, 22:25   #1521
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,979
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mno, eu am configurat 5 cu acelasi SSID si sarea de la unul la altul fara stres, dar daca tu zici...

PS3 nu stie 5 Ghz
PS4 nu stie 5 Ghz
Telefoanele de duzina, inclusiv Moto G samd nu stiu 5 Ghz.
Laptopurile de duzina nu stiu 5 Ghz.

Esti sigur ca laptopul tau are placa de retea care stie 5 Ghz? Esti sigur ca telefoanele tale au suport pentru 5 Ghz?
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2015, 22:31   #1522
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,346
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Evident că automat. Altfel care ar mai fi rostul?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2015, 23:17   #1523
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9,756
Mentioned: 324 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hmm, mie nu mi-a mers. Laptopul, y510p, are intel n2230 (300Mbps, b/g/n 2x2), care nu știe 5GHz. LG G2 mini nu mai rețin, Alpha știe, dar stau pe 2.4. PS3 nu, TV da (parcă), dar nu îl țin conectat la router, nu am văzut rostul (până acum).

LE. După ce am făcut update de fw (stoc), nu m-am mai stresat sa sap, eram cu altele pe cap în momentul respectiv.

tapatalk-A
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2015, 23:28   #1524
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 4,189
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Evident că automat. Altfel care ar mai fi rostul?
Ok, si in problema mea ai vreun raspuns? Daca trece de pe 5GHz pe 2.4GHz, cand intra din nou in zona de semnal pe 5GHz nu mai trece automat si ramane pe 2.4GHZ.
Tind sa cred totusi ca aici nu mai e problema de router ci de windows, dar nu-s sigur.
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2015, 23:31   #1525
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,346
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu stiu ce sa zic, poate ca semnalul este mai puternic pe 2.4 si nu simte nevoia sa treaca pe 5.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 00:01   #1526
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9,756
Mentioned: 324 Post(s)

PC-ul meu

Default

Exact, am pățit la fel și am renunțat la 5GHz, unde aveam 1-2, rar și cel mult 3 linii de semnal. Am testat semnalul și pe y510p și pe Alpha, SG2, etc, prin aplicații. Cred ca mă îndrept spre alt router, pe 2.4GHz doar. Ar fi ok Asus N18U?

tapatalk-A
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 01:57   #1527
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

@ithanium2 tine de Windows, mai precis de aplicatia cu care te conectezi. Insa nu e o "problema", ci asa sunt conceputi clientii wireless tocmai pentru a-ti permite sa folosesti mai multe AP-uri cu acelasi SSID, iar clientul il alege pe cel cu semnal mai puternic asa cum zice Arise.

Daca vrei sa ai acelasi SSID pe ambele benzi, si sa o fortezi pe cea de 5Ghz atunci cand se poate, teoretic ai nevoie de un client mai avansat care sa le dea prioritate dupa BSSID.


@mirciusx Pai normal ca aveai semnal mai slab, banda de 5Ghz are arie de acoperire mult mai mica si nu penetreaza peretii la fel de bine.

Asa ca trecerea automata de la un AP la altul cu acelasi SSID merge; e altceva ca nu-ti trece tie fiindca n-ai semnal bun sau nu stie device-ul 5Ghz.
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 08:13   #1528
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 4,189
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Da, pana la urma am sapat si m-am lamurit. Wireless roaming tine de client si pe partea de 5GHz, "clientii" sunt cam prostuti
Am facut un update manual la driver, ca n-am avut chef sa instalez si utilitarul ala KillerN, care il baga pe gat Qualcomm, dar n-am avut timp sa testez. Din pacate, si dupa update, in Properties la Wireless Adapter nu au aparut optiuni noi, deci mare lucru nu cred ca s-a schimbat. Poate, pana la urma o sa instalez si aplicatia, sa vad daca ofera ceva optiuni.

Cat despre SSID-uri, cred ca m-am lamurit partial. E bine sa ai acelasi SSID, tocmai pentru roaming, adica sa faca trecerea automat din 5GHz in 2.4GHz, fara a intrerupe conexiunea. Cu 2 SSID-uri, cel mai probabil intrerupe conexiunea, dar, probabil ca, avand 2 SSID-uri, posibil ca se se poata prioritiza si sa poti sa treci din 2.4 in 5GHz cu orice client. O sa mai testez zilele astea cand am timp.

Acum, sincer sa fiu nu e mare problema, in sensul ca, pentru mine, acoperirea pe 5GHz e suficient de buna si cu laptop-ul sunt relativ static si nu am mai multe AP-uri. Sunt foarte multumit de router si oricum, in banii astia, ceva mai bun nu gaseam.
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 10:20   #1529
cipriand
Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Deci nu cred, mi-a murit alimentatorul LOL. Haha! In nici 2 saptamani.

Ma trezesc eu azi dimineata frumos, semnal pauza, retea pauza, cand ma uit router-ul mort. Ai ai ai. Ma uit si la chinezaria aia alba Huawei in care intra fibra, luminite figuri totul bine. Bah. Bag un multimetru sa masor tensiunea la transformatorul de la tplink, vreo ~0.40V. Mda. Noroc ca am gasit prin casa altul mai vechi, vad ca(,) cu asta merge. Ma rog, asta-i 12 cu 1A, ala original e 12 cu 1.5 - oricum, consuma mai mult de 7-8W chinezariile astea?

Acum nu stiu ce sa fac, sa ma chinui cu garantii nebuneli pentru un alimentator? L-am comandat de la Emag, distribuit de Flanco vad, factura garantie tot pe Flanco (emise pe 30.03.15).


Bah, deci exact in prima zi de Paste, tare pacatos tre' sa mai fiu
cipriand is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2015, 09:49   #1530
alexkid
Senior Member
 
alexkid's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ploiesti
Posts: 700
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

@mirciusx - vezi ca era la emag(acu nu m-am uitat) AC1200 la 299ron. E ceva mai tapan decat 18U.

...via mobile
__________________
Get out there and play!
alexkid is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2015, 15:29   #1531
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9,756
Mentioned: 324 Post(s)

PC-ul meu

Default

@alexkid Zici de tplink? Nu mai e redus, cred. Am găsit însă AC1750, C7, la 312lei, tot emag. Should be fine?

LE. Nu mă prea încălzește 5GHz, sincer sa fiu, pt. că nu am echipament să ducă frecvența asta.

tapatalk-A
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci

Last edited by mirciusx; 13-04-2015 at 15:32.
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2015, 18:45   #1532
alexkid
Senior Member
 
alexkid's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ploiesti
Posts: 700
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nop, de Asus, mai exact asta. Eu l-am prins la 299RON, inca astept sa ajunga la mine.
Din specs si review-uri sta foarte bine, acum il si vad in actiune.
__________________
Get out there and play!
alexkid is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2015, 01:05   #1533
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9,756
Mentioned: 324 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ah, RT-AC56U. Il stiu, e bun. Sa il folosesti sanatos! Mersi de pont, poate data viitoare.

Ma uitam ca placa suporta 2x2, up to 300Mbps. Ca idee, poate ajuta si pe altcineva explicatiile legate de 2x2 sau 3x3.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2015, 11:20   #1534
kagula323
Senior Member
 
kagula323's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,303
Mentioned: 10 Post(s)




Default

Asus RT-N56U la 322 lei.
http://www.altex.ro/router-wireless-...-usb-2-0-negru
kagula323 is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2015, 17:04   #1535
eugenius
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 604
Mentioned: 7 Post(s)


Default

http://routerboard.com/CCR1009-8G-1S-1SplusPC

Interesant router.
eugenius is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2015, 17:57   #1536
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 27,979
Mentioned: 1435 Post(s)

PC-ul meu



Default

Deci rack mountable? Deci cumparat...

LE: "Suggested price $495"
Never mind...
__________________
[PC-ul meu], 2x Thinkpad T14.
Hyundai i30 Highway, 2022, 1.5 T-GDI 160cp, Kia Picanto Premium, 2012 1.25i 85cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2015, 18:21   #1537
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,730
Mentioned: 155 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

CPU nominal frequency 1 GHz
CPU core count 9
Size of RAM 2 GB

era clar ca o sa fie scump
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2015, 22:10   #1538
eugenius
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 604
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Nu doar aia, e router real cu jdemii de functii nu home. Are SFP+ pt direct attach 10Gb.

Pretul mi se pare ok pt ce primesti, nu e o praștie instabila pt. home cu softul mereu in beta.
eugenius is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2015, 22:23   #1539
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,730
Mentioned: 155 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

N-am remarcat portul de 10gbps. M-am jucat un pic cu Mikrotik, pare fun jucaria.

Acu daca avea 2x SFP+ sa faci link intre storage si desktop ... banuiesc ca te poti multumi cu un lacp pe 4 porturi cu un quad intel "cheap".
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2015, 22:36   #1540
eugenius
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 604
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Daca ai server, in general ai si dual 10Gb asa ca poti merge pe direct cu unul si in router cu celalalt.

Oricum el poate cam 4-5Gbit/sec la o sigura conexiune parca. Are totuși 1GHz, daca era quad core 2.5GHz facea probabil 10Gbit insa nu puteai aplica la fel de multe reguli in firewall.

E bun pt restul sistemelor cu dual LAN LACP...

Faza cea mai misto la modelul asta insa e faptul ca e fanless si are PSU + POE input.

Last edited by eugenius; 15-04-2015 at 22:48.
eugenius is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce parere aveti despre Android ? razvy_10 Telefoane mobile si alte gadgeturi 48 30-08-2012 19:08
Ce trepiede aveti si ce parere aveti despre ele? tiribomba Foto/Video 15 08-08-2011 21:52
Ce parere aveti despre acest model de Asus GTX 570 tphase Placi video 1 25-03-2011 12:04

 
Forum Stats
Members: 9,302
Threads: 25,983
Posts: 757,084
Total Online: 352

Newest Member: Marius46

Latest Threads
- by LAB501
- by Steve-o
- by Kspic
- by stivut
- by dangrig

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.