lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-06-2021, 08:57   #4161
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,996
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
1 din 100 pot folosi asa ceva.
Cum ma joc sineu un gta V un minecraft un fotnite pe debian?
Plus niste chestii din aste office gen excel si scoala online
Am zis all around pc, nu ma trimite la consola daca vrea fi-niu un joc pe pc-ul ala, intre 3 exceluri primite de la scoala si niste cursuri online.
Zic si eu.
Plus ca tenpisi penel de debian in mediul enterprise. Da-mi un erp/crm/soft de logistica si fabricatie care sa mearga sub debian pt utilizatorul de rand.
Ohoho...si lista poate continua: Softuri de proiectare CAD/CAM...softuri de control si monitorizare procese industriale. Dar na...ce asteptari si ai de la unii...
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2021, 10:18   #4162
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,667
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sunt o tonă de proiecte care nu pot fi compilate pe Windows, ai nevoie de Linux, deci despre ce vorbim?

Cam tot ce este tool de dezvoltare merge sigur pe Linux, Blender merge pe linux, de orice altceva mie personal se cam rupe.

Apoi ajungem la chestii care chiar contează și sunt vitale pentru o anumită parte a populației. Nu gta, nu minecraft, nu fortnite. Vorbim de Word și de Excel. Pentru un motiv sau altul, nu există alternative decente și mai ales compatibile pe Linux. Asta e tot ce contează. Altfel cam orice alt soft are alternative decente pe Linux.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2021, 12:18   #4163
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,969
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by snapisrl View Post
am incercat sa instalez win 11 pe un laptop w540 lenovo.
zice ca nu am hardware necesar .))
TPM si Secure Boot sunt obligatorii sa fie activate pentru a putea instala W11 fara workarounduri.
Ca sa le eviti, ai nevoie de un dll modificat copiat in folderul source pe stickul bootabil cu Windows.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2021, 15:24   #4164
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,760
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

"Plus niste chestii din aste office gen excel si scoala online" @kretzu77 , da' de ce vorbesti despre ceva despre care doar tu presupui ca nu egzista?!
Tot ce tine de scoala online: editoare text spreadsheet, acces dba, aplicatii video, merg si pe linux.
Dar daca zici tu, parca devine universal (ne) valabil .
kobro is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2021, 19:31   #4165
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,994
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Te pisi pe ele. Nu au functionalitatile din ms office. Sunt fisiere excel pe care nici nu le deschide. Ce sa mai vorbim de macro si pivot table, care sunt must in utilizarea enterprise.
Degeaba poate unul sa se chinuie in linux, daca alti 100 fac aceeasi chestie din 3 butoane do 5 min in ms excel.

Iti dau un exemplu exagerat. Server mail linux (raman la.parerea ca e the shit inca). Dar nu cand vrei domeniu, active directory, citrix. Trebuie nu stiu cate add-on-uri so bibileli pt a face chestii. Si-a bagat pla si a trecut pe exchange, in cloud azure. Si nici nu avea multi oameni in firma. Maxim 200.
Unde rupe linux si va ramane rege in continuare este voip (cu sau fara centrale telefonice digitale).
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 18-06-2021 at 19:38.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 18-06-2021, 20:22   #4166
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,760
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da...
Imi place mereu cum folosesti o expresie de genul "te pisi pe ele", de parca ar trebui s-o si faca altcineva
Dar tu vrei gratis in Linux ce platesti pe windows, se pare?!
Si parca vorbeam de nivel de user, scoala online... Acum vii si zici de enterprise, centrale telefonice. Putem sa ne stabilizam o arie mai precisa?
kobro is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2021, 21:03   #4167
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,994
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Care gratis in Linux man?
Ma refer la distributie enterprise.
Stii cat costa un red hat ent workstation? Iti spun eu, minim 200 usd pe an. PE AN. La Win 10 platesti un oem de 500 lei si atat.
Te referi la distributii free, pt acasa? Well ... si win 10 e free si il poti folosi bine merci. Doar scrie in dreapta jos ca nu e activat si nu poti face chestii elevate (domeniu & co). Am unul intr-o masina virtuala de 2 ani si merge bine merci. Chiar am instalat pe el un client de erp si unul de crm si works like a charm.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 18-06-2021 at 21:05.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 18-06-2021, 22:25   #4168
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,945
Mentioned: 1378 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Win 10 e 500 dar nu aia folosesti la firma. La firma folosesti pachet Microsoft cu windows enterprise, office, teams etc care e vreo 25 de euro pe an, depinde si de volum. Cu windows 10 pro nu faci nimic intr firma mare.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T14 AMD, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2021, 23:01   #4169
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,760
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu mai amesteca user cu enterprise, te rog, kretzule.
User inseamna pentru acasa si vrem gratis fiindca am plecat de la office si scoala online.

Enterprise este pentru corporatii sau firma mari.
EU am enterprise la cfr ca asa cere nivelul, dar cati fac o estimare a costului cu tehnica de calcul in firme medii si mici?
Ai vreun audit pe tehnica de calcul sa stii ce nevoi ai sau te tine buzunarul sa ai state of the art pe/sub birou?
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 01:19   #4170
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,893
Mentioned: 52 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cāteodată trebuie să ne justificam alegerile față de noi īnșine
doru is online now   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 09:41   #4171
alinn28
Senior Member
 
alinn28's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Giurgiu
Posts: 303
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Zicea cineva mai sus ca pentru firmele cu mai mult de 200 de angajati trebuie enterprise? De ce? ce poate face ala si nu poate pro? La firma unde lucrez avem toti windows pro cu office 365, si suntem peste 200.
alinn28 is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 09:48   #4172
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 17,667
Mentioned: 755 Post(s)

PC-ul meu



Default

Efectiv cam nimic īn plus...

https://www.microsoft.com/en-us/wind...siness/compare
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 11:25   #4173
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,945
Mentioned: 1378 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by alinn28 View Post
Zicea cineva mai sus ca pentru firmele cu mai mult de 200 de angajati trebuie enterprise? De ce? ce poate face ala si nu poate pro? La firma unde lucrez avem toti windows pro cu office 365, si suntem peste 200.
Nu poti scripta calumea instalare automata din PXE boot cu windows 10 Pro. La Windows 10 Pro ai nevoie de activare cu servere MS, la Enterprise iti faci un server de activare local astfel incat daca ai o retea fara acces la internet poti sa ai windowsurile activate in continuare.

Nu sunt mare specialist windows si acum sunt mai interesat de Linux la modul general decat de windows, dar de problemele astea m-am lovit in trecut.

Efectiv in utilizare Windows 10 Pro vs Enterprise nu este o diferenta.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T14 AMD, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 12:55   #4174
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,760
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

"Efectiv cam nimic īn plus..." cand nu ai nimic de facut
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 16:21   #4175
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,994
Mentioned: 680 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by alinn28 View Post
Zicea cineva mai sus ca pentru firmele cu mai mult de 200 de angajati trebuie enterprise? De ce? ce poate face ala si nu poate pro? La firma unde lucrez avem toti windows pro cu office 365, si suntem peste 200.
Exact.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 17:59   #4176
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,760
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se foloseste enterprise de la un anumit nivel. Daca nu l-ati atins, de ce trebuie sa va dati cu parerea?
Poate cineva care chiar lucreaza cu asa ceva are "placerea" sa va explice.
200 de angajati... nu stiu cine a afirmat asta.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 18:09   #4177
alinn28
Senior Member
 
alinn28's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Giurgiu
Posts: 303
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ok, chiar sunt si eu curios, concret de ce ar lua o firma Enterprise in loc de pro. Foloseste cineva in Ro asa ceva si de ce sau cu ce e mai bun? Ma intereseaza practic, daca cineva chiar nu isi poate desfasura activitatea pe Pro si a avut nevoie neaparat de Enterprise(nu ma intereseaza din auzite sau teoretc, sunt curios practic daca cineva a fost obligat sa il foloseasca pentru a-si indeplini activitatile zilnice la munca).
alinn28 is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 18:44   #4178
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,760
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am specificat mai sus. Daca nu cititi si nu va intereseaza decat opinia voastra, atunci n-are rost sa-mi bat capul, discutia e lipsita de substanta.
Precizez ca NU sunt angajat ca IT-ist.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 23:30   #4179
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,945
Mentioned: 1378 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by alinn28 View Post
Ok, chiar sunt si eu curios, concret de ce ar lua o firma Enterprise in loc de pro. Foloseste cineva in Ro asa ceva si de ce sau cu ce e mai bun? Ma intereseaza practic, daca cineva chiar nu isi poate desfasura activitatea pe Pro si a avut nevoie neaparat de Enterprise(nu ma intereseaza din auzite sau teoretc, sunt curios practic daca cineva a fost obligat sa il foloseasca pentru a-si indeplini activitatile zilnice la munca).
Da, folosesc eu pe computerul de firma si la actualul loc de munca si la cel dinainte. Motivele le-am spus mai sus (doar cateva). Firma la care lucrez acum are aprox 385 000 de angajati - evident ca nu toti au computere, dar si daca jumatate au tot e complex sa le administrezi. Firma la care am lucrat inainte avea aprox 1000 de angajati.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T14 AMD, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.

Last edited by mbc; 20-06-2021 at 23:34.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2021, 23:56   #4180
alinn28
Senior Member
 
alinn28's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Giurgiu
Posts: 303
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

E prima oara cand aud de PXE si din cate citesc pe net, e ceva gen instalare de la distanta. Ms pt info.
alinn28 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 8 madalin Software 1143 07-05-2018 07:31
Windows chel suzuki Overclocking & benchmarking 33 17-07-2014 12:10
Problema Windows TokyoMode Procesoare si chipseturi 5 05-05-2014 15:53
Windows 7 RTM Monstru Software 119 07-11-2010 17:38
Windows 7 GOD Mod Monstru Software 8 25-01-2010 19:03

 
Forum Stats
Members: 9,080
Threads: 24,676
Posts: 731,913
Total Online: 796

Newest Member: auxanges

Latest Threads
- by ZorracK
- by Arise
- by Tile
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 11:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.