|
|
24-11-2022, 22:37
|
|
Senior Member
Mentioned: 324 Post(s)
|
Voi cu ce stergeti tastatura / mouse-ul? Se povestea pe forum ca devin lipicioase dupa ceva timp de la alcool, fie izopropilic, fie sanitar. Ma gandesc ca l-au si diluat un pic nu au pus 99% pe ele...
|
25-11-2022, 00:35
|
|
Senior Member
Mentioned: 19 Post(s)
|
Orice cuprafață care are textura "satin" se distruge după un anumit timp, datorită acizilor grași din transpirație, sau datorită alcoolului care dizolvă binderul.
Cazuri concrete, un mose Razer, un mouse Mionix, wrist-pad-ul de la tastatura Corsair K70. A trebuit să arunc razerul, care nu a mai putut să fie recuperat, zici că era acoperit cu gumă de mestecat, așa de lipicios era. Am reușit să indepărtez "satinul" și să ajung la plastic la Mionix și la Corsair
Pentru suprafețe comune de plastic (ABS, policarbonat) se utilizează alcool izopropilic.
|
25-11-2022, 11:59
|
|
Senior Member
Mentioned: 64 Post(s)
|
Foarte clar ai explicat situația Dacus.
Chiar ieri am pățit o situație neplăcută cu un MSI Interceptor (45E a costat la vremea ei).
După ce am dat de gustul mecanicelor, am pus-o frumos ?n cutie, evident curată și ?n stare bună. Cum s-au tot adunat lucruri, am decis să o v?nd unui coleg de serviciu care era interesat.
C?nd am deschis cutia și am scos-o din folie, dezastru! Nu am putut să o v?nd omului! Zici că are condens de ulei de bucătărie și nu se curăță!
Revenind la ?ntrebarea de mai sus, eu folosesc o pensulă moale, diverse șervețele/c?rpe din microfibră sau bumbac și un lichid special pentru plastic.
|
18-12-2022, 21:24
|
|
Ancient friend
Mentioned: 320 Post(s)
|
Imi scapa bere pe tastatura. Exista vreo sansa sa o pot curata? Deja tastele se apasa random sau nu se actioneaza cand le apas. Tastatura e Cougar ATTACK 2, Cherry MX Black.
Alte recomandari pana in 3-400 de lei cu mx black sau mx red si taste macro?
|
18-12-2022, 23:07
|
|
Ancient friend
Mentioned: 382 Post(s)
|
Se poate rezolva/repara, dă-mi un PM.
|
|
|
22-12-2022, 04:48
|
|
Senior Member
Mentioned: 183 Post(s)
|
Quote:
Originally Posted by augustus
Imi scapa bere pe tastatura. Exista vreo sansa sa o pot curata? Deja tastele se apasa random sau nu se actioneaza cand le apas. Tastatura e Cougar ATTACK 2, Cherry MX Black.
Alte recomandari pana in 3-400 de lei cu mx black sau mx red si taste macro?
|
O desfaci si o cureti , chiar si spalata cu apa sau w40 si tot o aduci la starea de functionare
|
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe
|
|
|
22-12-2022, 11:33
|
|
Ancient friend
|
Da, desigur, fă-i un duș, asta va rezolva toate problemele
Alte idei mai ai?
O tastatură mecanică nu se repară așa. Există o metodologie de diagnosticare a PCBului apoi se identifică switchuri in care a pătruns lichid, se dezlipesc, se desfac, se curăță, se lipesc la loc. Evident nu-i o metodă ieftină și nici simplă, necesită ceva cunoștințe despre microcontrollere și cum funcționează un switch șamd. Dacă o speli cu apă și WD40 tot ce vei obține este o tastatură cu Cherry MX Black belite - leaf-urile și arcurile pot rugini, de exemplu, se duce lubrifiantul de prin toate părțile esențiale, etc.
De aceea am sugerat PM, eu asta fac ca parte a hobby-ului. Evident, contra cost, nu-i nimic atat de simplu pe cat pare.
Tastaturile cu membrană merg spălate și uneori mai și funcționează, dar nu așa se face treaba dacă vrei ceva serios. Dacă nu, faci dușul, o strici mai rău și apoi te duci și dai cu cardul in magazin, mie mi-e egal, că nu-i a mea
|
|
|
22-12-2022, 11:36
|
|
VIP
Mentioned: 1475 Post(s)
|
In alta ordine de idei, are cineva de dat un FC750R cu Red?
|
05-01-2023, 14:28
|
|
Senior Member
Mentioned: 48 Post(s)
|
Razer? Huntsman V2 Tenkeyless - Optical Gaming Keyboard (Linear Red Switch)
dupa nici 6 luni tasta space de la Hunstman TKL V2 a inceput sa scartie urat  )
https://streamable.com/s8hw71
https://streamable.com/s1msqw
am curatat partile indicate cu sageti dar nu e niciun efect :P
nu-mi dau seama daca scarțaitul vine de la tija mare (care leaga zonele marcate cu sageti verzi) fie de la partea metalică de la switch-ul ?n sine...
sunt f multumit de switch ca e fast etc...
stiu ca n-ar trebui sa am pretentii de la o... "jucarie" de 150 eur, dar... dreaci nici macar 6 luni?
probabil ca ar trebui sa incerc sa ung pe acolo cu... ceva  )
|
05-01-2023, 15:08
|
|
VIP
|
Ce-i drept, 150 de euro pentru o tastatura, e ieftin. Dar na, asa sunt produsele Razer - flashy, scumpe, dar prost contruite. Pe de alta parte, si tu ai o vina. Cand, la 150 de euro ai atatea tastaturi misto, ti-ai luat *****ul asta de Razer.
|
05-01-2023, 15:28
|
|
Senior Member
Mentioned: 48 Post(s)
|
e prima oara cand mi se intampla la Razer... whatever
dar intr-adevar totul pare din ce in ce mai cheap
astept sugestii de TKL (negru) cu switch optic linear / clicky  )
daca e ceva chiar bun, sunt dispus sa platesc si mai mult...
ma gandeam sa iau replacement un Apex 9 (Steel series) sau K60 PRO TKL cu OPX dar tot dreq ala cred ca sunt  )
m-am tot uitat pe Leopold dar niciodata nu au avut ce am vrut...
|
05-01-2023, 15:30
|
|
VIP
|
Deci am avut 3 sau 4 mousi Razer, toti s-au stricat prematur. Mergeau foarte bine, pana se stricau. De atunci, iau mousi Logitech, aia se strica la vreo 3 ani in medie, macar stiu ca 3 ani e ok. Tastaturi - Leopold, Vortex, acum cred ca imi iau un Keychron pentru ca nu am de unde sa imi iau Leopold. Nici o tastatura cu probleme inca.
|
05-01-2023, 16:36
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by kvarq
dupa nici 6 luni tasta space de la Hunstman TKL V2 a inceput sa scartie urat  )
https://streamable.com/s8hw71
https://streamable.com/s1msqw
am curatat partile indicate cu sageti dar nu e niciun efect :P
nu-mi dau seama daca scarțaitul vine de la tija mare (care leaga zonele marcate cu sageti verzi) fie de la partea metalică de la switch-ul ?n sine...
sunt f multumit de switch ca e fast etc...
stiu ca n-ar trebui sa am pretentii de la o... "jucarie" de 150 eur, dar... dreaci nici macar 6 luni?
probabil ca ar trebui sa incerc sa ung pe acolo cu... ceva  )
|
Da, acolo se pune lubrifiant ca să nu mai scarțaie. Fie vaselină dielectrică fie ceva mai special. Dacă ai prin casă vaselină Febi Bilstein pentru bujii (albă, ceramică), merge la fix. Procedeul este destul de simplu, deși stabilizatoarele alea sunt infecte de umblat cu ele.
|
|
|
05-01-2023, 16:38
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by mbc
Deci am avut 3 sau 4 mousi Razer, toti s-au stricat prematur. Mergeau foarte bine, pana se stricau. De atunci, iau mousi Logitech, aia se strica la vreo 3 ani in medie, macar stiu ca 3 ani e ok. Tastaturi - Leopold, Vortex, acum cred ca imi iau un Keychron pentru ca nu am de unde sa imi iau Leopold. Nici o tastatura cu probleme inca.
|
Absolut toți moușii din ultimii ani folosesc niște switchuri Omron unde depinde ce noroc ai in viață. Pentru orice altceva există switch swap, costă mult mai puțin decat un mouse high end și reinvie șobolanul.
|
|
|
07-01-2023, 07:53
|
|
Ancient friend
Mentioned: 101 Post(s)
|
O recomandare de tastatura mecanica silentioasa?
Ma uitam la asa ceva:
https://www.emag.ro/tastatura-wirele...orite_products
|
07-01-2023, 13:02
|
|
Senior Member
Mentioned: 34 Post(s)
|
|
07-01-2023, 13:03
|
|
Ancient friend
|
Era să spun că depinde de buget apoi am văzut prețul la Logi aia, mi se pare absurd.
Caută tastaturi care au ca opțiuni Cherry Silent Red sau Black sau dacă mai poți adăuga la buget (și in funcție de cerințe) te poți orienta spre ceva gen GMMK2 cu switchuri silențioase aftermarket (gen Gateron Black Ink sau Zeal Zilents v2).
|
|
|
07-01-2023, 13:04
|
|
Ancient friend
|
Quote:
Originally Posted by Victor
|
Aceea este hot swap cu 3 pini, deci o alegere proastă și nici silențioasă nu este, care a fost procesul de gandire cand ai recomandat-o?
Last edited by Neo; 07-01-2023 at 13:42.
|
|
|
07-01-2023, 13:30
|
|
VIP
|
Quote:
Originally Posted by Neo
Era să spun că depinde de buget apoi am văzut prețul la Logi aia, mi se pare absurd.
|
Uite ca sunt de acord cu Neo cand vine vorba de asta. Nici Razer nici Logitech nu isi justifica pretul respectiv.
Eu am pus ochii pe asta, cand am timp ma duc pana la magazin sa o vad: https://qwertykey.ro/collections/key...atura-mecanica
Asta din link nu are lumina pentru ca, pentru mine, lumina e degeaba dar sunt variante si cu lumini si cu taste programabile si cu alte aspecte.
|
07-01-2023, 15:00
|
|
Ancient friend
|
Am tot spus și mențin că singura tastatură prebuilt care merită 200 EUR este Steelseries Apex Pro pentru acele Hall Effect switches. Am retunat stabs cu lubrifiant la una a unui prieten și sună absolut excelent. Nu este silențioasă, dar sună cum trebuie iar switchurile alea sunt smooth as fuck, mult mai smooth decat orice altceva MX stock (poate doar Tangerines și Marshmallows se apropie, dar alea sunt switchuri aftermarket).
|
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|