lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-03-2022, 20:02   #1261
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,671
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

hmmm... intrebare de 10 puncte ca sunt obosit... xpenology la baza.

am un raid 1 de 6TB in care am ocupat 2TB de date pe care vreau sa-l migrez pe SSD-uri dar de dimensiuni mai mici pt ca ma dispera zgomotul hardurilor si vreau sa trec pe SSD full sau chiar SHR daca e cazul doar ca evident nu am cum sa fac downgrade-ul de spatiu prin metode oficiale.... singura varianta in cap fara sa pierd date e sa clonez raid-ul direct pe SSD-urile de dimensiune mai mica (puse intr-un alt sistem)

nu vreau sa fac fresh install ca am multe lucruri si mi-e scarba sa refac xpenology-ul.

nu stiu daca sa fac SHR din SSD-uri dar pt asta nu cred ca am alta varianta decat fresh install, nu cred ca pot converti raid-ul sau eventual ar mai fi o combinatie, sa sparg raid-ul din mdadm si sa il fac in SHR (daca merge)
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2022, 21:17   #1262
eXecu7or
Senior Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 525
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Nu cred ca înțeleg exact set-up ul tau, dar eu am folosit clonezilla sa clonez disk / partitii de pe un ssd mai mare pe un ssd mai mic, fara sa pierd date.

Erau acolo in advanced options ceva sa nu face file system size check. Si totul a mers ok, am clonat OS-ul si cu toate partitiile pe un ssd mai mic. (Obviously SSD-ul mai mare nu era filled up peste dimensiunea SSD mai mic).

Iti recomand sa incerci sa reproduci scenariul in ceva masini virtuale, sa nu imbatranesti linga microserver pana face toate nebuniile.
__________________
TR+ 184. PM pentru detalii.
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2022, 21:19   #1263
eXecu7or
Senior Member
 
eXecu7or's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: București
Posts: 525
Mentioned: 1 Post(s)


Default

bad post
__________________
TR+ 184. PM pentru detalii.
eXecu7or is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2022, 01:01   #1264
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,671
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

Fac clone simple zilnic fara probleme dar vorbesc de un scenariu total atipic, ignorati mesajul anterior ca sa simplific ce am nevoie.

Scurt pe doi vorbesc de downsizing de raid 1 de la 6TB la 2TB de exemplu fara sa pierd date. downsizing de raid nu face nici dracu ca toti vor expanding... in cazul meu ma trec de la HDD_uri la raid de SSD-uri... asta pe synology.

Ulterior o sa distrug raid 1 cu mdadm eliminand un HDD din raid si o sa fac un alt raid cel mai probabil SHR... dar asta e alta discutie.

Intrebarea mea e ce variante am sa fac asta fiindca e explus reinstalarea synology-ului ?
In cel mai rau caz ii voi face clona la un HDD pe SSD si apoi ii dau rebuild dar eram curios ce variante am din experientele tuturor pentru ca nu am facut asa ceva niciodata, nici macar de curiozitate.

Last edited by agarici cu pedale; 08-03-2022 at 01:15.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2022, 07:01   #1265
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 9,831
Mentioned: 352 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Fac clone simple zilnic fara probleme dar vorbesc de un scenariu total atipic, ignorati mesajul anterior ca sa simplific ce am nevoie.

Scurt pe doi vorbesc de downsizing de raid 1 de la 6TB la 2TB de exemplu fara sa pierd date. downsizing de raid nu face nici dracu ca toti vor expanding... in cazul meu ma trec de la HDD_uri la raid de SSD-uri... asta pe synology.

Ulterior o sa distrug raid 1 cu mdadm eliminand un HDD din raid si o sa fac un alt raid cel mai probabil SHR... dar asta e alta discutie.

Intrebarea mea e ce variante am sa fac asta fiindca e explus reinstalarea synology-ului ?
In cel mai rau caz ii voi face clona la un HDD pe SSD si apoi ii dau rebuild dar eram curios ce variante am din experientele tuturor pentru ca nu am facut asa ceva niciodata, nici macar de curiozitate.
Sincer ce cauți tu este și mai dubios. "Spart" și adunat de chestii, nu înțelege nimeni la ce te referi.

Scurt pe doi, copiezi datele pe altceva, apoi distrugi matricea RAID. Extragi HDDurile. Refaci matricea din SSDuri și ce mai vrei tu. Copiezi datele la loc.

Rebuild nu înseamnă ce crezi tu acolo. Rebuild este atunci când crapă un disc din matrice, îl înlocuiești și sistemul face rebuild la matrice.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2022, 10:41   #1266
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,346
Mentioned: 773 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu cred că poți să faci downsizing. Pe mdadm și când faci grow la disk-uri, prin comenzi directe este destul de complicat și eu am întâmpinat erori.

Cel mai simplu și logic și ușor de înțeles este să copiezi totul pe un alt storage extern (să zicem un USB) apoi să scoți cele două HDD-uri în RAID care sunt acum, să pui altele în loc (le pui și pe astea în RAID) apoi copiezi de pe extern înapoi pe noul RAID.

Deci, în alte cuvinte faci un backup pe un storage extern și apoi faci restore de pe extern.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2022, 17:01   #1267
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,275
Mentioned: 65 Post(s)


Default

Bagi SSD urile noi, faci arrayul in ce format doresti, DSM cloneaza partitiile system sinswap si pe SSD uri noi, copiezi datele din volumul actual pe cel cu SSD uri, muti si package uri instalate din volumul actual pe cel facut din SSD uri, stergi volumul cu hdd uri, scoti hardurile.

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2022, 17:53   #1268
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,953
Mentioned: 719 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
muti si package uri instalate din volumul actual pe cel facut din SSD uri
Asta cum naiba se face?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2022, 23:43   #1269
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,275
Mentioned: 65 Post(s)


Default

Pai ori din GUI, sau daca nu te lasa din shell. Trebuie copiat/mutat, apoi dat repair din gui. Am facut acum 2-3 luni.

https://veducate.co.uk/synology-movi...tween-volumes/

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2022, 13:22   #1270
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 21,953
Mentioned: 719 Post(s)

PC-ul meu



Default

cool
multam
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2022, 14:52   #1271
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,671
Mentioned: 167 Post(s)

PC-ul meu



Default

@M3kk - bun,elegant... merci de info, ma ajuta enorm la ce vreau sa fac, nu stiam ca face copy automat la sys pe totate hdd-urile adaugate iar asta rezolva problema mea principala. Ca de fiecare data mi-ai oferit cel mai bun raspuns de pe aici. Mi se pare ca inainte tot tu mi-ai aratat si faza cu eliminatul din raid1 a unui hard si delete la raid - xpand - rebuild pe vremea la DSM 5. Danke! Sper sa si functioneze. Eu am DSM6 la actual. Ma pun weekend-ul viitor sa fac treaba.

Nu stiu cat de ok e SHR, am 4 sloturi SATA si nu stiu daca sa merg pe SHR sau RAID1 cu 2TB+2TB+1TB+1TB, nu am folosit si nici nu am inteles exact cum functioneaza in caz ca-mi moare unul de 2TB, cred ca are ceva compresie de poate sa iasa din 2+2+1+1 ... 4TB usable si 2TB protectie...

Last edited by agarici cu pedale; 13-03-2022 at 15:47.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2022, 17:02   #1272
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Caut sa mai adaug 8GB la Microserver.
In caz ca are cineva, si vrea sa vanda un modul, PM va rog
kpy_here is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 14:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 05:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 17:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 13-08-2009 23:59

 
Forum Stats
Members: 9,302
Threads: 25,987
Posts: 757,162
Total Online: 674

Newest Member: Marius46

Latest Threads
- by dangrig
- by Kspic
- by Steve-o
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.