lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-09-2021, 21:36   #21
fedayn
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 158
Mentioned: 6 Post(s)


Default

@EXxx - da, 2,5GB nu ma intereseaza si nu ma ajuta cu nimic. Daca as avea calculatorul unde va fi NAS-ul, da, poate, dar voi accesa datele prin Wi-Fi, deci ... acolo va fi bottleneck.

Eu ma asteptam sa umblu prin directoarele NAS-ului si sa dau "double click to play", old school. Tu/voi folositi PLEX se pare. Am citit despre, dar tot nu-mi e clar - asta e cea mai buna varianta? Ce face, cum face? Cu ce se mananca, la ce e bun PLEX?
fedayn is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2021, 22:06   #22
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,949
Mentioned: 104 Post(s)


Default

layman terms -> Plex e un streaming service, practic logica este .. nu e nevoie de downloadezi fisierul local, el va fi stream-uit de pe server (Plex server) catre client (player). Codarea hardware este importanta, procesorul (CPU/APU/FPGA ..) trebuie sa stie sa decodeze hardware ... pentru a nu consuma resurse aiurea.
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2021, 22:15   #23
fedayn
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 158
Mentioned: 6 Post(s)


Default

@rodarkone - Si asta presupune un fel de stocare in cloud la ei? Gratis? Hmmm ... Totusi care este beneficiul streaming-ului in locul downloand-ului local? Daca e sa lasam total deoparte capacitatea de stocare locala; o presupunem infinita.

Cat despre codarea hardware, am inteles acum de ce procesoarele Mediatek + 512MB/1GB ram nu prea acopera nevoile. Dar daca nu as folosi Plex sau ceva echivalent si as da play pe TV direct de pe NAS. Ar mai fi codarea o problema?

Crap ... deci e posibil sa trebuiasca sa razuiesc cu simt de raspundere interiorul buzunarelor ...
fedayn is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2021, 22:39   #24
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,949
Mentioned: 104 Post(s)


Default

NAS-ul tau face stocarea si tot NAS-ul tau joaca roluld e PLEX server

clientii sunt in retea locala cu NAS-ul / ex PC-ul / laptop / telefon mobil sau tableta / televizor .. etc
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2021, 11:28   #25
fedayn
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 158
Mentioned: 6 Post(s)


Lightbulb

Quote:
Originally Posted by rodarkone View Post
NAS-ul tau face stocarea si tot NAS-ul tau joaca roluld e PLEX server

clientii sunt in retea locala cu NAS-ul / ex PC-ul / laptop / telefon mobil sau tableta / televizor .. etc
OK, that's more like it. Ma gandeam eu ... WTF?!

Multumesc, now it makes a lot more sense. Si mi-am adus aminte ca am vazut asa ceva, poate chiar PLEX, la un amic pe televizor. Yep, da, vreau! Ajuta.

Deci trebuie sa iau ceva care sa isi faca treaba bine. Vreo sugestie de NAS suficient de capabil?
fedayn is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2021, 00:59   #26
Gremlinsro
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 131
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Gremlinsro
Default

Eu iti recomand Qnap e mai pro decat synology "parerea mea"
Am avut un Qnap TS-25x .. 2 hdd WD pentru nas ... merg si acum ... a murit nasul dupa vreo 8 ani
Acum 1 an l-am inlocuit cu TS-253BE ... nu a trebuit sa fac nimic special am atasat cele 2 hdd-uri si a preluat absolut toate setarile din vechea configuratie.
Exact ca si tine il acceses uneori dupa 1 luna ...
Date personale si diverse iar pentru torente am atasat un hdd extern pe retea.
Sincronizat cu "DRIVE" de la google + backup pt. foldere de pe PC, LAPTOP, un FTP, SQL,Site WEB si multe altele.
Iti recomand sa mai cumperi memorie sa ai cel putin 8 Gb.
Gremlinsro is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2021, 04:11   #27
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14,447
Mentioned: 838 Post(s)

PC-ul meu

Default

QNAP nu erau alea de au tot avut ransomware care se transmitea doar intre QNAP-uri? Sa ai RAID pentru integritatea datelor dar sa alegi o varianta care iti expune datele alea la ransomware... well, aia 25% in plus pentru un Synology similar nu mai par atat de mult.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2021, 12:49   #28
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 932
Mentioned: 39 Post(s)




Default

D'aia se face copie offline
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2021, 12:58   #29
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 11,372
Mentioned: 152 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce a descris el mai sus face si sinology si nunumai.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 19:27   #30
fedayn
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 158
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Am luat o decizie si am comandat Synology DS 220+. Pentru o vreme o sa fie in regula cu 2x14TB. Mult succes mie cu setarile si copierile, si revin cu impresii dupa.
fedayn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,191
Threads: 25,222
Posts: 744,518
Total Online: 957

Newest Member: PCProject

Latest Threads
- by Steve-o
- by Arise

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.