lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 31-01-2023, 18:45   #21
Robÿ
Ancient friend
 
Robÿ's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,861
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asadar se merita sa fac un upgrade la configuratia din "PC-ul meu" cu un kit din asta???
https://www.forit.ro/memorii/g-skill...hz-1-35v-32gb/

Joc BF2042 si CoD MW2.
__________________
Something happened
Something happened
Robÿ is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2023, 18:56   #22
dorubm
Senior Member
 
dorubm's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 1,513
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to dorubm Send a message via AIM to dorubm Send a message via Yahoo to dorubm
Default

Quote:
Originally Posted by Robÿ View Post
Asadar se merita sa fac un upgrade la configuratia din "PC-ul meu" cu un kit din asta???.
Clar da

Dar as alege un kit de 2 x 16
E drept ca de aratat , arata mai bine 4 module luminate
( un amic ce si-a luat tot i713700k si memorii luminate si-a luat 64 GB doar ca .."dau mai bine" cele 4 module luminate decat 2

Ma enerveaza ca numa m-a pus si pe mine pe ganduri acuma... Sa iau si eu inca 32 sa am doar 64 ca arata mai bine ?? Si nu-s chiar ieftini ...cu banii astea puteam lua DDR5 la frecevnte catre 7000 poate
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ram d.jpeg
Views:	71
Size:	138.0 KB
ID:	76181   Click image for larger version

Name:	4 rgb.jpg
Views:	61
Size:	114.4 KB
ID:	76182  

Last edited by dorubm; 31-01-2023 at 19:16.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2023, 21:33   #23
Robÿ
Ancient friend
 
Robÿ's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,861
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dorubm View Post
Clar da

Dar as alege un kit de 2 x 16
E drept ca de aratat , arata mai bine 4 module luminate
Dar de ce 2 x 16?
Nu ma intereseaza foarte tare partea cu iluminarea...
__________________
Something happened
Something happened
Robÿ is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2023, 21:48   #24
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 2,221
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

@dorubm, care e a patra valoare la latente la memoriile tale ? dupa 16-16-16-.... valoarea (tRAS) cat e la tine ?

Mi-am overclock-at si eu putin memoriile de la 3200MHz la 3600MHz, se vede un pic de spor in bench-ul din Aida64 dar nu e de speriat, era bun un kit de 32GB 2x16GB, eu am 2kit-uri de 2x8GB si alea diferite, bine ca merg si asa
Stiu ca am mai incercat overclock la ele cand aveam i7 7700K si nu prea mergeau si le-am lasat la 3200MHz, acum chiar m-am mirat ca au mers la 3600MHz cu latente 16-18-18-40, am incercat mai multe combinatii si de frecvente si de latente dar nu e aproape nici o diferenta intre 18-20-20-42 si 16-18-18-40, merg si la 16-18-18-36, dar am zis sa le las putin mai relaxate.
Am testat si in joc Far Cry6 , are bench dar nu am vazut decat maxim 1fps in plus la 3600MHZ vs 3200.
Probabil alte jocuri sa beneficieze mai mult de cresterea de frecventa.

La 3200MHz merg cu 16-16-16-36.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3200mhz.jpg
Views:	57
Size:	324.9 KB
ID:	76184   Click image for larger version

Name:	3600mhz.jpg
Views:	62
Size:	335.2 KB
ID:	76185  

Last edited by Danos; 31-01-2023 at 22:04.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2023, 22:24   #25
dorubm
Senior Member
 
dorubm's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 1,513
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to dorubm Send a message via AIM to dorubm Send a message via Yahoo to dorubm
Default

Quote:
Originally Posted by danos View Post
@dorubm, care e a patra valoare la latente la memoriile tale ? Dupa 16-16-16-.... Valoarea (tras) cat e la tine ?.
16-16-16-36

vezi si in ps de aici:
https://forum.lab501.ro/showpost.php...6&postcount=25

Last edited by dorubm; 31-01-2023 at 22:30.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2023, 22:29   #26
dorubm
Senior Member
 
dorubm's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 1,513
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to dorubm Send a message via AIM to dorubm Send a message via Yahoo to dorubm
Default

Quote:
Originally Posted by Robÿ View Post
Dar de ce 2 x 16?
Nu ma intereseaza foarte tare partea cu iluminarea...
Eu cred ca e mai usor sa lucre doar cu 2 module decat cu 4.... Sincer asa mi s-a si parut la vechiul sistem cand am trecut de la 2 x8 la 4x8....
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2023, 22:35   #27
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 2,221
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Aha, ale tale merg cu latente la 4000Mhz cum merg ale mele la 3200Mhz
Ce scor ai in aida64 la testul de latenta memorie?
Mie cu 16-16-16-36 am scor de 60-65ns, cu ele la 16-18-18-40 imi da scor mult mai slab de 80-81ns.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2023, 23:22   #28
dorubm
Senior Member
 
dorubm's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 1,513
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to dorubm Send a message via AIM to dorubm Send a message via Yahoo to dorubm
Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Aha, ale tale merg cu latente la 4000Mhz cum merg ale mele la 3200Mhz
Ce scor ai in aida64 la testul de latenta memorie?
Mie cu 16-16-16-36 am scor de 60-65ns, cu ele la 16-18-18-40 imi da scor mult mai slab de 80-81ns.
Poimaine iti spun cand ajung acasa
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2023, 23:28   #29
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 1,098
Mentioned: 37 Post(s)


Default

S-a intamplat ceva cu super pi? 6 secunde si ceva faceam pe 7700k cu ddr4 la 3733.
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2023, 00:46   #30
dorubm
Senior Member
 
dorubm's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 1,513
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to dorubm Send a message via AIM to dorubm Send a message via Yahoo to dorubm
Default

Quote:
Originally Posted by gg0 View Post
S-a intamplat ceva cu super pi? 6 secunde si ceva faceam pe 7700k cu ddr4 la 3733.
Cu aceeasi versiune de super pi? @kvarq ms... o sa tin cont de recomandari!

Last edited by dorubm; 01-02-2023 at 00:50.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2023, 19:39   #31
Robÿ
Ancient friend
 
Robÿ's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,861
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kvarq View Post
pentru ca in general pentru DDR4 dual channel is the shit fata de quad channel
da, depinde si de mobo daca are daisy chain sau T topology etc
dar intotdeauna quad channel va stresa mai mult IMC-ul procesorului... de unde si fail de stabilitate etc
iar 2x16 e DEJA dual rank...
Ei bine, domnul Buildzoid zice ca Z390 de la Gigabyte e pe T-topology si recomanda 4 x 8GB in situatiile de genul asta. Asta a fost motivul pentru care m-am orientat spre un asemenea kit.

In QVL sunt astea, pe care nu le mai gasesc nicaieri: F4-4000C18Q-32GTZ

Ce as putea pune in loc?
F4-4000C18Q-32GTZRB pe care le-am gasit la ForIT, e ceva de ele?

E diferenta mare de la 18-19-19-39 la 18-22-22-42?
Intreb pentru ca nu m-a pasionat niciodata OC la memorii si nu am experienta cu aceste timing-uri.
Doresc sa iau un kit pe care sa activez XMP si sa uit apoi de ele.

Cu multumiri.
__________________
Something happened
Something happened
Robÿ is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2023, 01:05   #32
db00m
Senior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 762
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

DDR4 CL18 vs DDR4 CL14, cu "faimosul" AMD, 10 12FPS, dupa truda. Ca si bani...1500ron 64GB vs 3300ron 64GB, doar in CL diferente. PUF
Vorba cuiva, pe AMD 5xxx se merge pe 8*2GB, atata poate sarmanul, la 64 128Gb e doar marketing online si ytube.
In concluzie, cautati CHEAP.
OLX: CHEAP search si tuning, restul e marketing pe bani de mobo.+
KIDS..skip ytube si sponsorizati, vand rahat.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	m1.jpg
Views:	75
Size:	45.3 KB
ID:	76190   Click image for larger version

Name:	m2.jpg
Views:	67
Size:	51.5 KB
ID:	76191   Click image for larger version

Name:	zer.jpg
Views:	65
Size:	61.4 KB
ID:	76192  

Last edited by db00m; 02-02-2023 at 01:11.
db00m is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2023, 09:47   #33
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 2,221
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am 2 kit-uri de cate 2x8Gb diferite, deci 32Gb, primul kit Corsair Vengeance LPX 3200 cl16 a fost luat cand am luat 7700k, acestea sunt dual rank, apoi după un timp am mai adăugat un kit Crucial Ballistix Sport LT 16GB tot 3200Mhz cl16, acestea sunt single rank, cam varză ce am eu aici, dar văd că merg ?mpreună la 3600Mhz cu latențe 16.18.18.36 CR1, dar cu Gear2 setat in bios, cu Gear1 nu merg nici macar c?te un singur kit la CR1, nici macar cu frecvența default la 3200Mhz.
P?nă la urmă le-am setat la 3600Mhz cu latențe 17-17-17-37 CR1 pentru ca nu am văzut diferențe de performanță cu latente mai mici si oricum nu merg cu Gear1, doar cu Gear2.
Oare să-mi mai bat capul cu ele sa le vand și sa iau un kit de 2x16GB pe la 3600 sau 4000Mhz.
Credeți că se va simți vreun spor de perf la 4000Mhz?
Danos is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2023, 17:47   #34
Robÿ
Ancient friend
 
Robÿ's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,861
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kvarq View Post
va zic sincer ca nu are sens sa aveti pitici cu rami...
Deci merita sau nu sa trec de la 2x8 3000Mhz la 4x8 4000Mhz?

Quote:
Originally Posted by kvarq View Post
da, ar fi ideal frecvente cat mai mari si latente cat mai mici
Again, e vreo diferenta sensibila intre aceste latente 18-19-19-39 vs. 18-22-22-42? Sau cel putin una care sa merite bataia de cap?

Si inca o intrebare stupida: este absolut necesar ca memoria sa fie din QVL musai?
__________________
Something happened
Something happened

Last edited by Robÿ; 02-02-2023 at 17:50.
Robÿ is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2023, 18:49   #35
dorubm
Senior Member
 
dorubm's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 1,513
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to dorubm Send a message via AIM to dorubm Send a message via Yahoo to dorubm
Default

Quote:
Originally Posted by Robÿ View Post
Deci merita sau nu sa trec de la 2x8 3000Mhz la 4x8 4000Mhz?
Merita
Daca vrei musai 4 module , musai kit ;
Ce nu cred eu sa merite este intre 4000 cu latente mici ( scumpe ) sau 4000 cu latente mai relaxate dar muuult mai ieftine, la jumate pret fata de cele cu cl mic!

Ceva de genul :
https://www.vexio.ro/memorii-ram/g-s...ddr4-4000-mhz/

Last edited by dorubm; 02-02-2023 at 18:54.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2023, 19:27   #36
dorubm
Senior Member
 
dorubm's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 1,513
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to dorubm Send a message via AIM to dorubm Send a message via Yahoo to dorubm
Default

Quote:
Originally Posted by kvarq View Post

diferenta intre 18-19-19 si 18-22-22 e ca probabil primele sunt Samsung si celelalte sunt Hynix/Micron,.
Producatorul memoriilor deci poate fi vazut rapid in cpu-z , asai?

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Aha, ale tale merg cu latente la 4000Mhz cum merg ale mele la 3200Mhz
Ce scor ai in aida64 la testul de latenta memorie?
Mie cu 16-16-16-36 am scor de 60-65ns, cu ele la 16-18-18-40 imi da scor mult mai slab de 80-81ns.
74.4ms cu memoriile la 4000 16-16-16... 1T

67.7 ms cu memoriile la 3200 16-16-16... 2T
65.4 ms cu memoriile la 3200 16-16-16... 1T
64.4 ms cu memoriile la 3200 15-15-15... 1T


Am repetat testul la 4000 ( cred ca la primul imi instala vers noua de la samsung magician) si la 4000 cu 1T mi-a dat 72.8 ns...tot pe-acolo

La memory read ...cu memoriile la 3200 mi-a dat 49xxx, cu memoriile la 4000 mi-a dat 60xxx
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	manuf ddr..jpg
Views:	44
Size:	429.9 KB
ID:	76199   Click image for larger version

Name:	74.4.jpg
Views:	47
Size:	406.3 KB
ID:	76200   Click image for larger version

Name:	66.7.jpg
Views:	41
Size:	404.5 KB
ID:	76201   Click image for larger version

Name:	65.4.jpg
Views:	41
Size:	385.8 KB
ID:	76202   Click image for larger version

Name:	64.4.jpg
Views:	41
Size:	396.4 KB
ID:	76203   Click image for larger version

Name:	72.8.jpg
Views:	36
Size:	392.8 KB
ID:	76204  

Last edited by dorubm; 02-02-2023 at 20:27.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2023, 20:41   #37
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 2,221
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dorubm View Post

Am repetat testul la 4000 ( cred ca la primul imi instala vers noua de la samsung magician) si la 4000 cu 1T mi-a dat 72.8 ns...tot pe-acolo

La memory read ...cu memoriile la 3200 mi-a dat 49xxx, cu memoriile la 4000 mi-a dat 60xxx
Cred ca la 4000Mhz iti merg si tie tot in Gear2, nu Gear1, cu Gear1 ai latente mai mici.
Probabil tu ai setarea de Gear mode pe auto, si-ti seteaza valoarea dupa ce frecventa ii dai.
Daca vei seta in bios Gear1 cu memoriile la frecventa 4000Mhz, nu va merge, in mod normal la 4000Mhz cu CL16 si CR1 cu Gear mode 1 ar trebui sa ai o latenta in jur de 60ns.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2023, 21:23   #38
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 2,221
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

E bine si 60 pentru DDR5, chiar beton eu nu mai am 60 nici cu DDR4 CL16, cand aveam 7700k aveam sub 60, parca cel mai putin am avut 55, daca nu ma insel.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2023, 01:38   #39
dorubm
Senior Member
 
dorubm's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 1,513
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to dorubm Send a message via AIM to dorubm Send a message via Yahoo to dorubm
Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Cred ca la 4000Mhz iti merg si tie tot in Gear2, nu Gear1, cu Gear1 ai latente mai mici..
Sa-mi fie rusine, dar ...habar n-am ce e ala Gear 1 sau 2...
E XMP=ul???
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2023, 01:54   #40
dorubm
Senior Member
 
dorubm's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 1,513
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to dorubm Send a message via AIM to dorubm Send a message via Yahoo to dorubm
Default

Quote:
Originally Posted by kvarq View Post
ce latente aveam eu pe comeata si acuma daca am sub 60 ma bucur =))
https://postlmg.cc/7CpNN3V3
Uuaaau...
Ma multumesc atunci ca si cu latente aproape duble am readu-l cel putin un pic mai mare

Cache-urile iar ...mult mai bune dar alea ma gandesc ca nu-s influentate de memorie ci de procesor

Acum m-am uitat la ps tau:
https://postlmg.cc/DJ0Srz77

Eu am read 60k+, tu ai cu DDR5 101k+
Nu-i bai ...n-am trecut pe DDR5 , cu astea raman , astept DDR6
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dif.jpg
Views:	53
Size:	183.5 KB
ID:	76208  

Last edited by dorubm; 03-02-2023 at 03:37.
dorubm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 9,571
Threads: 27,849
Posts: 782,052
Total Online: 1657

Newest Member: Okapi

Latest Threads
- by Kspic
- by Monstru
- by blue34
- by Miru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.