Pe 12900K merge mai bine Windows 11 in jocuri, pe AMD nu am incercat. Pe de alta parte, latenta e semnificativ mai mare in Win 11 in AIDA fata de Win 10. Plm
Am pus negative 10 pe fiecare pentru inceput.
In y-cruncher da reboot instant cand vreau pi cu 43gb ram.
Dynamic OC shit, OC normal la 4.6 si merge ca uns, pe DoC care e setat la 4.4 si 4.5 o da cu reboot.
In W11 se misca mai bine FarCry6 si Valhalla, 8-9Fps la prima vedere.
Aida in schimb face cum doreste la L3. Rulate ambele la interval de cateva minute.
In W10 idem(ultima poza)
Deci, before - win10 inainte sa pun win 11, after - tot win 10 dar dupa ce am pus win 11, am stat cateva ore cu el, apoi m-am intors la win 10 (si a ramas cu driverul amd care repara latency)
32Gb - 4x8 - manual tot fara pbo.
Daca am timp mai bag un test in seara asta si cu 2x8
Deci, before - win10 inainte sa pun win 11, after - tot win 10 dar dupa ce am pus win 11, am stat cateva ore cu el, apoi m-am intors la win 10 (si a ramas cu driverul amd care repara latency)
32Gb - 4x8 - manual tot fara pbo.
Daca am timp mai bag un test in seara asta si cu 2x8
Pe cei "tunati" cu 5900x ii rog un test in linpack 115 si Aida FP64Ray.
Eu pot trece Linpack dar Aida se lasa cu reboot.
Unde gresesc nu stiu inca.
Merg joacele vietii, aida burn e ok dar in testul de FP64Ray am reboot.
Alt comportament aiuea: pe xeon sugea 820-840W (cpu 240W)cand rulam linpack si donut kombustor, pe AMD Ryzen si Black Hero nu am reusit 700W, cand papa CPU pica VGA la capitolul W, drastic! Sursa e aceeasi, RM1000i.
Voltajul este cam mare pt. 4.5 all cores. Incearca cu PBO off, multi 45 si ar trebui sa mearga cu 1.2v daca nu e procul ghena..
Merci, am renunat. O sa mai studiez cand am chef, momentan trec orice. De bibilit nu mai am chef.. Pana acum vad ca 4.5 DOC trece tot. Sunt multumit pentru un simplu enduser. Ca sa testez toate combinatiile trebuie sa las un NVME si orice altceva deconectat.
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube