lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Notebooks & netbooks
Connect with Facebook

Notebooks & netbooks Macbook users strictly forbidden. Trespassers will be shot on sight. Survivors will be shot again.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-10-2020, 09:29   #1061
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,700
Mentioned: 276 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by korby View Post
Nu mi-ai răspuns la întrebări. Şi nici n-am dat cu presupusul.
Pai la una ti-am raspuns, la cealalta nu mai e nevoie ca putea sa fie si in honolulu


Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Legat de HP in schimb, acolo am avut o experienta constanta: Shit de la inceput la sfarsit si garantia default e tot de 1 an pe baterie. Doar cu garantie extinsa poti avea mai mult, garantie pe care o poti face si la Lenovo.
https://support.hp.com/ro-en/document/c05843717

Quote:
Standard, non-removable battery
A Standard battery that is not customer accessible, or cannot be removed by a customer, has a warranty that matches the notebook it is embedded in.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2020, 12:56   #1062
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 11,261
Mentioned: 378 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
Pai la una ti-am raspuns, la cealalta nu mai e nevoie ca putea sa fie si in honolulu



https://support.hp.com/ro-en/document/c05843717
Interesant garanția bateriei interne la HP.
De reținut.
Merci Drazzy.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2020, 20:28   #1063
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,700
Mentioned: 276 Post(s)


Default

Are cineva o tasta B, sau o tastatura de T520 stricata ? asa a ajuns la mine, si aparent lumea care are asa ceva pe olx e neserioasa

in plus, mai caut urmatoarele pentru E520 - ca sa nu deranjez oamenii pt o amarata de tasta
I5 2520M (merg si alte variante apropiate)
Bottom cover E520 stare buna
Capac display E520 stare buna
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 25-10-2020 at 20:34.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2020, 20:32   #1064
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 4,768
Mentioned: 178 Post(s)

PC-ul meu



Default

S-ar putea sa am un i5-2520m peste vreo luna.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Inrolează-te azi in echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2020, 20:33   #1065
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 11,261
Mentioned: 378 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am i5 3210M, dar nu cred că merge la al tău. Deși parcă îl vroia Agarici cu Pedale.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2020, 16:16   #1066
Robÿ
Ancient friend
 
Robÿ's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,861
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am un T440p cu un SSD Liteon LCS-128M6S la care aleator se duce diskul in 100% si ingheata sistemul timp de 2-3 minute.
E deranjant ca se intampla destul de frecvent. Any ideeas?
__________________
Something happened
Something happened
Robÿ is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2020, 16:26   #1067
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,790
Mentioned: 1489 Post(s)

PC-ul meu



Default

Fa un surface test cu HD Sentinel. E posibil sa fie probleme. Dupa ce face testul, poti pune aici un print screen sa vedem. Daca ai rosu / galben, e rau si trebuie corectat sau inlocuit. Daca e negru, e oarecum rau. Daca e verde, e bine.
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is online now   Reply With Quote
Old 24-11-2020, 17:36   #1068
Robÿ
Ancient friend
 
Robÿ's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,861
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

I-am făcut deja, si e cu verde, totul OK...
Mă gandesc ca o fi vreun driver aiurea.
__________________
Something happened
Something happened
Robÿ is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2020, 17:41   #1069
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,790
Mentioned: 1489 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca e totul cu verde si e viteza corecta, atunci e all good. instaleaza Lenovo System Update si da-i sa instaleze toate driverele. Pe WIndows 10 ai si Lenovo Vantage din Microsoft Store dar nu stiu daca e suportat.
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is online now   Reply With Quote
Old 24-11-2020, 18:11   #1070
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,928
Mentioned: 789 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Robÿ View Post
Mă gandesc ca o fi vreun driver aiurea.
Un răspuns complex și cam greu de digerat, dar asta te-ar ajuta:

https://superuser.com/questions/5274...164299#1164299

Numai că în loc de CPU Usage te duci pe Disk Activity. Dar poți să ții și CPU Usage, ești sigur că CPU-ul nu este încărcat în perioada de freeze?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2020, 21:33   #1071
dic1
Senior Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 643
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Robÿ View Post
Am un T440p cu un SSD Liteon LCS-128M6S la care aleator se duce diskul in 100% si ingheata sistemul timp de 2-3 minute.
E deranjant ca se intampla destul de frecvent. Any ideeas?
Seamana cu ce am intalnit pe un T440 cu SSD SATA II 300MB/s si ultima versiune de Windows 10. Sunt driverele de la Intel SATA vinovate. M-a ajutat Kobro, ii multumesc, am rezolvat dupa ce am facut update de drivere; detalii mai jos.

LE: Problemele apar cand sunt foarte multe scrieri (la orice update de Windows sau instalare de programe), se sufoca SSD-ul cumva si incepe sa raspunda dupa zeci de mii de ms (zeci de secunde), iar CPU asteapta dupa SSD, sistemul fiind inghetat. Dupa update de drivere, problema se rezolva 90%. Am mai intalnit ceva momente rare cand ingheata SSD-ul, doar ca dureaza cateva secunde. Laptopul este perfect utilizabil.

https://forum.lab501.ro/showthread.p...348#post698348

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Eu iti recomand sa instalezi un driver testat de Fernando, de pe win-raid:.https://www.win-raid.com/t25f23-Whic...D-drivers.html
Quote:
Originally Posted by dic1 View Post
Multumesc, sper sa fi rezolvat problema, pare ok ultimele 20 min. Am trecut de la 14.8.16.1063 din 10/04/2017 la 14.8.16.1066 06/09/2017.

Last edited by dic1; 24-11-2020 at 21:46.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 09:04   #1072
Robÿ
Ancient friend
 
Robÿ's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,861
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
instaleaza Lenovo System Update si da-i sa instaleze toate driverele.
Făcusem și asta, iar dupa update mi-a futizat conexiunea wifi, îmi pica la cateva minute. Am rezolvat înlocuind driverul.

Quote:
Originally Posted by dic1 View Post
Seamana cu ce am intalnit pe un T440 cu SSD SATA II 300MB/s si ultima versiune de Windows 10. Sunt driverele de la Intel SATA vinovate. M-a ajutat Kobro, ii multumesc, am rezolvat dupa ce am facut update de drivere; detalii mai jos.

LE: Problemele apar cand sunt foarte multe scrieri (la orice update de Windows sau instalare de programe), se sufoca SSD-ul cumva si incepe sa raspunda dupa zeci de mii de ms (zeci de secunde), iar CPU asteapta dupa SSD, sistemul fiind inghetat. Dupa update de drivere, problema se rezolva 90%. Am mai intalnit ceva momente rare cand ingheata SSD-ul, doar ca dureaza cateva secunde. Laptopul este perfect utilizabil.
https://forum.lab501.ro/showthread.p...348#post698348

Am trecut de la 14.8.16.1063 din 10/04/2017 la 14.8.16.1066 06/09/2017.
Aveam și eu tot 14.8.16.1063 din 10/04/2017 și am pus 14.8.18.1066 din 06/09/2017 de acolo.
Problema persistă.

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Un răspuns complex și cam greu de digerat, dar asta te-ar ajuta:

https://superuser.com/questions/5274...164299#1164299

Numai că în loc de CPU Usage te duci pe Disk Activity. Dar poți să ții și CPU Usage, ești sigur că CPU-ul nu este încărcat în perioada de freeze?
CPU nu se încarcă, doar Disk 0.
Thanks for the tip, o să încerc.
__________________
Something happened
Something happened
Robÿ is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 12:40   #1073
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bucurstadt
Posts: 1,189
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu

Default

Guys, am o problema ciudata cu un thinkpad x250, laptopul personal. In ultima vreme nu prea l-am utilizat, pana ieri cand am avut nevoie si am constatat ca nu mai am imagine pe ecran.

Restartat fortat, nimic. Nu apare nici macar lenovo cand booteaza, dar backlight-ul e functional, se vede cum variaza luminozitatea.

Cu display extern, miniDP, am imagine, ajunge in windows si totul e ok si functional. Windows-ul detecteaza si display-ul laptopului in setari.

Ce am incercat:
- am decuplat si recuplat cei 2 conectori pentru display, nimic schimbat.

S-a mai lovit cineva de problema asta? In sensul ca poate am apasat eu ceva combinatie de taste dubioasa? E posibil sa moara subit stand in conservare cateva luni?
De unde as putea sa fac rost de un capac cu display sau un display doar la pret decent?
Eu am dat vreo 6-700 RON in 2017 pe el, si preturile de pe olx acum vad ca sunt duble )
Merci!


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 12:43   #1074
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,790
Mentioned: 1489 Post(s)

PC-ul meu



Default

Doar display-ul trebuie schimbat daca e stricat, nu te complica cu capac.
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is online now   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 12:43   #1075
snapisrl
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: bucuresti
Posts: 348
Mentioned: 7 Post(s)


Default

salut

stiti cumva un utilitar sau program sa imi arate cate cicluri de incarcare are bateria laptopului ?
am gasit una si vrea sa stiu cum sta cu sanatatea.
merci
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 12:51   #1076
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,790
Mentioned: 1489 Post(s)

PC-ul meu



Default

Lenovo Vantage daca vrei ceva specific. Sau HWINFO64 daca vrei general si te duci la battery. HWInfo64 nu merge corect cu HP din cateva am vazut.
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is online now   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 14:36   #1077
snapisrl
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: bucuresti
Posts: 348
Mentioned: 7 Post(s)


Default

merci mbc
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2020, 07:45   #1078
snapisrl
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: bucuresti
Posts: 348
Mentioned: 7 Post(s)


Default

nu ma lasa sa il downloadez si HWINFO64 nu spune ciclurile
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2021, 18:56   #1079
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,790
Mentioned: 1489 Post(s)

PC-ul meu



Default

In sfarsit... T14 AMD-ul meu primeste 4G. Mai exact Fibocom L850-GL



__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14
mbc is online now   Reply With Quote
Old 17-01-2021, 14:40   #1080
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 28,790
Mentioned: 1489 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si, dupa o initiala bucurie, vine realitatea si ne loveste: Digi Mobil are 2 benzi de comunicatie 4g. Prima, banda 1 FDD si cea mai folosita - suportata de toate deviceurile in mare parte, viteza pana la 50 Mbps, dar problema mare este ca e foarte ocupata si banda 38 TDD care e pana la 100 Mbps dar care nu e suportata de multe deviceuri si se pare nici de modemul asta. Asta duce la viteze nasoale in timpul zilei:



Rezolvarea? Pai Vodafone care are un serviciu mai bine pus la punct. Costa 29 lei / 28 de zile, trafic inclus 40GB.



Alternative: Abonament de voce de la Telekom cu net nelimitat, problema fiind aici ca traficul video este incetinit. 34 lei pe luna.



La mine acasa Telekom pare a avea acoperire cat mai buna dar, per total, cred ca Vodafone e cea mai performanta optiune overall.

Pe Digi, in timpul zilei, nu te poti uita la youtube 720p pentru ca face buffering dupa 30-60 de secunde. Pe Vodafone merge 4k.

Si, la sfarsit: Vodafone 3g e mai rapid ca Digi 4g in viata reala.



Mentiune: Modemul poate 450Mbps download maxim si 50 Mbps upload maxim.

PS: aici zice ca suporta si 38 TDD, nu as sti sa zic de ce nu merge. Pe telefon merge cu acelasi SIM: https://www.fibocom.com/en/myproduct...emid_1805.html
__________________
[PC-ul meu], Thinkpad T14

Last edited by mbc; 17-01-2021 at 14:46.
mbc is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,570
Threads: 27,834
Posts: 781,835
Total Online: 2146

Newest Member: Constantin

Latest Threads
- by LAB501
- by Kspic
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.