lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > International corner > Open discussions
Connect with Facebook

Open discussions Fell free to discuss anything you like, as long as we're keeping it decent


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-12-2023, 09:47   #1
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 129
Mentioned: 1 Post(s)


Default Ajutor PC

Salut . Am urmatoarea problema
- Am avut urmatorul sistem :
- placa de baza Asus tuf x570 pro
- procesor Rayzen 5700x
- rami 4x8 GB 3600 MHz CL 18 Corsair Vengeance LPX
- 2 bucati SSD-uri samsung 981a nvme de 512 si unu de 256 PCI-e 3.0
- placa video Gigabyte rtx 3060 ti oc Pro
- sursa Seasonic X-1250, 1250W
- monitor Gigabyte 2550-1440 QHD
Am inlocuit:
- rami cu Kingston FURY Beast, 32GB DDR4, 3600MHz CL18, Dual Channel Kit
- ssd-urile cu ADATA XPG GAMMIX S70 Blade Gen.4, 1TB, NVMe, M.2. si unu cu 512 GB
- placa video cu SAPPHIRE NITRO+ AMD RADEON RX 7800 XT GAMING OC 16GB GDDR6 256-bit
Am reinstalat windowsu dar calculatorul merge jenant ....fps mult mai mici decat cu rtx 3060ti ,comenzile de la tastatura si maus au lag destul de mare ,se tot blocheaza .....
Temperaturile sunt ok 60 procesor si maxim 65 placa video ,verificat rami sunt ok .verificat SSd-uri si par in regula nu stiu ce sa ii mai fac
Componentele schimbate sunt noi din magazin dar calculatorul merge foarte greu
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2023, 11:20   #2
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 4,054
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu

Default

As incerca in ordine:
1. Update de BIOS daca exista unul mai nou
2. Update de drivere de chipset AMD
3. Update de Windows
4. Update de firmware la SSD-uri daca exista mai nou
5. Drivere AMD la zi de placa video

Primele 3 ar trebui sa rezolve problemele de lag la mouse si tastatura care banuiesc ca au input USB in PC chiar daca sunt wireless.

4. si 5. Ar trebui sa ajute la fps-uri.

Daca mai ai componentele vechi as incerca sa pun, pe rand, vechia memorie in PC si vechia placa video, dar, doar dupa ce faci punctele 1-4 de mai sus.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2023, 11:25   #3
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 129
Mentioned: 1 Post(s)


Default

1,2,3,5 sunt la zi .....la ssd-uri nu am incercat sa vad ce firmaware au ...o sa incerc si asta
mausul si tastatura sunt usb pe fir
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2023, 13:15   #4
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 7,167
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai activ TPM sau fTPM in bios? In bios tot asa ai lag la tastatura ? Incearca un MemTest sa nu ai probleme la rami... eventual daca ii ai pe aia vechi poti incerca cu ei. Ai setat DOC in bios pentru rami sau manual?
__________________
Lab501 Discord Server
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2023, 13:56   #5
RyanAD
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: CT
Posts: 285
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

eu as incerca cu un alt brand de ssd (+verificat setari bios / rasfoit manual placii de baza - la portul nvme de pe care ruleaza sistemul de operare)... avand in vedere ca intreg sistemul (OS) se misca incet

Last edited by RyanAD; 07-12-2023 at 14:02.
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2023, 20:12   #6
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 129
Mentioned: 1 Post(s)


Default

fTPM - activat in bios
MemTEST - nu sunt probleme
Firmware SSD-uri la zi
SSD 512 READ 7137 Write 2733
SSD 1 T READ 6585 WRITE 5452
Imi tot apare la notificatii ca DATORITA UNEI ERORI ADRENALIN A FOST RESETAT desi nu am schimbat nimic in el
ssd-urile vechi nu le mai am
Ca exemplu ... in wow inainte aveam intre 95 si 110 fps cu totul la maxim ..acuma nu depaseste 60 fps
daca nu lucrez nimic la calculator jumate de ora ...dupa aia daca vreau sa fac ceva de abia se misca ...apas o tasta si raspunde dupa 2 secunde ..ii dau reset si isi revine
eu suspecte ..ori placa video ori ssd-ul de 512 ...pe care e instalat OS

Last edited by calin_ci; 08-12-2023 at 09:11.
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2023, 20:22   #7
RyanAD
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: CT
Posts: 285
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

emag > test > retur
RyanAD is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2023, 20:25   #8
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 129
Mentioned: 1 Post(s)


Default

E cumparata placa video de la CEL.ro ...restu de la EMAG
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2023, 21:56   #9
prescott
Senior Member
 
prescott's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Slatina, OT
Posts: 2,145
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to prescott
Default

"Imi tot apare la notificatii ca DATORITA UNEI ERORI ADRENALIN A FOST RESETAT desi nu am schimbat nimic in el "

chestia asta imi aparea mie mai demult cand am prins un R9 270X defect de la cel.ro. incearca si cu alta placa video. de asemenea daca ai maxim 60 fps, incearca sa dezactivezi vsync. sau daca ai monitor cu freesync, sa dezactivezi FREESYNC de tot.
__________________
Voucher PC Garage: 48JRWD4A
prescott is online now   Reply With Quote
Old 07-12-2023, 22:17   #10
bebe_sorin30
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 321
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dar la ce draq iti trebe suita adrenaline pe PC? Dezinstaleaza orice driver AMD , rade tot cu ddu si testeaza, ori merge cu driverul microsoft pentru gpu, ori blochezi driver update din setari, si instalezi doar ultimul driver amd gpu( minimal setup).
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2023, 00:36   #11
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 1,098
Mentioned: 37 Post(s)


Default

adrenalin ala e o mizerie. Also aveam probleme similare la amd de la agesa drivers
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2023, 11:18   #12
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 129
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Am defacut tot calculatorul ....si am reasamblat fiecare componenta .....Acuma pare ca merge ....nu mai face figuri ....dar sunt dezamagit de placa video .....fata de 3060 ti are doar intre 10-15 fps in plus .....mai strang ceva bani si trec pe 4070 ti .....eram fan AMD dar nu mai sunt ....de placi video vb...procesoare sunt cat de cat ok .
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2023, 11:37   #13
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,577
Mentioned: 39 Post(s)


Default

Pentru banii ei 7800XT e f ok ca performanta. In anumite jocuri te penalizeaza procesorul, mai ales daca nu ai OC la el sau memorii la 3600 cl14, de ex.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Un mic ajutor zoneit Cutia de sub birou 87 25-02-2013 17:01
Ajutor va rog!!! Misteryo007 Overclocking & benchmarking 6 18-12-2010 01:03
Ajutor la OC SirAndrew Overclocking & benchmarking 3 16-11-2010 15:07
Un pic de ajutor cu un mic O/C tomkaten Overclocking & benchmarking 7 04-11-2010 09:25
Un pic de ajutor va rog :) Warden Placi de baza 4 13-10-2010 23:50

 
Forum Stats
Members: 9,570
Threads: 27,844
Posts: 781,940
Total Online: 2988

Newest Member: Constantin

Latest Threads
- by Kspic
- by kvarq
- by LAB501
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.