lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-06-2023, 21:34   #1
un_trecator
Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 84
Mentioned: 1 Post(s)


Default Ce ati alege dintre aceste 2 placi de baza?

Salutare! Am aceste 2 placi de baza:
- ASUS PRIME H310M-C
- MITAC PH10FEU-Q370

, pe care ati alege-o sa o folositi, pentru ca nu reusesc sa vad diferentele?

Ca scop informativ, la noi am gasit ASUS PRIME H310M-C nou la 400 de lei. Iar MITAC PH10FEU-Q370 am gasit in Germania la 1200 de lei, nou.

Configuratia la momentul de fata este aceasta.

Multumesc!
un_trecator is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2023, 21:42   #2
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,344
Mentioned: 192 Post(s)

PC-ul meu

Default

Consumer vs industrial, se pare ca e destul de clara diferenta
kobro is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2023, 21:47   #3
un_trecator
Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 84
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Imi pare rau, inca nu imi e clar raspunsul.
un_trecator is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2023, 07:41   #4
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,344
Mentioned: 192 Post(s)

PC-ul meu

Default

Standardul industrial presupune conditii mult mai restrictive de calitate si durabilitate. Nu cred ca tu ai nevoie de asa ceva, doar daca vrei neaparat.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2023, 09:31   #5
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 18,928
Mentioned: 789 Post(s)

PC-ul meu



Default

Industrial nu inseamnă că este mai bun din perspectiva unui utilizator obișnuit. Industrial are mai degrabă treabă cu fiabilitatea in medii industriale unde sunt condiții mai ciudate de umezeală, temperatură, paraziți electrici, etc.

Eu aș folosi oricare din cele două plăci ?n daily/server mode, pentru performanță/OC (există această cerință?!?) aș alege Asus.
Asus probabil mai mare lansate ceva bios update-uri, mitac probabil nu are așa ceva.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2023, 09:50   #6
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,577
Mentioned: 39 Post(s)


Default

Eu as alege Mitac fara discutie: 6 porturi usb3.0 pe spate vs 2 la Asus, 4 sloturi ram vs 2 la Asus, placa sunet praf la Asus, 2 placi retea Intel vs Realtek la Asus si asta doar la o prima impresie.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2023, 11:36   #7
un_trecator
Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 84
Mentioned: 1 Post(s)


Default

@kobro @Arise

La partea cu temperatura, umezeala si stabilitatea am avut probleme in ultimii ani. Cat despre OC, nu am de gand sa fac. Cum fac programare, cel mai important lucru pentru mine este stabilitatea.

Din moment ce este destinata pentru mediul industrial, asta presupune compatibilitate mai scazuta cu componente (ram, ssd, gpu, etc.) comparativ cu placile de baza destinate pentru consumatori?

Am aflat niste informatii noi legate de aceasta placa de baza Mitac, si anume ca foloseste tehnologia Intel vPro (ce se foloseste de Intel Management Engine), care printe altele permite accesul la acest PC fara a fi nevoie de a fi instalat un program de control la distanta pe acest PC.




Pe aceasta placa Mitac am montat un i5 8500, care la randul lui beneficiaza de Intel vPro.




Aceasta caracteristica Intel vPro va putea fi folosita doar daca atat procesorul cat si placa de baza au aceasta tehnologie?

Pun aceasta intrebare pentru ca nu as vrea sa folosesc Intel vPro, incat am citit ca prezinta vulnerabilitati de securitate:


Din ce am vazut i5 9400F pe care-l folosesc acum nu are aceasta tehnologie:


Daca folosesc i5 9400F cu placa Mitac, Intel vPro ar trebui sa fie dezactivat?

Mentionez ca ASUS PRIME H310M-C nu are Intel vPro.

@scutyjunior

Inteleg

Last edited by un_trecator; 29-06-2023 at 11:39.
un_trecator is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2023, 12:03   #8
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 4,452
Mentioned: 106 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Asus. Nu iti bate capul cu placi enterprise, decat daca ai nevoie de ceva porturi anume, gen COM (din poze, pare sa aibe doar header si probabil trebuie sa legi extensia).
- procesorul tau e fara iGPU, deci degeaba ai DVI si 2 DP.
- ai nevoie de dual lan?
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2023, 12:45   #9
un_trecator
Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 84
Mentioned: 1 Post(s)


Default

@ithanium2

Nu sunt sigur daca voi avea sau nu nevoie de dual lan. Am remarcat ca CPU-ul nu are GPU integrat.

Ai putea sa-mi dai 2-3 motive pentru care personal nu ai folosi aceasta placa, te rog?
un_trecator is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2023, 02:10   #10
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 1,098
Mentioned: 37 Post(s)


Default

La mitac nu stii qvl nu ca ar conta prea mult, also nici vreun cine stie ce bios support nu are. Dar inteleg care e situatia, ia-o pe aia pe care ti-o permiti mai mult, la h310 nu prea ai cine stie ce de ales.
gg0 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Placi video - Diferenta dintre PS3.0 si PS4.1 MvP1707 Placi video 1 25-03-2011 20:47

 
Forum Stats
Members: 9,570
Threads: 27,834
Posts: 781,835
Total Online: 2029

Newest Member: Constantin

Latest Threads
- by LAB501
- by Kspic
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.