Monica Bellucci - Mediterranean Nights
MAD PROJECT #2:
GOT WOOL?! NOPE! Then GET RESTORED!
Orice asemanare cu chestii reale sau de alta natura este pura coincidenta!
Acum ca am lasat gluma deoparte, sa revenim la oile noastre.
Adica placi si placi si iarasi placi! Pentru maniacul HW nimic nu este mai presus decat
o placa fie ea o placa de baza, o placa video, o placa de sunet, placi sa fie ca belelele, ahem banii curg!
Ce vremuri traim dom'le! Vremuri in care placile video trudesc in minele de sare, preturile sant obscen de nesimtite, numai gamer sa nu fii in aceste timpuri ...
I miss the days when things were simpler ... life was closer to the real stuff ... but I digress ...
EU+TALCIOC=LOVE!
Yep. Good ol' flea market. Come to think of it I really don't know why they call it flea market. I mean I understand the meaning of it but I found so many
treasures there that the naming "scheme" eludes me entirely.
The flea market. Tatal meu avea si el o "boala". Mergea des la talcioc insa nu cumpara nimic. Acolo reparam masina familiei. LADA 1200s in the '90s. Am avut trei masini LADA 1200 dar aia cu
s era cea mai bengoasa. I loved that car and I still do! My first car. The car I learned to drive. The car I drove 'till the pistons gave up. Rear wheel drive. No ABS. No Power Steering. Cand altii inghetau in Dacie eu eram la "maneca scurta" in LADA.

... but I digress again ... Ce sunet avea motorul la 120 km/h in viteza a 4-a! Acul de la vitezometru se culca catre dreapta. Simteai cardanul in fiecare fibra a corpului. Ahh the sound ... Ops! I digress again ...
Cred ca faza cu talciocul s-a transmis pe linie genetica pentru ca si eu am aceeasi boala. If only my father was still alive sa bem o bere si sa stam de vorba ... but I digress again ...
Once in a while, ceva trece de armura mea si mai cumpar una, alta, chestii care striga clar din toti rarunchii:
DO NOT BUY ME!
Are you a fluffer? Sure boss! Si uite, pentru 15 lei m-am pricopsit cu chestia asta:
WOOL INSIDE! Idiot OUTSIDE!
Cu riscul de a ma repeta. Placile ATI Radeon HD 5870 reprezinta ceva special pentru mine si am un respect deosebit pentru ele. Inca imi amintesc momentul in care au aparut monstruozitatile astea.
I still get goose bumps!
Daca imi permiteam asa ceva? Ha Ha Ha! NOPE! Eu, un nvidiot pur sange, frecam o Gainward BLISS 9800GTX 512MB DDR3 256-bit cumparata chiar inainte de aparitia GTX 260, prin 2008, ... 999,99 lei prost platiti.
Regardless, tot am iubit-o ca deh era a mea!
Modelul exact este:
PowerColor ATI Radeon HD 5870 2GB Eyefinity 6
Am cumparat-o rapid pentru ca la o prima vedere era intreaga. Backplate-ul a protejat-o si mi-am spus:
WHY NOT?
What could possibly go wrong? Yep! What on Earth could possibly go wrong?!
Inca de cand am luat-o mi-am dat seama ca va trebui sa ridic la urmatorul nivel modul in care abordez o operatie de restaurare.
Prin urmare, metodic, am purces la eliminat fiecare obstacol care mi-a stat in cale, until the total conquest of the Pl...t, ahem, conquest of the ATI 5870!
Initial, ma asteptam ca operatia de desfacere a acestei placi sa fie ceva complicat insa toata treaba a descurs intr-un mod firesc, ca atunci cand dezbraci o femeie frumoasa, ahem, o placa de calibru mare.
Suruburile au putut fi usor sortate pe marimi si pe zone de provenienta. Fiecare element inlaturat putea fi pus la loc doar prin puterea intuitiei.
THE REDS really know how to make stuff said the envious
GREEN guy inside me ...
Surub, dupa surub, am ajuns la momentul in care a trebuit sa separ backplate-ul de placa.
M-am opintit dar nimic. M-am opintit din nou!
NIMIC! The F..K?!?!
Am incercat sa incalzesc placa cu un uscator de par in speranta ca poate poate voi reusi sa separ backplate-ul mai usor.
Tot nimic!
Well, brute force from a gentle angle came to the rescue. Dintr-o parte am reusit sa ridic putin backplate-ul si apoi cu o forta atent aplicata am putut simti cum the backplate gives in.
It gave up but at what cost?
Add thermal pads to the shopping cart please.
Poate va intrebati de ce nu am dat o cheie la placa? La cum arata cooler-ul era absolut clar ca nu aveam de gand sa power up o placa intr-o stare asa de precara.
I mean, respect for the cards must come first chiar daca la final este posibil sa nu obtii ceea ce te asteptai. You know me.
ALL IN or ALL OUT! No half measures. No corners cut! Calea cea ingusta si dreapta! Nothing will stop me!
Uite asa, pe nesimtite, m-am imbarcat intr-o expeditie catre necunoscut, calauzit de o incredere oarba in privinta vivacitatii acestei placi.
Orice drum trebuie sa aiba o stea calauzitoare. Eu am crezut total in aceasta placa. Daca o placa 470 GTX a reusit sa iasa from the gutter de ce nu ar putea sa faca acest lucru si o mighty 5870?
Add to the mix the 2GB of VRAM si Eyefinity E6 and this card had all the data to become legendary.
Sa trecem la miezul problemei.
Torn thermal pads. You have to break some eggs if you want to make an omelette.
2010. A good year! I was 11 years younger! It seems like yesterday!
Nici separarea cooler-ului de PCB nu a decurs prea usor.
Against all the odds am reusit sa salvez mare parte din thermal pad-uri. Cel putin asa credeam eu la acel moment! Chestiile alea moi si ingalbenite aveau
SINGLE USE plastered all over them.
The mighty PCB! NAKED!
Look at that real estate! I feel something rising and that isn't the real estate price!
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube