lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-12-2009, 02:36   #1
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Red face Rampage 2 extreme - overclocking help

Cu riscul de a fii luat la misto de catre cei mai initiati , va cer ajutorul .
M-am cam saturat de baietii care ma freaca la cap zilnic sa dau si eu un bench, ceva, asa ca maine imi fac ceva timp liber, scot calcu' afara, si dau. Daaaar.... Am putina nevoie de ajutor la OC-ul procesorului, pe afurisita asta de placa de baza.

Se dau componentele:

i7 920 D0
Rampage 2 extreme
Apacer 1333 cl 9
GTX285

Toate componentele sunt racite cu ' lichidul vietii '

Problema apare a OC-ul procesorului . Nu reusesc sa gasesc niste setari ok de unul singur la frecvente mai mari. Adica, biosul placii mi se pare foarte incalcit, si plin de chestii cudate =)) . Va rog , daca se poate, sa imi dati niste setari de la care sa incep si ce optiuni sa activez/dezactivez prin bios.
Ceva de genul ' La VID pui xxx, la QPI pui xxx, etc. '

Pe vechiul EVGA Micro am ajuns cu procesorul pe la 4,6 cu placa pe aer... dar cu rampage-ul pe apa, nu reusesc deloc ;((.

Multumesc celor care se indura de mine
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2009, 02:41   #2
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 21,131
Mentioned: 766 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Grea asta

Eu unul am pus mana pe Rampage 2 Extreme de doua ori in viata mea. Prima oara la Constanta, in Noiembrie 2008, cand am dat-o premiu, a doua oara in Viena, cand am dat pe azot. Sincer sa fiu nu tin minte sa fi vazut vreo setare magica sa faca diferenta.

Sunt convins ca avem useri pe aici care ar putea sa te ajute (Ramiro, Schumy, etc).
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2009, 02:47   #3
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Foarte greu dom'le...
Sincer, nu ma inteleg deloc cu bios-ul placilor Asus si Gigabyte...

MSI, EVGA, merg ca unse....
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2009, 02:54   #4
poparamiro
Super Moderator
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 5,876
Mentioned: 33 Post(s)




Send a message via ICQ to poparamiro Send a message via AIM to poparamiro Send a message via Yahoo to poparamiro Send a message via Skype™ to poparamiro
Default

Dezactiveaza: C1E, SpeedStep, Virtualization, TM, Execute Disable, C-State, Turbo power limit

Vcore - in functie de ce vrei, sa zicem ~1.40 pentru 4400/prime ht on la un D0 destul de bun
Vqpi - 1.35-1.55 (depinde de ce vrei, vqpi mare pentru uncore mare si frecventa ram mare)
Vioh 1.25-1.35v
Vmem 1.65-1.85v

Setezi memoria jos (2:6) pana vezi cum se compoarta procesorul etc, lucruri pe care sigur le stii dar oricum trebuie sa faci incercari pana gasesti setarile optime sau potrivite configuratiei tale.

Aici aveam C1

Last edited by poparamiro; 23-12-2009 at 03:03.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2009, 02:59   #5
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Chestiile astea le cam stiam..
multumesc de ajutor si de clarificari. totusi am in bios si alte setari la placa video, la uncore parca... Restul le las default ? sau trebuie bibilit si la acele setari ?
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2009, 03:07   #6
poparamiro
Super Moderator
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 5,876
Mentioned: 33 Post(s)




Send a message via ICQ to poparamiro Send a message via AIM to poparamiro Send a message via Yahoo to poparamiro Send a message via Skype™ to poparamiro
Default

Restul de tensiuni auto, uncore daca il lasi auto il seteaza la valoarea minima, ceea ce pentru inceput e ok.

Ce vrei sa obtii, un maxim safe pentru daily sau sa zicem frecventa maxima pentru 1M ?

L.E.

Deci pentru 4ghz poti seta cam asa:

Vqpi ~ 1.35
Vioh ~1.2v
Vmem ~ 1.7 (ajustezi frecventa si latentele memoriei/uncore-ul in functie de aceste tensiuni, 1.35qpi/1.7mem)
Vcore - incepi cu 1.2v si faci prime, daca crapa cresti cate putin (1.22, 1.24...). Un D0 bun ar trebui sa faca 4ghz cu 1.2v

Eu puteam da vantage la ~4400 mhz cu 1.37vcore, 1.27vioh, 1.40v qpi dar aceste lucruri tin de componentele mele si tot la incercari peste incercari ajungi.

Last edited by poparamiro; 23-12-2009 at 03:30.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2009, 03:11   #7
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Un 4 ghz pentru daily si o frecventa maxima pentru bench cu vantage si 06
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2009, 12:14   #8
taviros
Senior Member
 
taviros's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 303
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to taviros
Default

Pai la memorii nu ii trebuie atata cred. Alea ale lui stau la 1.5V standard la 1333 Mhz. Daca le duce pe la 1600 ar trebuii sa stea bine de tot la 1.64V in bios ceace la mine pe un Asus P6T Deluxe se traduce intr-un 1.66V efectiv deci cu vdrop aproximativ cel 1.65 recomandat de producator. Din cate am observa la placile Asus le place voltajul si mai ales la QPI. Acolo poti mergi linistit la 1.35-1.375 alea sunt valori care sunt recomandate din cate stiu sa mearga si cu rami la 1600 si un pic peste.
TM Function este o prostie care din cate stiu eu da throttle down la multiplicator cand simte el ca procesorul are prea mult wattage si cu el avea lumea probleme de freeze la un OC mare. Deci pune-l pe disable.
taviros is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2009, 01:10   #9
overclock1366
Senior Member
 
overclock1366's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Baia Mare
Posts: 656
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Pai ar trebui sa poti face vantage la 4530 HTT cu 1.4v.Sa pui neaparat bios-ul 1504(1639 e o prostie) sper ca te-am ajutat!
Iti voi ma da si alte sfaturi !doar ca acum nu am placa pci!
________
Blowjob Sounds

Last edited by overclock1366; 10-04-2011 at 14:39.
overclock1366 is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 22:25   #10
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Readuc threadul la viata, cerand din nou putin ajutor.

Impins de frigul de afara, am inceput din nou sa umblu prin bios. Vreau sa trec cu procesorul peste pragul " psihic " de 4,5 ghz. Pentru asta, imi trebuie niste memorii mai rasarite, care sa poata duce un 1800-1900 mhz, sau as putea schimba strap-ul de la memorii.
Cum prima idee nu prea se poate pune in aplicare din cauza bugetului care tocmai s-a terminat, imi ramane doar a 2-a varianta.

Am incercat eu sa bibilesc prin bios memoria, sa o gadil pe unde cred eu ca ii place, dar fara rezultat.

La mine problema apare la boot.
De exemplu, daca am setarile ok pentru 4,5 ghz sa zicem, cu memoriile la aproape 1750, sistemul booteaza si termina vantage fara probleme.
Daca vreau sa urc peste aceasta valoare, sistemul poate boota, dar nu termina vantage din cauza memoriilor, deoarece nu pot urca peste frecventa asta.

Am incercat sa schimb " ratio " ul memoriilor, dar orice incercare, este in zadar fiindca daca setez, de exemplu, memoriile sa fie reduse de la 17xx la 12xx sistemul nu mai vrea sa booteze.

Ce pot sa le fac memoriilor, sau placii de baza, sa booteze la frecventa CPU mare, dar memoriile sa aiba frecventa mai mica ?
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 22:39   #11
poparamiro
Super Moderator
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 5,876
Mentioned: 33 Post(s)




Send a message via ICQ to poparamiro Send a message via AIM to poparamiro Send a message via Yahoo to poparamiro Send a message via Skype™ to poparamiro
Default

Eu nu tin minte sa fi avut genul asta de problema. Pune ultimul bios, lasa memoriile la 2:6 dar booteaza la frecventa mult mai mica, sa zicem 4ghz si urci din win cu setfsb.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 22:46   #12
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Chestia e ca eu nu am asa ceva in bios ( setare la memorii cu 2:6 )
Nu pot decat alege frecventa respectiva, sau altele mai mari.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 23:07   #13
poparamiro
Super Moderator
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: https://t.me/pump_upp
Posts: 5,876
Mentioned: 33 Post(s)




Send a message via ICQ to poparamiro Send a message via AIM to poparamiro Send a message via Yahoo to poparamiro Send a message via Skype™ to poparamiro
Default

Rraportul 2:6 este cea mai mica frecventa selectabila.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 23:12   #14
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Chestia e ca eu pot boota si la 4,6-4,7 sa zicem, dar nu termin vantage-ul, sau iau bluescreen in jocuri.

Eu am nevoie de o solutie pentru a putea seta memoriile la o frecventa mai mica de 1750 cand stau cu procul peste 4,5 ghz
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 23:19   #15
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Deci iti merge 220 bclk cu multi 21. Bun. Pai selecteaza valoarea minima la ram si da-i bice. Tu folosesti 2:8 in loc de 2:6. Dupa ce schimbi ramul poate o sa-ti mearga mai sus dar deocamdata da-i la 2:6.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 23:21   #16
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bine bine, dar eu asta incerc sa va zic aici )
Ca nu pot selecta cea mai mica valoare a ramului si sa booteze....
Uite cum arata treaba
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	476
Size:	242.2 KB
ID:	6099  
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 23:23   #17
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Pai am inteles ce vrei sa zici tu. Mai bine pui o poza cu biosul fiindca e destul de ciudata chestia.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 23:39   #18
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,426
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca cresti latentele la 10-11 nu duc memoriile mai mult de 1750?
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 23:44   #19
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,737
Mentioned: 242 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dev View Post
Pai am inteles ce vrei sa zici tu. Mai bine pui o poza cu biosul fiindca e destul de ciudata chestia.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 23:47   #20
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

ok. Si nu merge sa pui 1293? Sau nu vrei. Da-i cu Cl 6 si lasa mofturile.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Extreme DDR/DDR2/DDR3/DDR4/DDR5 Overclocking Monstru Overclocking & benchmarking 301 19-11-2023 13:51
Problema Asus Rampage 2 Extreme + 12G ram fanegaraj Memorii & stocare 9 12-01-2010 12:13

 
Forum Stats
Members: 9,571
Threads: 27,849
Posts: 782,057
Total Online: 2489

Newest Member: Okapi

Latest Threads
- by matose
- by Kspic
- by Monstru
- by blue34

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.